Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Carrie, przepraszam, ale wszystko moze wpływać na płodność. A ja jestem zdania, ze jesli mam sie meczyc to wole jednak wziąć leki, niz udawać bohaterkę. Jedna tabletka nie zaszkodzi, przeciez nikt nie bierze tych leków garsciami kilka miesiecy.
To tak jakby jeden cheat day mial zburzyć wszystkie nawyki w diecie, no nie.. wszystko trzeba po prostu robic z glowa.aszin, Alysa lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Cukrzyk ja zaczynałam 3 dc.
Iskiereczko pije Koktajl z buraka i staram się nie zwariować 😂
Aszin zazdroszczę! Piekne widoczki!cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB -
Carrie12 wrote:Ja zaś dzisiaj wieczorem przyjęłam ovitrelle i mam mieć w poniedziałek rano inseminację (o ile pęknie pęcherzyk).
Po czasie widzę, jak bardzo poprzednia inseminacja była chaotyczna i jak bardzo nie byliśmy na nią przygotowani. Mam nadzieję, że ta pójdzie lepiej.
Masz ovitrele z Panem? Ja nie potrafiłam go obsłużyć 😅
Trzymam kciuki za poniedziałek! 🥰Alysa lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Księgowa wrote:Carrie, przepraszam, ale wszystko moze wpływać na płodność. A ja jestem zdania, ze jesli mam sie meczyc to wole jednak wziąć leki, niz udawać bohaterkę. Jedna tabletka nie zaszkodzi, przeciez nikt nie bierze tych leków garsciami kilka miesiecy.
To tak jakby jeden cheat day mial zburzyć wszystkie nawyki w diecie, no nie.. wszystko trzeba po prostu robic z glowa.
Ksiegowa ja po tylu latach odpuszczania sobie wszystkiego w dobro a moze bede w ciazy też z tym skończyłam. Ograniczam złe rzeczy ale jak mam ochotę na ciastko to raz na jakiś czas zjem bez wyrzutów. 🙂Księgowa, Carrie12 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
@carrie kciuki za IUI 🤞🤞🤞 jutro coś próbujecie czy dopiero w pon po spreparowaniu nasienia?
Carrie12 lubi tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
05/25 - III stymulacja letrozolem ❌
07/25 - IV stymulacja letrozolem ❌
Wizyta 4/09 ⏳
Wynik cd138/cd56 ⏳
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D -
Motylek93 wrote:@carrie kciuki za IUI 🤞🤞🤞 jutro coś próbujecie czy dopiero w pon po spreparowaniu nasienia?
Mamy rekomendację, żeby do IUI mieć 4-5 dni wstrzemięźliwości więc czekamy!Motylek93 lubi tę wiadomość
Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań -
Księgowa wrote:Carrie, przepraszam, ale wszystko moze wpływać na płodność. A ja jestem zdania, ze jesli mam sie meczyc to wole jednak wziąć leki, niz udawać bohaterkę. Jedna tabletka nie zaszkodzi, przeciez nikt nie bierze tych leków garsciami kilka miesiecy.
To tak jakby jeden cheat day mial zburzyć wszystkie nawyki w diecie, no nie.. wszystko trzeba po prostu robic z glowa.
To prawda, rozumiem Twoje podejście. Nie można dać się zwariować.
Ja, tak jak mam napisane w swoim krótkim opisie - mam endometriozę. Wiem czym są bolesne miesiączki i czekanie na to aż zadziałają środki przeciwbólowe żeby w ogóle móc funkcjonować. Podzieliłam się jednak informacją którą dostałam od mojej ginekolog ponieważ uważam, że warto wiedzieć. Ja sama przerzuciłam się na paracetamol i środki rozkurczowe.
Myślę jednak, że nie byłoby to możliwe gdyby nie zmniejszenie objawów endometriozy przez suplementy i dietę. Nie każde schorzenie jednak da się tak zaleczyć i czasami nie da się uniknąć nlpz.
Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań -
Carrie12 wrote:To prawda, rozumiem Twoje podejście. Nie można dać się zwariować
.
Ja, tak jak mam napisane w swoim krótkim opisie - mam endometriozę. Wiem czym są bolesne miesiączki i czekanie na to aż zadziałają środki przeciwbólowe żeby w ogóle móc funkcjonować. Podzieliłam się jednak informacją którą dostałam od mojej ginekolog ponieważ uważam, że warto wiedzieć. Ja sama przerzuciłam się na paracetamol i środki rozkurczowe.
Myślę jednak, że nie byłoby to możliwe gdyby nie zmniejszenie objawów endometriozy przez suplementy i dietę. Nie każde schorzenie jednak da się tak zaleczyć i czasami nie da się uniknąć nlpz.
Nie zawsze jednak sie da. Do dzis pamietam bol migrenowy w ciazy, wymioty, światłowstręt, nadwrażliwość słuchową, która moglam probowac zwalczać tylko.. paracetamolem. Nie pomagalo nic, choc prosilam kilju lekarzy o cokolwiek innego. Dlatego tez uwazam, ze dopóki w ciazy nie jestem, to z glowa i rozsądkiem, bede stosować wszystkie dostępne preparaty, bo po to one sa.
A ciaza zas ma byc stanem (w domyśle), która nie spowoduje nam dolegliwości nie dających sie leczyc bezpiecznymi lekami.
EDIT: co oczywiście nie znaczy, ze jak chcecie ograniczać leki to wam zabraniam 😉 kazdy decyduje o sobie, zgodnie z własnym sumieniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:24
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Motylek w zeszłym roku przeszłam gastro i kolonoskopię w związku z anemią. Wszystko ok, brak helico. Nie mam żadnych dolegliwości jelitowych, ani SIBO ani IBS. Dlatego lekarze rozkładają ręce i do tej pory słyszałam że taka moja uroda ( taaaaa wszystko tak można wytłumaczyć). Tylko ten lekarz zaczął drążyć, dlatego w końcu ktoś mnie na histeroskopię wysłał, robił biopsję i USG. No ale nic nie wyszło
Carrie ja uważam jak Księgowa, że wszystko trzeba traktować z umiarem i przymrużeniem oka. Dużo robimy dla płodności, dieta, suple ale w tym wszystkim też trzeba żyć. Nie wyobrażam sobie przez trzy dni gdzie najbardziej boli mnie brzuch podczas miesiączki, tak że zwijam się z bólu, skurcz rozciąga się od ud aż po brzuch, nasila się z każdą godziną i nie mogę zdania powiedzieć nie wziąć nic. Dodatkowo miewam migreny, a ibuprofen to jedyny lek przeciwbólowy jaki na mnie działa i to w określonej dawce. Dla mnie dni "bólowe" byłyby dniami wyjętymi z życiorysu, musiałabym chodzić co miesiąc na L4. A gdy ból złapałby mnie podczas dyżuru w pracy ryzykowałabym nie tylko swoim ale i cudzym życiem.
Ale rozumiem podejście lekarki, bo przypuszcza się że NLPZ przyjmowane w nadmiarze w pierwszej fazie cyklu mogą powodować problemy z pękaniem pęcherzyków. Nie zostało to chyba w pełni potwierdzone ale pewnie chce dmuchać na zimne.Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10 - w oczekiwaniu na wizytę u gin
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
05.09.2025 - poradnia chorób zakaźnych (wyniki badań na HCV, HBV, HIV)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Sikoreczkaaa wrote:Masz ovitrele z Panem? Ja nie potrafiłam go obsłużyć 😅
Trzymam kciuki za poniedziałek! 🥰Raz, że w mojej okolicy pena ciężko dostać, dwa wychodzi mnie taniej a bez problemu mogą to w aptece zamienić.
Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10 - w oczekiwaniu na wizytę u gin
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
05.09.2025 - poradnia chorób zakaźnych (wyniki badań na HCV, HBV, HIV)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -