X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nie tylko o staraniach – rozmowy o życiu i codzienności
Odpowiedz

Nie tylko o staraniach – rozmowy o życiu i codzienności

Oceń ten wątek:
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: 25 września, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Czesc dziewczyny! Dolaczam, potem uzupelnie stopke zeby latwiej bylo mnie rozpoznac, brakowalo mi takiego watku.

Ja jestem psiara, ale mam dwa koty, bo mamy mieszkanie ale tez kupiona dzialke i odkladamy pieniadze na budowe domu, chociaz ja jestem troche sceptycznie do tego nastawiona, ehhh.

Mam dwa devon rexy i siersc jest wszedzie. Mialam hizero i sprzedalam za 500 zl, tak badziewnego sprzetu nie mialam w zyciu, tylko dyson ratuje ta patowa sytuacje z futrem :p

Ja ma dyson gen 5 detect i jest super, a podłogę myje zwykłą vileda.

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    Starania o 2 dziecko od 08.2025
    Stymulacja: Lametta + Ovitrelle/Pregnyl
    CS1 – owulacja potwierdzona, brak ciąży
    CS2 – stymulacja w trakcie
  • J.ss Przyjaciółka

Wysłany: 25 września, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest ten z laserem? Bo ja mam chyba taki, nie wiem dokladnie, ten z laserem v15? Nie wiem jaki to model tak szczerze, tez jestem zadowolona ale tez ci sie tak kolka szybko zdzieraja? Ogolnie mam panel winylowy i niezle mi tez porysowal przez te uszkodzone koleczka, ale moj poprzedni model v11 mial tak samo, ale zepsul sie po 5 latach. Tak samo myje vileda parowa, aczkolwiek spodobalo mi sie te wiaderko viledy co odseparowuje czysta wode od brudnej 😂

👦🏼 2018
  • Mika1992 Ekspertka

Wysłany: 25 września, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka została jakaś konsultantka hizero i chciała mi go opchnąć :D ale coś mnie powstrzymywało i może to było dobre przeczucie.

Na razie mamy zwykły odkurzacz ale wystarczający. Jak będzie większe mieszkanie/dom to pewnie pomyślę o jakiejś rumbie. Zresztą mąż będzie tu decydował bo on odkurza :D

Najlepszym odkurzaczem wg mnie jest każdy mały ręczny, mi odmienił życie. Może każdy zakamarek szybko odkurzyć albo w kuchni przy szafkach po gotowaniu

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: 25 września, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    To jest ten z laserem? Bo ja mam chyba taki, nie wiem dokladnie, ten z laserem v15? Nie wiem jaki to model tak szczerze, tez jestem zadowolona ale tez ci sie tak kolka szybko zdzieraja? Ogolnie mam panel winylowy i niezle mi tez porysowal przez te uszkodzone koleczka, ale moj poprzedni model v11 mial tak samo, ale zepsul sie po 5 latach. Tak samo myje vileda parowa, aczkolwiek spodobalo mi sie te wiaderko viledy co odseparowuje czysta wode od brudnej 😂

Ja mam obrotowa, ale też korci mnie ta z odseparowana woda.
    Tak z laserem.
    Hmm, narazie nie zauważyłam nic z kółkami, ale mamy go nie długo, zamieniliśmy z jakiegoś dreame

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
  • J.ss Przyjaciółka

Wysłany: 25 września, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, bardzo dobrze przeczucie, uwazam ze tym sprzetem kompletnie nic sie nie umyje, bo jakies zabrudzenia ktore sa zaschniete i tak nie zejda, dodatkowo czyszczenie tego ustrojstwa to kompletny koszmar. Mycie, wycieranie tego, ten walek po jakims czasie zaczyna brzydko pachniec, ogolnie ten sprzet jest ciezki i nie wszedzie wejdzie.

Pewnie kupie ten z odseparowywaniem, ale moj wtedy mnie chyba z domu wygoni jak przytargam kolejne wiadro. Juz sie zajarałam zestawem grzybiarza z pepco, dobrze ze nie bylo bo teraz lezaloby wiadro jesieniary 😂

Ogolnie mlody kaszle, mnie gardlo mega boli, robilam nawet test ten na grype, covida, ale na szczescie negatyw. Czuje sie fatalnie, jeszcze okres w natarciu, zjadlabym lodowke 🤦🏽‍♀️

Mika1992 lubi tę wiadomość

👦🏼 2018
  • Eliora Przyjaciółka

Wysłany: 25 września, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Mika, bardzo dobrze przeczucie, uwazam ze tym sprzetem kompletnie nic sie nie umyje, bo jakies zabrudzenia ktore sa zaschniete i tak nie zejda, dodatkowo czyszczenie tego ustrojstwa to kompletny koszmar. Mycie, wycieranie tego, ten walek po jakims czasie zaczyna brzydko pachniec, ogolnie ten sprzet jest ciezki i nie wszedzie wejdzie.

Pewnie kupie ten z odseparowywaniem, ale moj wtedy mnie chyba z domu wygoni jak przytargam kolejne wiadro. Juz sie zajarałam zestawem grzybiarza z pepco, dobrze ze nie bylo bo teraz lezaloby wiadro jesieniary 😂

Ogolnie mlody kaszle, mnie gardlo mega boli, robilam nawet test ten na grype, covida, ale na szczescie negatyw. Czuje sie fatalnie, jeszcze okres w natarciu, zjadlabym lodowke 🤦🏽‍♀️

Widziałam ten zestaw, jadę jutro po niego 🤣🤣

202107055365.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
  • Maalwii Ekspertka

Wysłany: 25 września, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    Maalwii przybijam piątkę z moją spanielką! u nas zna komendę "do łazienki" i nie idzie dalej póki nie wytrze łap, na szczęście nie kocha tak jak inne spaniele wody i kałuż, więc jak tylko zaczyna kropić to nie zrobi kroczka poza klatkę schodową. U nas działka 1200 mkw i jeszcze będzie bez kostki na wprowadzkę - już się boję tego piachu z psa.
    Proszę o polecenie tego super odkurzacza mopującego, bo ciągle szukam idealnego!

Przy alergikach ważny jest raczej ten podszerstek, on wywołuje alergię, a nie sama sierść.

U mnie przeziębienie się rozkręca, jeszcze dziś sprzeczamy się ze wspólnikiem co z firmą i powiem jedno - Na spółki nas*ały jaskółki, sprawdza się to powiedzenie 😅 dobrze, że mąż jest ogromnym wsparciem.

Też mam sporo kwiatków i mąż planuje przy TV zrobić piękne półeczki na moje "wiechcie" jak to on mówi. Monstera już mi się wymyka spod kontroli 😍

To ma gdzie pobiegać, nasza spanielka jest taka kochana że jak się jej myje łapki albo wyciera to zna schemat i podnosi każdą pokolei 🤣 też nie przepada za wodą bo kałuże na szczęście omija 😅 ja jeszcze nie mam super odkurzacza więc chętnie spojrzę co dziewczyny polecają 😉

Pokaż ten okaz, moja kupiona w kaufie ma już 4 lata i wiele przeszła od absolutnej suszy po grzyba.. 😅 a mój mąż zawsze się śmieje że jestem zielarką bo każdą ususze a wcale tak nie jest 🫣😅

M 💁🏽‍♀️ 27 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

🔸 starania od czerwca 2025 (5cs)

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 3,87 (lipiec) ➡️ 2,12 (sierpień) ✅ (euthyrox 25)
    Ft3: 3,26 ✅
    Ft4: 1,13 ✅
    Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
    Prolaktyna: 22,32 ❓
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
    Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
    Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
    • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼‍♂️ T
    • Suplementacja: Fertistim

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Maalwii Ekspertka

Wysłany: 25 września, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ta moja prawie wszystkie w tym sezonie wypuscila. Miala jeszcze jednego ale "kochana" sasiadka podczas naszych wakacji przychodziła nam podlewać kwiatki i postanowiła zrobic coś więcej i go obcięła bo myślała, że on gnije (też miał duzo bieli)

I sąsiadka obcięła tego jednego liścia?

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 września, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie jutro mama przyjezdza, ma posiedziec z dziecmi zeby nie musialy z nami jechac na budowe jak pojedziemy skrecac meble. Z jednejbstrony już chciałabym się przeprowadzić a z drugiej tam jeat jeszcze tyle sprzątania, wożenia, itd...

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie prawego jajowodu
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 września, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    I sąsiadka obcięła tego jednego liścia?
    Tak, ehh szkoda gadać, to tala stara baba co się musi wtrącać i wie najlepiej ale... zawsze jeat w dpmu, paczki nam odbiera, lwiatki podleje jak nas nie ma, nawet proponowała, że jeśli nie będziemy mieć czasu to i dzieci z przedszkola odbierze (mamy sąsiadów, gdzie mama jeat niepełnosprawna a tata pracuje na zmiany i wtedy ta sąsiadka zaprowadza małego do przedszkola albo nawet wychodzi z nim na plac zabaw). Tak, że nadal jestem wściekła ale już zostawiłam ten temat

Maalwii lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie prawego jajowodu
  • J.ss Przyjaciółka

Wysłany: 26 września, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającNaNumer2 wrote:
    Widziałam ten zestaw, jadę jutro po niego 🤣🤣

U mnie nie bylo, cale pepco przeszukalam, ale mamy takie male i wydaje mi sie, ze one maja tak duzo pracy i tych palet do rozpakowania, ze zawsze jak cos jest fajnego to one rozpakuja i wystawia jak juz bedzie po sezonie.

Ounai, faktycznie ciezki temat, z jednej strony ci zazdroszczę ze juz sie bedziecie przeprowadzac a z drugiej wspolczuje bo wiem ile to jeszcze pracy i poswieconego czasu, ale juz tuz tuz i koniec. Fajnie ze mama przyjedzie wam pomoc.
    My w powijakach jestesmy, dopiero bedziemy dzialke uzbrajac i wiecie, nie wiem czy jest sens budowy od nowa czy moze cos kupic? Z jednej strony dom do remontu to skarbonka bez dna bo rozne kwiatki moga wyjsc.

Milego dnia dziewczyny, ja jestem strasznie chora ale musze isc do pracy wiec to bedzie ciezki dzien.

👦🏼 2018
  • Kaaamika Ekspertka

Wysłany: 26 września, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Witam się z kawką i życzę miłego dnia :)

Zdrówka dla Wszystkich, które się źle czują.

Co dziś macie na śniadanie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września, 07:09

• Kaaamika Ekspertka

Wysłany: 26 września, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tajka sie obraziła w trakcie przewożenia i największy liść oklapł, licze, ze podniesie sie jak roślina się zaaklimatyzuje (to oczywiście okaz biedronkowy, chyba z 3 rzutu). Ogólnie te rośliny są do poprawy pokroju bo w mieszkaniu miały już za ciasno. Fikus też krzywy ale już go nie chciałam przycinać przed przeprowadzką

20250925-144854.jpg
    piękne okazy, ale jaka podłoga :D

• Kaaamika Ekspertka

Wysłany: 26 września, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Ja opolskie, a Ty? 😃
    Wielkopolskie :)

Maalwii lubi tę wiadomość

• Mika1992 Ekspertka

Wysłany: 26 września, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaamika wrote:
    Dzień dobry. Witam się z kawką i życzę miłego dnia :)

Zdrówka dla Wszystkich, które się źle czują.

Co dziś macie na śniadanie? :)

Ja to standardowo: 3 jajka, pół awokado, pomidor i olej lniany :D chociaż dziś może zrobię jakiegoś omleta na słodko.

Kaaamika lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32

Nie poddajemy się!

Update 24.09💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, WItamina C, Cynk, Korzeń Maca
  • Kaaamika Ekspertka

Wysłany: 26 września, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Ja to standardowo: 3 jajka, pół awokado, pomidor i olej lniany :D chociaż dziś może zrobię jakiegoś omleta na słodko.
    super zdrowe śniadanko :)

• Mika1992 Ekspertka

Wysłany: 26 września, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i moje ulubione od kilku lat :D dzięki temu że pracuje z domu to mogę tak sobie robić. Jak jadę do biura to zwykle kanapka i jem w biurze.

Zaczęłam też dzisiaj dzień od koktajlu nadnerczowego, bo miałam ostatnio problemy z zasypianiem a rano wstawalam taka wymięta. Muszę przyznać, że mam takie fajne uczucie po nim, zrelaksowana, więcej energii, nie boli głowa.

👩🏻 33 👦🏻 32

Nie poddajemy się!

• Kaaamika Ekspertka

Wysłany: 26 września, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli sok pomarańczowa woda kokosowa i sól? ostatnio też wstaję taka niewyspana

Mika1992 lubi tę wiadomość

• Maalwii Ekspertka

Wysłany: 26 września, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zaczęłam brać żelazo to właśnie lepiej mi się wstaje i mam więcej energii ale czy to faktycznie od tego to nie wiem 😉

Na śniadanie pewnie standardowo wleci owsianka z mango i masłem orzechowym 😃

Kaaamika lubi tę wiadomość

➡️ 💁🏽‍♀️ M

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Anulinka123 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaamika wrote:
    Czyli sok pomarańczowa woda kokosowa i sól? ostatnio też wstaję taka niewyspana
    W jakich proporcjach? Lubię takie wynalazki

Starania o drugie 👶 od: 04.2024

Ona mi pierwsza pokazała księżyc
    i pierwszy śnieg na świerkach,
    i pierwszy deszcz.
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ