X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
Odpowiedz

Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Dziękuję Kiteczko mój endo też mówił że niby lepiej za niska niż za wysoka ale jakoś tak wolałam się upewnić. Ja wcześniej brałam distinex i wyniki niby były ok ale nie czułam się dobrze. Ja raczej jestem "ożeniona" z bromergonem na zawsze bo w przysadce wychodzi jakiś cień i jest podejrzenie mikrogruczolaka. Jak tylko odstawiłam leki (za zgodą lekarza) to od razu wyniki jadą w górę na maxa.

Morwa no właśnie nie mogę odstawić. Wyżej masz mój post do Kitki.
    Jak tylko odstawię to wyniki poszybują w niebo a cycki znowu mi będzie rozsadzać ☹️
    Poza tym nie mam ovu i mam nadzieję że zmiana leków pozwoli ją wreszcie odblokować 😕😫

Nona lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Dziewczyny czy któraś miała może takie napięcie w brzuchu jakby ktoś tam coś ściskał mam tak i martwię się czy to nie jest jakieś zapalenie po tym hsg? 🤔 Dodatkowo kłuję mnie w piersiach raz jedna raz druga chociaż bardziej prawa daje o sobie znać.. hmm dziwny ten cykl po tym Hsg

Nadzieję powiem Ci, że ja mam to samo w tym cyklu... A Hsg nie miałam. Ciągle mam uczucie jakby napięcia w brzuchu a cycki jakby ktoś szpileczki wbijal. U mnie 10dpo a u Ciebie?

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Majaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona tak, u mnie tez brodawkowaty. Dal przerzuty do węzłów chłonnych. A u Ciebie rak wyszedl po ciąży czy przed? Ja urodzilam w 2015 roku, a raka wykrylam w 2018. Zastanawiam sie jak ciąża bedzie przebiegać po tym wszystkim, czy tsh bardzo będzie skakać...?

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 08:46

Koteczka82 lubi tę wiadomość

• Julik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Eh, powiem Ci, że brakuje mi przede wszystkim sił. Mam taka niechęć do leków i wszystkiego, jak nigdy wcześniej. U mnie przyczyną poronienia mogla być ureaplasma. Kwas foliowy, b12 miałam w normie, homocysteina też Ok. Nie wiem. Jestem zmęczona w opór.

Ale prawdziwym wojownikiem jesteś Ty. Bardzo Ci kibicuję.

Edit: czemu ovarin budzi Twoje zwątpienie? Ostatnio zalecono miovelię, ale tam jest zwykły kwas również. Ovarin ma tylko metyle. Przyznam, że nie ma w bia lekarza, który by mi wyjaśnił jaki rodzaj kwasu i w jakiej ilości brak. Nawet genetyk z Bociana to jakiś śmiech.
    A polecasz jakiegoś lekarza?

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moja paczka z myofolic nie dotarła dzisiaj 😠 może będzie jutro a to już będzie 6dc nie zdąży zacząć działać przed teoretycznym terminem ovu ☹️

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 08:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Koteczka82 lubi tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Koteczko moim zdaniem powinnaś brać. Ja na bromergonie zaszłam w pierwszą ciąże. Pytanie tylko czy nie brać 1/2 tabletki zamiast całej. Byś musiała zagadać do gina /przetestować.

Muszę zapytać mojego endo jak wróci z urlopu. Ja dosyć mocno reaguje na te leki (dostinexu brałam 1/2 tab/tydzień) i też wyniki były na podobnym poziomie. Znowu w ulotce bromergonu pisze że w braku ovu bierze się nawet 2-3 tab na dobę a ja ovu nie mam jak na razie ☹️

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Morwa no właśnie nie mogę odstawić. Wyżej masz mój post do Kitki.
    Jak tylko odstawię to wyniki poszybują w niebo a cycki znowu mi będzie rozsadzać ☹️
    Poza tym nie mam ovu i mam nadzieję że zmiana leków pozwoli ją wreszcie odblokować 😕😫

A może tak pół tabletki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 20:13

Nona lubi tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    A polecasz jakiegoś lekarza?

Z lekarzy, którym się chce, mogę wymienic: dr Jolantę Świątecką (gabinet na Podleśnej) i dr Agnieszkę Kuczyńską (Kriobank)

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, a Ty co o profilaktycznym łykaniu acardu sądzisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 20:14

• Morwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Eh, powiem Ci, że brakuje mi przede wszystkim sił. Mam taka niechęć do leków i wszystkiego, jak nigdy wcześniej. U mnie przyczyną poronienia mogla być ureaplasma. Kwas foliowy, b12 miałam w normie, homocysteina też Ok. Nie wiem. Jestem zmęczona w opór.

Ale prawdziwym wojownikiem jesteś Ty. Bardzo Ci kibicuję.

Edit: czemu ovarin budzi Twoje zwątpienie? Ostatnio zalecono miovelię, ale tam jest zwykły kwas również. Ovarin ma tylko metyle. Przyznam, że nie ma w bia lekarza, który by mi wyjaśnił jaki rodzaj kwasu i w jakiej ilości brak. Nawet genetyk z Bociana to jakiś śmiech.
    Dla tego dudzi moje zwątpienie bo sam kwas w formie metylowane to za mało w twoim schorzeniu. Aby miało miejsce wszystko tak jak należy potrzebujesz jeszcze zmetylowanej firmy b6 i b12. Dlatego lepszy jest b complex metylowany w Twoim przypadku a ovarin jako dodatek , który wspomoże jakoś owulacji ;)

szona lubi tę wiadomość

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wizyty u endo jak często? I jak często robiłaś tsh?

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Cześć dziewczyny :) Proszę o wpisanie mnie na testowanie 14.02 :). Nieczęsto się odzywam bo dużo pracy ale jak zobaczyłam co Motylek napisała to muszę się odezwać. Motylku ja jestem prawnikiem, dokładniej radca prawnym i z tego co piszesz, nie ma podstaw do odebrania Ci władzy rodzicielskiej ani nawet ograniczenia. Wręcz przeciwnie, jeśli ojciec nie mieszka z dziećmi to Ty masz podstawy żeby mu władze ograniczyć (z pozbawieniem już są większe wymogi). Pożyczki, kredyty, możesz mieć, nie ma to znaczenia do Twojej władzy rodzicielskiej. W dzisiejszych czasach praktycznie kazdy je ma! Wiadomo ze lepiej spłacić, bo odsetki itp. ale dla władzy rodzicielskiej nie ma to znaczeni (chyba ze np byłabyś uzależniona od brania pożyczek itp a takie sytuacje tez widziałam). Głowa do góry i przede wszystkim nie daj się sprowokować, bo nie wiadomo czy np nie nagrywa Waszych rozmów...
    Dziękuję Ci serdecznie za opinie ❤️ troszkę ochlonelam...
    Wiesz, jemu głównie chodzi o to, że mam nieterminowo spłacane pożyczki. To wszystko przez to, że firma która miałam przestała przynosić dochody, za coś musiałam żyć i wyzywic dzieci. Więc wolałam im zapewnić byt, niż spłacać kredyty. Dopiero od w sumie listopada pracuje na etacie, nie wyjdę ze wszystkiego od razu, to wiadomo. A nawet jeśli już komornik coś zacznie działać to też nie zalamie rąk. Zdarza się...
    Alimenty, które on mi płaci, to się dookoła śmieją ludzie, bo tyle to na 1 dziecko dostają. A ja na dwoje..

Nie siedzę i nie płacze, że nie mam. Staram się żyć oszczędnie, teraz od wypłaty wprowadzam plan wydatków i mam nadzieję, że pomału z tego wyjdziemy... (w sensie ja i P.). Nie jestem bezrobotna, dziecko do przedszkola chodzi, córa miała 3 mce jak się rozwidzilam, więc dla niej ojciec to obca osoba patrząc na częstotliwość spotkań...

Ale ten typ próbuje mnie zgnoic. W re temu jak to wygląda, jestem dość krucha osoba i temat dzieci jest dla mnie bardzo delikatny. Naprawdę przeżywam ogromny stres związany z tym wszystkim. Jak się rozwidzilam, to z dziećmi spotykał się tylko w mojej obecności, bo grozil, że mi ich odbierze... Ech :( sporo przeszłam i naprawdę nie powinien się wtrącać w moje zobowiązania. Jeszcze rozumiem żeby to były kredyty wspólne że też na niego czy coś. Ale to moje kredyty brane już po rozwodzie.. Ręce mi opadają :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Majaaa lubi tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja mam norprolac, pol tabletki na noc właśnie. Ale drogi jest, 150zl. Biorę tuż przed snem bo inaczej mdli mnie.

Ja właśnie zaczęłam drugi cykl na bromergonie i luteine dopochwowej w drugiej połowie cyklu i mam nadzieję że ten zestaw da efekt w postaci przywrócenia owulacji i 👶

Nona lubi tę wiadomość

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unicorn - tescik jutro? :)

Zakochanaaw - widziałam spadek :( ale nie załamujemy rąk! Walczymy 😍

Fi0lecik, Laima - Wy już w blokach startowych... Jak u Was? :)

• szona Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dla tego dudzi moje zwątpienie bo sam kwas w formie metylowane to za mało w twoim schorzeniu. Aby miało miejsce wszystko tak jak należy potrzebujesz jeszcze zmetylowanej firmy b6 i b12. Dlatego lepszy jest b complex metylowany w Twoim przypadku a ovarin jako dodatek , który wspomoże jakoś owulacji ;)

Ovarin ma przecież tez zmetylowaną b12. A zmetylowanej formy b6 nie znalazłam jeszcze :/

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ