X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
Odpowiedz

Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔

Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa, przykro mi. Mam nadzieje, ze jednak okaze sie to najłagodniejszy z możliwych scenariuszy.

Ja dzis kupiłam estrofem, w międzyczasie dowiedziałam sie, ze cała terapie musze robić zastrzyki z heparyny (sic! Nie dają mi o sobie zapomniec). Teraz tylko czekam na okres..

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • aszin Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, a masz jakąś zniżkę na heparynę?

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

03.2024 💔💔 8tc

👩 AMH -3,63ng/ml✔️Hormony ✔️Owulacje✔️
    Trombofilia wrodzona✖️Hashimoto✖️
    🧑🏻 Hormony ✔️Oligoteratozoospermia (morfologia 0%, koncentracja 3,5mln/ml)✖️
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Księgowa, a masz jakąś zniżkę na heparynę?

Na szczęście z racji trombofilii tak, bo to przez nią musze brać te zastrzyki przy estrofemie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 18:42

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Iskiereczka00 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Ja miałam stan zapalny endometrium, pół roku leczenia, 2 histetoskopie, 4 kuracje antybiotykami, 3 biopsje endometrium ale się udało 🥰 jak coś to śmiało pytaj 🥰

Chcę wiedzieć wszystko! 😅🙈
    Jakie antybiotyki, jakie probiotyki czy oprócz tego jakieś zioła lub inne zmiany?
    Super, że się udało 🥳 Czy potem od razu Bubu było bobo? 😊

Choinka123 lubi tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
    Kir AA
    Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)

04.24 metformina
    05.24 drożność
    06.24 histeroskopia
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid
    05.25 histeroskopia

🧔🏻‍♂️ 36
    Nasienie w porządku
    Hla C1

e10150ea3c2caf0b8588c139fa1e741e.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Na szczęście z racji trombofilii tak, bo to przez nią musze brać te zastrzyki przy estrofemie.
    To dobrze, bo inaczej to kupa kasy 🙈

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

03.2024 💔💔 8tc

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin, ale tak myślę, ze gdybyś ty kiedys musiała brać estrofem to w sumie Ciebie tez dotycza wtedy chyba zastrzyki, wiec.. polecam pamiętać 😁

aszin lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • aszin Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Aszin, ale tak myślę, ze gdybyś ty kiedys musiała brać estrofem to w sumie Ciebie tez dotycza wtedy chyba zastrzyki, wiec.. polecam pamiętać 😁
    Chyba rzeczywiście wtedy powinnam. Pamiętam jak byłam w młodości na antykoncepcji hormonalnej, jeszcze nie wiedziałam oczywiście o trombofilii. Po jakimś czasie stosowania miałam tak widoczne żyły na CAŁYM ciele, że się przestraszyłam. Dosłownie niebieskie kreski na szyi, udach, piersiach, nawet przechodzące przez żuchwę. Poszłam do ginekologa, to zmienił mi wtedy tylko lek na inny - również dwuskładnikowy 🤓 Później kazał zrobić próby wątrobowe, które wyszły ok i zmienił mi tabletki na jednoskładnikowe, które również mi nie służyły i zdecydowałam się sama odstawić antykoncepcje, bo po prostu się bałam. Teraz myślę, że trombo miała na to wpływ.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

03.2024 💔💔 8tc

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie po wczorajszym monitoringu estadiol 317 (8 dzień stymulacji) kilka pęcherzyków jest, ale małe także nie jestem zbyt zadowolona. Dostałam podwyższenie dawki Rekovelle na z 7 na 9 jednostek no i ogralutran do wtorku i we wtorek wizyta na kolejny monitoring, chyba jeszcze z ciekawości na estadiol pójdę w poniedziałek…
    Nie wiem co o tym myślicie?

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Hej, u mnie po wczorajszym monitoringu estadiol 317 (8 dzień stymulacji) kilka pęcherzyków jest, ale małe także nie jestem zbyt zadowolona. Dostałam podwyższenie dawki Rekovelle na z 7 na 9 jednostek no i ogralutran do wtorku i we wtorek wizyta na kolejny monitoring, chyba jeszcze z ciekawości na estadiol pójdę w poniedziałek…
    Może tak być że Rekovelle nie jest dla Ciebie, możesz potrzebować poza samym FSH również LH w leku.

grazka0022 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.2024 puste jaja płodowe 💔

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
    15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

Hej Grażka, czekałam na jakąś wiadomość od Ciebie. Jaki lekarz ma na to plan? Troszkę niski ten estradiol ale może lekarz ostrożniej wybiera leki bo pierwsza procedura?

• aszin Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powtarzaliśmy seminogram i nadal jest tragedia, koncentracja poniżej 4mln i morfologia 0%. Ciekawa jestem, co nam powiedzą w klinice… Czekamy jeszcze na wyniki posiewów.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

03.2024 💔💔 8tc

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin, jestem pewna, ze maja na to jakies sposoby.
    Ale razem z Tobą czekam na posiewy, bo moze tam jest problem? Moze te wszystkie krążące wokół Ciebie bakterie sa tez u meza? 🤔

aszin lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin dokładnie może na wymazach coś wyjdzie i po przeleczeniu będzie lepiej. Kiedy wyniki?

• brilka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    My powtarzaliśmy seminogram i nadal jest tragedia, koncentracja poniżej 4mln i morfologia 0%. Ciekawa jestem, co nam powiedzą w klinice… Czekamy jeszcze na wyniki posiewów.
    Aszin, jeśli lekarz w klinice nie zaproponuje wam nic sensownego to naprawdę polecam suple z rozpiski Siesiepy, picie soków pomidorowych, zmianę bielizny na luźniejszą i pilnowanie, żeby nie przegrzewać tych okolic.

aszin lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • aszin Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego też zrobiliśmy te posiewy, skoro u mnie ciągle coś wychodzi… Wyniki mają być w przeciągu kilku dni, nie wiem dokładnie, kiedy. Ja już jestem jedną nogą w ivf 😆 Bo z takimi wynikami prawdopodobne, że tak to się właśnie skończy. Zwłaszcza, jeśli w posiewie nic nie wyjdzie.

Brilka, z Siesiepy mam kontakt prywatnie, więc mnie już przeszkoliła z supli, ale czekam z zamówieniem na wizytę, bo w czerwcu mamy tyle wydatków w związku z niepłodnością, że klękajcie narody 🫣

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

03.2024 💔💔 8tc

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Hej Grażka, czekałam na jakąś wiadomość od Ciebie. Jaki lekarz ma na to plan? Troszkę niski ten estradiol ale może lekarz ostrożniej wybiera leki bo pierwsza procedura?

Na razie zmieniła tą dawkę zobaczymy we wtorek co dalej, a ty jak się czujesz?

15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆

• brilka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Dlatego też zrobiliśmy te posiewy, skoro u mnie ciągle coś wychodzi… Wyniki mają być w przeciągu kilku dni, nie wiem dokładnie, kiedy. Ja już jestem jedną nogą w ivf 😆 Bo z takimi wynikami prawdopodobne, że tak to się właśnie skończy. Zwłaszcza, jeśli w posiewie nic nie wyjdzie.

Brilka, z Siesiepy mam kontakt prywatnie, więc mnie już przeszkoliła z supli, ale czekam z zamówieniem na wizytę, bo w czerwcu mamy tyle wydatków w związku z niepłodnością, że klękajcie narody 🫣
    Aszin, a jak się czujesz z myślą o ivf?

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje jajniki wieczorem plus mam uczucie ciężkości w dole brzucha ale pozatym w moim wypadku baaardzo bałam się stymulacji a póki co odpukać jest naprawdę ok. Dziś wleciał już orgalutran, którego też się obawiałam ale po zmrożeniu miejsca wkłucia weszło jak w masełko. Mój mąż moglby być pielegniarzem 😆

W poniedziałek podgląd i możliwe, że w środę punkcją. Teraz tylko swiruje z tą narkoza bo miałam tylko raz za dzieciaka i nie pamiętam jak to jest jak Ci się film urywa. No ale jakoś te jajca wyciągnąć muszą. 😛

Ja jestem ciekawa na podstawie czego lekarz określa jakie leki poda do stymulacji.. czy poprostu na chybił trafił a jednostkę ustala pod AMH czy jakoś inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 21:10

• aszin Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Aszin, a jak się czujesz z myślą o ivf?
    Na razie jest to sama myśl, bo nawet nie byliśmy na wizycie, ale czuję się bardzo dobrze z ewentualną procedurą. Mam już dość czekania i chciałabym do niej podejść, mąż też. I wiem, że czynnik męski jest wskazaniem, więc mam nadzieję, że to jest tylko kwestia czasu. Jak to Siesiepy mi dziś napisała, ja chcę mieć dziecko, a nie robić dziecko.

Zwłaszcza, że mąż się suplementuje od stycznia…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 21:14

brilka lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

03.2024 💔💔 8tc

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Czuje jajniki wieczorem plus mam uczucie ciężkości w dole brzucha ale pozatym w moim wypadku baaardzo bałam się stymulacji a póki co odpukać jest naprawdę ok. Dziś wleciał już orgalutran, którego też się obawiałam ale po zmrożeniu miejsca wkłucia weszło jak w masełko. Mój mąż moglby być pielegniarzem 😆

W poniedziałek podgląd i możliwe, że w środę punkcją. Teraz tylko swiruje z tą narkoza bo miałam tylko raz za dzieciaka i nie pamiętam jak to jest jak Ci się film urywa. No ale jakoś te jajca wyciągnąć muszą. 😛

Ja jestem ciekawa na podstawie czego lekarz określa jakie leki poda do stymulacji.. czy poprostu na chybił trafił a jednostkę ustala pod AMH czy jakoś inaczej.

Mi tłumaczyła że ten Rekovelle ta dawka 7 co miałam na początku to jest dobierana wedlug wagi i amh

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ