Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia księgowa 😃
Księgowa lubi tę wiadomość
17. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCOS, AMH 6,94
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Księgowa wrote:Dziewczyny.. zaczynam terapie 🙏 dzis 1dc.
Anka no to trzymam kciuki za mały cud przed ewentualnym IVF.Księgowa, Anka96 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.2024 puste jaja płodowe 💔
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️ -
Aszin, ja np nie miałam drożności. Miałam zleconą i nawet byłam ale w szpitalu mi odjebali taką akcję że dali mi tabletki dopochwowe i dostałam po nich takiego krwawienia jak przy okresie i kazali wrócić do domu, także straciliśmy nerwy i dwa dni życia 🤷♀️ a w klinice też stwierdzili, że dla NFZtu wystarczy że była „próba” i mam wypis ze szpitala i że szkoda czasu na drożności i od razu nas zakwalifikowali biorąc pod uwagę wyniki nasienia i moje pcos ☺️Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Anka96 wrote:Ksiegowa kciuki 🤞🍀
A ty w międzyczasie bedziesz chodzić na monitoringi żeby sprawdzić jak endometrium itp?
Mam sie pojawić przed kolejnym okresem, zeby zobaczyć jak endo.
Trzymam kciuki bardzo mocno. Wierze, ze Twój organizm wroci na dobre tory ❤️Anka96 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Cześć dziewczyny,
Ja mam dzisiaj podły nastrój. Wczoraj miałam rocznice ślubu z mężem, idealnie w rocznicę z rana dostałam miesiaczke. Niby człowiek już się tak nie łudzi, ale ta resztka nadziei się gdzieś tli, wiece myślałam sobie że to by był piękny prezent na rocznicę jeśli by się udało. A później przychodzi rzeczywistość… i jak wczoraj nie chciałam psuć dnia i odsunęłam te myśli to dziś dopadł mnie smutek ze zdwojoną siłą.
@Ksiegowa trzymam kciuki!
I życzę wszystkim lepszego nastroju na ten tydzień niż u mnie 🙈
Księgowa lubi tę wiadomość
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza
PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana
Amh 1,16 🥲 -
A jest jakaś różnica między drożnością w klinice a na NFZ? Gin w klinice mówił, żeby się umówić do niego. Koszt to 409zł za wymazy i 1200zł drożność.👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
10.24 / 02.25
Ilość 300mln PH 8.1
Ruch A+B 26% -> 61%
Morfo 3% -> 4%
Żywe 68% -> 79%
❌️01.25 Lametta + Zivafert
❌️02.25 Lametta + Zivafert
❌️03.25 Lametta + Zivafert
❌️04.25 Lametta + Zivafert
❌️05.25 Lametta + Zivafert
🤞06.25 Lametta + Zivafert
16.06 wymazy ⏳️wynik?
🔜07 drożność -
@White1, w klinice pewnie pójdzie 'sprawniej', tak uogulniając i patrząc trochę stereoptypami NFZ
Bo ja na jakość zabiegu na NFZ nie mogę narzekać- przyjęcie, badanie, pobranie krwi i samo sono hsg z pianką trwało razem 3 h, wliczając w to obiad i odpoczynek po zabiegu. Miałam też kroplówkę z ketonalem (kija mi dała, bolało jak diabli)
Na pewno warto się upewnić- jaki konrast stosuje szpital, czy daje znieczulenie, czy idzie to ogarnąć jednodniowym pobytem czy trzymają pacjentkę np na noc (jak mnie na histeroskopii gdzie np @Julia24 w klinice na histero była kilka godzin).
Wymazy musiałam mieć swoje, zrobione prywatnie, kosztowały około 300 zł- zależy czego wymagają.. Czasem tylko posiewu, czasem biocenozy- u mnie to była cytologia, MUCH i posiew z szyjki.White1 lubi tę wiadomość
20 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji (torbiele, cysty) niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️7 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
⏰️ IVF - 2025/2026? -
U mnie w środę punkcja, estradiol 2500.
dziś ostatnie dwa zastrzyki na dojrzewanie.
Myślałam, że przed punkcją są jeszcze jakieś badania do usypiania typu czasy krzepnięcia a tutaj tylko gadka z anestezjologiem. Trochę się cykam tej narkozy ale jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B.
Księgowa, grazka0022, Carrie12 lubią tę wiadomość
-
Sikoreczka, nie bój zaby! Nawet nie zauważysz, ze usnęłaś 😁
Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
grazka0022 wrote:Aszin, ja np nie miałam drożności. Miałam zleconą i nawet byłam ale w szpitalu mi odjebali taką akcję że dali mi tabletki dopochwowe i dostałam po nich takiego krwawienia jak przy okresie i kazali wrócić do domu, także straciliśmy nerwy i dwa dni życia 🤷♀️ a w klinice też stwierdzili, że dla NFZtu wystarczy że była „próba” i mam wypis ze szpitala i że szkoda czasu na drożności i od razu nas zakwalifikowali biorąc pod uwagę wyniki nasienia i moje pcos ☺️
Sikoreczka, to teraz czekamy na środę 🤞🏻Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
03.2024 💔💔 8tc
👩 AMH -3,63ng/ml✔️Hormony ✔️Owulacje✔️
Trombofilia wrodzona✖️Hashimoto✖️
🧑🏻 Oligoteratozoospermia (morfologia 0%, koncentracja 3,5mln/ml)✖️ -
aszin wrote:A jakie wyniki ma aktualnie mąż? 🙂 diagnozowaliście go i leczyliście?
Sikoreczka, to teraz czekamy na środę 🤞🏻
U nas jest tragedia w wynikach. Poniżej miliona koncentracji. Po leczeniu hormonami raz mieliśmy 4 mln. Potem przy mrozeniu 0,7 mln na ml. Zamrozilismy 6 słomek, niby na 6 procedur.
Próbowaliśmy przez rok znaleźć przyczynę tych wyników. Ale zarówno badania hormonalne jak i USG oraz genetyka wyszły prawidłowo. Poszło kupę kasy na badania. Zoperowalismy mikrochirurgicznie ŻPN ale bez efektu. Mój D. jest nietypowym przypadkiem. Liczę, że przy IMSI znajdą tych kilka wariatów.aszin, siesiepy lubią tę wiadomość
-
A oni nie robią tych badań w tym całym pakiecie do IVF z początku? Pytam bo nawet nie pamiętam co oni tam porobili i do czego.
Wiem za to, że przed pierwszą punkcja pobierali mi krew na jakieś badania których na oczy nie widziałam, przy drugiej już nie pobierali. :p
U mnie narkoza jest wziewna, 15-20 minut spania i się budzisz. Nie ma lekko. 🙈 Za pierwszym razem pomyślałam że za szybko się budzę i "dośpię" to kazali mi już oczy otwierać.Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
Siesiepy, w invimedzie miałaś narkozę wziewną?? Czy to ma coś wspólnego z twoją arytmia? Bo ja miałam normalnie dożylną 🧐Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
aszin wrote:A jakie wyniki ma aktualnie mąż? 🙂 diagnozowaliście go i leczyliście?
Sikoreczka, to teraz czekamy na środę 🤞🏻
U nas ilość spoko, ok 197 ml/ml ale morfologia 2% i fragmentacja 30% niby nie są to złe wyniki, ale dokładając moje pcos i słabą odpowiedź na stymulację (3 cykle bezowulacyjne) potem dopiero ruszyło ale to słabo to mój lekarz prowadzący odesłał nas do kliniki i powiedział żebyśmy podchodzili do ivf, a potem już na 1 wizycie kwalifikacja i tak szybko to poszło
Jeśli chodzi o plemniki to no suplementacja tylko, miał też posiewy, bo ph było wysokie chyba 8 ale w posiewach wszystko dobrze
A ja dzis zbadałam estradiol żeby wiedzieć czego jutro się mniej więcej spodziewać i z 317 (w piątek 13.06) podniósł się do 1210 to chyba dobrze co?
Sikoreczka, masz moje kciuki w środę 🤞
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
brilka wrote:Siesiepy, w invimedzie miałaś narkozę wziewną?? Czy to ma coś wspólnego z twoją arytmia? Bo ja miałam normalnie dożylną 🧐
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 19:00
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
siesiepy wrote:Kurde teraz zwątpiłam. Maseczkę dawali, kazali się zaciągać i odpływałam z uczuciem że mnie "poddusza" to co wylatuje z tej maseczki i wtedy odpływałam. Byłam przekonana że to wziewna narkoza, ale teraz zwatpilam, że nie wstrzykiwali nic dożylnie, bo nie byłam w stanie nawet zobaczyć. W szpitalu to widziałam, plus z wąsów nie leciało nic duszącego. 🤪 Aż się zapytam.Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
Brilka, widzę, że będziecie mieli kwalifikacje 🍀 super! Teraz pozostaje tylko cierpliwie czekać 🙂
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
03.2024 💔💔 8tc
👩 AMH -3,63ng/ml✔️Hormony ✔️Owulacje✔️
Trombofilia wrodzona✖️Hashimoto✖️
🧑🏻 Oligoteratozoospermia (morfologia 0%, koncentracja 3,5mln/ml)✖️