X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
Odpowiedz

Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔

Oceń ten wątek:
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 13 października, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda wrote:
    Mamy 4 śnieżynki z 5 doby ❄️ 🩷🩵🩷🩵 dzisiaj w nocy miałam sen, że są 4 🥹

Piekny wynik! ❤️

Kiedy planujecie transfer? :)

Frajda lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 13 października, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda, piękny wynik! ❤️

Dziewczny, co suplementowałyście, i w jakich dawkach przed transferem?
    Suple do stymulacji mam ogarnięte, ale do transferu w sumie nie 😂

Frajda lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

⏳CD138

A ch*j z tym wszystkim!
  • Frajda Autorytet

Wysłany: 13 października, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Piekny wynik! ❤️

Kiedy planujecie transfer? :)

Chciałabym w kolejnym cyklu 😀 czekam na okres i umawiam wizytę, miał być transfer świeży, ale progesteron mi skoczył w ostatniej chwili. To był strasznie długi tydzień!

Ja też chętnie posłucham o polecajkach do transferu 🙂

Starania o pierwsze🤱 od I 2022

✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
    ⭕️ Hashimoto, kirAA, IO

✅ 👱🏻‍♂️

2025
    ❌Puregon + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
    ❌ Mensinorm + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
    ❌czerwiec IUI
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 13 października, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak to klasyczne suple complex b, witamina d, magnez i omega-3 dodatkowo brałam l-arginine. Wcinałam duzo awokado, suszonych moreli. Piłam ten Koktajl z arbuza i buraka. Duuuużo nawodnienia i dobrych myśli. Choć ja jestem panikarz i pesymista wiec z tym ostatnim było kiepsko. 😅

Frajda lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Frajda Autorytet

Wysłany: 13 października, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczko, a kiedy dowiedziałaś się czegoś więcej o zarodkach? Jesteśmy w tej samej klinice. Na wizycie czy na tym portalu pacjenta są takie informacje?

Starania o pierwsze🤱 od I 2022

✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
    ⭕️ Hashimoto, kirAA, IO

✅ 👱🏻‍♂️

2025
    ❌Puregon + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
    ❌ Mensinorm + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
    ❌czerwiec IUI
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 października, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lorcia Sikoreczka super napisala, tez planuje robic to co ona..

ja tez jeszcze nie wnikałam w to tak mega, czuje ze moja wiedza jest mglista wiec zostawię to raczej jako punkty do zglebienia-
    Pomarańczowe warzywa z uwagi na beta karoten- Dynia, bataty, marchewki,
    Antyoksydanty warto utrzymać przy endometriozie, ale zapewne w zmniejszonych dawkach- nac, owoce jagodowe, wit c. Czy masz nadreaktywnw nk? Jesli tak to uwaga na te antyoksydanty bo moga zaogniać reakcje zapalne...
    Jesli potrzebne wsparcie endometroum- Resweratrol, wit E, migdaly, ogolem zdrowe tłuszcze i duzo wody.

Ciepłe zupki, ciepłe skarpetki,

Z gwiazdka- nospa na skurcze po transferze. Nie wiem czy bede przyjmować, moze doraznie? dopytać lekarza.

Ja planuje tez akupunkturę (chodzę od jakiegoś czasu), fizjo uro gin (bylam tylko raz) , jakas delikatna joge spacery no i oczywiście nasz koktajl.

Aczkolwiek ostatnio przemyślałam sobie ze to sa rzeczy ktore chyba bardziej zadziałają pozytywnie tylko na moj mindset ze cos robię, a jesli transfer ma sie udać to uda sie i bez tych wszystkich czarow...
    No ale, robimy co możemy , to jasne....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 12:27

Loraa lubi tę wiadomość

⏳️01.2024
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
    🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy

🔜 IVF 🙏
    "Zes*am się, a nie dam się."
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 13 października, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda - piękny wynik, trzymam kciuki za przygotowania do transferu 🍀✊🏻
    Brilko - dla Ciebie już zaciskam i nie puszczam do środy 🤭🍀

Przyszły mi dziś wszystkie suple w zapasie, jutro mam wizytę z raportem embriologicznym. Po niej zadecydujemy czy zostajemy w klinice czy będziemy myśleć o zmianach.

Carrie12, brilka lubią tę wiadomość

👩31l.🧔31l. 🐕‍🦺🐕🦋

starania od 01.2023

08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód

AMH - 1.020

3 x IUI ❌

I IVF - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
    08.2025 - torbiel krwotoczna 4cm - antykoncepcja

II IVF - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm -IMSI - 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️
  • Iskiereczka00 Autorytet

Wysłany: 13 października, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczko wspaniałe wiadomości ❤️ rośnijcie zdrowo ❤️❤️❤️ Jak się czujesz?

Frajda cudowny wynik! Bardzo się cieszę, że macie tyle mrozaczków ❤️ Trzymam kciuki za przygotowania do transferu ☺️

Aszin ciekawy ten sen 🙈 jakie u Was teraz kroki?

Aurora 🥹 motylek przepiękny 🥹 zrobiłam sobie print screena z myślą o mojej Iskiereczce, Twój motyl będzie symbolem mojej dziewczynki ❤️ Zerkam sobie na niego co chwilkę.

Zastanawia mnie to, że u nas nie ma spotkań z embriologami i nie dostajemy raportów. Czy to powinno niepokoić?

Cukrzyk mam nadzieję, że kryzys powoli już za Tobą, jeśli nie, to pamiętaj, że jesteśmy 💚

Paulinka mam też do Ciebie pytanie, bo przekonywałam wątki o lipiodolu, czy Ty się w końcu zdecydowałaś? Co w ogóle dziewczyny sądzicie o tym? Moja lekarka odradza histeroskopie i drożność z lipiodolem u dr Janowca, a ja nie wiem co robić.

Carrie12 lubi tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 34
    IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
    Kir AA
    Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)

🧔🏻‍♂️ 36
    Nasienie w porządku
    Hla C1C1

IVF
    I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
    II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 13 października, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda wrote:
    Sikoreczko, a kiedy dowiedziałaś się czegoś więcej o zarodkach? Jesteśmy w tej samej klinice. Na wizycie czy na tym portalu pacjenta są takie informacje?

Ja w tym szoku nie zapytałam odrazu. Za moment oddzwoniłam i Pani mi podała klasy. :)

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 13 października, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Frajda - piękny wynik, trzymam kciuki za przygotowania do transferu 🍀✊🏻
    Brilko - dla Ciebie już zaciskam i nie puszczam do środy 🤭🍀

Przyszły mi dziś wszystkie suple w zapasie, jutro mam wizytę z raportem embriologicznym. Po niej zadecydujemy czy zostajemy w klinice czy będziemy myśleć o zmianach.

Aurora mam nadzieje, że ta wizyta z embriologiem Wam coś rozjaśni. ✊️

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 października, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Iskiereczko, mialam mieć ten zabieg w listopadzie, na zasadzie ze skoro czekam na IVF to why not. Mialam skierowanie na nfz, od mojego naprotechnologa. Zabieg mialam miec w Lbn, oni są tam zajebisci w tym podobno, bo nie tylko sprawdzają drożność ale sa w stanie tez tw jajowody udrożnić w razie potrzeby!

Natomiast kontakt z lekarzem kwalifikującym to dla mnie byl jakis zart. Trzeba mu bylo zapłacić 300 zl za rozmowę telefoniczną plus kolejne 300 za spotkanie dzień przed położeniem sie w szpitalu. Mega mnie to zniechęciło. On sam po rozmowie, krótkiej i serio bez konkretów, pisał do mnie ze moge sie umawiać na zabieg i ze konsultacja czeka na opłacenie.... Wiedzialam juz wtedy ze mamy szanse podejsc do IVF i zapłaciłam mu te 300 zl, niech sie wypcha.

Natomiast jesli (tfu, tfu) invtitro by nam nie szło, typu nieudane transfery albo czekanie na kolejne stymulacje, to chciałabym ta droznosc wykonać. Na razie stwierdziłam ze większą szanse da nam IVF niz droznosc gdzie ja nie mam swoich owulacji...

Tylko ze juz nie mam kontaktu z tym napro, wiec nie wiem kto mnie tam skieruje (prawdopodobnie mam błędnie wypisane skierowanie , ze złym kodem choroby)

Takze ja ostatecznie nie zrobiłam choc mam to jako opcje w przypadku dodatkowej diagnostyki. Jeden jajowód mam srednio drożny a nie chciałabym sobie obcinac szans na ciaze naturalna kiedys tam...

Przy endometriozie podobno lipiodol dziala cuda... ale podobno, i cuda ;) zachodnia czesc medycyny nie wierzy do końca w zbawienny wpływ tego lipiodolu....

A ze ja leczyłam sie u lekarza ktory byl troche w opozycji, no to mnie na to skierował:) Natomiast moj aktualny lekarz z kliniki mówi ze nie ma badan ktore by potwierdzały iz to faktycznie dziala...
    I ze to troche daje efekt na zasadzie wydmuchania nosa- ot jak sie wysmarkasz to masz "przeplyw" , ale tylko na chwilę... zatem opinie sa sprzeczne...

Mysle ze nie zaszkodzi, a pomoc moze, wiec jesli czekasz na podejscie do kolejnego IVF to ja osobiście bym chyba sprobowala...

Edit- ale ja mam zlecony smoflipid , on niby dziala na nk, ale mysle ze moze tez miec pozytywny wpływ na łagodzenie endometriozy, bo to tez "zapalenie" - ale to taka moja szamańska teoria ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 13:51

⏳️01.2024
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
    🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy

🔜 IVF 🙏
    "Zes*am się, a nie dam się."
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 13 października, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko ja mam tą wizytę, bo mi embriolog zasugerowała, żeby się spotkać z lekarzem i omówić, że względu na to że znowu nie mamy żadnego zarodka i zasugerowała też żeby spróbować transferu 3 dniowego. Więc umówiłam sie tym razem do dr Zięby, bo jestem ciekawa co mi zaproponuje. My mieliśmy już ciąże, która się rozwijała i to na samym początku naturalnych starań, więc niech spróbuje mi wyjaśnić co tym razem nie Gra. Mi do tego pasuje tylko zła jakość oocytów lub zła fragmentacja DNA plemników, nad czym pracujemy cały czas. I tak była mega poprawa po wprowadzeniu suplementacji bo wcześniej był słaby wynik a teraz było aż 8 dojrzałych komórek. Tylko ze ta praca taka trwa w sumie dopiero półtorej miesiąca więc jeszcze drugie tyle do ewentualnej np poprawy tej fragmentacji. Dlatego pewnie będę chciała poczekać do końca listopada, może zleca też wtedy jakieś badanie nasienia. Nie wiecie czy fragmentacja na własną rękę czy w programie też robią ?

Cieszę się że podoba Ci się motylek, jeśli masz ochotę to wyślę Ci więcej zdjęć 😘

👩31l.🧔31l. 🐕‍🦺🐕🦋

starania od 01.2023

08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód

AMH - 1.020

3 x IUI ❌

I IVF - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
    08.2025 - torbiel krwotoczna 4cm - antykoncepcja

II IVF - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm -IMSI - 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 13 października, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:
    Sikoreczko wspaniałe wiadomości ❤️ rośnijcie zdrowo ❤️❤️❤️ Jak się czujesz?

Paulinka mam też do Ciebie pytanie, bo przekonywałam wątki o lipiodolu, czy Ty się w końcu zdecydowałaś? Co w ogóle dziewczyny sądzicie o tym? Moja lekarka odradza histeroskopie i drożność z lipiodolem u dr Janowca, a ja nie wiem co robić.

No właśnie bardzo dobrze, czasem coś ukłuje, cycki troche większe, jem i śpie. Ale żadnych mdłości, rzygania 😆

Odpowiem Ci jeszcze o lipidolu. Moja siostra byla u Janowca i robila drożność z lipidolem plus histero. Jajowody udało sie udrożnić zalać lipidolem ale niestety po 6 miesiącach starań z monitoringami ciąży nie było. Jednak u niej jest endometrioza.

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 października, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Iskierko ja mam tą wizytę, bo mi embriolog zasugerowała, żeby się spotkać z lekarzem i omówić, że względu na to że znowu nie mamy żadnego zarodka i zasugerowała też żeby spróbować transferu 3 dniowego. Więc umówiłam sie tym razem do dr Zięby, bo jestem ciekawa co mi zaproponuje. My mieliśmy już ciąże, która się rozwijała i to na samym początku naturalnych starań, więc niech spróbuje mi wyjaśnić co tym razem nie Gra. Mi do tego pasuje tylko zła jakość oocytów lub zła fragmentacja DNA plemników, nad czym pracujemy cały czas. I tak była mega poprawa po wprowadzeniu suplementacji bo wcześniej był słaby wynik a teraz było aż 8 dojrzałych komórek. Tylko ze ta praca taka trwa w sumie dopiero półtorej miesiąca więc jeszcze drugie tyle do ewentualnej np poprawy tej fragmentacji. Dlatego pewnie będę chciała poczekać do końca listopada, może zleca też wtedy jakieś badanie nasienia. Nie wiecie czy fragmentacja na własną rękę czy w programie też robią ?

Cieszę się że podoba Ci się motylek, jeśli masz ochotę to wyślę Ci więcej zdjęć 😘
    To chyba zależy od podejścia lekarza, wyników ogólnych nasienia i czy wcześniej był z tym zdiagnozowany problem. Próbować zawsze można pozyskać to na MZ, wskazania przecież macie - wcześniejsze wyniki. 🤔

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    9.09 2,86cm i 178💓
    29.09 prenatalne, 7,1cm ryzyka niskie🍀
    preg.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 13 października, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do drożności ja planuję zrobić, pisałam z lekarzem z Barskiej i pewnie wykonam drożność z powtórką histeroskopii. Zdecydowałam się na zwykłą drożność z pianką, główny powód to różnica w cenie - około 2 tys.
    Czytałam dużo na temat lipidolu i efekty są różne.

Ja mam swoje naturalne owulacje, żałuję, że nie zrobiłam drożności wcześniej, ale jak podeszliśmy do IVF, to wszyscy lekarze, mówili, że przy ivf nie potrzebuje. Ale patrząc na to, ile się to ciągnie wszystko to naprawdę żałuję, że nie zrobiłam jej wcześniej.

Czasem trzeba się oprzeć, mi też lekarka mowiła, że nie potrzebuję histeroskopii, czekam jeszcze na wynik, ale już z opisu wygląda, że jest zapalanie.

PaulinKA, Motylek93 lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Morfologia (2 %) ❌

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025

⏳CD138

A ch*j z tym wszystkim!
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 13 października, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 co do embriologow to ja miałam telefony z przebiegiem hodowli. Później sama zaczęłam się upominać i udało mi się wysępoć kartę hodowli na recepcji i telefon od embriologa, aby mi to opisał, co się działo dzień po dniu. I akurat ta rozmowa trwała jakieś 40 minut. Spróbuj cisnąć klinikę

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,48
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Kiry, Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌

Zmiana kliniki ⏳w toku
    IVF II - start listopad/grudzień??
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 13 października, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskieroczko, do mnie jak dzwonili to ja podpytywałam o jakość itp. Na recepcji otrzymałam taką ogólna kartę hodowli. Ale lekarz miał dostęp do takiej szczegółowej, z opisem komórek, co się działo dzień po dniu.

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Morfologia (2 %) ❌

💉IVF
    I procedura ❌

II procedura 🙏
    📆01.08.2025

⏳CD138

A ch*j z tym wszystkim!
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 października, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda dobrze zaczynasz, z fajnym zapleczem mrozaków. :) Życzę Ci, aby któryś (lub oczywiście kilka) z nich został z Tobą na całe życie. 🍀

Sikoreczko tobie jeszcze nie gratulowałam. 🔥 Oby tak dalej, niech to wszystko trwa. 🥰

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    9.09 2,86cm i 178💓
    29.09 prenatalne, 7,1cm ryzyka niskie🍀
    preg.png
  • Carrie12 Ekspertka

Wysłany: 13 października, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczko - Ja miałam badanie drożności z lipodiolem. Jajowody okazały się być drożne ale to tyle. Niestety, u mnie nie pomogło chociaż bardzo na to liczyłam.

Endometrioza + Trombofilia

12.2023 - początek starań
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 13 października, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Frajda dobrze zaczynasz, z fajnym zapleczem mrozaków. :) Życzę Ci, aby któryś (lub oczywiście kilka) z nich został z Tobą na całe życie. 🍀

Sikoreczko tobie jeszcze nie gratulowałam. 🔥 Oby tak dalej, niech to wszystko trwa. 🥰

Dziękuję. <3 a co u Ciebie? Jak sie czujesz?

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
‹‹ 181 182 183 184 185
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ