X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Belia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paluszek007 wrote:
    Hej dziewczyny
    Powiedzcie mi czy na 12dpo nie za słabo?
    Boję się kolejnego biochemia gdzie też słaba krecha była.
    Bo ewidentnie słaba kreska jest. BOJĘ SIĘ MEGA.. :(
    Jestem u teściowej i nie mam jak inaczej spr ani iść na betę :/
    A i zapomniałam dodać że dziś też temp mi podskoczyła. Do tej pory oscylowala w granicy 36.55/36.6 a teraz 36.7
    W pt miałam z rana delikatne ciągnięcie jajników jakby i od tamtej pory sporadycznie bola/kluja/ciągnął. Wczoraj podczas chodzenia przez parę min.
    +ścięło mnie wczoraj zmęczenie i biegunka.

https://ibb.co/h9kfmvG
    Gratulacje. Tak czułam, że u Ciebie zaskoczy, szczególnie jak napisałaś o wczorajszych objawach.
    Daj znać jak zdecydujesz się pojechać na betę już po powrocie do domu. Trzymam kciuki 🤞

Paluszek007, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    8 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 będzie nasz!
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paluszek po cichu gratuluję, bardzo wyraźna pielna kreska ❤️ rozumiem Twoje obawy i trzymam z całych sił kciuki, żeby było wszystko ok🤞 czekamy na betę I piekne przysrosty☘️

Paluszek007 lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @AnitaK @Idawoll okropnie mi przykro, że to Was spotkało 😓😓. Przesyłam Wam dużo siły i mam nadzieję, że będziecie z nami by zajść w zdrową i nudną ciążę!

@Siasi ja bym wyrzuciła te Horieny 😅. Szkoda nerwów na nie.

@Paluszek007 kreska bardzo ładna! 🤗 Czekamy na piękne przyrosty! 🤞

Wczoraj wchodziłam do Was, ale miałam paskudny humor i brak weny, żeby się jakoś udzielić. Z jakiegoś powodu obecny cykl jest dla mnie trudniejszy, niż ten z testowaniem przed świętami... I choć mam w sobie dużo nadziei, to jednak smutek sam przychodzi 🤷.
    Co do tematu partnera, z którym się ma mieć potomstwo, to ciężka sprawa... Ja byłam przekonana, że chce mieć dzieci z moim byłym, ale nieraz niestety dopiero po zdystansowaniu się potrafimy zauważyć, jak zła byłaby to sytuacja. Szczególnie w młodym wieku ciężko jest to obiektywnie ocenić, gdy miłość przysłania nam oczy na różne wady naszego związku. Tym bardziej jeśli nie wynieśliśmy z domu rodzinnego obrazu zdrowego partnerstwa pełnego szacunku, rozmowy, wspierania się i wspólnego, zgodnego przechodzenia przez życie.
    Jeśli ktoś faktycznie ma wątpliwości, ale nie na tyle duże, żeby zakończyć związek, to polecam terapię indywidualną.

Paluszek007, Deyansu, Slava, AnitaK, kitka_, Olo323 lubią tę wiadomość

💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024

❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
    ☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do włosów: każda ingerencja w hormony, każda narkoza etc, może przyczynić się do problemów z włosami. Sporo jest tu osób z pcos i te dziewczyny na pewno doskonale wiedzą, jak wahania androgenów i testosteron wpływają na cerę oraz włosy ;)
    Tak jak Siesiepy pisała, najpierw badania witamin i uzupełnienie ewentualnych niedoborów. Przypominam, że witaminę D w naszej szerokości geograficznej należy suplementować cały rok :)
    Przy stymulacjach hormonami, np przy klomifemie, a już na pewno przy gonadotropinach przeważnie wzrastają poziomy androgenów. Więc jeśli któraś z Was boryka się z hiperandrogenizmem, te leki mogą jak najbardziej pogłębić problemy z cerą i włosami (zwłaszcza z wypadaniem). Letrozol przez wzgląd na swój mechanizm działania, ma pod tym względem mniejsze skutki uboczne- zwłaszcza u osób z pcos.

Progesteron i estradiol działają korzystnie na mieszki włosowe, jednak brane w zbyt dużej ilości, mogą zaburzać równowagę hormonalną. Kwestią osobniczą jest, jak organizm na te zmiany zareaguje. Są osoby, które reagują bardzo silnie na każdą zmianę hormonalną. U osób obdarzonych genetycznie grubymi, silnymi, zdrowymi włosami- te problemy będą mniej widocznie.

Z wieloletniego doświadczenia osoby z hiperandrogenizmem, bardzo silnym pcos i łysieniem na tle androgenowym powiem Wam tylko, że można mieć super wyniki witamin, super dbać o włosy, a jeśli androgeny są za wysoko, każda stymulacja tylko pogarsza sprawę. Jedynymi lekami, które znam na obniżenie androgenów (które działają, ale mają masę skutków ubocznych), jest finasteryd i spironolakton. Tych pod żadnym pozorem nie wolno brać podczas starań o ciążę. Skutki zbyt wysokich androgenów można niwelować tabletkami anty, ale to z oczywistych względów odpada. Jeśli są jakieś pytania, chętnie odpowiem. Niestety mogłabym na ten temat napisać doktorat, bo borykam się z tym problemem od lat i przetestowałam na sobie już chyba wszystko. Aktualnie się z tym pogodziłam, że dopóki mam stymulacje, sytuacja z włosami mi się nie poprawi.

Aaa. Jeszcze jedno. Po narkozie zaraz po wybudzeniu bierzemy szczotkę i masujemy delikatnie skalp. Poprawiamy tym ukrwienie i dostarczanie składników odżywczych bezpośrednio do mieszków włosowych. Jest to o tyle ważne, że podczas narkozy to niedostateczne ukrwienie skóry i chwilowy spadek poziomu witamin szybko powodują zwiększony telogen- co za tym idzie- wzmożone wypadanie włosów kilka tygodni po operacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 11:52

PaulinKA, Lavenda lubią tę wiadomość

35 lat
    ✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    AMH 22 ng/ml
    ❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
    ❌Brak reakcji na Klomifen
    ❌Hiperandrogenizm
    ❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis

I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
    II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌

09.01.2025- laparoskopia, histeroskopia i inne.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ae dzisiaj pospałam, wczoraj sobie zrobiliśmy romantyczny wieczór co by owulacji nie zmarnować. ;p przed chwilą wstałam. Mąż robi śniadanko, młoda wstała w dobrym humorku też, piekna pogoda mroźna. Mam nadzieję, że uda nam się po śniadaniu wyjść na spacerek ❤️

Dzisiaj już jajnika nie czuje, mam nadzieję, że żołnierzyki czekają w pogotowiu już i któryś się dobije do komórki 🤭 po przeklikaniu owu we flo wychodzi teraz, że @ przyjdzie 12 stycznia, także ja nie będę testować wcześniej jak 13, jeśli się spóźni, a od 9 cykli nie spóźniła się ani razu także będę wiedziała na czym stoję od razu, bez katowania się bielami przed 🤷‍♀️ i mam nadzieję, że takie podejście zdejmie trochę ciężar z mojej głowy, bo ostatnio zaczynają mi się pojawiać myśli, że może nawet lepiej będzie jak się nie uda, a przecież tego nie chce więc to ta głowa mi wymyśla 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 09:11

Belia, AnMiPe, almost.there lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • White1 Debiutantka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Co do włosów: każda ingerencja w hormony, każda narkoza etc, może przyczynić się do problemów z włosami. Sporo jest tu osób z pcos i te dziewczyny na pewno doskonale wiedzą, jak wahania androgenów i testosteron wpływają na cerę oraz włosy ;)
    Tak jak Siesiepy pisała, najpierw badania witamin i uzupełnienie ewentualnych niedoborów. Przypominam, że witaminę D w naszej szerokości geograficznej należy suplementować cały rok :)
    Przy stymulacjach hormonami, np przy klomifemie, a już na pewno przy gonadotropinach przeważnie wzrastają poziomy androgenów. Więc jeśli któraś z Was boryka się z hiperandrogenizmem, te leki mogą jak najbardziej pogłębić problemy z cerą i włosami (zwłaszcza z wypadaniem). Letrozol przez wzgląd na swój mechanizm działania, ma pod tym względem mniejsze skutki uboczne- zwłaszcza u osób z pcos.

Progesteron i estradiol działają korzystnie na mieszki włosowe, jednak brane w zbyt dużej ilości, mogą zaburzać równowagę hormonalną. Kwestią osobniczą jest, jak organizm na te zmiany zareaguje. Są osoby, które reagują bardzo silnie na każdą zmianę hormonalną. U osób obdarzonych genetycznie grubymi, silnymi, zdrowymi włosami- te problemy będą mniej widocznie.

Z wieloletniego doświadczenia osoby z hiperandrogenizmem, bardzo silnym pcos i łysieniem na tle androgenowym powiem Wam tylko, że można mieć super wyniki witamin, super dbać o włosy, a jeśli androgeny są za wysoko, każda stymulacja tylko pogarsza sprawę. Jedynymi lekami, które znam na obniżenie androgenów (które działają, ale mają masę skutków ubocznych), jest finasteryd i spironolakton. Tych pod żadnym pozorem nie wolno brać podczas starań o ciążę. Skutki zbyt wysokich androgenów można niwelować tabletkami anty, ale to z oczywistych względów odpada. Jeśli są jakieś pytania, chętnie odpowiem. Niestety mogłabym na ten temat napisać doktorat, bo borykam się z tym problemem od lat i przetestowałam na sobie już chyba wszystko. Aktualnie się z tym pogodziłam, że dopóki mam stymulacje, sytuacja z włosami mi się nie poprawi.

Aaa. Jeszcze jedno. Po narkozie zaraz po wybudzeniu bierzemy szczotkę i masujemy delikatnie skalp. Poprawiamy tym ukrwienie i dostarczanie składników odżywczych bezpośrednio do mieszków włosowych.

Nie wiedziałam, że potrzebuję tej wiadomości dopóki jej nie przeczytałam. Dziękuję, jesteś wparciem dla mnie i pewnie dla wielu dziewczyn z podobnym problemem 🥰

Kaliope lubi tę wiadomość

👧25🧑26 🐈🐈
    👰‍♀️🤵‍♂️ 2022
    AH 7 lat
    Starania od 05.2024

👧
    PCOS
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (30-60 dni)
    ❌️LH/FSH 2 (LH dużo za dużo)
    ❌️Hiperandrogenizm
    AMH 6.16 ng/ml
    ✅️HOMA 2.2
    ✅️ TSH 1.8

🧑
    Morfologia 3%
    Obniżona ruchliwość 26%

Aktualnie:
    Pierwszy cykl z Lamettą + monitoring 👀
  • Ann35 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja temperatura po owu jest jakaś niska 🤔 tak samo śluz w tym cyklu jest mega ubogi oprócz dni płodnych , czy to coś oznacza ?

👩🏻 35 👱🏻‍♂️ 31

11.07.2011- 👼🏼 14tc
    12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 37+6 3720g 51cm

Starania o 3 bombelka
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Gratulacje. Tak czułam, że u Ciebie zaskoczy, szczególnie jak napisałaś o wczorajszych objawach.
    Daj znać jak zdecydujesz się pojechać na betę już po powrocie do domu. Trzymam kciuki 🤞

Też miałam podobne odczucia, że to zmęczenie i cmienie to jakoś dobrze wygląda 😅 ale ekspertem nie jestem i nie chciałam dawać złudnej nadziei 🥰❤️ mocno trzymam kciuki 🥰

Paluszek007, Belia lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
    MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
    AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki, czekam na wynik CD138

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość
    ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
    glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK
    stres oksydacyjny ❌; MAR HBA , chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
    🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    1-2.2025 - IUI ??
  • Ivka Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paluszek007 wrote:
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Z tym przyrostem to zrobię jutro (30.12) i czw (2.12) po 3dniach.
    W biochem beta była 48 oO
    Az się boję iść I boję się że że te bóle to znów biochem
    Strach jest bardzo złym doradcą, lepszy od strachu jest niewielki dystans. Wiem, że ta niepewność towarzyszy każdej z nas, ale czasami trzeba się postarać, żeby myśli skupić wokół tych pozytywnych 🫶🏼 Trzymam kciuki, żeby beta rosła 🤞🏻💪🏻

Paluszek007, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87
    6cs
    21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1 mlU/mL 🤞🏻
    23.12 beta 71mlU/ml - przyrost 275%
    Prog: 18,68
    28.12 beta 941mlU/ml , prog: 14,13
  • Paluszek007 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z innej beczki....
    Jak można dodawać zdj żeby bez linka tylko żeby było odrazu widać w czacie? Nie widzę nigdzie tej opcji

🧔 35 🧑‍🦱 35
    👶 2022 (w 4cs)

08.2024 początek starań o rodzeństwo
    09.2024 CB 💔 (5t)
    4cs!! 🤞 - - > 29.12.24 ⏸️ (blada kreska)

7.01 (5+2) beta 🤞
    2.01 (4+3) beta 🤞

Badania 30.12 (4+1)
    >Beta 54 mlU/ml
    >TSH 1.65 ulU/ml

10.2024 USG PIERSI OK

Niedoczynność tarczycy

Pregna start
    Euthyrox

18c6e2ea55b767490b082d38eb2e9a1b.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paluszek007 wrote:
    A z innej beczki....
    Jak można dodawać zdj żeby bez linka tylko żeby było odrazu widać w czacie? Nie widzę nigdzie tej opcji
    Musisz zmienić kod osadzania na BBcode full linked i wtedy po prostu skopiować i wkleić do posta.
    IMG-5582.png

Paluszek007, izzou97, Olo323 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+…?
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Sreberko Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paluszek007 wrote:
    Hej dziewczyny
    A i zapomniałam dodać że dziś też temp mi podskoczyła. Do tej pory oscylowala w granicy 36.55/36.6 a teraz 36.7
    W pt miałam z rana delikatne ciągnięcie jajników jakby i od tamtej pory sporadycznie bola/kluja/ciągnął. Wczoraj podczas chodzenia przez parę min.

Tak jak dziewczyny pisały teraz beta i przyrosty. Trzymam kciuki z całych sił, żeby to był piękny początek końca roku ❤️

Paluszek007 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 34 🧑 35
    01.2017 Antosia ❤️ 39+4
    06.2018 Zosia ❤️ 34+2

Starania o 3 szczęście
    04.2024 wyjęcie spirali
    07.2024 cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
    11.2024 cb 5tc 😢

17.12.2024 II ❤️
    21.12.2024 beta 912 ❤️
    23.12.2024 beta 1927 ❤️

Wizyta 07.01.2025
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, powoli wracam. Intensywny czas, święta u mnie w domu, potem u teściów, dzisiaj wracamy do domu. Bardzo fajny był ten tydzień, chill na całego 😁

W międzyczasie gratuluję kolejnych dwóch kresek (widziałam że były) i przykro mi z powodu strat.

Darrika lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
    💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle

🩸7/12
    🥚20/12

📆 Kalendarz wizyt
    13.01 - cytologia
    14.01 - USG piersi
  • Lavenda Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:

Aaa. Jeszcze jedno. Po narkozie zaraz po wybudzeniu bierzemy szczotkę i masujemy delikatnie skalp. Poprawiamy tym ukrwienie i dostarczanie składników odżywczych bezpośrednio do mieszków włosowych. Jest to o tyle ważne, że podczas narkozy to ukrwienie skóry i chwilowy spadek poziomu witamin szybko powodują zwiększony telogen- co za tym idzie- wzmożone wypadanie włosów kilka tygodni po operacji.

Jestem pod wrażeniem ogromnej wiedzy, a z drugiej strony bardzo współczuję, że wynika ona z takich problemów. 🥺

Kaliope lubi tę wiadomość

27l.

Mamy córkę!
    Maj 2017

10.06.2024 - dwie kreski
    07.09.2024 - 💔 Maksymilian 17tc

30.12.2024 - cb 💔
  • Lavenda Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 dpo i to samo pytanie mi się nasunęło, czy nie za jasna ta kreseczka 😐
    Czuję radość, mam wielką nadzieję, ale dodatkowo chyba paraliżuje mnie strach.

20241229-063042.jpg

dailydamn, Julia24, Darrika, Pogubiona, Belia, brilka, Paluszek007, Ona_39, Ivka, almost.there, Sanana, Nayeli, DreamBee, Płotka, Deyansu, aglo, Olisska, Kaliope, Loraa, pp2018, Monini15, Sunday_92, Tarisal, Wojcinka, ellevv, Olalexa, Nava, Slava, Kłębuszek, cysterka95, Pacynka, Lisik, Ilka96, AnitaK, Olo323, kitka_ lubią tę wiadomość

27l.

Mamy córkę!
    Maj 2017

10.06.2024 - dwie kreski
    07.09.2024 - 💔 Maksymilian 17tc

30.12.2024 - cb 💔
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavenda wrote:

20241229-063042.jpg

Na zdj to zawsze te testy są jaśniejsze. Bubu chyba pisała, że też miała jasniutką kreseczkę więc trzymam kciuki, żeby pięknie ciemniała także u Ciebie😊

Lavenda lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    Wizyta 3 stycznia 🍀🙏

preg.png
  • Monini15 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paluszek007 wrote:
    Hej dziewczyny

Gratulacje 😍

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    🩷Insulinooporność, PCOS (AMH 5.38), Trombofilia czynnik V Leidena hetero, PAI 1 homo, MTHFR(A1298) homo, reszta hormonów i witamin z krwi ✅
    🩷 badania nasienia męża ✅
    ——————————————————-
    🩷5cs
    🩸31.01🎆🐒
    💊letrozole bluefish 02.01
    ———————————————————
    💊fertistim4000, miovelia NAC(3-7dc), Swanson Folian 800, wit b12, wit d3, Avamina 1000 SR, Acard 75
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavenda wrote:

20241229-063042.jpg

Gratulacje, 11 dpo to przecież wcześnie jeszcze więc i kreska może być jaśniutka, testy się różnie wybarwiają, one mają pokazywać, czy ciąża jest czy nie ma, a nie jak bardzo i nie raz już to było powiedziane, masz ładna kreskę, żaden oszukaniec, trzymamy kciuki za betę i przyrosty, strachy i stresy odkładamy na bok 😉 🤞🤞☘️

Lavenda, Olalexa lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

• Belia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavenda wrote:

20241229-063042.jpg
    11 dpo to jeszcze bardzo wcześnie. ☺️ teraz to już tylko beta prawdę powie. Gratuluję 🥂

Lavenda lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    8 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 będzie nasz!
  • Ona_39 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:

Aaa. Jeszcze jedno. Po narkozie zaraz po wybudzeniu bierzemy szczotkę i masujemy delikatnie skalp. Poprawiamy tym ukrwienie i dostarczanie składników odżywczych bezpośrednio do mieszków włosowych. Jest to o tyle ważne, że podczas narkozy to ukrwienie skóry i chwilowy spadek poziomu witamin szybko powodują zwiększony telogen- co za tym idzie- wzmożone wypadanie włosów kilka tygodni po operacji.

Czasem androgeny mogą być ok i przyczyna tkwi w nadwrażliwości.

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ