Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Donna89 wrote:Cześć dziewczyny,
Ja mam dzisiaj podły nastrój. Wczoraj miałam rocznice ślubu z mężem, idealnie w rocznicę z rana dostałam miesiaczke. Niby człowiek już się tak nie łudzi, ale ta resztka nadziei się gdzieś tli, wiece myślałam sobie że to by był piękny prezent na rocznicę jeśli by się udało. A później przychodzi rzeczywistość… i jak wczoraj nie chciałam psuć dnia i odsunęłam te myśli to dziś dopadł mnie smutek ze zdwojoną siłą.
@Ksiegowa trzymam kciuki!
I życzę wszystkim lepszego nastroju na ten tydzień niż u mnie 🙈grazka0022 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
03.2024 💔💔 8tc
👩 AMH -3,63ng/ml✔️Hormony ✔️Owulacje✔️
Trombofilia wrodzona✖️Hashimoto✖️
🧑🏻 Hormony ✔️ Posiewy ✔️Oligoteratozoospermia (morfologia 0%, koncentracja 3,5mln/ml)✖️ -
aszin wrote:Brilka, widzę, że będziecie mieli kwalifikacje 🍀 super! Teraz pozostaje tylko cierpliwie czekać 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 19:09
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
No nic pozostaje mi to sprawdzić na własnej skórze.
Decapeptyl x2 zaaplikowany.
Niestety takie "ważne" dni, rocznice, dni matki, ciąże wśród najbliższych bolą mocno. Mimo tego, że nie jest to ból zazdrości a takiej niemocy.. pamiętam jak dowiedziałam się że bratowa mojego M jest w drugiej ciąży.. było mi bardzo przykro, że my mamy tak pod górkę. Jednak wdzięczna jestem, że mamy możliwość INV, 20 lat temu nie mielibyśmy żadnych szans. -
brilka wrote:Kurczę, a ja nie miałam ani maseczki ani wąsów, a przynajmniej nie na etapie świadomości. Pani powiedziała, że zakręci mi się w głowie przy podawaniu leku, powiedziałam że „ojej rzeczywiście” a potem już się obudziłam 😅😅 Może mi założyli maseczkę jak już spałam? 🤔 Zaciekawiłaś mnie teraz jaką miałaś narkozę i od czego to zależy 😁
Zapomniałam dopisać że za pierwszym razem nikt nie wiedział o mojej arytmii, sama dopiero się o niej dowiedziałam więc jeszcze nie byłam na lekach i nie chciałam wprowadzać zamieszania. I maseczka była. Od czego to zależy nie wiem. :pwalka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.2024 puste jaja płodowe 💔
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️ -
Donna89 wrote:Cześć dziewczyny,
Ja mam dzisiaj podły nastrój. Wczoraj miałam rocznice ślubu z mężem, idealnie w rocznicę z rana dostałam miesiaczke. Niby człowiek już się tak nie łudzi, ale ta resztka nadziei się gdzieś tli, wiece myślałam sobie że to by był piękny prezent na rocznicę jeśli by się udało. A później przychodzi rzeczywistość… i jak wczoraj nie chciałam psuć dnia i odsunęłam te myśli to dziś dopadł mnie smutek ze zdwojoną siłą.
@Ksiegowa trzymam kciuki!
I życzę wszystkim lepszego nastroju na ten tydzień niż u mnie 🙈walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
Sikoreczkaaa wrote:Brilka a od września nie miałobyć nowych środków?Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
brilka wrote:Lekarz na wizycie powiedział mi, że złożyli wniosek o nowe środki ale nie wie czy się na nie złapiemy. Mówił, że realnie start byłby w styczniu wraz z nową pulą, nie wyobrażam sobie tyle czekać 😞walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
brilka wrote:Lekarz na wizycie powiedział mi, że złożyli wniosek o nowe środki ale nie wie czy się na nie złapiemy. Mówił, że realnie start byłby w styczniu wraz z nową pulą, nie wyobrażam sobie tyle czekać 😞
Kwalifikują wszystkich bez wskazań medycznych i potem kasy brakuje.. koszmar.siesiepy, brilka lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Do kogo chodzisz? Może być literowo. Pewnie pisałaś ale oczywiście zapomniałam.
siesiepy lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
brilka wrote:Przeniosłam się do gamety do RS. Straciliśmy cierpliwość do invimedu, nie chcieli nas tam ani zakwalifikować do IVF ani zaproponować sensownego planu. Byliśmy u AK 😕
Ja jestem u Ż, problemu u niego nie miałam z kwalifikacja żadnych.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
Aszin - u nas się tez udało raz, a od tamtej pory mija 2 lata i dalej nic, a mieliśmy robioną drożność i niby jajowód lewy jest drożny. 3 inseminacje wykonane były, jak miałam po 2 pęcherzyki z dobrej strony, a i tak nic z tego nie wyszło. Nam się już nie chce bawić w "może to, a może tamto". Nie obchodzi nas w jaki sposób będzie dziecko spłodzone, najważniejsze, żeby było. Mam nadzieję, ze IVF rozwiąże nasze problemy. Życzę Ci, żebyś po prostu z tej wizyty wyszła zadowolona z poczuciem planu i motywacją do działania, niezależnie czy zalecą IVF czy coś innego.
Księgowa - zaciskam kciuki za Twoją terapię.
Ja miałam drożność na NFZ. Do samego badania miałam zalecone tylko wymaz z kanału szyjki macicy, który zrobiłam w swojej poradni ginekologicznej. Na termin czekałam zaledwie 2 tygodnie. W szpitalu pobrali mi tylko krew do badania morfologii. Miałam usg, potem podali mi paracetamol dożylnie. Nic nie pomógł, ja cierpiałam bardzo. Potem tylko lekkie krwawienie i bóle miesiączkowe silniejsze. Dostałam zwolnienie też na następny dzień po badaniu.
Czytam te wpisy m.in. Brilki , że klinika nie ma środków i zaczynam się bać, że moja klinika też nie rozpocznie procedury, ale to chyba by już ktoś zadzwonił mnie poinformować, że nic z tego? Jakoś tak niepokoi mnie fakt, że inne kliniki nie przyjmują, a nas zapisali niedawno bez problemu, zrobili badania i wgl... może to głupie, ale już raz ktoś mi odwołal wizytę na kilka dni przed
Eh, tak te wszystkie święta i rocznice... My w tym roku mieliśmy kwalifikacje w dzień mamy, a wizytę z rozpisanie stymulacji będziemy mieć w dzień taty. Tak się zabawnie złożyło, choć wcale mi nie jest do śmiechu, bo już dawno chcielibyśmy je świętować inaczej, ale może to dobre znaki. Najgorsza u mnie jest ta myśl, że tak długo się nie udawało, więc wydaje się abstrakcją możliwość, że nagle miało by się udać. Jakby - miałabym wysikać 2 kreski ? Cieszyć się? Zobaczyć kropeczkę na usg? Jak jakieś niewyobrażalnie wielkie niemożliwe do spełnienia marzenie. Ale kurde no kiedyś trzeba te niepłodność pokonać, nie?aszin, Księgowa lubią tę wiadomość
👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕
starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
🔜 lipiec 2025 - IVF 💉🤞🙏🍀
Musi tylko to wytrzymać serce
Zaraz przyjdzie odwilż
Zniknie to napięcie -
siesiepy wrote:Jest jeszcze jakiś Polmedis jak widzialam. Właśnie zastanawiałam się czy Gameta ma jeszcze środki, heh.
Ja jestem u Ż, problemu u niego nie miałam z kwalifikacja żadnych.Starania od 04/24
brilka wrote:Invicta jeszcze ma pieniądze, a przynajmniej miała w piątek jak dzwoniłam z pytaniem. Ale na ovu znalazłam same kiepskie opinie o nich, a lekarz z gamety bardzo nam odpowiadał, więc zdecydowaliśmy, że chcemy mu zaufać, czy są środki czy nie. W invimedzie i na pierwszej i na ostatniej wizycie słyszeliśmy, że kwalifikacja najwcześniej w listopadzie i to mimo że po drodze wyszły różne problemy u mnie. Gdyby lekarz miała na nas jakiś plan to próbowałabym go wcielać w życie, ale oboje czuliśmy, że tego planu nie ma…
Aurora jak jesteście zakwalifikowani i czekacie na start procedury to muszą mieć na was środki. Problem i obsuwa mogłaby być z kolejną procedurą (ale nie taka jakbyście czekali w ogóle na kwalifikacje do programu). Kontekst USG to dla mnie tylko i wyłącznie weryfikacja co rośnie na jajnikach od jakiegoś czasu. Jakie tam USG ciążowe, to jak Yeti. 🤣 Czeka nas teraz dzień ojca bez emocji a tą roszade fajnych letnio-wiosennych dat zakończymy rocznica ślubu w lipcu. 🤡 Oczywiście to jeden z powodów dla którego nie wierzę w powodzenie drugiej procedury.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
Aurora13 wrote:Aszin - u nas się tez udało raz, a od tamtej pory mija 2 lata i dalej nic, a mieliśmy robioną drożność i niby jajowód lewy jest drożny. 3 inseminacje wykonane były, jak miałam po 2 pęcherzyki z dobrej strony, a i tak nic z tego nie wyszło. Nam się już nie chce bawić w "może to, a może tamto". Nie obchodzi nas w jaki sposób będzie dziecko spłodzone, najważniejsze, żeby było. Mam nadzieję, ze IVF rozwiąże nasze problemy. Życzę Ci, żebyś po prostu z tej wizyty wyszła zadowolona z poczuciem planu i motywacją do działania, niezależnie czy zalecą IVF czy coś innego.
Ja miałam drożność na NFZ. Do samego badania miałam zalecone tylko wymaz z kanału szyjki macicy, który zrobiłam w swojej poradni ginekologicznej. Na termin czekałam zaledwie 2 tygodnie. W szpitalu pobrali mi tylko krew do badania morfologii. Miałam usg, potem podali mi paracetamol dożylnie. Nic nie pomógł, ja cierpiałam bardzo. Potem tylko lekkie krwawienie i bóle miesiączkowe silniejsze. Dostałam zwolnienie też na następny dzień po badaniu.
Czytam te wpisy m.in. Brilki , że klinika nie ma środków i zaczynam się bać, że moja klinika też nie rozpocznie procedury, ale to chyba by już ktoś zadzwonił mnie poinformować, że nic z tego? Jakoś tak niepokoi mnie fakt, że inne kliniki nie przyjmują, a nas zapisali niedawno bez problemu, zrobili badania i wgl... może to głupie, ale już raz ktoś mi odwołal wizytę na kilka dni przed
Eh, tak te wszystkie święta i rocznice... My w tym roku mieliśmy kwalifikacje w dzień mamy, a wizytę z rozpisanie stymulacji będziemy mieć w dzień taty. Tak się zabawnie złożyło, choć wcale mi nie jest do śmiechu, bo już dawno chcielibyśmy je świętować inaczej, ale może to dobre znaki. Najgorsza u mnie jest ta myśl, że tak długo się nie udawało, więc wydaje się abstrakcją możliwość, że nagle miało by się udać. Jakby - miałabym wysikać 2 kreski ? Cieszyć się? Zobaczyć kropeczkę na usg? Jak jakieś niewyobrażalnie wielkie niemożliwe do spełnienia marzenie. Ale kurde no kiedyś trzeba te niepłodność pokonać, nie?
W Krakowie chyba nie ma już nigdzie środków. Mój ginekolog mówił raczej o styczniu niż wrześniu.
Jest opcja umówić drożność w szpitalu z zalecenia ginekologa z kliniki? I czy dostaje się L4 czy normalnie można iść na drugi dzień do pracy? Ehh przepraszam, że tak wypytuję. Może po prostu poszukam gdzieś więcej informacji na forum, z pewnością gdzieś jest👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
10.24 / 02.25
Ilość 300mln PH 8.1
Ruch A+B 26% -> 61%
Morfo 3% -> 4%
Żywe 68% -> 79%
❌️01.25 Lametta + Zivafert
❌️02.25 Lametta + Zivafert
❌️03.25 Lametta + Zivafert
❌️04.25 Lametta + Zivafert
❌️05.25 Lametta + Zivafert
🤞06.25 Lametta + Zivafert
16.06 wymazy ⏳️wynik?
🔜07 drożność -
White1 wrote:Jest opcja umówić drożność w szpitalu z zalecenia ginekologa z kliniki? I czy dostaje się L4 czy normalnie można iść na drugi dzień do pracy? Ehh przepraszam, że tak wypytuję. Może po prostu poszukam gdzieś więcej informacji na forum, z pewnością gdzieś jest
Z tego co wiem, to żeby wykonać jakąś procedurę na NFZ trzeba mieć skierowanie z poradni, który ma podpisaną umowę z NFZ, tak przynajmniej jest w mojej pracy - jeśli pacjent ma skierowanie do specjalisty od prywatnego lekarza, to nie może mieć wizyty na NFZ. Mi skierowanie na podstawie zaleceń ze szpitala wystawiła moja prowadząca ginekolog. O możliwość L4 po badaniu - sami zapytali, czy potrzebuję i na ile dni bym chciała.White1 lubi tę wiadomość
👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕
starania od 01.2023
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
🔜 lipiec 2025 - IVF 💉🤞🙏🍀
Zaraz przyjdzie odwilż
Zniknie to napięcie -
siesiepy wrote:Aurora jak jesteście zakwalifikowani i czekacie na start procedury to muszą mieć na was środki. Problem i obsuwa mogłaby być z kolejną procedurą (ale nie taka jakbyście czekali w ogóle na kwalifikacje do programu). Kontekst USG to dla mnie tylko i wyłącznie weryfikacja co rośnie na jajnikach od jakiegoś czasu. Jakie tam USG ciążowe, to jak Yeti. 🤣 Czeka nas teraz dzień ojca bez emocji a tą roszade fajnych letnio-wiosennych dat zakończymy rocznica ślubu w lipcu. 🤡 Oczywiście to jeden z powodów dla którego nie wierzę w powodzenie drugiej procedury.
Oby tak było, bo jak nie to...
Rozumiem w 100%, dlaczego nie wierzysz w powodzenie drugiej procedury. Niemniej jednak - ja będę wierzyć za Ciebie jeśli mogę
👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕
starania od 01.2023
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
🔜 lipiec 2025 - IVF 💉🤞🙏🍀
Zaraz przyjdzie odwilż
Zniknie to napięcie -
Aurora13 wrote:Aszin - u nas się tez udało raz, a od tamtej pory mija 2 lata i dalej nic, a mieliśmy robioną drożność i niby jajowód lewy jest drożny. 3 inseminacje wykonane były, jak miałam po 2 pęcherzyki z dobrej strony, a i tak nic z tego nie wyszło. Nam się już nie chce bawić w "może to, a może tamto". Nie obchodzi nas w jaki sposób będzie dziecko spłodzone, najważniejsze, żeby było. Mam nadzieję, ze IVF rozwiąże nasze problemy. Życzę Ci, żebyś po prostu z tej wizyty wyszła zadowolona z poczuciem planu i motywacją do działania, niezależnie czy zalecą IVF czy coś innego.
Eh, tak te wszystkie święta i rocznice... My w tym roku mieliśmy kwalifikacje w dzień mamy, a wizytę z rozpisanie stymulacji będziemy mieć w dzień taty. Tak się zabawnie złożyło, choć wcale mi nie jest do śmiechu, bo już dawno chcielibyśmy je świętować inaczej, ale może to dobre znaki. Najgorsza u mnie jest ta myśl, że tak długo się nie udawało, więc wydaje się abstrakcją możliwość, że nagle miało by się udać. Jakby - miałabym wysikać 2 kreski ? Cieszyć się? Zobaczyć kropeczkę na usg? Jak jakieś niewyobrażalnie wielkie niemożliwe do spełnienia marzenie. Ale kurde no kiedyś trzeba te niepłodność pokonać, nie?Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
03.2024 💔💔 8tc
👩 AMH -3,63ng/ml✔️Hormony ✔️Owulacje✔️
Trombofilia wrodzona✖️Hashimoto✖️
🧑🏻 Hormony ✔️ Posiewy ✔️Oligoteratozoospermia (morfologia 0%, koncentracja 3,5mln/ml)✖️ -
aszin wrote:Pogadałam sobie z chatem i na tę chwilę mamy <1% szans na naturalne poczęcie 😅 wiec nie będę ukrywać, że liczę na to ivf, jak nie teraz, to przynajmniej w najbliższym czasie. Wiem, że to nie jest złoty środek na wszystko, ale jestem już po prostu zmęczona.Starania od 04/24
Aurora13 wrote:Z tego co wiem, to żeby wykonać jakąś procedurę na NFZ trzeba mieć skierowanie z poradni, który ma podpisaną umowę z NFZ, tak przynajmniej jest w mojej pracy - jeśli pacjent ma skierowanie do specjalisty od prywatnego lekarza, to nie może mieć wizyty na NFZ. Mi skierowanie na podstawie zaleceń ze szpitala wystawiła moja prowadząca ginekolog. O możliwość L4 po badaniu - sami zapytali, czy potrzebuję i na ile dni bym chciała.👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
10.24 / 02.25
Ilość 300mln PH 8.1
Ruch A+B 26% -> 61%
Morfo 3% -> 4%
Żywe 68% -> 79%
❌️01.25 Lametta + Zivafert
❌️02.25 Lametta + Zivafert
❌️03.25 Lametta + Zivafert
❌️04.25 Lametta + Zivafert