Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Z tego co się orientuję to w Ovarinie też mam foliany, tak?
Tak 😊 2 tabletki dają 400.
Ten Ovarin taki spoko mi się wydaje, jak będę w ciąży to sobie go zamówię.
Dziewczyny, tylko w tych suplach brak jodu, suplementujcie, tego też mamy niedobory, a jod = tarczyca. -
Kitka, właśnie tak sobie pomyślałam, że jeszcze w tym cyklu zbadam sobie progesteron, prolaktyne i kwas foliowy 7 dpo 👍
Jak na razie, to tak mnie napie***la jajnik, że masakra, aż mi niedobrze 🤢 więc dzisiaj bzyk musi być, bo owu chyba byla/będzie dzisiaj 🤔Kitka_87, Klaudia9212 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, jak u mnie owu było we wtorek ale wieczorem albo w nocy to 7dpo to mam isc we wtorek czy jednak środę? 😕 jak we wtorek wyjdzie mało to bym musiala się kluc jeszcze na drugi dzien wiec wolalabym w środę tylko czy miarodajne tez to bedzie💙 11.2020
💗 11.2023 -
Kic,Sylwucha piękne wieści😀😀Gratuluję i życzę spokojnego oczekiwania na bobo😍😍
Trzymam kciuki za testujące w najbliższym czasie🤞🤞🤞
Pisałyście kilka razy o tej krzywej cukrowej i zastanawiam się czy zrobić🤔Glukoza i insulina ok,noi nie miałam z tym nigdy problemów,ale teraz sie zastanawiam.Wiecie może ile kosztuje takie badanie?Mam pakiet w EnelMedzie,ale musiałabym mieć skierowanie,a na wizyte długo sie czeka😐A do mojej gin mam iść dopiero z wynikami drożności.Ktoś mnie musi chyba kopnąć w tyłek żebym w końcu ogarnęła tą drożność..chyba liczę,że uda się bez tego,a z drugiej strony czuję podświadomie,że nie ruszymy dalej jak nie zrobię.Kobieta zmienną jest😅
Wczoraj zmieniłam termometr.Od 2 dni testy owu robię i negatywne,ale śluż płodny jest,jajniki bolą co jakiś czas noi trądzik😖który ostatnio mam nke przed@tylko w czasie okołoowulacyjnym.
Wiecie może jaka powinna być przerwa w braniu Castagnusa?Bo minął ponad miesiąc i nie wiem czy wrócić do niego🤔Mam wrażenie,że bez niego cykl delikatnie się wydłużył
Lalia,jakieś mam przeczucie,że to będzie Twój szczęśliwy cykl😎Jak też spróbuję ananas po owu.
Motylek,wykres obiecujący🙂Kciuki zaciśnięte✊✊
ladySISI,
Ja też miewam problemy ze skórą głowy.Trafiłam do super dermatolog i zrobiła biopsję skóry(miałam wtedy też dziwne krosty na całym ciele),okazało się,że mam łuszczycę,ale głównie na skórze się pojawia.Ostatnio miałam 3 lata temu i wychodzi na to,że przyczyną był stres(mąż miał operację kręgosłupa,a ja straciłam pracę).Dostałam do smarowania płyn ze sterydami,stres przeszedł i od tamtej pory cisza.Ale zwracam uwagę na skład szamponów,nie może być SLSów bo wywowują alergie.Ja używam Biały Jeleń.Poza tym tran pomaga od wewnątrz(teraz wiesiołek go zastąpił😉)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 18:21
ladySiSi, motylek1909, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:dziewczyny, jak u mnie owu było we wtorek ale wieczorem albo w nocy to 7dpo to mam isc we wtorek czy jednak środę? 😕 jak we wtorek wyjdzie mało to bym musiala się kluc jeszcze na drugi dzien wiec wolalabym w środę tylko czy miarodajne tez to bedzie
Zulugula, mój gin mowi, że jak 7 dpo wypada np w niedzielę, to najlepiej robić dzień później,bliżej terminu @, niż bliżej owu.
Czyli u Ciebie spokojnie w środę możesz robić 😉Zulugula lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:dziewczyny, jak u mnie owu było we wtorek ale wieczorem albo w nocy to 7dpo to mam isc we wtorek czy jednak środę? 😕 jak we wtorek wyjdzie mało to bym musiala się kluc jeszcze na drugi dzien wiec wolalabym w środę tylko czy miarodajne tez to bedzie
wg mnie w środę będzie ok, to będzie 7-8 dzień, więc chyba też spokoZulugula lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, a ja po tych Waszych badaniach zastanawiam się czy nie zbadać kwasu foliowego, bo szczerze mówiąc to biorę go ponad rok, bo zaczęłam kilka miesięcy przed tym jak zaczęliśmy się starać 🤔 i w sumie jak nie ma bobo to nie wiem czy nie mam go za dużo 🤷♀️
Mam te same przemyślenia, ja biorę jeszcze dłużej, bo ponad 3 lata01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
Lalia wrote:Kitka, właśnie tak sobie pomyślałam, że jeszcze w tym cyklu zbadam sobie progesteron, prolaktyne i kwas foliowy 7 dpo 👍
Jak na razie, to tak mnie napie***la jajnik, że masakra, aż mi niedobrze 🤢 więc dzisiaj bzyk musi być, bo owu chyba byla/będzie dzisiaj 🤔
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
ami_ami wrote:Dziewczyny jak to jest z tą prolaktyną? Ktoś pisał, że najlepiej w 3dc, bo po owulacji może być wynik zafałszowany...
Moja gin też mi kazała zbadać między 3dc A 8dc -
ladySiSi wrote:Mam te same przemyślenia, ja biorę jeszcze dłużej, bo ponad 3 lata
Chyba też zbadam przy najbliższej okazji, ja też łykam 2 lata już, a nie sprawdzałam nigdyKitka_87 lubi tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
nick nieaktualnyLalia wrote:Kitka, właśnie tak sobie pomyślałam, że jeszcze w tym cyklu zbadam sobie progesteron, prolaktyne i kwas foliowy 7 dpo 👍
Jak na razie, to tak mnie napie***la jajnik, że masakra, aż mi niedobrze 🤢 więc dzisiaj bzyk musi być, bo owu chyba byla/będzie dzisiaj 🤔
Mnie też jajnik boli jak cholera więc ovu może w końcu nadejdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 18:41
Lalia, Klaudia9212 lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Z tego co się orientuję to w Ovarinie też mam foliany, tak?
Kitka_87 lubi tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
OdpuszczonaNona wrote:Nam też napisali dziś przedszkole kiedy zamknięte. Dzieki
Aaa
12dc pecherzyk 16mm.
Zwiększyć acard do 150 jupi. W ciąży możliwe że dołoży mi Clexane
Yeah. Idę na shopping.
Owocnego shoppingu i niedzielnego bzykanka🐝👍
U mnie matki pieniężnej dopiero 10tego🤨wiec może w kolejny weekend się wybiorę -
Dziewczyny, ja robiłam prolaktynę w 4 dc, potem 7dpo i dwa razy wyszła źle, a potem zrobiłam w 10 dc w innym labo i było super dobrze. I w tym 10 dc to mi endo kazała zrobić, bo powiedziała, że nie ma co tracić cyklu tylko badać 🤷♀️ w drugiej fazie może wyjść chyba troszkę wyższa nuz w pierwszej, ale wg mojej endo kontrolnie można zbadać prolaktynę również po owu 😉
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Kitka, właśnie tak sobie pomyślałam, że jeszcze w tym cyklu zbadam sobie progesteron, prolaktyne i kwas foliowy 7 dpo 👍
Koniecznie Lalia! Body i działajcie Kochana 😘
Ja bym zamiast prolaktyny zrobiła homocysteinę skoro decydujesz się zbadać kwas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 18:57
Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZulugula wrote:dziewczyny, jak u mnie owu było we wtorek ale wieczorem albo w nocy to 7dpo to mam isc we wtorek czy jednak środę? 😕 jak we wtorek wyjdzie mało to bym musiala się kluc jeszcze na drugi dzien wiec wolalabym w środę tylko czy miarodajne tez to bedzie
Może być też 8dpo.Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyladySiSi wrote:Mam te same przemyślenia, ja biorę jeszcze dłużej, bo ponad 3 lata
Ja na tę chwilę jakby nie patrzeć to biorę 19 miesięcy, więc sporo.
Zaczęłam od zwykłego foliku, jakieś 3 miesiące. Potem Pregna Plus niecały rok, a tam jest 400 syntetyku i 200 folianów. Od pół roku brałam Pregna Start i tutaj trochę lepiej, bo 400 syntetyku, ale i 400 folianów.
Całe szczęście, że nie brałam tylko i wyłącznie zwykłego kwasu, który się tylko odkładał, a tak były też foliany i one się wchłaniały. W Pregnie Start jest też metylowana B12, więc to był też plus w tym wszystkim.
A w Pregnie Plus zero witamin B.
Odkąd zaczęliśmy się starać na dobre to wcinałam Pregnę Start, także jakieś zabezpieczenie przy mutacji, którą na pewno mam to było.
Dziś przyszedł mi testDNA. W poniedziałek robię wymaz i odsyłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 18:59
ladySiSi lubi tę wiadomość