Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ten cykl mam jakiś postrzelony pierw te plamienia a dziś 2 dzień tak jajniki dają znać że są ze dawno nie miałam takiego cyklu. Czy to może być zasługa oleju z wiesiolka bo jego zaczęłam brać od 1 dnia cyklu? Ogólnie w tym mc odpuściłam sobie pierw ale przyszedł okres świat i temat wrócił... 🫣
-
Ja myślę, że przesunęła mi się owulka i tak naprawdę jestem 10 dpo dopiero, ale na testach nadal biało. Trochę złoszczę się na siebie, że nie robiłam testów owu ani nie mierzyłam temperatury, bo przecież „zawsze miałam regularne cykle, więc po co” 🫠 Tak jak wielu z Was tutaj - odkąd powiedzieliśmy sobie, że się staramy, to cykl zaczyna wariować
Po śluzie wnioskuję, że jednak owulka była 3 dni później niż miała być, no ale zobaczymy.
Z takich nietypowych rzeczy to 7dpo (licząc od tej przesuniętej owu) wyszedł mi ciemny test owu (zrobiłam dla sportu, akurat zostało mi kilka z opakowania zanim kupię te easyhome) i z tych trzech testów 2 były blade a jeden prawie tak samo ciemny jak testowa.
Wychodzę z założenia, że dopóki nie ma @ to piłka jest w grze, oczywiście doszukuję się też innych objawów, ale tak naprawdę pewnie Sylwester/Nowy Rok rozstrzygną, co tam jest grane 😅👩🏼🦱 27 🧔🏻♂️ 29 🐈
2 cs
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨ -
ellevv wrote:Chcę poinformować iż ten o to tytuł wygrywa z bardzo dużą przewagą więc raczej nic się już nie zmieni:
Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
Piękny 🥰Runnerka, Chochlik12 lubią tę wiadomość
👩🏻 35 👱🏻♂️ 31
11.07.2011- 👼🏼 14tc
12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
13.03.2019- 👦🏼 37+6 3720g 51cm
Starania o 3 bombelka -
Lavenda wrote:Testujące jutro i w sylwestra czy macie jakieś objawy, przeczucia?
Może jakieś totalnie nietypowe? 🫠
Ja jeszcze 3 dni wstecz miałam kilka dziwnych objawów które jeszcze do tej pory się nie pojawiły w poprzednich cyklach. „Inne” kłucie w podbrzuszu i jajnikach, super wrażliwe piersi (już sama nie wiedziałam czy gorzej w staniku czy bez 😆), takie 30 sekundowe zgagi i wzdęcia (ale to pewnie po świątecznym jedzeniu) plus bóle pleców i jak na okres 🕺🕺
Aktualnie od dwóch dni cisza i spokój(może poza pojedynczymi ciachnięciami gdzieś w okolicy pachwin?). Nie czuję ani zbliżającego się okresu ani nie mam przeczuć, że się udało.
Jak zobaczę biel w tym miesiącu to będzie mi z tym trochę mniej przykro i samotnie, bo trochę więcej pogadaliśmy z mężem o tych staraniach, objawach i całej reszcie (o której nie miał oczywiście pojęcia 👀🤪) i jakoś tak czuję jeszcze bardziej że jesteśmy w tym razem.Lavenda, Deyansu lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁5cs
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Darrika wrote:Jaaa co z tą grypą, gdzie nie słyszę wszyscy chorzy 😬 dużo zdrówka, oby w miarę łagodnie poszło i szybko minęło, zdrówka!
Dzięki ❤️ mam nadzieje ze przejdzie szybko l, młodemu dałam tabletkę bo miałam a mąż musi czekać do jutra na wizytę 🤷♀️ -
Milo113 wrote:Końcówka tego roku wprost wyśmienita 🫣 mieliśmy iść do znajomych, miały być fajerwerki i posiadówka do północy bo przecież się spać chce 😂 za to stary i dzieć właśnie zrobiło test na grypę - pozytyw! Także sylwester szykuje się wprost wystrzałowo😂 będę z mamusia oglądać Gienka i jastrzębia z rolników z Podlasia 😂 już o przytulankach pewnie mogę pomarzyć bo chłop nogi nie podniesie a co dopiero 🤣🤣🤣
U nas to samo, dzieciaczek z grypa typu A, mnie też dorwało, w pierwszy dzień świąt miałam owu, ♥️ było tylko w wigilię bo nie miałam siły nawet na więcej szaleństw 😅 także w styczniu chyba będę wolnym strzelcem bo to musiałby być naprawdę wigilijny cud żeby coś wyszło z tego xd
Gratuluję wam dziewczyny wysikania dwóch kresek 🙏🏻
Ida i Anita, przytulam za wasze straty, to nie tak miało się skończyć, wysyłam dużo wsparcia ❤️🩹Lavenda, Idawoll lubią tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 12cs o rodzeństwo 🙌 -
Marcia03 wrote:
Mi lekarz kazał brać dha (mam płynną omegę), kwas foliowy metylowany, jod, witD plus był ok żebym brała choline
Mam nieco leków, a też mówił, żeby nie przesadzać z suplami, podstawy są najważniejsze a reszta kiedy są niedobory itp
Te postawy to sobie kiedyś kupiłam i na zapas trzymałam żeby użyć kiedy nadejdzie ich czas;pWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 19:48
Marcia03 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Marcia03 wrote:
Dużo też zależy od niedoborów np. ile jednostek witaminy D będzie odpowiednie albo czy trzeba suplementować np. żelazoMarcia03 lubi tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
👰♀️🤵♂️ 2022
AH 7 lat
Starania od 05.2024
👧
PCOS
❌️Długie cykle bezowulacyjne (30-60 dni)
❌️LH/FSH 2 (LH dużo za dużo)
❌️Hiperandrogenizm
AMH 6.16 ng/ml
✅️HOMA 2.2
✅️ TSH 1.8
🧑
Morfologia 3%
Obniżona ruchliwość 26%
Aktualnie:
Pierwszy cykl z Lamettą + monitoring 👀 -
Marcia03 wrote:
Jasny gwint ile tego jest 😅 ja w ciąży brałam chyba tylko kwas foliowy i jakąś jedna kapsułke suplementów ciążowych, ani nie pamiętam jakich 😅Marcia03, Malamia lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:Jasny gwint ile tego jest 😅 ja w ciąży brałam chyba tylko kwas foliowy i jakąś jedna kapsułke suplementów ciążowych, ani nie pamiętam jakich 😅
No wlasnie ja tez bralam pregne plus z witamin bo tak mi ginekolog kazal, ale teraz sie zastanawiam czy to nie za malo 🤔34 👩 39 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
Monini15 wrote:Ja staram się nie myśleć o testowaniu, dzisiaj dzień w pracy. Boję się rozwiania nadzieji mimo że na początku nie wiele wiązałam z tym cyklem ale co ma być to będzie. W tym cyklu 30 minut po przyjęcia proga od razu zasypiam w miednicy w tym cyklu nie odczuwam nic 🤷♀️
Przez chwilę zastanawiałam się, dlaczego zasypiasz w miednicy...Slava, kitka_ lubią tę wiadomość
-
Fajnie widzieć że tyle z was lubi planszówki, ja tak samo 😄
A ja czekam na małpę, może pms mnie dopadł i dla tego mam taki nastrój ale od piątku sobie popłakuję nad tym kolejnym straconym cyklem.
Pokończyły mi się suplementy więc chcę je pozmieniać, zastanawiam się jakie badania robić, gdzie jest ten nasz problem... Także nadal stoję na rozstaju i jeszcze nie mam motywacji żeby walczyć o nowy cykl.almost.there lubi tę wiadomość
9cs
👫26
HSG ✅
AMH 3,7
Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
TSH 0,196
Estradiol 42,80 (01.24)
Prolaktyna 451 (01.24)
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
Podejrzenie endometriozy?
On : Morfologia 10%
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, zioła Sroki -
Lisik wrote:Fajnie widzieć że tyle z was lubi planszówki, ja tak samo 😄
A ja czekam na małpę, może pms mnie dopadł i dla tego mam taki nastrój ale od piątku sobie popłakuję nad tym kolejnym straconym cyklem.
Pokończyły mi się suplementy więc chcę je pozmieniać, zastanawiam się jakie badania robić, gdzie jest ten nasz problem... Także nadal stoję na rozstaju i jeszcze nie mam motywacji żeby walczyć o nowy cykl.
Polubiłam odruchowo za planszówki jak coś, za złe samopoczucie przytulam 🫂Lisik lubi tę wiadomość
-
Aaaaa i zapomniałam wam powiedzieć że w tym cyklu foczkowalam choć w to nie wierzyłam i byłam na saunie
To z nowości jakie zrobiłam.
izzou97, karczoch321, Deyansu lubią tę wiadomość
🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
08.2024 początek starań o rodzeństwo
09.2024 CB 💔 (5t)
29.12.24 ⏸️ (blada kreska) w 4cs -> 12DPO
https://ibb.co/yh2F0nk
Badania:
30.12.24 (4tc)
>Beta 54 mlU/ml
>TSH 1.65 ulU/ml
2.01 (4+3)
>Beta 197 mlU/ml
7.01 (5+2)
>Beta 🤞
17.01 wizyta 🤞
01.2025 cytologia - 🤞
10.2024 USG piersi - OK
Niedoczynność tarczycy
Pregna start
Euthyrox
-
Dziewczyny,
A jakie macie doświadczenie z testami owu Clearblue?Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Dziewczyny,
A jakie macie doświadczenie z testami owu Clearblue?Księgowa lubi tę wiadomość
-
Paluszek007 wrote:Aaaaa i zapomniałam wam powiedzieć że w tym cyklu foczkowalam choć w to nie wierzyłam i byłam na saunie
To z nowości jakie zrobiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 22:08
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
A jakie macie doświadczenie z testami owu Clearblue?
Ja używałam. Jedna paczka wystarczyła mi na dwa cykle, bo dość szybko wyłapały mi owu. Pokrywały się ze śluzem i równe dwa tyg po pozytywnym teście dostawałam okres, więc chyba mogę polecić. W ciążę nie zaszłam, ale u nas są problemy z nasieniem.Księgowa lubi tę wiadomość
-
A jakie macie doświadczenie z testami owu Clearblue?Księgowa lubi tę wiadomość
-
Runnerka wrote:Ja niestety już notuje spadek temperatury 😔 więc najprawdopodobniej odpuszczę sobie testowanie i poczekam na okres. Jedna kreska boli bardziej.
Ps. Znowu twój tytuł wygrał, gratulacje 🙌 💕Runnerka lubi tę wiadomość