Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też palmersa używałam. Ale niestety przed samym porodem wyszły mi 2 rozstępy 😭
Nie mam tej bety i boje się że dopiero w poniedziałek będzie bo lab chyba tam w niedzielę nie działa 😬 zarejestrowane badanie ale wynikow brak.
Moje chłopaki się teraz zamknęli w pokoju i się bawią, ja leżę plackiem bo mnie mega mdłości dopadły.
W ogóle dziewczyny jak to jest. Mój mąż za tydzień idzie na przymusowy urlop na cały tydzień. To ja wtedy muszę wrócić do pracy no nie? Nie należy mi się opieka...2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
nick nieaktualny
-
Tak w ogóle to witamy nowe dziewczyny w naszym gronie. Wątek lutowy przerodzi się w wątek ciążowy 🙂 fajnie, tutaj o wiele lepiej niż na fiolecie. Jakoś rzadko tam zaglądam.
Annia, OdpuszczonaNona, ruda, kic83, Zulugula, Sylwucha, patrycja92, dmg111, Koteczka82 lubią tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
nick nieaktualny
-
OdpuszczonaNona wrote:Też zależy jaki b complex masz, sprawdź skład ja bicaps musiałam odstawić bo ma mioizytol a dr Enzmann mogę brać.
Holandia 🇳🇱
13cs 🤰🏼
niedoczynność tarczycy
Euthyrox 88, wit. C1000, wit D3 1000 I.U., wit B12 500 ug, kwas foliowy 500 ug, -
ruda wrote:Ja Was wszystkie znam bo podczytywałam wątek grudniowy, styczniowy i lutowy. Kibicowałam Wam zawsze i byłam mega podekscytowana Waszymi dwiema kreseczkami 😀 dużo Waszych rad wcieliłam w życie i myśle ze to dzięki nim się udało. Dmg dzięki za polecenie donga, Nona z Twojego polecenia zamówiłam kapsułki z bromelaina, no i kic za Twoja namowa dwa 🐝były z rańca, jeden wieczorny! mam 29 lat, to mój 13 cs, kolejna szczęśliwa 13 😀 pierwszy bobas w drodze, mieszkamy od paru lat w Holandii. Trzy tyg tem u byłam u lekarza z żalami ze to już ponad rok i nic, dostałam nawet kartę z ful zestawem badań so zrobienia i dla mnie i dla męża, nawet nie zdążyliśmy się na nie wybrać. Oczywiscie dzięki Wam zaczęłam tez posluchiwac pani od duchowości, zdążyłam tylko trzy razy ale myśle ze to co mówi jest sensowne, chodź nie za bardzo wierze w takie rzeczy. Teraz muszę czekać aż do 8 tyg!!! aby dostać się na wizytę do położnej bo to one tutaj prowadzą cała ciąże, bety nawet nie sprawdzają no bo skoro test był pozytywny to co tu sprawdzać 🤷♀️ zostaje mi tylko wierzyć ze wszystko jest ok i ze po prostu właśnie ten wyczekiwany moment właśnie nadszedł 🥰
Aaa kolejna 13tka
No i rada z seksem porannym, miło że ktoś rady nasze wciela w życieruda, Sylwucha lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
boo123 wrote:Ja też palmersa używałam. Ale niestety przed samym porodem wyszły mi 2 rozstępy 😭
Nie mam tej bety i boje się że dopiero w poniedziałek będzie bo lab chyba tam w niedzielę nie działa 😬 zarejestrowane badanie ale wynikow brak.
Moje chłopaki się teraz zamknęli w pokoju i się bawią, ja leżę plackiem bo mnie mega mdłości dopadły.
W ogóle dziewczyny jak to jest. Mój mąż za tydzień idzie na przymusowy urlop na cały tydzień. To ja wtedy muszę wrócić do pracy no nie? Nie należy mi się opieka...
Potwierdzam w 100%, że nie należy Ci się wtedy jeśli mąż w domu na urlopie.
Ale może na home office się zgodzą? Masz taką opcję?
Jeśli umowa o pracę to masz jeszcze dwa dni w roku na opiekę nad dzieckiem 100% ,Twój maz jedynie będzie musiał podpisać oświadczenie ,że nie korzystał z tych dni w tym roku.boo123 lubi tę wiadomość
[/url]
Iryska wrote:Chyba jak mąż w domu na urlopie, to nie możesz mieć opieki 😔
A ten krem na rozstępy to już trzeba zacząć brać, jak jeszcze brzuszek płaski?🙂
Jeszcze za wcześnie, jak zacznie rosnąćIryska lubi tę wiadomość
[/url]
Zulugula wrote:witam nowe mamuśki, gratulacje
a propo smarowania brzucha, chyba spora część tych kremow jest dopiero dozwolona od II semestru, a te które polecalyscie to je można od I trym?Sylwucha, kkasia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Jeśli chodzi o przygotowanie skóry do rozciągania w związku z rosnącym brzuszkiem to najlepiej zacząć jak jeszcze tego brzuszka nie ma 😊
Natomiast nie kupujcie żadnych mega drogich "specjalnych" kremów na rozstępy, bo szczerze mówiąc jeśli macie skłonności do rozstępów to i tak je mieć będziecie.
Ale warto uelastycznić skórę smarując ją masłem shea lub masłem kakaowym, masło mango też jest super.
Najważniejsza jest regularność i nawadnianie wewnętrzne ☺️
PS.
Po dwóch ciążach nie mam ani jednego rozstępu na skórze!
Oprócz tego, że pracuję w policji, mam też swoją małą firemkę, zajmuję się przede wszystkim naturalnymi kosmetykami, szczególną miłością darzę mydła sodowe (sama je robię) i trochę coś tam wiem na temat skóry i jej potrzeb, jestem też certyfikowanym skin coachem.
Więc jakbyście miały jakieś pytania to chętnie poradzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 20:30
kic83, Iryska, Annia, ruda, Zulugula, OdpuszczonaNona, Koteczka82, Wik89, kkasia lubią tę wiadomość
-
Koteczka82 wrote:Dziewczyny a co polecacie do smarowania brzuszka żeby się rozstępy nie porobiły?
Po pierwszej ciąży nie mam i wolałabym żeby tak zostało 😂
Ale genetyka też swoje robi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 20:39
Annia lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Jeśli chodzi o przygotowanie skóry do rozciągania w związku z rosnącym brzuszkiem to najlepiej zacząć jak jeszcze tego brzuszka nie ma 😊
Natomiast nie kupujcie żadnych mega drogich "specjalnych" kremów na rozstępy, bo szczerze mówiąc jeśli macie skłonności do rozstępów to i tak je mieć będziecie.
Ale warto uelastycznić skórę smarując ją masłem shea lub masłem kakaowym, masło mango też jest super.
Najważniejsza jest regularność i nawadnianie wewnętrzne ☺️
PS.
Po dwóch ciążach nie mam ani jednego rozstępu na skórze!
Oprócz tego, że pracuję w policji, mam też swoją małą firemkę, zajmuję się przede wszystkim naturalnymi kosmetykami, szczególną miłością darzę mydła sodowe (sama je robię) i trochę coś tam wiem na temat skóry i jej potrzeb, jestem też certyfikowanym skin coachem.
Więc jakbyście miały jakieś pytania to chętnie poradzę.
Ula
Zgadzam się ,że dużo zależy od genów/ skłonności.
Dodam, że ważne oprócz nawodnienia jest również dbanie o siebie w kwestii ćwiczeń dla ciężarnych, czy jak kto lubi fitness, joga, spacer, ja trenowałam do ostatniego dnia przez porodem.
Zero rozstępów, i bardzo szybko doszłam do siebie po porodzie.
Ulaa lubi tę wiadomość
[/url]
kic83 wrote:Aaa kolejna 13tka
No i rada z seksem porannym, miło że ktoś rady nasze wciela w życie
Suoer komejny kropek z porannego seksu u mnie tez poranny 7rano a o 11 w pracy myslalm ze zejde tak mnie jajnik bolal😁😁 i w 32dc piekne tluste kreseczki teraz czekam na moja ginekolog, ktora na urlopie jest i za 2 tyg bedzie usg. Maz puki co nie wie jeszcze mdlosci na szczescie przeszly. Do 10 kwietnia juz nie dlugo 😁😁😁Iryska, kic83, ruda, Koteczka82 lubią tę wiadomość
Zawsze w naszym sercu
KOCHAMY CIE SKARBIE, CHODZ NIE MOGE CIE PRZYTULIC.
Śpij Kochanie moje małe,
niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują.... -
Sorki dziewczyny ale ten moj slownik tak przekreca slowa ze masakra a nie wiem jak edytowacZawsze w naszym sercu
KOCHAMY CIE SKARBIE, CHODZ NIE MOGE CIE PRZYTULIC.
Śpij Kochanie moje małe,
niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują.... -
Justa91 wrote:Suoer komejny kropek z porannego seksu u mnie tez poranny 7rano a o 11 w pracy myslalm ze zejde tak mnie jajnik bolal😁😁 i w 32dc piekne tluste kreseczki teraz czekam na moja ginekolog, ktora na urlopie jest i za 2 tyg bedzie usg. Maz puki co nie wie jeszcze mdlosci na szczescie przeszly. Do 10 kwietnia juz nie dlugo 😁😁😁
Justa
Czemu ukrywasz ciążę przed mężem?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:Ula
Zgadzam się ,że dużo zależy od genów/ skłonności.
Dodam, że ważne oprócz nawodnienia jest również dbanie o siebie w kwestii ćwiczeń dla ciężarnych, czy jak kto lubi fitness, joga, spacer, ja trenowałam do ostatniego dnia przez porodem.
Zero rozstępów, i bardzo szybko doszłam do siebie po porodzie.
O tak!
Popieram, ruch też jest bardzo istotny jeśli to tylko możliwe.
Pierwszą ciążę niestety musiałam praktycznie w łóżku całą przeleżeć a i tak urodziłam miesiąc przed terminem, ale w drugiej byłam bardzo aktywna (głównie dzięki starszemu synkowi 😅)
Więc basen i joga oraz bieganie za niespełna dwulatkiem ☺️