Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Sikoreczkaaa wrote:No właśnie, wydawało mi się że ten okres był dość długi.. ja już w 3 dniu mialam monitoring i drobne modyfikacje. Może teraz ten Menipur jeszcze coś podciągnie.
Nie przepraszaj za smuty po to tu jesteśmy żeby doradzić, wygadać się.🤗
Daj sobie jeszcze chwilkę na stymulacje.A jak się fizycznie czujesz?
Czuję się dobrze, tylko dzisiaj przez drogę (półtorej godziny) tak mnie bolały jajniki, chyba przez tą pozycję siedzącą tak długo. A tak to bardzo dobrze, a Ty?
Ale z pozytywów to śmieszna sytuacja bo rozmawiałam z moim D. W aucie i mówię „ale mnie wkurwia ten telefon, bateria mi siada” i za 5 min dzwoni koleś z T-Mobile i mówi że za 3 miesiące kończy się umowa ale ma dla mnie ofertę i mówię okej słucham i mówi „ten sam abonament co był i iPhone 16 za 250 zł” a ja płaciłam 240 obecnie, więc super wyszło i czekam na kuriera z telefonem 🩷😅 także po drodze z kliniki kupiłam nowego iphona na poprawę humoru 😅Chochlik12, Olisska lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Haha no widzisz.
trzeba patrzeć na pozytywy
Stymulacja jeszcze ruszy, kurnik ma czas do soboty więc daj sobie też czas jeszcze.
A u mnie jakby nie to, że mam lekki brzuszek i staram się dużo nie chodzić bo wtedy czuje jajniki to zero jakis odczuć fizycznych. Wczoraj przed USG mialam schizy, że brak objawów to brak jajec. Ale były. Wczoraj też podałam te ostatnie zastrzyki na dojrzewanie jutro przed 8 mamy być w klinice.
Właśnie zmywam paznokcie i poprawiam pedicure pijąc białko dla sportowców #pracazdalna 🤣 -
Sikoreczkaaa wrote:Haha no widzisz.
trzeba patrzeć na pozytywy
Stymulacja jeszcze ruszy, kurnik ma czas do soboty więc daj sobie też czas jeszcze.
A u mnie jakby nie to, że mam lekki brzuszek i staram się dużo nie chodzić bo wtedy czuje jajniki to zero jakis odczuć fizycznych. Wczoraj przed USG mialam schizy, że brak objawów to brak jajec. Ale były. Wczoraj też podałam te ostatnie zastrzyki na dojrzewanie jutro przed 8 mamy być w klinice.
Właśnie zmywam paznokcie i poprawiam pedicure pijąc białko dla sportowców #pracazdalna 🤣
A jakoś przygotowujesz się dzisiaj do tej punkcji? Musze coś poczytać, bo to co mi mówili w klinice to nic nie pamiętam.. z tych nerwowStart starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
Jeszcze dopisze, ale nie wiem czy to w tej chwili ma znaczenie ale endometrium 11,3 mmStart starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
grazka0022 wrote:A jakoś przygotowujesz się dzisiaj do tej punkcji? Musze coś poczytać, bo to co mi mówili w klinice to nic nie pamiętam.. z tych nerwow
Jeden paznokiec nie pomalowany, nie jeść 8h przed i tyle z przygotowań.kapcie i koszule wziąć z sobą, nie malować sie nie brać biżuterii. U mnie w klinice dają taką kartkę z tym co wziąć i jak się przygotować
.
-
Dziewczyny, cały czas trzymam kciuki za powodzenie procedury 🤞🏻Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
03.2024 💔💔 8tc
👩 AMH -3,63ng/ml✔️Hormony ✔️Owulacje✔️
Trombofilia wrodzona✖️Hashimoto✖️
🧑🏻 Oligoteratozoospermia (morfologia 0%, koncentracja 3,5mln/ml)✖️ -
Sikoreczkaaa wrote:Ja już po
super było, serio tyle stresu o nic.
czekam na wyniki, ile pobrali
Super!!
12 komórek to chyba dobry wynik?
Dobrze że już po, a ile wszystko trwało? Jeszcze jesteś w klinice czy już w domu?Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
grazka0022 wrote:Super!!
12 komórek to chyba dobry wynik?
Dobrze że już po, a ile wszystko trwało? Jeszcze jesteś w klinice czy już w domu?
Max 25 minut, jeszcze sobie leżę w klinice.jak będę musiała podchodzić drugi raz do stymulacji to już o wieeeeeele na spokojniej.
Lekarz zadowolony wiec wynik chyba w normie -
Sikoreczka, no ja na drugiej punkcji to tam totalny luz, nawet telefon przemyciłam i dostałam opr od pielęgniarek. A reszta dziewczyn jakaś taka zesrana, chyba wszystkie były pierwszy raz. :pwalka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.2024 puste jaja płodowe 💔
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️ -
Mój estradiol dziś 2999! Co o tym myślicie ?Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
Sikoreczkaaa wrote:Nooo Grażka!
musiało coś ruszyć
kiedyś podgląd?
Chyba już nie będzie, jutro ostatni dzień stymulacji i w sobotę punkcja 🤯🫣Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
Sikoreczkaaa wrote:A jakie leki masz na zakończenie stymulacji?
Czeka mnie Rekovelle 9 i Menopur 300 a potem na koniec Decapeptyl 🫣Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
U mnie monitoring do inseminacji wskazał, że najlepiej byłoby zrobić ją w niedzielę 🤡. Pęcherzyk ma 15 mm, rośnie bardzo wolno. Jutro będzie za wcześnie na inseminację, w poniedziałek może być za późno. Oczywiście, klinika nie jest otwarta w niedzielę.
W poniedziałek o 11 mamy wizytę kwalifikacyjną, zobaczymy co tam się wydarzy.Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań -
Carrie u mnie też zawsze tak wypadało wszystko w dni kiedy klinika nie pracuje. 😜 człowiek tak na wszystko czeka a potem i tak jest z tego dupa. Działajcie zatem w domowych warunkach a może będzie to ten złoty strzał ✊️✊️✊️ czyli w poniedziałek odpada inseminacja czy będziecie jeszcze sprawdzać?
Carrie12 lubi tę wiadomość