Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Sikoreczkaaa wrote:Jutro sprobuje białe majtki a jak juz to nie podziała to chyba kupie test.. 😂
To trzymam kciuki, bo coraz wiecej tych niespodzianek przed IVF 😁Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:To trzymam kciuki, bo coraz wiecej tych niespodzianek przed IVF 😁
U mnie to raczej wredota gra na nerwach niż naturals. Chyba większe szanse mam na wygranie w totka niestety.
Ale narzekanie pomogło królowa przyszła z rana.
Miłego tygodnia dziewczyny! 💚Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB -
@Sikoreczko, zatem wchodzisz w cykl transferowy! Wow wow, to sie dzieje!
@ksiegowa, tyle juz jestes na tym forum ze na pewno dobrze wiesz ze i 1 celny strzał wystarczy 🍀
Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
22 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
▶️9 cykli stymulowanych, 4 owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%,
"Zes*am się, a nie dam się." -
Paulinko - czytalam stopke - jak stwierdzili u Ciebie nadreaktywnosc NK ?✨️29.08.25 II wizyta ivf - jest torbiel
✨️14cs
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
PaulinKA wrote:@Sikoreczko, zatem wchodzisz w cykl transferowy! Wow wow, to sie dzieje!
@ksiegowa, tyle juz jestes na tym forum ze na pewno dobrze wiesz ze i 1 celny strzał wystarczy 🍀
Właśnie dzis o tym pomyślałam i jak przez proces stymulacji jakoś byłam taka spokojna tak teraz trochę sie zestresowałam. 😁Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
cukrzyk1991 wrote:Paulinko - czytalam stopke - jak stwierdzili u Ciebie nadreaktywnosc NK ?
Mialam robioną biopsje endo i takie badanie IPLE (robi je tylko Laboratoriumw Krośnie, aktualnie chyba za posrednictem centrum CODE w Łodzi )- tam badane sa te markery cd138, cd56, plus jeszcze chyba 6 innych.
No i to CD56 wyszlo mi podwyższone, na co moj napro zlecił 200 ml smofilipidu okoloowulacyjnie i w ciazy, Jarosz troche skromniej, 100 ml...
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
22 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
Sikoreczkaaa wrote:U mnie to raczej wredota gra na nerwach niż naturals. Chyba większe szanse mam na wygranie w totka niestety.
Ale narzekanie pomogło królowa przyszła z rana.
Miłego tygodnia dziewczyny! 💚
Nu u nas totka ani naturalsa też nie ma. A tak narzekałaś że moja też przyszła z rana. Lecę niedługo na wizytę. 🙈👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕
starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
I IVF - 07.2025 ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 zarodków
08.2025 - torbiel krwotoczna 4cm - antykoncepcja -
Hejka w poniedziałek ✋🏻
Brillko fantastyczny wynik, podziel się jaką suplementację stosowałaś. W zeszłym roku chodziłam na akupunkturę i bardzo pomogła mi na psychikę, odprężenie, obniżenie ciśnienia, zeszły rok był dla mnie trudny i uważam, że akupunktura dużo mi pomogła. Jednak na płodność nie 🤪 Nie powiem, że jest to bolesne, ale faktycznie było kilka miejsc, gdzie wbijanie igieł nie było przyjemne. Ogólnie polecam spróbować 😊
Aurora, powodzenia na wizycie!
Za kogo trzymamy kciuki w tym tygodniu?Starania o pierwsze🤱 od I 2022
✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
⭕️ Hashimoto, kirAA, IO
✅ 👱🏻♂️
2025
❌Puregon + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
❌ Mensinorm + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
❌czerwiec IUI -
PaulinKA wrote:Mialam robioną biopsje endo i takie badanie IPLE (robi je tylko Laboratoriumw Krośnie, aktualnie chyba za posrednictem centrum CODE w Łodzi )- tam badane sa te markery cd138, cd56, plus jeszcze chyba 6 innych.
No i to CD56 wyszlo mi podwyższone, na co moj napro zlecił 200 ml smofilipidu okoloowulacyjnie i w ciazy, Jarosz troche skromniej, 100 ml...
A jaki miałaś wynik CD56 ? Bo ja mam jakiś w %, a inni widziałam ze mają w jednostce na mm2 ? I nie wiem jak interpretować swój wynik (histeroskopię robiłam w 9dc, na około 2 dni przed owulacją i miałam wynik 1%).
Moja gin twierdzi, że w ogóle nie powinno być komórek NK wykazanych w biopsji. Z kolei czat GPT twierdzi, że jest ich ZA MAŁO jak na "ten dzień cyklu i czas przed owulacją". Sugeruje też ze to naturalne iż NK wzrastają w okolicach owulacji i po owulacji. Już sama nie wiem czy ten mój wynik 1% to coś czym mam się martwić ... Dwa skrajne podejścia - gin mówi, że nie powinno być nk, a czat że jest ich za mało ...
Gin mówiła, że podczas transferu możemy dać małą dawkę encortonu jesli to nie rozwali moich cukrów.✨️29.08.25 II wizyta ivf - jest torbiel✨️14cs
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Cukrzyku, tez mialam biopsje okolo 8,9 dc, parę dni przed "owulacją" (pisze w cudzysłowie bo u mnie to raczej LUF).
Raczej słuchałabym się gina, a jesli nie jesteś przekonana co do jego logiki, moze skonsultujesz sie z kimś innym? Czat to super ziomek jednak pozostaje on algorytmem wyuczonym na bazie tego co do niego włożono
Ja pomyślałam, ze skoro aktywnosc NK wzrasta w 2 fazie cyklu a juz w pierwszej miałam wynik za wysoki... to dobrze ze to kogoś zaniepokoiło i zaproponował jakieś leczenie.
https://zapodaj.net/plik-bNvfdFPnmW
22 cs
Aurora13 wrote:Nu u nas totka ani naturalsa też nie ma. A tak narzekałaś że moja też przyszła z rana. Lecę niedługo na wizytę. 🙈
Aurora siostro cyklowa niech moc bedzie z nami 😁Aurora13 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Sikoreczkaaa wrote:Aurora siostro cyklowa niech moc bedzie z nami 😁👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕
starania od 01.2023
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty! Niech to będzie dobry czas dla nas wszystkich ☺️
Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Oligoteratozoospermia
✔️USG, hormony, posiewy, kariotyp
⏳ CFTR, AZF
♂ Clostilbegyt + suple 💊
🔜 badanie nasienia (11.2025)
Wszystko to, co mam
to ta nadzieja, że życie mnie poskleja -
No cóż, jestem po wizycie i rozsiadam się na ławce rezerwowych na kolejny miesiąc. Torbiel krwotoczny - 4cm. Jutro naklejam pierwszy plaster antykoncepcyjny. Kontrola w połowie września.👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕
starania od 01.2023
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
Ja sie jutro umówiłam na wizyte. Nie da mi spokoju to, czy owu byla, nie byla, czy nie pekl..Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Aurora13 wrote:No cóż, jestem po wizycie i rozsiadam się na ławce rezerwowych na kolejny miesiąc. Torbiel krwotoczny - 4cm. Jutro naklejam pierwszy plaster antykoncepcyjny. Kontrola w połowie września.
Księgowa, sama jestem ciekawa co wyjdzie na USG. Czekam na wieści.Księgowa lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Oligoteratozoospermia
✔️USG, hormony, posiewy, kariotyp
⏳ CFTR, AZF
♂ Clostilbegyt + suple 💊
🔜 badanie nasienia (11.2025)
Wszystko to, co mam
to ta nadzieja, że życie mnie poskleja -
Aurora13 wrote:No cóż, jestem po wizycie i rozsiadam się na ławce rezerwowych na kolejny miesiąc. Torbiel krwotoczny - 4cm. Jutro naklejam pierwszy plaster antykoncepcyjny. Kontrola w połowie września.
Kurcze.. niedobrze. 🥺Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
aszin wrote:Nosz kur.wa mac! Brak mi słów. Oby ten czas szybko zleciał 🫂 Jak się z tym czujecie? Trzymasz się jakoś?
Księgowa, sama jestem ciekawa co wyjdzie na USG. Czekam na wieści.
Nie jestem zaskoczona, poprzednio na wizycie lekarz wspominał o takiej ewentualności no i mam. A wkurwiam się, że zaś miesiąc bezczynności, mam tylko nadzieję, że dzięki tej antykoncepcji wszystko się uspokoi. Miałam już taką torbiel po pierwszej owulacji po usunięciu cp i wchłonęła się ładnie w 3 tyg, więc mam nadzieję, że i teraz tak będzie, bo jak nie to chyba zacznę już rwać włosy z głowy.
😢👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕
starania od 01.2023
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
Aurora, ale to rozumiem, ze Ciebie to blokuje tylko na ten czas anty, tak? Bo ja ostatnio jak mialam taka torbiel jak ty to kazali mi poczekać do okresu, po okresie okazalo sie, ze z krwotocznej zrobila sie prosta i podobno teraz powinna zniknąć. A anty powinna to przyspieszyć, dobrze rozumiem?Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Aurora, ale to rozumiem, ze Ciebie to blokuje tylko na ten czas anty, tak? Bo ja ostatnio jak mialam taka torbiel jak ty to kazali mi poczekać do okresu, po okresie okazalo sie, ze z krwotocznej zrobila sie prosta i podobno teraz powinna zniknąć. A anty powinna to przyspieszyć, dobrze rozumiem?
Tak to zrozumiałam, może nie przyśpieszyć, ale pozwoli spokojnie się wchłaniać torbieli, i zahamuje nowy pęcherzyk przed rośnięciem. Jeśli się wchłonie do 11 września to normalnie od nowego cyklu zaczynam stymulację.Księgowa, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕
starania od 01.2023
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
08.2025 - torbiel krwotoczna 4cm - antykoncepcja