Niech Święty Walenty będzie zaklety-lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
SzalonaOna też czuje, że będzie dziewczyna chociaż na początku chciałam chłopca ale już mi się odmieniło
Koteczka też tak mówiłam do brzusia
U mnie TSH poszybowało w górę, w czwartek mam teleporade z endokrynologiem, pewnie trzeba będzie zwiększyć dawkę LetroxuKoteczka82, SzalonaOna lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Dziewczyny,
beta 104
progesteron 24,2
TSH 3,18
Czy to normalne że teraz przyrost jest mniejszy procentowo niż między 1 a 2 badaniem?
między 1 a 2 było - 205%
a między 2 a 3 - 81%
Do tego spadł progesteron z 25,46 na 24,20 - ta sama norma inne labo
Martwie się
A próg wydzielany jest pulsacyjnie. Nadal jest wysoki, wszystko jest w porzadku! -
kiniusia270 wrote:Hej Dziewczyny 😊 Dzisiaj miałam wizytę u gina i poniżej aktualizacja bobo po 4 tygodniach od ostatniej wizyty. 11 tydzień ma już 4,64 cm, serduszko bije 176 razy na minutę ❤
https://zapodaj.net/b22e61948fa93.jpg.html
piękny duży czlowieczek ! wg mnie chłopak 😉kiniusia270 lubi tę wiadomość
💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:Bliźniaki do bliźniaka!
doomi03, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:najpierw jak zmierzył to wyszlo 6+1 , wiec nie tak źle. potem na powiekszeniu 6+0 i 3,3mm. wiec wynik wynikowi nierówny.
spodziewalam się tak 5mm a jest ok 4mm gin mówi że spokojnie, że jest dobrze itd ale i tak się trochę martwię. mam nadzieję że podgoni 😊 na wtorek mam umowiona wizytę na nfz po badania z krwi i chyba się wybiorę na nią podejrzec...
Spokojnie wszystko jest prawidłowo dzidziutek ponoc na tym etapie rośnie okolo 1 mm na dobre, także licząc np wg wieku i pomiaru tego z powiększenia to patrz 6+0= 3,3mm / 6+1 =4,3mm / 6+2= 5,3mm / 6+3= 6,3mm / 6+4 = 7,3mm / 6+5 =8,3mm / 6+6=9,3 mm... Lub jesli pierwszy pomiar był właściwy to i tak w 6+6 dzidzia bd miala ponad 8 mm... Ja w 6+6 wg usg mialam dzidziutke 8,1 mm i lekarz mówił ze wszystko jest git... Także sama widzisz wszystko gra i na pewno bedzie prawidłowo rosnąć spokojnie 😘Zulugula lubi tę wiadomość
-
Angie1985 wrote:W nocy mocno krwawiłam a dzisiaj już nie było akcji serca. Czekam na zabieg i płaczę. Nie mam się do kogo przytulić.
Strasznie mi przykro jestem w szoku. -
Anet.kaa wrote:Motylku, to samo wczoraj było u mnie. Typ mnie olał totalnie bo wczesna ciąża i BETA nie ma.znaczenia. TSH nie rośnie na początku ciąży i mam się pojawić za dwa tygodnie. Pff, nawet skierowania pajac nie dał na betę A zaczęłam mu mówić że w takim razie pójdę na betę później ale fajnie abym miała już skierowanie.
Dla mnie obsługa w tych przychodniach prywatnych to jakaś kpina.
To mi sie na szczęście trafilo jakos ze nie trafilam na takich totalnych konowałów w luxmedzie. Pierwsza babeczka do której trafiłam mimo ze bylam ledwie 10dpo i bez potwierdzonej bety, tylko z tym niskim progiem i pozytywnym testem ciążowym, to traktowała mnie już jako ciążarna i starała uspokoić i od razu dala recepte, skieriwanie na dwie bety, progesteron i wizyte kontrolna. Obecny do którego chodzę z kolei przed pierwszą wizyta chciał mnie spuscic na drzewo bo za wcześnie licząc z om ale jak powiedziałam ze dzień wcześniej beta ponad 1800 to zmienil gadke i zaprosił w takim razie na wizytę. Wiec na razie nie jest źle.
Dziewczyny oni w Luxmedzie normalnie wydają taka fizyczna karte ciąży? :p bo mi poki co nic nie dawal poza planem opieki przedmedycznej i skierowaniami (w systemie widzę ze przy skierowaniach jest dopisel "karta ciąży") wiec nie kumam już. Chyba musi być też karta w formie papierowej? -
kiniusia270 wrote:Hej Dziewczyny 😊 Dzisiaj miałam wizytę u gina i poniżej aktualizacja bobo po 4 tygodniach od ostatniej wizyty. 11 tydzień ma już 4,64 cm, serduszko bije 176 razy na minutę ❤
https://zapodaj.net/b22e61948fa93.jpg.html
Jaki już ludzik cudny -
Anet.kaa wrote:Dziewczyny,
beta 104
progesteron 24,2
TSH 3,18
Czy to normalne że teraz przyrost jest mniejszy procentowo niż między 1 a 2 badaniem?
między 1 a 2 było - 205%
a między 2 a 3 - 81%
Do tego spadł progesteron z 25,46 na 24,20 - ta sama norma inne labo
Martwie się
U mnie też pierwszy przyrost to bylo ponad 300%, a drugi już ok 170% :p także to normalne ze przyrost trochę może malec
Na pewno wszystko ok -
SzalonaOna wrote:Ja jutro zbadam tsh, anty Tpo i anty Tg. Mam skierowanie z luxa, więc powinni zrobić w diagnostyce
No właśnie moti to jak to w końcu jest. Mozna skierowanie z luxmedu realizować w Diagnostyce? Bo diagnostykę tez mam bliżej, a ze sie czuje marnie to nie powiem byloby mi to też bardziej na reke jeśli tak by się dalo. -
A ja oczywiście nadrabiam forum z dwudniowa obsuwa xD bo dopiero dziś jestem bardziej do życia (chociaz i to z duzo powiedziane xD).
Sylwucha lubi tę wiadomość
-
doomi03 wrote:To mi sie na szczęście trafilo jakos ze nie trafilam na takich totalnych konowałów w luxmedzie. Pierwsza babeczka do której trafiłam mimo ze bylam ledwie 10dpo i bez potwierdzonej bety, tylko z tym niskim progiem i pozytywnym testem ciążowym, to traktowała mnie już jako ciążarna i starała uspokoić i od razu dala recepte, skieriwanie na dwie bety, progesteron i wizyte kontrolna. Obecny do którego chodzę z kolei przed pierwszą wizyta chciał mnie spuscic na drzewo bo za wcześnie licząc z om ale jak powiedziałam ze dzień wcześniej beta ponad 1800 to zmienil gadke i zaprosił w takim razie na wizytę. Wiec na razie nie jest źle.
Dziewczyny oni w Luxmedzie normalnie wydają taka fizyczna karte ciąży? :p bo mi poki co nic nie dawal poza planem opieki przedmedycznej i skierowaniami (w systemie widzę ze przy skierowaniach jest dopisel "karta ciąży") wiec nie kumam już. Chyba musi być też karta w formie papierowej?
Tak w Luxmedzie po USG serduszka robią Ci kartę ciąży, to taka mała papierowa że to ujmę książeczkaCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność