X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
Odpowiedz

Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Dziękuję Kiteczko mój endo też mówił że niby lepiej za niska niż za wysoka ale jakoś tak wolałam się upewnić. Ja wcześniej brałam distinex i wyniki niby były ok ale nie czułam się dobrze. Ja raczej jestem "ożeniona" z bromergonem na zawsze bo w przysadce wychodzi jakiś cień i jest podejrzenie mikrogruczolaka. Jak tylko odstawiłam leki (za zgodą lekarza) to od razu wyniki jadą w górę na maxa.

Morwa no właśnie nie mogę odstawić. Wyżej masz mój post do Kitki.
    Jak tylko odstawię to wyniki poszybują w niebo a cycki znowu mi będzie rozsadzać ☹️
    Poza tym nie mam ovu i mam nadzieję że zmiana leków pozwoli ją wreszcie odblokować 😕😫

Nona lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Dziewczyny czy któraś miała może takie napięcie w brzuchu jakby ktoś tam coś ściskał mam tak i martwię się czy to nie jest jakieś zapalenie po tym hsg? 🤔 Dodatkowo kłuję mnie w piersiach raz jedna raz druga chociaż bardziej prawa daje o sobie znać.. hmm dziwny ten cykl po tym Hsg

Nadzieję powiem Ci, że ja mam to samo w tym cyklu... A Hsg nie miałam. Ciągle mam uczucie jakby napięcia w brzuchu a cycki jakby ktoś szpileczki wbijal. U mnie 10dpo a u Ciebie?

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Majaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona tak, u mnie tez brodawkowaty. Dal przerzuty do węzłów chłonnych. A u Ciebie rak wyszedl po ciąży czy przed? Ja urodzilam w 2015 roku, a raka wykrylam w 2018. Zastanawiam sie jak ciąża bedzie przebiegać po tym wszystkim, czy tsh bardzo będzie skakać...?

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 08:46

Koteczka82 lubi tę wiadomość

• Julik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Eh, powiem Ci, że brakuje mi przede wszystkim sił. Mam taka niechęć do leków i wszystkiego, jak nigdy wcześniej. U mnie przyczyną poronienia mogla być ureaplasma. Kwas foliowy, b12 miałam w normie, homocysteina też Ok. Nie wiem. Jestem zmęczona w opór.

Ale prawdziwym wojownikiem jesteś Ty. Bardzo Ci kibicuję.

Edit: czemu ovarin budzi Twoje zwątpienie? Ostatnio zalecono miovelię, ale tam jest zwykły kwas również. Ovarin ma tylko metyle. Przyznam, że nie ma w bia lekarza, który by mi wyjaśnił jaki rodzaj kwasu i w jakiej ilości brak. Nawet genetyk z Bociana to jakiś śmiech.
    A polecasz jakiegoś lekarza?

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moja paczka z myofolic nie dotarła dzisiaj 😠 może będzie jutro a to już będzie 6dc nie zdąży zacząć działać przed teoretycznym terminem ovu ☹️

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 08:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Koteczka82 lubi tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Koteczko moim zdaniem powinnaś brać. Ja na bromergonie zaszłam w pierwszą ciąże. Pytanie tylko czy nie brać 1/2 tabletki zamiast całej. Byś musiała zagadać do gina /przetestować.

Muszę zapytać mojego endo jak wróci z urlopu. Ja dosyć mocno reaguje na te leki (dostinexu brałam 1/2 tab/tydzień) i też wyniki były na podobnym poziomie. Znowu w ulotce bromergonu pisze że w braku ovu bierze się nawet 2-3 tab na dobę a ja ovu nie mam jak na razie ☹️

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Morwa no właśnie nie mogę odstawić. Wyżej masz mój post do Kitki.
    Jak tylko odstawię to wyniki poszybują w niebo a cycki znowu mi będzie rozsadzać ☹️
    Poza tym nie mam ovu i mam nadzieję że zmiana leków pozwoli ją wreszcie odblokować 😕😫

A może tak pół tabletki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 20:13

Nona lubi tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    A polecasz jakiegoś lekarza?

Z lekarzy, którym się chce, mogę wymienic: dr Jolantę Świątecką (gabinet na Podleśnej) i dr Agnieszkę Kuczyńską (Kriobank)

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, a Ty co o profilaktycznym łykaniu acardu sądzisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 20:14

• Morwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Eh, powiem Ci, że brakuje mi przede wszystkim sił. Mam taka niechęć do leków i wszystkiego, jak nigdy wcześniej. U mnie przyczyną poronienia mogla być ureaplasma. Kwas foliowy, b12 miałam w normie, homocysteina też Ok. Nie wiem. Jestem zmęczona w opór.

Ale prawdziwym wojownikiem jesteś Ty. Bardzo Ci kibicuję.

Edit: czemu ovarin budzi Twoje zwątpienie? Ostatnio zalecono miovelię, ale tam jest zwykły kwas również. Ovarin ma tylko metyle. Przyznam, że nie ma w bia lekarza, który by mi wyjaśnił jaki rodzaj kwasu i w jakiej ilości brak. Nawet genetyk z Bociana to jakiś śmiech.
    Dla tego dudzi moje zwątpienie bo sam kwas w formie metylowane to za mało w twoim schorzeniu. Aby miało miejsce wszystko tak jak należy potrzebujesz jeszcze zmetylowanej firmy b6 i b12. Dlatego lepszy jest b complex metylowany w Twoim przypadku a ovarin jako dodatek , który wspomoże jakoś owulacji ;)

szona lubi tę wiadomość

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wizyty u endo jak często? I jak często robiłaś tsh?

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Cześć dziewczyny :) Proszę o wpisanie mnie na testowanie 14.02 :). Nieczęsto się odzywam bo dużo pracy ale jak zobaczyłam co Motylek napisała to muszę się odezwać. Motylku ja jestem prawnikiem, dokładniej radca prawnym i z tego co piszesz, nie ma podstaw do odebrania Ci władzy rodzicielskiej ani nawet ograniczenia. Wręcz przeciwnie, jeśli ojciec nie mieszka z dziećmi to Ty masz podstawy żeby mu władze ograniczyć (z pozbawieniem już są większe wymogi). Pożyczki, kredyty, możesz mieć, nie ma to znaczenia do Twojej władzy rodzicielskiej. W dzisiejszych czasach praktycznie kazdy je ma! Wiadomo ze lepiej spłacić, bo odsetki itp. ale dla władzy rodzicielskiej nie ma to znaczeni (chyba ze np byłabyś uzależniona od brania pożyczek itp a takie sytuacje tez widziałam). Głowa do góry i przede wszystkim nie daj się sprowokować, bo nie wiadomo czy np nie nagrywa Waszych rozmów...
    Dziękuję Ci serdecznie za opinie ❤️ troszkę ochlonelam...
    Wiesz, jemu głównie chodzi o to, że mam nieterminowo spłacane pożyczki. To wszystko przez to, że firma która miałam przestała przynosić dochody, za coś musiałam żyć i wyzywic dzieci. Więc wolałam im zapewnić byt, niż spłacać kredyty. Dopiero od w sumie listopada pracuje na etacie, nie wyjdę ze wszystkiego od razu, to wiadomo. A nawet jeśli już komornik coś zacznie działać to też nie zalamie rąk. Zdarza się...
    Alimenty, które on mi płaci, to się dookoła śmieją ludzie, bo tyle to na 1 dziecko dostają. A ja na dwoje..

Nie siedzę i nie płacze, że nie mam. Staram się żyć oszczędnie, teraz od wypłaty wprowadzam plan wydatków i mam nadzieję, że pomału z tego wyjdziemy... (w sensie ja i P.). Nie jestem bezrobotna, dziecko do przedszkola chodzi, córa miała 3 mce jak się rozwidzilam, więc dla niej ojciec to obca osoba patrząc na częstotliwość spotkań...

Ale ten typ próbuje mnie zgnoic. W re temu jak to wygląda, jestem dość krucha osoba i temat dzieci jest dla mnie bardzo delikatny. Naprawdę przeżywam ogromny stres związany z tym wszystkim. Jak się rozwidzilam, to z dziećmi spotykał się tylko w mojej obecności, bo grozil, że mi ich odbierze... Ech :( sporo przeszłam i naprawdę nie powinien się wtrącać w moje zobowiązania. Jeszcze rozumiem żeby to były kredyty wspólne że też na niego czy coś. Ale to moje kredyty brane już po rozwodzie.. Ręce mi opadają :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Majaaa lubi tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja mam norprolac, pol tabletki na noc właśnie. Ale drogi jest, 150zl. Biorę tuż przed snem bo inaczej mdli mnie.

Ja właśnie zaczęłam drugi cykl na bromergonie i luteine dopochwowej w drugiej połowie cyklu i mam nadzieję że ten zestaw da efekt w postaci przywrócenia owulacji i 👶

Nona lubi tę wiadomość

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unicorn - tescik jutro? :)

Zakochanaaw - widziałam spadek :( ale nie załamujemy rąk! Walczymy 😍

Fi0lecik, Laima - Wy już w blokach startowych... Jak u Was? :)

• szona Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dla tego dudzi moje zwątpienie bo sam kwas w formie metylowane to za mało w twoim schorzeniu. Aby miało miejsce wszystko tak jak należy potrzebujesz jeszcze zmetylowanej firmy b6 i b12. Dlatego lepszy jest b complex metylowany w Twoim przypadku a ovarin jako dodatek , który wspomoże jakoś owulacji ;)

Ovarin ma przecież tez zmetylowaną b12. A zmetylowanej formy b6 nie znalazłam jeszcze :/

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ