Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Wizyta była z lekarzem, nie z embriologiem. Pani doktor podejrzewa problemy z fragmentacją DNA na podstawie raportu. Tak to zrozumiałam. Albo problem jest z nasieniem, albo z moimi oocytami. Powiedziała, że musimy zacząć od kariotypów i dokładniejszego badania nasienia, bo niestety oocytów nie jest w stanie sprawdzić. Gdybyśmy podchodzili do nowej procedury, wykonają nam PICSI, żeby wybrać tylko te plemniki, które mają szanse na zapłodnienie. podobno różni się to tym, że oprócz wybrania tych najlepiej zbudowanych(IMSI) wybierają te co przyklejają się do kwasu hialuronowego(?jeśli dobrze zapamiętałam), czyli w naturalnych warunkach są w stanie dostać się do oocytu samodzielnie, bo to potwierdza, że mogą być zdrowe pod kątem DNA. Jeśli wyniki będą złe, będą faszerować męża antyoksydantami i będziemy pracować nad poprawą nasienia. Ja dostałam antykoncepcję, żeby nie marnować oocytów i już wyciszyć jajniki do czasu następnej stymulacji, bo w tym cyklu pomogła z ilością oocytów. Biosteron ma mi pomóc w poprawie rezerwy jajnikowej, ale to nie zawsze działa.Sikoreczkaaa wrote:Aurora ale embriolog powiedział gdzie upatruję problem?
Myślę, że do kolejnego cyklu będziemy mieć już wyniki z obu badań i wtedy pewnie będziemy podejmować kolejne kroki.
Carrie12 lubi tę wiadomość
starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
👩31l. - IO, nadwaga
AMH - 1.020 👎🏻
jajowód drożny✅
Kariotypy ⏳
🧔31l.
Ogólne badanie nasienia - OK
Morfologia 1%❗️
HBA - 74%✅
Test Mar - negatywny✅
Fragmentacja DNA 13% ✅
Kariotypy ⏳
3 x IUI - 2025r. ❌
I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️ -
@aurora a badania msome nie zalecili?
Mam pytanie techniczne ile dni utrzymywał wam się ovitrelle w moczu? Dzisiaj zapodałam i wiem że to kwestia indywidualna, ale jestem ciekawa 😉32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
10dpo beta - 22,5 mIU/ml prog - 45,9 ng/ml
12dpo beta - 59,1 mIU/ml prog - 47,3 ng/ml
20 dpo beta - 2013 mIU/ml prog - 30,9 ng/ml
7.11 - GS 5,5mm 🫧
Wizyta 13.11 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny -
Nie, Msome nie zlecili.Motylek93 wrote:@aurora a badania msome nie zalecili?
Mam pytanie techniczne ile dni utrzymywał wam się ovitrelle w moczu? Dzisiaj zapodałam i wiem że to kwestia indywidualna, ale jestem ciekawa 😉
Mi kreseczka znikała po 10 dniach od podania zastrzyku.
Motylek93 lubi tę wiadomość
starania od 01.2023
👩31l. - IO, nadwaga
AMH - 1.020 👎🏻
jajowód drożny✅
Kariotypy ⏳
🧔31l.
Morfologia 1%❗️
HBA - 74%✅
Test Mar - negatywny✅
Fragmentacja DNA 13% ✅
Kariotypy ⏳
3 x IUI - 2025r. ❌
Motylek93 wrote:@aurora a badania msome nie zalecili?
Mam pytanie techniczne ile dni utrzymywał wam się ovitrelle w moczu? Dzisiaj zapodałam i wiem że to kwestia indywidualna, ale jestem ciekawa 😉
U mnie ostatnio 12/13 dni.
Motylek93 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
brilka wrote:Sikoreczko, trochę się stresuje znieczuleniem i tym że będę gadać jakieś głupoty 🤪 Najgorszą sieczkę w głowie zacznę mieć po transferze.
Oni sa tam przyzwyczajeni do głupiej gadki haha 😀 no najgorsze potem to czekanie. Jakie masz leki do transferu?Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk 💙💙💙
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀

-
Aurora, być może Twoje komórki były w porządku.
Mi przy jednej i drugiej procedurze mówili, że moje komórki były po prostu brzydkie, nie do końca poprawnie zbudowane, ciemne.
Ale te badania, które Wam zlecili to naprawdę dobry trop👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
🧒
❌ Morfologia (2%)
✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
⏳CD138
A ch*j z tym wszystkim! -
Aurora13 wrote:Wizyta była z lekarzem, nie z embriologiem. Pani doktor podejrzewa problemy z fragmentacją DNA na podstawie raportu. Tak to zrozumiałam. Albo problem jest z nasieniem, albo z moimi oocytami. Powiedziała, że musimy zacząć od kariotypów i dokładniejszego badania nasienia, bo niestety oocytów nie jest w stanie sprawdzić. Gdybyśmy podchodzili do nowej procedury, wykonają nam PICSI, żeby wybrać tylko te plemniki, które mają szanse na zapłodnienie. podobno różni się to tym, że oprócz wybrania tych najlepiej zbudowanych(IMSI) wybierają te co przyklejają się do kwasu hialuronowego(?jeśli dobrze zapamiętałam), czyli w naturalnych warunkach są w stanie dostać się do oocytu samodzielnie, bo to potwierdza, że mogą być zdrowe pod kątem DNA. Jeśli wyniki będą złe, będą faszerować męża antyoksydantami i będziemy pracować nad poprawą nasienia. Ja dostałam antykoncepcję, żeby nie marnować oocytów i już wyciszyć jajniki do czasu następnej stymulacji, bo w tym cyklu pomogła z ilością oocytów. Biosteron ma mi pomóc w poprawie rezerwy jajnikowej, ale to nie zawsze działa.
Myślę, że do kolejnego cyklu będziemy mieć już wyniki z obu badań i wtedy pewnie będziemy podejmować kolejne kroki.
Brzmi sensownie.
najdłużej będziecie czekać na te kariotypy choć wątpię, że tam wyjdą kwiatki. Bardziej faktycznie z nasieniem może byc problem. I te PICSi to dobry pomysł.
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀

-
Od ginekologa cyclogest, od dr Jarosz accofil, encorton i neoparin.Sikoreczkaaa wrote:Oni sa tam przyzwyczajeni do głupiej gadki haha 😀 no najgorsze potem to czekanie. Jakie masz leki do transferu?
Zaczęło mnie na wieczór boleć gardło 😩Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, adenomioza, oligospermia
08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
immunosupresja 💊
10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
2 cykle diphereline ⏳ -
@aurora wydaje mi się że dobrze by było przy tym to zrobić, przynajmniej tak maż miał zlecone hba, fdna + msome, ale już te 2 pierwsze badania dużo powiedzą 🙂 kciuki za diagnostykę 🤞32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
10dpo beta - 22,5 mIU/ml prog - 45,9 ng/ml
12dpo beta - 59,1 mIU/ml prog - 47,3 ng/ml
20 dpo beta - 2013 mIU/ml prog - 30,9 ng/ml
7.11 - GS 5,5mm 🫧
Wizyta 13.11 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny -
Sikorko - mam nadzieję, że masz rację z tymi kariotypami. Już dawno sama powinnam je zrobić.
Lora - u mnie nie było nic mówione o tym jakie są komórki. Tak czy siak oboje będziemy pracować nad poprawą jakości i komórek i plemników.
Brilko - zaciskam kciuki na jutro.
Carrie12, brilka lubią tę wiadomość
starania od 01.2023
👩31l. - IO, nadwaga
AMH - 1.020 👎🏻
jajowód drożny✅
Kariotypy ⏳
🧔31l.
Morfologia 1%❗️
HBA - 74%✅
Test Mar - negatywny✅
Fragmentacja DNA 13% ✅
Kariotypy ⏳
3 x IUI - 2025r. ❌
Brilka ✊️
brilka lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀

-
Brilka! Trzymam kciuki.
Ja dziś testowałam (22dc) - oczywiście biel. Daje sobie jeszcze szansę za dwa dni i w niedzielę a potem odstawiam duphaston i cyclogest. 20.10 mam wizytę u lekarza, zobaczymy co zaproponuje.
brilka lubi tę wiadomość
Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań -
Brilko, trzymam za Was kciuki! 🍀✊🏻
Carrie, przykro mi 😥 człowiek się nie nastawia, ale jednak nadzieję ma się zawsze.
brilka, Carrie12 lubią tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
♂ Oligoteratozoospermia (kariotyp, CFTR, AZF ✔️)
🔜 IVF? -
Frajda wrote:Dziewczyny, wyczekuję już Waszych transferów i zaciskam kciuki ❤️✨🍀🍍
Siesiepy, widziałam fotki z wyjazdu na Dinusiach, piękne miejsca 🤩 mogę wiedzieć jakie dostałaś zalecenia od dr J do transferu? Mamy taki sam Cross i kir, zastanawiam się czy zaufać mojej lekarce przy pierwszym transferze czy jednak umówić się do immunologa. Chyba miałaś Encorton przez dłuższy czas przed transferem? Dobrze pamiętam?
Iskiereczko, Auroro 🫂 mam nadzieję, że prowadzący będą w stanie odpowiedzieć na Wasze pytania i opracować szyty na miarę plan na kolejne podejście.
Motylek Iskierka piękny! 🦋
Nie będę ukrywać, wyspy kanaryjskie to będzie moja nowa miłość.
Już Ci mówię. Standardowo accofil tydzień przed transferem i w dniu transferu, cała ampułka. Potem raz w tygodniu (tam co 3-4 morfologie) 1/3 ampułki accofilu. Do tego od 1dc miałam brać encorton dawkę 30mg przez 7 dni, następnie zejść na dawkę 20mg i też brać przez 7 dni. Potem dawka 15mg do dnia transferu i od transferu 10mg encortonu. Tak to miało wyglądać u mnie.
Frajda lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
Aurorka, trochę się zdziwiłam, że dopiero teraz faktycznie wam to zlecono. No ale najważniejsze, że w końcu. Myślałam, że to za wami już, ale tu faktycznie może być jakiś powód niepowodzeń. W zależności od wyników, warto rozważyć dodatkowo Fertile Chip podczas selekcji plemników, tak myślę.
Pytanie mam czy będziesz miała hbIMSI (czyli dalej selekcja pod dużym powiększeniem, żeby eliminować wakuole w plemnikach, ale z zastosowaniem podłoża hialuronowego), czy PICSI (czyli selekcja w standardowym powiększeniu plemników poprawnie morfologicznych, z tym podłożem hialuronowym i wstrzykiwaniem plemnika w komórkę jajową)? Musiałabym poczytać, czy jest w ogóle jakaś korelacja między ilością wakuoli plemników a niepoprawną fragmentacją nasienia, bo mnie to zaciekawiło. Mi IMSI zlecili właśnie po niepoprawnych wynikach MSOME, bo to selekcja w tym samym powiększeniu.
Motylek do 14 dni po ovi miałam zawsze cienie.
Brilka my trzymamy kciuki a ty tam szykuj się mentalnie do ciepłych zupek i grzania stópek.
Carrie przykro mi, że znowu powitała Cię biel.
To zawsze boli, niezależnie od tego ile człowiek się stara i jak się nastawia.
brilka, Carrie12, Motylek93 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
Siesiepy - u nas lekarze trzymali się ciągle wersji, że skoro była ciąża to problem leży w samym dotarciu plemnika do jajeczka po operacjach, które miałam mimo drożności lewego jajowodu. Sama powinnam już dawno je zrobić ale te się łudziłam że może mają rację. Będziemy mieli PICSI - tak mi wczoraj powiedziała Pani Doktor. Tłumaczyła że oprócz tego że będą sprawdzane pod dużym przybliżeniem to jeszcze wybierane te, które będą się przyklejać do tego kwasu hialuronowego.starania od 01.2023
👩31l. - IO, nadwaga
AMH - 1.020 👎🏻
jajowód drożny✅
Kariotypy ⏳
🧔31l.
Morfologia 1%❗️
HBA - 74%✅
Test Mar - negatywny✅
Fragmentacja DNA 13% ✅
Kariotypy ⏳
3 x IUI - 2025r. ❌
Brilko 🍀✊🏻✊🏻
Carrie - przykro mi, przytulam Cię mocno 🫂
starania od 01.2023
👩31l. - IO, nadwaga
AMH - 1.020 👎🏻
jajowód drożny✅
Kariotypy ⏳
🧔31l.
Morfologia 1%❗️
HBA - 74%✅
Test Mar - negatywny✅
Fragmentacja DNA 13% ✅
Kariotypy ⏳
3 x IUI - 2025r. ❌
Dziewczyny, jestem już razem z maluszkiem 🥹🍀✨ Na pokładzie 4.2.2. Dziękuję za wszystkie kciuki, bardzo się przydały!
O dziwo po narkozie czuje się lepiej niż przed, bo wcześniej był dramat! Accofil zapewnił mi bezsenną noc, boli mnie okropnie gardło, rano miałam konkretne mdłości i generalnie przyjechałam do kliniki jako totalne zombie bez energii🙈
Melduje tez, że po schłodzeniu skóry neoparin w ogóle nie różnił się od innych zastrzyków. 🤪
Carrie, strasznie mi przykro 🫂
PaulinKA, Marz91, Księgowa, Loraa, Carrie12, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, adenomioza, oligospermia
08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
immunosupresja 💊
10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
2 cykle diphereline ⏳ -
Brilka powodzenia 🍀🤞
Carrie strasznie mi przykro 😞 wiem jak to jest mieć nadzieję, a tu znowu nic 😞 tule 🫂 trzymaj się tam
Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - start listopad