Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny widzę dziś zmianę nastawienia i dobre humory. Chyba wszystkie czekamy żeby ten rok się już skończył.
almost.there, Pogubiona, Darrika lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
🔜 17.03 gin USG, co dalej?
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, magnez, inzotol z NAC -
Dziewczyny tulę za biele 🫂
Belia … może testuj jeszcze, co? Trzymam kciuki 🤞i tule 🫂
Moja propozycja tytułu:
W śnieżnym puchu przytulasek ❤️ by na jesień był bobasek 🍼
Tylko z tym śniegiem to wiadomo jak będzie, wcale 😅
Loraa, Belia, zorilla94, almost.there, Justa28, Kłębuszek, Płotka, Marcia03 lubią tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero
On 34l: morfo 2-4, słaba ruchliwość
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02 ⏸️
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
10.03 powtórka bety i proga w klinice, USG u mojej ginekolog (nie w klinice) -
Dziewczyny też macie wrażenie, że Wasze SM pływają w zdjęciach par trzymających się za brzuszek i informujących o ciąży? Ja chyba muszę do końca grudnia odinstalować wszystkie media społecznościowe bo co wejdę, to nowa znajoma oznajmuje ze jest w ciąży.. turbo dobijające..
Pogubiona, grazka0022, Loraa, Migotka96, Olisska lubią tę wiadomość
-
Finch11 wrote:Dziewczyny też macie wrażenie, że Wasze SM pływają w zdjęciach par trzymających się za brzuszek i informujących o ciąży? Ja chyba muszę do końca grudnia odinstalować wszystkie media społecznościowe bo co wejdę, to nowa znajoma oznajmuje ze jest w ciąży.. turbo dobijające..
-
Finch11 wrote:Dziewczyny też macie wrażenie, że Wasze SM pływają w zdjęciach par trzymających się za brzuszek i informujących o ciąży? Ja chyba muszę do końca grudnia odinstalować wszystkie media społecznościowe bo co wejdę, to nowa znajoma oznajmuje ze jest w ciąży.. turbo dobijające..
Taaak.. ale też wiem, po mojej przyjaciółce, że specjalnie czekała do świąt, żeby się ogłaszać. Takie harakiri sobie robię, jak to przeglądam 😅🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Już wspominałam na tym wątku, ale właśnie przez to usunęłam SM... 🙈
Ale dodatkowy efekt uboczny - "robi pozytywnie na głowę"!
Jeszcze tylko LinkedIn został służbowo, ale specjalnie nie dodaje tam za dużo kontaktów, co by nie korciło się porównywać 😋👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
03.2025 - cykl naturalny + Acard75
"I to kiedyś minie..." -
AnMiPe 🤣💖 oby przyszły rok był już bez crisis 💪🏻
___
To ja mam jeszcze jeden pomysł na tytuł😃:
W styczniu fajerwerki w łóżku 🎆 👩🏻❤️💋👨🏼, by bobasa widzieć w wózku 🍼
grazka0022, Belia, Loraa, Darrika, Pogubiona, brilka, Justa28, Kłębuszek, Marcia03, cysterka95, Maniaaa., Olo323, kitka_, CrazyDaisy lubią tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
O matko, totalnie, wszędzie bobasy i ciąże 😨Lena93 lubi tę wiadomość
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Hej dziewczyny,
Ja Was podczytuje w tym miesiacu, ale tak @Finch11 ja mam dość moich SM...
Po prostu jakiś wysyp.. Tego sie bałam właśnie i faktycznie zdjęć a zdjęć, albo z dziecmi juz na swiecie albo w ciąży. No wykończyło mnie to.Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
27.02 - monitoring
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Tulę za biele 🫂
Ja już z wytęsknieniem czekam na 7 stycznia, aby wrócić do zwykłej codzienności. Lubię ten świąteczny czas, ale lubię też swój codzienny porządek. 😅
Dziś 3 dzień mojego 4 cyklu starań, pokładam w nim wielkie nadzieje, ale też jestem pełna obaw. Z moich obserwacji, może nie będę ona jakoś trafne, ale przeglądając poprzednie wątki zauważyłam, że dużo dziewczynom udaje się zajść w 4 cyklu starańMardotka lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
03.04.2025 - USG endometriozy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem
👨
Badanie nasienia niebawem -
Belia wrote:Dziewczyny widzę dziś zmianę nastawienia i dobre humory. Chyba wszystkie czekamy żeby ten rok się już skończył.
Ja sobie akurat dzisiaj popłakałam. Niby jeszcze mam cień nadziei na ten cykl ale się czuję po prostu bezradna. Nie wiem w którą stronę iść i gdzie szukać problemu, czy nic nie robić bo statystycznie rok zajmują starania.11cs
👫27
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
TSH 0,196
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ❗
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Sanprobi IBS
-
A ja się chciałam zapytać czy ktoś chce prowadzić styczniowy wątek? 😏
Chochlik12 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
IMSI:
27.02 stymulacja start🍀ponad 40🥚ale większość do 13mm ➡️ punkcja 12.03: 9 dojrzałych i 11 mniej dojrzałych 🥚 -
Lisik wrote:Ja sobie akurat dzisiaj popłakałam. Niby jeszcze mam cień nadziei na ten cykl ale się czuję po prostu bezradna. Nie wiem w którą stronę iść i gdzie szukać problemu, czy nic nie robić bo statystycznie rok zajmują starania.
Ale dziś już mam podładowane baterie także do Ciebie też przyjdzie słońce 😘Lisik, almost.there lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2025 jest nasz ✨
Też to zauważyłam. Zdjęcia ciążowych brzuszków na tle choinki itp. Ale cóż. Jakbym była w ciąży też pewnie bym takie wstawiła 🤣
Monika.a lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2025 jest nasz ✨
Wysyp ciąż, brzuchów pod choinką i bobasów jest tak naprawdę co roku. Po prostu teraz na to zwracacie uwagę. 😅 Ja widzę to 3 rok z rzędu.
grazka0022, aszin, Chochlik12, Justa28, Loraa, PaulinKA, Księgowa, Olisska, Kaliope, almost.there, Olo323 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
IMSI:
27.02 stymulacja start🍀ponad 40🥚ale większość do 13mm ➡️ punkcja 12.03: 9 dojrzałych i 11 mniej dojrzałych 🥚 -
U mnie w sumie nie wiem czy są jakieś foty świeżych brzuchatek bo ja w sumie fejsa mam dla formalności, jakieś grupy podróżnicze itd insta mam ale wchodzę tam 3 razy w roku nie przeglądam w ogóle 🤷♀️ kiedyś więcej siedziałam w sm, ale z czasem zauważyłam, że to wszystko tam jest cukierkowo słodko pierdzące jakie to ludzie nie mają życia super wow idealne, a potem się okazuje, że jedni rozwiedzeni, drudzy separacja, kłamstwo goni kłamstwo. I tak od już ładnych paru lat żyje sobie swoim życiem, naprawdę raz na rok coś wrzucę na relacje. Ze próbowałam sił na snowboardzie, że byliśmy na wakacjach w Grecji, że lukruje ciasteczka itd to wiedzą tylko nabliżsi rodzina i kilka przyjaciółek no i Wy ti na forum :p 🤷♀️ reszta nie musi wiedzieć o mnie nic, mam to w zadzie, dalsi znajomi, z ktorymi 0 kontktu 🤣 no może jak się wybiorę na malediwy czy do Japonii to po powrocie wrzucę jedna relacje ale reż w sumie I po co? Naprawdę dużo lepiej mi się żyje jak nie widzę tych instahramowych fotek itd, bo to zawsze człowiek nawet podświadomie się porównuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2024, 11:34
Tarisal, almost.there, Olo323, kitka_ lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞
12 dpo cień cienia na teście
13 dpo - beta 3,05
16 dpo brak @ jaśniutka kreska na teście
17 dpo - beta 31,62🥹❤️(przyrost 233%)
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Belia wrote:Miałam tak wczoraj po tej nieszczęsnej bieli. Jak zaczęłam się zastanawiać jakie badania trzeba zrobić co dalej, w którą stronę ruszyć… z jednej strony chciałabym widzieć co jest nie tak. Z drugiej strony może wszystko jest tak i sobie wkręcam. Może warto poczekać ten statystyczny rok.
Ale dziś już mam podładowane baterie także do Ciebie też przyjdzie słońce 😘
Loraa – trzymam za Ciebie kciuki z całego serca 💖💪🏻
Belia – wiem, że teraz nie ma idealnego momentu na badania, mówi się o tym roku, ale ja trochę żałuję, że nie zaczęliśmy diagnostyki wcześniej…
Mamy teraz wyraźne odchylenia w wynikach, a gdybyśmy wiedzieli o nich wcześniej, może udałoby się coś z tym zrobić i kto wie, może teraz bylibyśmy już w ciąży. Choć to tylko gdybanie...
Gdybym była na Twoim miejscu, zaczęłabym powoli od zbadania hormonów z 1 strony oraz badania nasienia męża. To nie musi być od razu jakaś kompleksowa diagnostyka, ale takie podstawowe kroki. 😄
Rozumiem, że każdy musi znaleźć swój moment. Dziewczyny z poprzednich wątków również namawiały mnie do badań, ale wtedy uznałam, że to bez sensu, bo nie jesteśmy gotowi – staramy się dopiero od krótkiego czasu i nie chcieliśmy się dodatkowo stresować. Teraz zmieniłam perspektywę na ten temat, bo po roku oczekiwania człowiek staje się naprawdę niecierpliwy. „Rok starań” działa już zniechęcająco, a diagnostykę trzeba rozszerzyć, co jeszcze bardziej wydłuża cały proces… Na przykład na poprawę wyników nasienia czeka się trzy miesiące, potem, jeśli system nie zadziała, zaczynamy leczenie według zaleceń androloga, a to kolejne miesiące czekania bez pewnych rezultatów... 🙈🥹
Nie mówię, że tak będzie w Twoim przypadku, ale starania w niepewności, gdy pojawiają się już jakieś podejrzenia, że coś jest nie tak, mogą być naprawdę stresujące. Może wyniki badań pokażą, że wszystko jest w porządku i po prostu potrzebujecie jeszcze trochę czasu. 😃💖💪🏻Loraa lubi tę wiadomość
__
@Chochlik12 dzięki! Te badania hormonów robiłam.
Wszystko w normach. Lekka przewaga estrogenów względem progesteronu ale nie jakaś tragedia.
Zrobię te trombofilie i zespół antyfosfolipidowy jeszcze.
Mąż sam ostatnio mówił że pójdzie na to nasienie więc może faktycznie w styczniu sobie to poogarniamy.
Jeszcze muszę strzelić sobie mocz po nowym roku bo przy testach zauważyłam że latają w nim takie białe paproszki. Może to tylko śluz ale już się naczytałam o białkomoczu i cukrzycy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2024, 11:48
Chochlik12 lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2025 jest nasz ✨
Belia wrote:@Chochlik12 dzięki! Te badania hormonów robiłam.
Wszystko w normach. Lekka przewaga estrogenów względem progesteronu ale nie jakaś tragedia.
Zrobię te trombofilie i zespół antyfosfolipidowy jeszcze.
Mąż sam ostatnio mówił że pójdzie na to nasienie więc może faktycznie w styczniu sobie to poogarniamy.
Jeszcze muszę strzelić sobie mocz po nowym roku bo przy testach zauważyłam że latają w nim takie białe paproszki. Może to tylko śluz ale już się naczytałam o białkomoczu i cukrzycy 😅
To dobry kierunek w Twoim przypadku 💖 trzymam kciuki za Was na maxa!!
U mnie też takie paprochy latają 😆 nie strasz, nie strasz, hahaha14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
__
Chochlik12 wrote:To dobry kierunek w Twoim przypadku 💖 trzymam kciuki za Was na maxa!!
U mnie też takie paprochy latają 😆 nie strasz, nie strasz, hahahaChochlik12 lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2025 jest nasz ✨
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, magnez, inzotol z NAC