Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Alysa, przykro mi. Mam nadzieje, ze jednak okaze sie to najłagodniejszy z możliwych scenariuszy.
Ja dzis kupiłam estrofem, w międzyczasie dowiedziałam sie, ze cała terapie musze robić zastrzyki z heparyny (sic! Nie dają mi o sobie zapomniec). Teraz tylko czekam na okres..Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa, a masz jakąś zniżkę na heparynę?Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
03.2024 💔💔 8tc
👩 AMH -3,63ng/ml✔️Hormony ✔️Owulacje✔️
Trombofilia wrodzona✖️Hashimoto✖️
🧑🏻 Hormony ✔️Oligoteratozoospermia (morfologia 0%, koncentracja 3,5mln/ml)✖️ -
aszin wrote:Księgowa, a masz jakąś zniżkę na heparynę?
Na szczęście z racji trombofilii tak, bo to przez nią musze brać te zastrzyki przy estrofemie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 18:42
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
BuBu90 wrote:Ja miałam stan zapalny endometrium, pół roku leczenia, 2 histetoskopie, 4 kuracje antybiotykami, 3 biopsje endometrium ale się udało 🥰 jak coś to śmiało pytaj 🥰
Chcę wiedzieć wszystko! 😅🙈
Jakie antybiotyki, jakie probiotyki czy oprócz tego jakieś zioła lub inne zmiany?
Super, że się udało 🥳 Czy potem od razu Bubu było bobo? 😊Choinka123 lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
Kir AA
Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
04.24 metformina
05.24 drożność
06.24 histeroskopia
08.24 leczenie doksycyklina
01.25 leczenie metronidazol + tarivid
05.25 histeroskopia
🧔🏻♂️ 36
Nasienie w porządku
Hla C1
-
Księgowa wrote:Na szczęście z racji trombofilii tak, bo to przez nią musze brać te zastrzyki przy estrofemie.Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
03.2024 💔💔 8tc
Aszin, ale tak myślę, ze gdybyś ty kiedys musiała brać estrofem to w sumie Ciebie tez dotycza wtedy chyba zastrzyki, wiec.. polecam pamiętać 😁
aszin lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Aszin, ale tak myślę, ze gdybyś ty kiedys musiała brać estrofem to w sumie Ciebie tez dotycza wtedy chyba zastrzyki, wiec.. polecam pamiętać 😁Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
03.2024 💔💔 8tc
Hej, u mnie po wczorajszym monitoringu estadiol 317 (8 dzień stymulacji) kilka pęcherzyków jest, ale małe także nie jestem zbyt zadowolona. Dostałam podwyższenie dawki Rekovelle na z 7 na 9 jednostek no i ogralutran do wtorku i we wtorek wizyta na kolejny monitoring, chyba jeszcze z ciekawości na estadiol pójdę w poniedziałek…
Nie wiem co o tym myślicie?Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Hej, u mnie po wczorajszym monitoringu estadiol 317 (8 dzień stymulacji) kilka pęcherzyków jest, ale małe także nie jestem zbyt zadowolona. Dostałam podwyższenie dawki Rekovelle na z 7 na 9 jednostek no i ogralutran do wtorku i we wtorek wizyta na kolejny monitoring, chyba jeszcze z ciekawości na estadiol pójdę w poniedziałek…
Nie wiem co o tym myślicie?grazka0022 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.2024 puste jaja płodowe 💔
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️ -
grazka0022 wrote:Hej, u mnie po wczorajszym monitoringu estadiol 317 (8 dzień stymulacji) kilka pęcherzyków jest, ale małe także nie jestem zbyt zadowolona. Dostałam podwyższenie dawki Rekovelle na z 7 na 9 jednostek no i ogralutran do wtorku i we wtorek wizyta na kolejny monitoring, chyba jeszcze z ciekawości na estadiol pójdę w poniedziałek…
Nie wiem co o tym myślicie?
Hej Grażka, czekałam na jakąś wiadomość od Ciebie. Jaki lekarz ma na to plan? Troszkę niski ten estradiol ale może lekarz ostrożniej wybiera leki bo pierwsza procedura? -
My powtarzaliśmy seminogram i nadal jest tragedia, koncentracja poniżej 4mln i morfologia 0%. Ciekawa jestem, co nam powiedzą w klinice… Czekamy jeszcze na wyniki posiewów.Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
03.2024 💔💔 8tc
Aszin, jestem pewna, ze maja na to jakies sposoby.
Ale razem z Tobą czekam na posiewy, bo moze tam jest problem? Moze te wszystkie krążące wokół Ciebie bakterie sa tez u meza? 🤔aszin lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
aszin wrote:My powtarzaliśmy seminogram i nadal jest tragedia, koncentracja poniżej 4mln i morfologia 0%. Ciekawa jestem, co nam powiedzą w klinice… Czekamy jeszcze na wyniki posiewów.
aszin lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
Dlatego też zrobiliśmy te posiewy, skoro u mnie ciągle coś wychodzi… Wyniki mają być w przeciągu kilku dni, nie wiem dokładnie, kiedy. Ja już jestem jedną nogą w ivf 😆 Bo z takimi wynikami prawdopodobne, że tak to się właśnie skończy. Zwłaszcza, jeśli w posiewie nic nie wyjdzie.
Brilka, z Siesiepy mam kontakt prywatnie, więc mnie już przeszkoliła z supli, ale czekam z zamówieniem na wizytę, bo w czerwcu mamy tyle wydatków w związku z niepłodnością, że klękajcie narody 🫣Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
03.2024 💔💔 8tc
Sikoreczkaaa wrote:Hej Grażka, czekałam na jakąś wiadomość od Ciebie. Jaki lekarz ma na to plan? Troszkę niski ten estradiol ale może lekarz ostrożniej wybiera leki bo pierwsza procedura?
Na razie zmieniła tą dawkę zobaczymy we wtorek co dalej, a ty jak się czujesz?Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
aszin wrote:Dlatego też zrobiliśmy te posiewy, skoro u mnie ciągle coś wychodzi… Wyniki mają być w przeciągu kilku dni, nie wiem dokładnie, kiedy. Ja już jestem jedną nogą w ivf 😆 Bo z takimi wynikami prawdopodobne, że tak to się właśnie skończy. Zwłaszcza, jeśli w posiewie nic nie wyjdzie.
Brilka, z Siesiepy mam kontakt prywatnie, więc mnie już przeszkoliła z supli, ale czekam z zamówieniem na wizytę, bo w czerwcu mamy tyle wydatków w związku z niepłodnością, że klękajcie narody 🫣Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
Czuje jajniki wieczorem plus mam uczucie ciężkości w dole brzucha ale pozatym w moim wypadku baaardzo bałam się stymulacji a póki co odpukać jest naprawdę ok. Dziś wleciał już orgalutran, którego też się obawiałam ale po zmrożeniu miejsca wkłucia weszło jak w masełko. Mój mąż moglby być pielegniarzem 😆
W poniedziałek podgląd i możliwe, że w środę punkcją. Teraz tylko swiruje z tą narkoza bo miałam tylko raz za dzieciaka i nie pamiętam jak to jest jak Ci się film urywa. No ale jakoś te jajca wyciągnąć muszą. 😛
Ja jestem ciekawa na podstawie czego lekarz określa jakie leki poda do stymulacji.. czy poprostu na chybił trafił a jednostkę ustala pod AMH czy jakoś inaczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 21:10
-
brilka wrote:Aszin, a jak się czujesz z myślą o ivf?
Zwłaszcza, że mąż się suplementuje od stycznia…Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca, 21:14
brilka lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
03.2024 💔💔 8tc
Sikoreczkaaa wrote:Czuje jajniki wieczorem plus mam uczucie ciężkości w dole brzucha ale pozatym w moim wypadku baaardzo bałam się stymulacji a póki co odpukać jest naprawdę ok. Dziś wleciał już orgalutran, którego też się obawiałam ale po zmrożeniu miejsca wkłucia weszło jak w masełko. Mój mąż moglby być pielegniarzem 😆
W poniedziałek podgląd i możliwe, że w środę punkcją. Teraz tylko swiruje z tą narkoza bo miałam tylko raz za dzieciaka i nie pamiętam jak to jest jak Ci się film urywa. No ale jakoś te jajca wyciągnąć muszą. 😛
Ja jestem ciekawa na podstawie czego lekarz określa jakie leki poda do stymulacji.. czy poprostu na chybił trafił a jednostkę ustala pod AMH czy jakoś inaczej.
Mi tłumaczyła że ten Rekovelle ta dawka 7 co miałam na początku to jest dobierana wedlug wagi i amhSikoreczkaaa lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"