Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Brałam 2 razy dziennie cyclogest, dzień przed transferem był super bo 33, 6 dpt (we wtorek) był też niezły bo 15. Zwykle w tym okresie (w okolicach 12-13 dni po ovi) to już był poniżej 1. Wczoraj go zwiększyłam do 4 razy dziennie, bo dr J mi kazała i martwiłam się, że niepotrzebnie jeszcze bardziej opóźnię nowy cykl 🤣Julia24 wrote:A jakie miałaś wyniki proga i co brałaś? Dziwne, że tak przyszedł niespodziewanie. Może dobrze byłoby jakieś mocniejsze dawki następnym razem poprosić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 14:49 Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
 ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO

🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
 ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
 08/25 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ ➝ 3 ❄️ po PGT-A 🥹
 immunosupresja 💊
 10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
- 

Paulinko - wynik świetny 🥚😘 czekamy na dalsze wieści.

Sikoreczko - to co, już chyba można kupować te większe gatki? 🤭🤭 właśnie do doczytałam że Paulinka tez o to pytała 😂 kurcze naprawdę też czas na waszych suwaczkach tak leci szybko..

Aszin - my też się szykujemy na badanie nasienia na listopad, ale początek listopada. No i liczę że będzie ten kariotyp do końca listopada i też będziemy mogli iść na konsultację wyników. Musimy się przestawić na czas dziewczyn z suwaczkami to przeleci szybko 🤭 dla mnie najgorzej że nawet nie możemy się naturalnie starać…

Iskiereczko - a Ty jakie badania planujesz robić ? 🤔 jak się czujecie z Mężem ?

Księgowa - bardzo trzymam kciuki za Twój plan🍀

Oh Julcia to ja zaciskam juz kciuki za Twoje sikance 😘🤣

👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋 starania od 01.2023

08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
 AMH - 1.020
 3 x IUI ❌
 I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
 II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️
 Kariotypy ⏳
 Fragmentacja DNA, HBA, test MAR ⏳
- 

Cukrzyk, zaglądasz tu jeszcze?4,5 roku starań
 Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
 🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
 🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
 🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
 🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
 SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
 🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
 🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
 🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
 🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
 PROM 34+5/6
 10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

- 

Brillka, no mega z tym Twoim okresem.. az jestem w szoku.Hashimoto + GB.
 Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
 Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
 Atrofia endometrium.
 Nasz aniołeczek 👼
 20.07.2024 💔 (18+1)
- 

Ja teżKsięgowa wrote:Brillka, no mega z tym Twoim okresem.. az jestem w szoku.

Mojego wyniku dalej nie ma. W środę dopiero mam dzwonić 😞👱♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱♀️
 ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
 AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
 ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
 ❌ Morfologia (2%)
 ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
 I procedura ❌
 📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
 📆01.08.2025
 - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
 - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

⏳CD138

A ch*j z tym wszystkim!
- 

Mam zrobić jutro betę i czekać na telefon od lekarza w poniedziałek, on podejmie decyzję o lekach. 🥴Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
 ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO

immunosupresja 💊
- 

Aurora tak gacie większe bo wieczorem po progu wzdyma mnie nieziemsko. 😜

Brilka mimo tego że jest okres? Dziwna decyzja lekarza..Starania od 06.2022

👦
 ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
 👩
 torbiele w piersiach 🔴
 cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
 hormony 3dc 🟢
 udrożniony jajowód🟢
 TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
 I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
 6dpt beta 35 prog 29
 8dpt beta 112 prog 35,5
 12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
 Co miałeś robić - rób
 Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

- 

Brillka, ale po co ta beta? Chyba, ze lekarz uważa, ze to związane jednak z ciaza? A robiłaś jeszcze testy?Hashimoto + GB.
 Atrofia endometrium.
 Nasz aniołeczek 👼
 20.07.2024 💔 (18+1)
- 

Może po prostu lekarz chce mieć pewność nim włączy leki. Czasami zdarzają się krwawienia we wczesnej ciąży a on za to bierze odpowiedzialność. Tak myślę. 🤷 brilka lubi tę wiadomość
                                4,5 roku starań brilka lubi tę wiadomość
                                4,5 roku starań
 Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
 🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
 🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
 🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
 🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
 SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
 🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
 🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
 🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
 🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
 PROM 34+5/6
 10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

- 

Lekarz chce mieć potwierdzenie czy ta ciąża jest czy nie ma, najwyraźniej takie mają procedury. W sumie mnie to nie dziwi, całkiem rozsądne że wymagają tej bety zanim przepiszą leki, które mogłyby coś namieszać gdyby ciąża rzeczywiście była. PaulinKA lubi tę wiadomość
                                Starania od 04/24 PaulinKA lubi tę wiadomość
                                Starania od 04/24

immunosupresja 💊
- 

Dziewczyny, moze wy mi doradzicie jak ugryzć temat bo odpowiedzi od dr J dostaje nieco szczatkowe i malo mi rozjasniajace.

23.10 mialam punkcje.
 Tydzien po punkcji mam sie zglosic do kliniki celem przyjecja Diphereline na miesiac lub dwa.

Pomyslalam , ze w tym czasie moze mozliwe bedzie wykonanie badan ktore na dalszym etapie, przy niepowodzeniach transferow proponowala mi Jarosz.

Mam na mysli badanie cross match i
 cytokiny...
 Z mojej nikłej wiedzy wynika ze te badana dobrze jest zrobic min 2 tyg po punkcji , a cytokiny dodatkowo w oknie implantacyjnym.

Takie odpowiedzi dostalam od dr-
 "W takiej sytuacji badania proszę zrobić niedługo"
 A potem jak sprobowalam doprecyzować-
 "proszę badania wykonać albo przed cyklem z punkcją [co odpada bo jestem juz po😅] albo niedługo po punkcji, jeszcze przed Diphereline"

No z tym ze, diphereline pewnie przyjme w czasie mniej niz 14 dni od punkcji (moj dr mowil o jakis 8 9 dniach po zabiegu), i teraz nie wiem- czy wazniejsze jest by minelo 2 tygodnie od punkcji, czy zebym nie byla na diphereline? Czy to okno implantacyjne to must?

Ogolem to tych badan nawet nie mialam w planach teraz robic, raczej z uwagi na potencjalny przestoj postanowilam je wykonac.

Moze ktoras z was byla w podobnej sytuacji i ma ponysl jak to ugryzc? Dodam ze "internet" nie widzial przeciwwskazan w robiebiu tych badan na diphereline, ale z racji ze są to dosc drogie badania- zalezy mi by zrobic je dobrze. ...

Zreszta sama nie wiem czy jest sens grzebac w tym immunologicznym szambie jeszcze glebiej, czy moze na razie sprobowac z tym co mamy -,- w koncu i tak jestem dosc solidnie przygotowqnq do tego transferu, ale z drugiej strony- jesli NK, KIR wyszly zle, to czemu mam oczekiwac ze z crossem i cytokinami jest ok?... 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 17:42  Carrie12 lubi tę wiadomość
                                ⏳️01.2024 Carrie12 lubi tę wiadomość
                                ⏳️01.2024
 🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
 🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
 💉10.2025: 7❄️
 "Zes*am się, a nie dam się."
- 

PaulinKA, tak calkiem szczerze to ja bym chyba odpuscila te badania. Zwłaszcza jak masz sama szukać, kiedy dokładnie je zrobić.
 Potem nie daj Boże zrobisz, okaze sie, ze nieprawidłowo albo cos i kasa w błoto. PaulinKA, Carrie12 lubią tę wiadomość
                                Hashimoto + GB. PaulinKA, Carrie12 lubią tę wiadomość
                                Hashimoto + GB.
 Atrofia endometrium.
 Nasz aniołeczek 👼
 20.07.2024 💔 (18+1)
- 

Księgowa wrote:PaulinKA, tak calkiem szczerze to ja bym chyba odpuscila te badania. Zwłaszcza jak masz sama szukać, kiedy dokładnie je zrobić.
 Potem nie daj Boże zrobisz, okaze sie, ze nieprawidłowo albo cos i kasa w błoto.
 No wiesz co chyba szukam kogos kto mi to napisze, dzieki 🤪🤗

Bo wiesz jak to jest. No czlowiek tak sie fiksuje w tym kolowrotku staran, co by tu jeszcze zbadac, co suplementowac...
 A moze nie wszyatko musi byc na tip top? Moze juz wystarczajaco duzo zrobilam...? Jeszcze mam chwile by to przemyslec, posluchac madrzejszych ode mnie ⏳️01.2024 ⏳️01.2024
 🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
 🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
- 

Ja też bym odpuściła, robienie tego typu badań w nieoptymalnych warunkach jest według mnie bez sensu, bo wzrasta ryzyko, że coś wyjdzie nie tak i niekoniecznie dlatego że jest rzeczywiście nie tak. PaulinKA lubi tę wiadomość
                                Starania od 04/24 PaulinKA lubi tę wiadomość
                                Starania od 04/24

immunosupresja 💊
- 

Aurora zrobię jakieś podstawy z krwi tarczyca, żelazo, witaminę D i B12 itd, tak kontrolnie po tych dwóch stymulacjach plus helicobacter i pasożyty.
 Jak umówię się na kolejną wizytę to zapytam lekarkę o AOA i pewnie też zrobię. Oprócz tego nie mamy żadnego pomysłu. No może uda mi się jeszcze namówić męża na fragmentację, ale wątpię, bo lekarze jednoznacznie wskazywali na mnie.
 Czujemy się różnie, momentami zalewa mnie taka rozpacz i lęk, że ciężko mi wstać z łóżka, a momentami staram się funkcjonować w trybie praca zakupy sprzątanie. Mąż miał pierwszy raz tak silne załamanie w ten weekend, jeszcze go nie widziałam w takim stanie. Przykro było mi patrzeć i nie mieć myśli, że z inną mógłby mieć dziecko.
 A Wy jak się trzymacie? Coś Wam pomaga?Starania od 10.2022

👩🏼 34
 ❌️IO, hipoglikemia reaktywna, niedrożny prawy jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
 ❌️Kir AA, brak implantacyjnych
 ❌️Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
 ✅️Kariotypy prawidłowe
 ✅️Przeciwciała przeciwplemnikowe ujemne
 ✅️ANA ujemne, TRAB ujemne
 ❓️Co jeszcze mogę zbadać? AOA, pasożyty, homocysteina?

🧔🏻♂️ 36
 ❓️06.2025: 23,75 mln, ruch postępowy 14%, procent prawidłowych 3%
 ❓️fragmentacja z 2023 roku: prawidłowych 73%.
 ✅️Hla C1C1

IVF
 I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
 II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️➡️nieprawidłowy😭
- 

Iskiereczka00 wrote:Aurora zrobię jakieś podstawy z krwi tarczyca, żelazo, witaminę D i B12 itd, tak kontrolnie po tych dwóch stymulacjach plus helicobacter i pasożyty.
 Jak umówię się na kolejną wizytę to zapytam lekarkę o AOA i pewnie też zrobię. Oprócz tego nie mamy żadnego pomysłu. No może uda mi się jeszcze namówić męża na fragmentację, ale wątpię, bo lekarze jednoznacznie wskazywali na mnie.
 Czujemy się różnie, momentami zalewa mnie taka rozpacz i lęk, że ciężko mi wstać z łóżka, a momentami staram się funkcjonować w trybie praca zakupy sprzątanie. Mąż miał pierwszy raz tak silne załamanie w ten weekend, jeszcze go nie widziałam w takim stanie. Przykro było mi patrzeć i nie mieć myśli, że z inną mógłby mieć dziecko.
 A Wy jak się trzymacie? Coś Wam pomaga?
 Też się wybieram na podstawowe badania w najbliższym czasie, właściwie interesuje mnie głównie tsh. Zrobię też usg piersi, bo w lutym miną dwa lata. Jakieś dodatkowe może zrobię w grudniu, żeby rozłożyć wydatki.
 Mam podobnie do Ciebie, pomagają mi wizyty siostry, zawsze mnie rozbawi i jakoś o tym nie myślę. Wpada do mnie regularnie na kilka dni. Oczywiście mój mąż i jego optymizm są dla mnie zbawieniem. On najgorzej zniósł te dni kiedy dostawaliśmy złe informacje, był bardzo zły. Teraz chyba nadrabia za nas dwoje i pilnuje, żebyśmy się oboje nie posypali. Mamy początkiem listopada rozmowę z psychologiem z programu w naszej klinice. Mamy też już obgadane kwestie ewentualnego dawstwa, więc jak okaże się, że któreś wyniki wyjdą bardzo źle to wiemy, w którą stronę pójdziemy. Oczywiście ja mam takie wielkie pragnienie bycia matką, że dla mnie kwestia dawstwa obojętnie z której strony jest okej. Bałam się o męża, a co jeśli to nasienie będzie musiało być od dawcy. Powiedział, że będzie bobas nasz niezależnie od zestawu genów. Nie spodziewałam się niczego innego, ma przecież adoptowaną siostrę, ale i tak jestem wdzięczna za niego. Więc właściwie mogę powiedzieć, że to on mi pomaga najbardziej.
 Mimo wszystko - obie powinnyśmy podnieść głowę do góry i spróbować jeszcze wykrzesać z siebie trochę siły. Mamy jeszcze 2 szanse. Wierzę w to, że możemy obie osiągnąć swój cel Iskierko. Zazdraszam naturalnych starań! Na tym forum jest mnóstwo przykładów cudów, czy to IVF czy to naturalnych. Oby było ich jeszcze więcej i mam nadzieję, że będziesz jednym z nich. Iskiereczka00, Carrie12, Frajda lubią tę wiadomość
                                👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋 starania od 01.2023 Iskiereczka00, Carrie12, Frajda lubią tę wiadomość
                                👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋 starania od 01.2023

AMH - 1.020
 3 x IUI ❌
 Kariotypy ⏳
- 

@Aurora, a u Was starania naturalne odpadaja z uwagi na przebytą cp? Czy po jednej takiej ciazy wzrasta ryzyko ze kolejna ciaza też bedzie pozamaciczna?

Wybacz, moze kiedys o tym pisalas a ja nie zapamietalam   Iskiereczka00 lubi tę wiadomość
                                ⏳️01.2024 Iskiereczka00 lubi tę wiadomość
                                ⏳️01.2024

IVF 🙏
- 

Też wzrasta, ale i tak bym próbowała. A tak to mi dali antykoncepcje na czas czekania na wyniki żeby nie tracić komórek jajowych, bo po ostatniej stymulacji miałam podwójną owulację i się torbiel zrobiła. 🤦🏽♀️👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋 starania od 01.2023

AMH - 1.020
 3 x IUI ❌
 Kariotypy ⏳
- 

Aurora13 wrote:Też wzrasta, ale i tak bym próbowała. A tak to mi dali antykoncepcje na czas czekania na wyniki żeby nie tracić komórek jajowych, bo po ostatniej stymulacji miałam podwójną owulację i się torbiel zrobiła. 🤦🏽♀️
 Ahh no tak, pisalas o tym, teraz mi sie przypomnialo...

Rozumiem, tez pewnie jak bym mogla to bym probowala...

To nic ze nie udalo sie przez dwa lata, czlowiek i tak liczy na ten zloty strzal 

Czy bez owulacji, czy bez jajowodu, czy z obnizonymi parametrami nasienia- ta nadzieja jest w nas zawsze, nawet jak jestesmy w procedurze, nawet jak czekamy na stymulacje czy transfer...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 10:20 ⏳️01.2024

IVF 🙏
- 

PaulinKA, widziałam piękny wynik zapłodnionych komórek, oby ładnie się teraz rozwijały 🍀

Edit. Ja też bym się wstrzymała z immunologia, choć może nie jestem dobrym przykładem, bo ja nie chcę jej ruszać na pewno przed pierwszym transferem 🫣

My byliśmy dziś rano oddać krew na te genetykę w diagnostyce, oby już bez żadnych cyrków 🙈 Ale od razu widać większy profesjonalizm nawet u pani w rejestracji.

W ogóle zaczęłam czytać książkę Klub Jednej Kreski i praktycznie już ją kończę. Mogę z ręką na sercu polecić 🥹 Pokazuje, że to, co czujemy my, czuje każda długoletnia staraczka…Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 10:29 Starania od 2023r.
 03.24 💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
 ♂ Oligoteratozoospermia