Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Patrycja
Ruda
witajcie!
Opowiedźcie coś o sobie, długo się starałyście, skąd jesteście, ile lat macie, macie inne dzieci?
Spokojnej ciąży!
Jeżeli chodzi o mnie to jestem z wami od marca tak naprawde albo końcówka lutego, bo bardziej początkowo udzielam się w testowaniu Marcowym. Mam 27 lat mieszkam w Warszawie.
Moje starania zaczynają się w lipcu i do grudnia tak sie staralismy ze jak sie uda to fajnie, no ale nie wychodzilo. Do gin chodziłam praktycznie co 2 msc bo miesiączki naturalnie niewystepowaly cykle dlugie obstawiam ze owu tez nie mialam. Dodam ze 2 cykle bralam clo ale jak wynikalo z zalecen lekarza monitoringu nie trzeba wiec nie wiadomo czy pecherzyki rosly czy pekaly.. Zapisalam sie w styczniu do endo gin i skierowala mnie ona do szpitala na badania caly komplet badan hormonalnych.. hormony ok cholesterol na pograniczu i insulina wiec do niczego sie nie mogla przyczepic ale zostalo potwierdzone policystyczne jajniki.. Zaproponowala dalsze leczenie ale juz w klinice nieplodnosci i przejscie na diete z niskim IO. troche sie zalamalam jak zaczelam czytac o tych pcos ale stwierdzilam ze bede walczyc tyle dziewczynom sie udalo to i mi sie tez musi udac.. i doslownie przez przypadek natrafilam na dziewczyny z Akademii Płodności.
Tez jakos przez przypadek natrafilam na to forum i sledzilam jak Wy sie staracie - akurat trafilam na bardzo dobry MARZEC, 18 ciąż w tym koncowa moja!!
Boże ja nawet nie zdazylam kupic wszystkich witamin c,e, kompleks b a juz zaszlam w ciąze na lepszy sluz kupilam wiesiolek ale mialam go zaczac brac z nowym cyklem.. no sama nie wierze jak to wszystko potoczylo ze tak szybko zatrybilo
Mąż w poniedzialek umowiony na badanie nasienia jest A dokladnie pamietam slowa wypowiedziane przez ginekologa ze kobiety z pcos to latami sie staraja o dziecko a ja chce dziecko na juz - ta wizyta byla prywatna i po wyjsciu z gabinetu bylam tak zalamana ze nie wiedzialam jak i ktoredy do domu mam wracac..
A dzisiaj Beta 146ruda, Koteczka82, Edyciak, kkasia lubią tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Justa91 wrote:Suoer komejny kropek z porannego seksu u mnie tez poranny 7rano a o 11 w pracy myslalm ze zejde tak mnie jajnik bolal😁😁 i w 32dc piekne tluste kreseczki teraz czekam na moja ginekolog, ktora na urlopie jest i za 2 tyg bedzie usg. Maz puki co nie wie jeszcze mdlosci na szczescie przeszly. Do 10 kwietnia juz nie dlugo 😁😁😁
Ty to wariatka jestes ja to bym nie wytrzymala orazu powiedzialam mojemu, bo to nasze pierwsze dzieciatko to moze dlatego tak sie ciesze i chcialabym zeby on juz tez jak najdluzej cieszyl sie tym szczesciemstarania od 07.2019
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Dzieczyny powiedzcie mi jakie suple mam brac? co do kupic bo ja tak naprawde nic nie mam oprocz kwasu foliowego i tych witamin z solgara
W sumie zapomnialm ze zamowilam wit c w tym tyg ale czy teraz bedzie mi potrzebna?starania od 07.2019
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
patrycja92 wrote:Ty to wariatka jestes ja to bym nie wytrzymala orazu powiedzialam mojemu, bo to nasze pierwsze dzieciatko to moze dlatego tak sie ciesze i chcialabym zeby on juz tez jak najdluzej cieszyl sie tym szczesciem
Ja tak samo, chciałam trochę zaczekać chociaż do jutra żeby powtórzyć test ale nie umiałam 🙊 cały dzień dzisiaj nie wierzymy i cieszymy się jak nigdy 🥳Koteczka82 lubi tę wiadomość
Holandia 🇳🇱
13cs 🤰🏼
niedoczynność tarczycy
Euthyrox 88, wit. C1000, wit D3 1000 I.U., wit B12 500 ug, kwas foliowy 500 ug, -
Ulaa wrote:Jeśli chodzi o przygotowanie skóry do rozciągania w związku z rosnącym brzuszkiem to najlepiej zacząć jak jeszcze tego brzuszka nie ma 😊
Natomiast nie kupujcie żadnych mega drogich "specjalnych" kremów na rozstępy, bo szczerze mówiąc jeśli macie skłonności do rozstępów to i tak je mieć będziecie.
Ale warto uelastycznić skórę smarując ją masłem shea lub masłem kakaowym, masło mango też jest super.
Najważniejsza jest regularność i nawadnianie wewnętrzne ☺️
PS.
Po dwóch ciążach nie mam ani jednego rozstępu na skórze!
Oprócz tego, że pracuję w policji, mam też swoją małą firemkę, zajmuję się przede wszystkim naturalnymi kosmetykami, szczególną miłością darzę mydła sodowe (sama je robię) i trochę coś tam wiem na temat skóry i jej potrzeb, jestem też certyfikowanym skin coachem.
Więc jakbyście miały jakieś pytania to chętnie poradzę.
polecasz jakieś szczególne masła z dobrym i bezpiecznym składem?
moja mama nie ma ani jednego rozstępu, ja mam kilka na tyłku, udach i chyba na cyckach też jakieś są, ale na brzuchu nie mam ani jednego, więc nie wiem jak to ze mną będzie💙 11.2020
💗 11.2023 -
kic83 wrote:Ja używałam 5 lat temu i teraz
PALMERS COCOA BUTTER PIELĘGNACYJNY BALSAM PRZECIW ROZSTĘPOM 250ML
ja mam w domu taki z palmersa:
https://www.notino.pl/palmers/hand-body-cocoa-butter-formula-ujedrniajace-maslo-do-ciala/p-15664052/
maslo shea, kolagen, elastyna i witamina E
Ula będzie ok póki nie kupię czegoś innego?💙 11.2020
💗 11.2023 -
patrycja92 wrote:Dzieczyny powiedzcie mi jakie suple mam brac? co do kupic bo ja tak naprawde nic nie mam oprocz kwasu foliowego i tych witamin z solgara
W sumie zapomnialm ze zamowilam wit c w tym tyg ale czy teraz bedzie mi potrzebna?
Wit c niewskazana
Tu masz fajne zestawienie, w sumie wszystko co Pan Tabletka ocenia na 5/4+ jest polecane
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/dmg111, ruda, OdpuszczonaNona, patrycja92 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
dmg111 wrote:A mi 3 dni temu wybiło brzuszek, oczekiwałam tego w 5 miesiącu 🙈
Wczesniej byłam raczej deska po całości i biust i brzuch płaski a tutaj widać ciaze 😂
https://zapodaj.net/8053b139c2077.jpg.html
no faktycznie jest bęcolek to jest ta spódnica z selfie? pokaż z przodu jak się prezetntujedmg111 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualny
-
kic83 wrote:To?
https://e-melissa.pl/produkt/omegamed-pregna-30kaps,656.html?gclid=Cj0KCQjw6_vzBRCIARIsAOs54z5ozOqC3C9mJOzaYyuN3f4YPtiVK8uiwy3bE14a4V2jlW6QySc7IS8aAiHWEALw_wcB
Tak dokładnie to 😉Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualny
-
kic83 wrote:Ula
Zgadzam się ,że dużo zależy od genów/ skłonności.
Dodam, że ważne oprócz nawodnienia jest również dbanie o siebie w kwestii ćwiczeń dla ciężarnych, czy jak kto lubi fitness, joga, spacer, ja trenowałam do ostatniego dnia przez porodem.
Zero rozstępów, i bardzo szybko doszłam do siebie po porodzie.
Ekstra że tak mogłaś ja od 4 miesiąca ciąży z synkiem siedziałam na zwolnieniu na lekach przeciwskurczowych i to dosłownie siedziałam a nawet 2 tygodnie przeleżałam na kanapie wstając tylko do toalety ewentualnie zrobić sobie kanapkę i herbatę i to tylko jeśli byłam sama w domu. Dopiero gdzieś w połowie 7 miesiąca zaczęło być lepiej a w 8 i 9 miesiącu się uspokoiło to chociaż na zakupy zwykłe i na spacer mogłam wyjść. Dobrze że większość ciąży miałam zimą bo bym chyba zwariował sama w domu wiosną czy latem...
W sumie chyba dlatego tak się obawiam tego twardniejącego brzucha ☹️Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
OdpuszczonaNona wrote:Nie mam Jodi I żelaza. Jak to suplementowac solo.
No kurcze preparatów ze zwykłym kwasem lub dwoma firmami zwykły i folian nie mogę. Tylko folian.
Co do żelaza w pierwszym trymestrze to są zdania podzielone, jak jesz dobrze i nie masz wymiotów to raczej powinno Ci wystarczyć 😉
Ja jodu nie mogę.
Kic a czemu nie wskazana wit C? Ja na razie biorę ta w proszku ale zeszłam na 1000 mg dziennie. No po prostu muszę mam straszną ochotę na kwaśne 😁Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Ja biore rano 1 tabletke Femibion 1 i tam jest teoretycznie komplet witamin dla 1 trymestru, a wieczorem jeszcze 1 tabletke kwasu foliowego metylowanego z uwagi na mutacje
U mnie wieczorem tez juz troche widac brzuch 😁 to chyba bardziej wzdecia, ale i tak mnie cieszy ten widok 😅
Smaruje sie od paru dni balsamem Palmers i kupilam legginsy ciazowe, ale jeszcze nie uzywam:)
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dzień dobry kochane!!!
Jak się dzisiaj czujecie? Jak spalyscie?
Ja dziś przespałam od 24 do 8 bez pobudki na siku 😂 i czuję się super wyspana 😁
Wzięłam Euthyrox i czekam aż będę mogła zjeść śniadanie bo już mi z głodu burczy w brzuchu 🤣
Miłego dnia wszystkim!!!Wik89 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Hej koteczka. Dzięki bo przypomniałaś mi o eutyroxie. Zaczęłam brac kilka dni temu i jeszcze nie weszło mi w nawyk 🙂
Ja też dziś się wyjątkowo wyspalam.
Koteczka82 lubi tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔