Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Motylek93 wrote:Na letrozolu tak są owulki, a dwa cykle pomiędzy nimi nie miałam monitów, opieram się tylko że był pik lh i prog 7dpo powyżej 18. Owulki przy stymulacji ok 16/18dc, bez są później ok 20/22dc. Ten cykl obstawiam na bezowulacyjny, mam 22 dc brak piku i nic nie czuję. 15 będzie monit to może coś się dowiem. Ale miałam też histero to ten okres też może być inny. Endo na letrozolu słabo mi rośnie, a mimo wszystko okres bywa obfity 😕
Bo tak pomyslalam, ze te owulacyjne mogą byc bardziej bolesne miesiączki pozniej, niz bezowulacyjne lub z pozna owulacja. Ale musiałabyś sama sobie to skontrolować i zobaczyć czy jest zaleznosc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 23:32
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
@Loraa miło, że myślałaś co u mnie 😊 myślałam całkiem opuścić forum ale jednak, zżyłam się z wami, czuję jakąś taką więź i potrzebę nie raz sprawdzenia co u was. Co do biopsji to mam nadzieję że w tym tygodniu będzie już wynik. Szczerze to jakoś liczę, że może coś wyjdzie nie tak w tej biopsji to przynajmniej będziemy mieć cos do wyleczenia (?), wiem dziwne to myślenie ale narazie nie mamy żadnego punktu zaczepienia nawet co może być nie tak 🙄🤦🏼♀️Widzę że też robiłaś to badanie, jak wyszło u was? Przykro mi, że pierwsza wasza procedura się nie powiodła 🫂
Carrie12 lubi tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy euthyrox 25
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
09.25 - TSH 2,64 -> 50 mg
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70
Prolaktyna 19,23
AMH 4,72
Ferrytyna 7,5 ❌ - ascofer
💁🏼♂️On
Ilość plemników 224 mln
Koncentracja 44 mln
Ruch a 35%, ruch b 33%
Morfologia 18% 🔥
Aktualnie 22 cs o rodzeństwo 🥲
1. Aromek + ovitrelle ❌
2. Aromek + ovitrelle ❌
3. Aromek + ovitrelle ❌
Sierpień- przerwa (biopsja endometrium- Cd138 +, 28/10 🆘)
4. Aromek + ovitrelle ❌
5. Aromek ❌
AKTUALNIE PRZERWA KILKA MIESIĘCY na przeleczenie stanu zapalnego endo i ratowanie psychiki 🥲 -
Update. Byłam na wizycie - pęcherzyk miał 19mm i jeszcze nie pękł. Jedziemy popołudniu żeby ewentualnie zrobić inseminację bo jest szansa, że może urośnie i pęknie do 17.30.
Jeżeli nie, sama nie wiem. Jest opcja, żeby pojechać jeszcze we wtorek rano i zrobić inseminację ale... boję się, że może być za późno. Zastrzyk z ovitrelle był w sobotę o 21:30.Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań -
Ja też jestem Wam winna update bo ostatnio wpadłam jak dzik w maliny na wątek

Mimo brania duphastonu dostałam @ w sobotę o 14:15...a klinikę zamykali o 14. Więc nie mogłam się nigdzie dodzwonić. Dziś rano (3dc) wsiadłam w auto i w ciemno pojechałam do invimedu (bo pani doktor kazała się zjawić 2 lub 3dc, żeby sprawdzić czy torbielka się wchłonęła i czy zaczynamy stymulację).
No i okazało się, że jest ok. Dziś od godz.19 mam brać pierwsze zastrzyki (menopur 150, rekovelle, a na koniec orgalutran). W piątek mam podgląd jak pęcherzyki rosną. No i Pani Doktor mówiła, że osoby z niską rezerwą często mają punkcję szybciej (tak zrozumiałam) i mówiła że możliwe, że wtorek/środa będzie punkcja.
Pytałam się o to sklejenie jajnika (bo ostatnio nie mogła go znaleźć w 5dc) i mówiła, że teraz go widzi, ale faktycznie jakiś jajnik jest lekko sklejony z macicą. Mówiła, że podczas punkcji okaze się czy dojdzie do niego, aby pobrac komórki w ogóle.
Carrie12, Marz91 lubią tę wiadomość
✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ✅️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ✅️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ✅️ (3❄️ - 4AB, 4BA, 4BB)
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Carrie chyba lepiej żeby plemniki poczekały na komórkę niż w drugą stronę.

Cukrzyk to sie dzieje!!! 😀 sama sobie robisz zastrzyki?
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀

-
cukrzyk1991 wrote:Ja też jestem Wam winna update bo ostatnio wpadłam jak dzik w maliny na wątek

Mimo brania duphastonu dostałam @ w sobotę o 14:15...a klinikę zamykali o 14. Więc nie mogłam się nigdzie dodzwonić. Dziś rano (3dc) wsiadłam w auto i w ciemno pojechałam do invimedu (bo pani doktor kazała się zjawić 2 lub 3dc, żeby sprawdzić czy torbielka się wchłonęła i czy zaczynamy stymulację).
No i okazało się, że jest ok. Dziś od godz.19 mam brać pierwsze zastrzyki (menopur 150, rekovelle, a na koniec orgalutran). W piątek mam podgląd jak pęcherzyki rosną. No i Pani Doktor mówiła, że osoby z niską rezerwą często mają punkcję szybciej (tak zrozumiałam) i mówiła że możliwe, że wtorek/środa będzie punkcja.
Pytałam się o to sklejenie jajnika (bo ostatnio nie mogła go znaleźć w 5dc) i mówiła, że teraz go widzi, ale faktycznie jakiś jajnik jest lekko sklejony z macicą. Mówiła, że podczas punkcji okaze się czy dojdzie do niego, aby pobrac komórki w ogóle.
Ja mam sklejony jajnik do macicy. Nie mieli problemów przy pobieraniu ☺️.
@Alysa brak mi słów na tą sytuację.... 😤😤😤
@Carrie zazwyczaj lekarze preferują robic IUI na niepęknietych pęcherzykach. Plemniki trochę poczekają, a komórka już niekoniecznie. Trzymam kciuki! ✊️🍀
Carrie12, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
03-04.25 2× IUI ❌️
🧬 IVF: 07.25 Punkcja: 5🥚-> 3MII-> PICSI -> ❄️4.1.1, ❄️3.1.1., ❄️5.2.1
⏩️ 20.10.25 FET na cyklu naturalnym ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Hydroxychloroquine, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497, 21dpt 14763
🔜 14.11 USG 🙏
💃 '95:
⚠️ Endometrioza III st., adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
❌ Brak KIR implantacyjnych, cytokiny 🚨, ANA +
➖️ IO
✔️ Cykle reg., owulacja, hormony • jajowody drożne • wymaz MUCHa • brak pasożytów i HB
✔️ AMH 2,3→2,8 • kariotypy • histeroskopia + biopsja CD56 i CD138 • BMI w normie
🕴️ '90:
➖️ Seminogram w dolnej granicy normy (morfologia 2-4%, słaba ruchliwość)
➖️ HBA 77%, Fragmentacja DNA 18%
✔️ Kariotypy, usg, podstawowe hormony -
Dzień dobry, my już w domu. Trochę żal, że to koniec urlopu, był taki chill i spokój, cisza. Nie chciało się wyjeżdżać. 🥲
Cukrzyk, powodzenia 🤞🏻
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
♂ Oligoteratozoospermia (kariotyp, CFTR, AZF ✔️)
🔜 IVF? -
Hej Olisska, pamiętam Cię z innych wątków.
Przykro mi z powodu diagnozy, gdybyś chciała podzielić się jak to przeżywasz i co czujesz, to jestem 💚
Daj znać jak będą wyniki biopsji. To Twoja pierwsza?
Księgowa trzymam kciuki za stymulację💉💪🏼
Ja dziś ostatni raz biorę antykoncepcję, więc jest szansa, że przestanę płakać 😅🙈
cukrzyk1991, Frajda, Olisska lubią tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 34
❌️IO, hipoglikemia reaktywna, niedrożny prawy jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
❌️Kir AA, brak implantacyjnych
❌️Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
✅️Kariotypy prawidłowe
✅️Przeciwciała przeciwplemnikowe ujemne
✅️ANA ujemne, TRAB ujemne
❓️Co jeszcze mogę zbadać? AOA, pasożyty, homocysteina?
🧔🏻♂️ 36
❓️06.2025: 23,75 mln, ruch postępowy 14%, procent prawidłowych 3%
❓️fragmentacja z 2023 roku: prawidłowych 73%.
✅️Hla C1C1
IVF
I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️➡️nieprawidłowy😭 -
Iskiereczka, to chyba do cukrzyka bylo 😉Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Motylek aż głupio, ale znowu muszę Ci odpisać ze byłam u urofizjo!
Miałam usuwane mięśniaki macicy i pod koniec operacji musieli mnie otworzyć jak do CC. Potem chodziłam rok czasu do cudownej babeczki właśnie na mobilizacje blizny . Próbowała też zaradzić na moje bolesne miesiączki ale dupa.
Cukrzyk trzymam kciuki za stymulację, niech się dzieje
Olliska dobrze Cię widzieć, nie dobrze że na tym wątku. Długo czekasz na wyniki CD138? U mnie po dwóch tygodniach już był wynik.
Aszin niby w domu najlepiej, ale z niektórych wyjazdów ciężko się wraca. Ja od tygodnia pracuje, a ciągle jakoś nie mogę się odnaleźć. Wy jeszcze macie dalej urlop?
Julia ze mnie już chyba emocję zeszły, złości nic mi już nie dadzą. Skupiam się na tym że Aromek dał nam w końcu dwa jajca, które dziś najprawdopodobniej pękły. Czy mój staraczkowy brain sie nakręca, że mamy większe szanse w tym cyklu? Jeszcze jak
Julia24, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle ❌
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle ❌
- 09.2025 - Aromek 2x1, dwa PD po jednym na każdym jajniku
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – ✅
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
@alysa przestań jakie głupio 🙂 w końcu każda z nas ma już pewnie pokaźny segregator z różnymi wynikami, badaniami 🙂
@księgowa właśnie myślałam o zależnościach i nic sensownego mi nie wyszło. Choć nie odbieram tego jako problem, bo na szczęście te obfite małpy nie dają mi w kość 🙂 a w tym cyklu będziesz miała jeszcze wlew z osocza?
@cukrzyk kciuki za stymulację pięknych komóreczek ci życzę 🤞
Carrie12, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
10dpo beta - 22,5 mIU/ml prog - 45,9 ng/ml
12dpo beta - 59,1 mIU/ml prog - 47,3 ng/ml
20 dpo beta - 2013 mIU/ml prog - 30,9 ng/ml
7.11 - GS 5,5mm 🫧
Wizyta 13.11 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny -
Motylek, w tym nie. W kolejnym, ale nie wiem, kiedy znow przyjdzie okres..
EDIT: tzn., w obecnym juz nie, a w kolejnym tak 😉 jeszcze nie zakończyłam tego pierwszego cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 21:09
Motylek93 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Jeju tak! Przepraszam Cię, nie wiem czemu wpisałam Twojego nicka 🙈 ale za Ciebie też trzymam kciuki 🤭💚Księgowa wrote:Iskiereczka, to chyba do cukrzyka bylo 😉Starania od 10.2022
👩🏼 34
❌️IO, hipoglikemia reaktywna, niedrożny prawy jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
❌️Kir AA, brak implantacyjnych
❌️Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
✅️Kariotypy prawidłowe
✅️Przeciwciała przeciwplemnikowe ujemne
✅️ANA ujemne, TRAB ujemne
❓️Co jeszcze mogę zbadać? AOA, pasożyty, homocysteina?
🧔🏻♂️ 36
❓️06.2025: 23,75 mln, ruch postępowy 14%, procent prawidłowych 3%
❓️fragmentacja z 2023 roku: prawidłowych 73%.
✅️Hla C1C1
IVF
I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️➡️nieprawidłowy😭 -
Motylek żeby to był segregator xD To są dodatkowo teczki zabierane do konkretnych lekarzy xD
Motylek93 lubi tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle ❌
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle ❌
- 09.2025 - Aromek 2x1, dwa PD po jednym na każdym jajniku
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – ✅
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Dziękuję dziewczyny !
Przydadzą się te powodzenia - m.in. dlatego że mąż dziś wieczorem oznajmił, że jest chory
W sensie przeziębiony - ale wiecie jak to faceci, gdy złapie ich katar i lekki kaszel...
Czy to zaszkodzi plemnikom ? Nie wiem, ale nie mam juz siły się nad tym zastanawiać nawet. Już mi się śmiać z tego wszystkiego chce - ciągle coś. Ostatnio w sumie też gdy badaliśmy nasienie to był 2 tygodnie po przeziebieniu i wszystkie parametry miał w dolnych granicach normy, ale dolne granice normy jak na ivf to chyba i tak nieźle ? Pocieszam się
Ogólnie to miał 55 mln w całości, z czego ruch a+b = 36% (morfo 4%). Mam nadzieje, że nie poleci na łeb na szyję.
Mnie też coś zaczyna drapać w gardle, ale wyprę to mentalnie z podświadomości
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
Sikoreczka - tak sama sobie daję
Już dziś dałam menopur i rekovelle. Uważam, że bardzo przyjemne zastrzyki
Serio.
Ja jestem dość mocno zaprawiona w boje - całą ciąże dawałam sobie heparynę (clexane - cholerstwo). No i od dziecka choruję na ct1 - już jako 9 latka musiałam latać z takim penem jak rekovelle i podawać sobie insulinę np. w szkole. I to nie było raz dziennie, tylko takiego pena używałam np. 8 razy dziennie.
Dziś z perspektywy czasu jestem dumna z tej małej dziewczynki, którą kiedyś byłam
I która dzielnie dawała sobie radę z cukrzycą typu 1, a miała tylko 9 lat (i więcej)
Jeśli mam być szczera to np. aktualnie wkłuwanie tzw. igieł (coś a'la wenflon) do pompy insulinowej boli mnie bardziej niż zastrzyki do ivf.
Julia - zobaczymy jak u mnie będzie z tym jajnikiem. Cieszę się na tą punkcję bo może chociaż dowiem się czegos więcej o mojej endometrialnej anatomii narządów (z macicy - jej wnętrza podczas histero - pani doktor była zadowolona, wiec pewnie z jajnikami jest nie halo)
Sarka94 lubi tę wiadomość
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
Carrie, inseminacja się odbyła? 🙂
Cukrzyk, lecisz z tematem! 💉 kciuki za dorodne 🥚
Alysa, super, że ten wirus to jednak pomyłka, ale współczuję stresu!
Sikoreczka, jak nastrój przed jutrem?
Aszin, piękne fotki z urlopu, czy to Skalne Miasto? 😊
Olisska, hej! 🖐🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 09:07
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze🤱 od I 2022
✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
⭕️ Hashimoto, kirAA, IO
✅ 👱🏻♂️
2025
czerwiec IUI ❌
wrzesień IVF - ❄️❄️❄️❄️ -
Frajda, tak, było przepięknie i na plus to, że bez problemu można wejść z psem 🥰 a jak Ty się czujesz? Kiedy zaczynasz nowy cykl?
Frajda, Julia24 lubią tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
♂ Oligoteratozoospermia (kariotyp, CFTR, AZF ✔️)
🔜 IVF? -
Frajda wrote:Carrie, inseminacja się odbyła? 🙂
Cukrzyk, lecisz z tematem! 💉 kciuki za dorodne 🥚
Alysa, super, że ten wirus to jednak pomyłka, ale współczuję stresu!
Sikoreczka, jak nastrój przed jutrem?
Aszin, piękne fotki z urlopu, czy to Skalne Miasto? 😊
Olisska, hej! 🖐🏻
Niestety nie. Dziś byliśmy rano na wizycie i pęcherzyk ma 20 mm ale wykazuje objawy jakby miała się z niego zrobić torbiel. Od ovitrelle minęło grubo 48h więc raczej nic z tego. Pierwszy raz zdarza mi się tak, że po ovitrelle nie pęka pęcherzyk.
Jedziemy jeszcze o 17.30 żeby się upewnić ale raczej cykl stracony
Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań