Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:8 kanapek z ogórkiem? 😂 Nieźle!
Ja nie mam zachcianek, ale muszę jeść regularnie, często jestem głodna.
Jak nie odwołali Ci do tej pory to myślę, że Cię przyjmą, u mnie poprostu lekarz zrzucił wszystkie wizyty na najbliższe dwa tygodnie.
Incognito
Na spokojnie, lekarz na USG Ci powie na ile tyg jest ciąża, ja np przez krótkie cykle i wczesną owulację mam ciaze starsza o kilka dni.
Już za 2 tygodnie dowiem się czy w brzuchu mam dziewczynkę czy chłopca bo robimy nifty pro, już się doczekać nie mogę 😀Koteczka82, kic83 lubią tę wiadomość
-
Angie
masz rację, najważniejsze żeby było zdrowe!Angie1985 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny, działają u Was laboratoria? U nas oszaleli. Tylko skierowania z dopiskiem pilne.
-
Wszechświat jednak chciał żebym została w domu, bo się okazało ze zamknęli nasze kasy w urzędzie do odwolania, także nawet nie bylo po co jechać, wszystkie siedzimy w domach.
Tylko wstępnie kurcze mówią ze będziemy to ściągać z urlopów, a pko ma coś wymyślić... Ale nie uśmiecha mi się to żeby caly urlop mi ściągneli.
Dlatego umówiłam się na czwartek dodatkowo do gina, zobaczymy może chociaż pecherzyk zobaczy (zrobilam też bete zeby zobaczyc na jaki poziomie jest i czy bd szansa żeby lekarz coś zobaczył) i może wyproszę L4 zeby nie zmarnować całego urlopu. -
dmg111 wrote:Loooo, kicek! Jak to zleciało! Dwa tygodnie ❤️
Ja za dwa tygodnie usg, dowiem się jak wiek ciąży i umawiam też nifty ❤️
Tak wiem, szaleństwo jakieś!
Mi zrzucili właśnie przed nifty pro USG w luxmedzie, pójdę do mojej pani dr prywatnie.
Dziś też Luxmed zrzucił mi USG piersi.
Nie wiem jak działa zabiegowy, bo siedzimy w domu, izolujemy się od świata.
[/url]
doomi03 wrote:Wszechświat jednak chciał żebym została w domu, bo się okazało ze zamknęli nasze kasy w urzędzie do odwolania, także nawet nie bylo po co jechać, wszystkie siedzimy w domach.
Tylko wstępnie kurcze mówią ze będziemy to ściągać z urlopów, a pko ma coś wymyślić... Ale nie uśmiecha mi się to żeby caly urlop mi ściągneli.
Dlatego umówiłam się na czwartek dodatkowo do gina, zobaczymy może chociaż pecherzyk zobaczy (zrobilam też bete zeby zobaczyc na jaki poziomie jest i czy bd szansa żeby lekarz coś zobaczył) i może wyproszę L4 zeby nie zmarnować całego urlopu.
I bardzo dobrze siedź w domu!
Ja na Twoim miejscu poprosiłbym o L4 ciążowe z kodem B 100%, a urlop będziesz miała na później zaległy do wykorzystania po macierzyńskim.
W czwartek na bank zobaczysz pęcherzyk, dobrze że idziesz!
Ja wzięłam opiekuńczy na Młodą 80% płatny, stratna jestem ,ale póki co w pracy chce powiedzieć w 12tyg jak się dowiem, że z bobo jest wszystko dobrze.doomi03 lubi tę wiadomość
[/url]
kic83 wrote:I bardzo dobrze siedź w domu!
Ja na Twoim miejscu poprosiłbym o L4 ciążowe z kodem B 100%, a urlop będziesz miała na później zaległy do wykorzystania po macierzyńskim.
W czwartek na bank zobaczysz pęcherzyk, dobrze że idziesz!
Ja wzięłam opiekuńczy na Młodą 80% płatny, stratna jestem ,ale póki co w pracy chce powiedzieć w 12tyg jak się dowiem, że z bobo jest wszystko dobrze.
Taki mam własnie plan, bo właśnie też bym wolala wykorzystać ten urlop który zostanie zeby "przeciągnąć" sobie macierzynski.
Poza tym wiem z zaufanego źródła ze moja szefowa już zaczela mieć podejrzenia po tym jak się czulam w tamtym tygodniu i bylam tyle czasu na L4... Także i tak jak się dowie wcześniej to raczej nie będzie bardzo zdziwiona, a potem tylko pozostanie mi się modlić zeby moje dziecię rozwijało się cały czas prawidłowo i zostało grzecznie w brzuchu az do listopada. -
Angie - ja kolejne USG mam mieć "w tym tygodniu" jestem w stałych łączach z moja gin.
Ja dostałam zwolnienie od razu na dwa tygodnie mimo tak wczesnej ciąży, bo powiedzieli że lepiej żebym siedziała w domu, więc u Was też na pewno nie będzie z tym problemu, ale niestety wiąże się to z tym, że musiałam powiedzieć szefowi co z wielu względów jest średnie no ale trudno...
Pozostaje się modlić żeby było wszystko dobrze.
Chociaż objawy ciąży oprócz zmęczenia u mnie raczej słabe... Co mnie niepokoi codziennie1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018
4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
6. 02.2020 cb
7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka -
in_co_gni_to wrote:Angie - ja kolejne USG mam mieć "w tym tygodniu" jestem w stałych łączach z moja gin.
Ja dostałam zwolnienie od razu na dwa tygodnie mimo tak wczesnej ciąży, bo powiedzieli że lepiej żebym siedziała w domu, więc u Was też na pewno nie będzie z tym problemu, ale niestety wiąże się to z tym, że musiałam powiedzieć szefowi co z wielu względów jest średnie no ale trudno...
Pozostaje się modlić żeby było wszystko dobrze.
Chociaż objawy ciąży oprócz zmęczenia u mnie raczej słabe... Co mnie niepokoi codziennie
Nic się nie martw, ja oprócz zmęczenia i potrzeby spania więcej niż normalnie nic więcej nie mam.
Taki urok moich ciążin_co_gni_to lubi tę wiadomość
[/url]
Dzisiaj beta 1830, więc myślę że w czwartek na wizycie powinien już być widoczny pecherzyk byleby tylko był tam gdzie trzeba to trochę odetchnę 😛
Iryska, in_co_gni_to, Angie1985, kic83, kkasia, dmg111, Sylwucha, Koteczka82, Lalia, Pszczolka36l lubią tę wiadomość
-
Doomi wspaniała wiadomość!!! U mnie cztery dni po becie 500 był widoczny pęcherzyk
doomi03 lubi tę wiadomość
1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018
4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
6. 02.2020 cb
7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka -
Kic a na twoim koncie pacjenta masz odwołane? Nikt do mnie nie dzwonił dziś więc jedziemy... zobaczymy.
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julcia cc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym 1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
doomi03 wrote:Dzisiaj beta 1830, więc myślę że w czwartek na wizycie powinien już być widoczny pecherzyk byleby tylko był tam gdzie trzeba to trochę odetchnę 😛
Beta piękna ,dawaj znać w czwartek co i jak 😘doomi03 lubi tę wiadomość
[/url]
Oooo taaak wjechał dziś kiszony ogór 🥒 (a zarzekałam się ze nie będę żarła kiszonych podczas ciąży xD)... I tak cudownie zatrzymał mi próbujące się rozkręcić mdłości lub zgagę (sama juz nie wiem co ale wzdychałam jak parowóz 😂).
Od dziś kiszoniak mym przyjacielem 🥒💚Koteczka82 lubi tę wiadomość