X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
Odpowiedz

Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔

Oceń ten wątek:
  • Aga_92 Znajoma

Wysłany: 6 listopada, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniasta wrote:
    Cześć!
    Opis wątku przemówił do mnie w 100% i mimo, że forum śledzę od dawna, to pierwszy raz postanowiłam coś napisać. Po 3 latach starań, badaniach, stymulacjach, dwóch nieudanych inseminacjach stwierdzam, że właśnie moje testy to jakiś żart...Biel za każdym razem. Już nawet nie chce mi się płakać, myślę, że weszłam już na inny poziom - to już chyba szaleństwo - czyli śmianie się widząc jedną krechę na teście. Nie pomaga fakt, że przyczyny nie udało się znaleźć, ja już zrobiłam wszystko łącznie z mocnym okrojeniem życia zawodowego, podjęciem terapii, mąż powoli ma dość... Kolejny krok na naszej drodze to IVF - ale mam ogromne obawy, że będziemy musieli jeszcze pogłębić diagnostykę, że to może immunologia, że spędzimy kolejne miesiące w tym bagnie. I tak - cel jest piękny i myślę, że warty tej walki, ale szczerze ja też mam już powoli dość. Uff... wyrzuciłam to z siebie. Szukam wsparcia u dziewczym, które rozumieją temat, bo niestety nawet z najlepszymi intencjami rodzina czy znajomi gubią się tym temacie.

Wysyłam dużo ciepła Wam wszystkim!

Cześć

Jest to również mój pierwszy wpis. Forum czytam już od bardzo dawna ale sie nie udzielałam. Aniasta, to co napisałaś to dokładnie jakbym czytała o sobie, z tym tylko, że nie próbowaliśmy jeszcsze inseminacji. Dla nas to lub in vitro to już ostateczna ostateczność, ale pomału zaczynamy się nad tym zastanawiać, że być może trzebą będzie się nad tym mocno zastanowić... ja też już nie wytrzymuję... chodzę do psychologa od sierpnia, ze znajomych czy rodziny to nie bardzo mam z kim pogadać bo każdy kto chciał to dzieci ma i nikt nie musiał się starać latami a dwa wyjątki które znam, że tak to mieli diagnoze i wiedzieli co muszą najpierw wyleczyć żeby się udało i "pocieszacze" typu uda wam się napewno, jest super wszystko, popróbujcie jeszcze itd tylko mnie wnerwiają i dołują jeszcze bardziej. Niby przyczyny u nas też nikt nie znalazł po za tym, że mam IO, ale trzymam się diety low IG, odrzuciłam słodycze, zgodnie z zaleceniami, równiez staram się utrzymywać delikatną aktywność fizyczną,spacery lub jakieś lekkie ćwiczenia. Zastanawiam się jedynie nad badaniami czy jakieś jeszcze sensowne byśmy mogli porobić. Póki co robiliśmy te wg. Zaleceń lekarza, na własną rękę żadnych innych nie robiliśmy.

Także w pełni Cię rozumiem :( tylko my które przez to piekło przechodzimy możemy zrozumieć jak to jest.. najgorsza jest ta bezsilność, jeszcze żeby chociaż było wiadomo na czym się skupic, co trzeba wyleczyć lub poprostu wiedzieć że nie bo coś tam🤷‍♀️

aniasta lubi tę wiadomość

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,panel urogenitalny , bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 10x ❌️
    Letrozole Bluefish 4x ❌️
  • aniasta Znajoma

Wysłany: 6 listopada, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aga_92 Cieszę się, że mój wpis był zachętą, mam nadzieję, że Tobie też przyniesie chociaż trochę ulgi. Ja żałuję trochę, że tak długo zwlekaliśmy od pierwszej wizyty, ale powtarzano nam, że jesteśmy młodzi, że w wynikach nic nie ma, żeby się starać naturalnie. Miały też na to wpływ inne czynniki, natłok pracy i brak przestrzeni, żeby skupić się w 100% na tym, a uważam, że niestety tego to wymaga. Trzeba mieć czas na wizyty, szukać samemu informacji, podejmować ważne decyzje. Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć Ci, że uważam, że lepiej jak najszybciej wskoczyć na ścieżkę IUI, IVF, bo tutaj też jest po drodze diagnostyka i coś może wyjść. Rozumiem Cię, bo dla mnie jakiś czas temu to był kosmos, nie wyobrażałam sobie tego, ale jak się w to wejdzie to nie jest tak źle. Przynajmniej jest poczucie, że coś idzie - czy do przodu, czy w bok- to już nie wiadomo. Niestety gwarancji żadnej nie ma, ale mnie dobijał brak planu i życie od okresu do okresu. Teraz czuję jakąś sprawczość. Ale to oczywiście tylko mój punkt widzenia. Trzymaj się 💜

Aga_92 lubi tę wiadomość

👦🏻👧🏻 '94

starania naturalne od początku 2022

10.2022 - pierwsza wizyta w klinice, kontynuujemy starania naturalne, podstawowa diagnostyka, wizyta u androloga USG ok
    08.2023 - słabe parametry nasienia (morfologia 1%, kocentracja ok), suplementy, dieta
    06.2024 - wycięcie gruczolakowłókniaka z pachy, morfologia 12%
    01.2025 - 3xcs lametta, ovitrelle, douphaston ❌, morfologia 5%
    02.2025 - Sono-HSG - jajowody drożne
    08.2025 - histeroskopia, CD56 -lekko podwyższony poziom NK, brak polipów, endometrium ok, CD 138 ok, morfologia 4%
    9.2025 - IUI na cs - lametta, ovitrelle, progesteron besins, wlew z intralipidu ❌
    10.2025 IUI na cs - lametta, ovitrelle, progesteron besins, wlew z intralipidu ❌
    11.25 - kwalifikacja IVF

👧🏻 AMH - 1,62, wszystkie dotychczasowe wyniki w normie, regularne cykle owulacyjne
    👦🏻 MAR, HBA, fragmentacja ✅, posiew ok, morfologia 4%, koncentracja ok, ruch ok, wzmożona lepkość
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_92 hej, witamy.

Ktoś, kto nie przeszedł przez piekło niepłodności nie jest w stanie tego zrozumieć.
    Przypominam sobie jak 1,5 roku temu byłam w tym miejscu. Pisząc pierwszy post, z prośbą do dziewczyn co mogę jeszcze zbadać. Myślałam, że polecą dwa, maks trzy dodatkowe badania i będzie "komplet", dojedziemy do przyczyny. Jakie było moje zdziwienie, jak się okazało, że grzebanie w badaniach to taka studnia bez dna. Nigdy ta lista się nie kończy. Niestety nikt Nas na to nie przygotowywuje. Nie u każdej też udaje się szybko znaleźć tą przyczynę. Ja takiej ostatecznej przyczyny też nie znam, są ewentualne "poszlaki". Dlatego znam to uczucie.
    Tuptamy sobie razem tutaj tą ścieżką, podnosimy się wzajemnie po upadku, i mam nadzieję, że odnajdziecie tutaj wsparcie, którego potrzebujecie. Sama doskonale pamiętam jak tego potrzebowałam, w tym początkowym i w sumie teraźniejszym chaosie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada, 19:23

aniasta, Aga_92, Carrie12, Frajda lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌
    Zmiana kliniki 10.25

IVF II - ?????
  • Aga_92 Znajoma

Wysłany: 6 listopada, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny !

@aniasta - dokładnie tak ten proces wymaga mega poświęcenia i mega dużo czasu, u nas naszczęście się to w miarę udało i z pracą też mogliśmy to pogodzić i wychodzić na wizyty podczas pracy,a potem w wolnym czasie to odpracować. Na początku nadzieje były ogromne, samo to, że pójdziemy do kliniki, a może coś znajdą,a może jakieś leki czy inne suple pomogą jak nie to ok to może lipiodol, jak nie to może wtedy stymulacja itd aż teraz te nadzieje już chyba umarły i czuję się w martwym punkcie...

Na tę chwilę jeszcze wiem że nie umiem się zdecydować na IUI czy IVF ale już zaczynamy co nie co o tym czytać gdzie wcześniej nawet mowy nie było. To na pewno jest jakiś tam nowy etap w takiej patowej sytuacji..

@Marz91 - dokładnie tak tylko ten kto przez to przejdzie to zrozumie i takie wsparcie jest mega potrzebne, zawsze troszke lepiej jak pogadasz z kimś kto zna temat 🙂 i to jest w tym wszystkim najcięższe chyba,że nie da się tak łatwo znaleźć przyczyny, moim zdaniem ona zawsze musi jakaś być, bo nie wierze w taką niepłodność totalnie bez przyczyny... że z psychiką nie tak to też do mnie niestety nie przemawia z racji tego że pierwsze miesiące starań były na totalnym luzie i bez spiny że to musi być na już

Starania od 03.2023
    👱‍♀️34 🧑40

Euthyrox n75
    Symformin xr 750

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis

💉 accofil

Cykle owulacyjne ✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 10x ❌️
    Letrozole Bluefish 4x ❌️
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 6 listopada, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda - ale super, że to już tuż tuż. Mocne kciuki 🍍🍍🍀✊🏻

Aszin - ciekawa jestem bardzo wyników, czy poskutkowało leczenie.
    Od razu pomyślałam o Tobie jak mi stary powiedział że trzeba powtórzyć badanie. Tak mi szkoda tych 3 tygodni. Pobierali krew w klinice, ale wysyłają do diagnostyki. Miałam cichą nadzieję, że będą po tym krotszym okresie czasu, a tu bam- starego nie będzie wcale. 🫠

Siesiepku - no sądziłam że pod koniec listopada pójdę na konsultację z kompletem wyników, jak się będzie kończyło drugie opakowanie antykoncepcji, a tak to nie wiem. Pójdziemy na pewno z wynikami nasienia jak już fragmentacja dotrze, a co będzie z kariotypami to zobaczymy. Obawiam się że będziemy wstrzymani tak długo z działaniem, aż przyjdą.

Paulinko - o dziwo mam poczucie, że jak już byłam u psychologa, a teraz już mam termin do psychiatry to czuję się lepiej. Moje poczucie kontroli wróciło z powodu samej myśli, że działam.

Aniasta, Aga - jak powiedziała Paulinka - przykro, że kolejna osoba dochodzi z takich powodów do nas, ale witamy Was cieplutko. 🫂

Iskierko - kochana. Co to był wgl za lekarz? Mam nadzieję że nie nowy, do którego szłaś z nadzieją na pomoc w związku z niepłodnością 🥺 rozumiem Twoje emocje, nie jesteś w tym sama, tak jak pisałam kilka postów wcześniej, sama przeszłam chyba już takie totalne załamanie nerwowe dopiero co. Daj sobie czas, wsłuchaj się w siebie i swoje potrzeby, przytul męża. Podpinam swoje emocjonalne solary, ładuje je słoneczkiem i wysyłam do Ciebie każdą wyprodukowaną porcję siły - starczy na Nas obie. 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada, 19:50

Marz91, Carrie12, Frajda lubią tę wiadomość

starania od 01.2023
    08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
    👩31l. - IO, nadwaga
    AMH - 1.020 👎🏻
    jajowód drożny✅
    Kariotypy ✅
    🧔31l.
    Ogólne badanie nasienia - OK
    Morfologia 1%❗️
    HBA - 74%✅
    Test Mar - negatywny✅
    Fragmentacja DNA 13% ✅
    Kariotyp - translokacja zrównoważona 11% ❗️

3 x IUI - 2025r. ❌
    I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
    II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️
  • Aga_92 Znajoma

Wysłany: 6 listopada, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 - widziałam, że też byłaś u psychologa? Mi moja psycholog ostatnio też powiedziała że mam stany depresyjne i powinnam rozważyć psychiatrę

Starania od 03.2023
    👱‍♀️34 🧑40

Euthyrox n75
    Symformin xr 750

💉 accofil

Cykle owulacyjne ✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 10x ❌️
    Letrozole Bluefish 4x ❌️
  • aszin Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w końcu wyniki genetyczne męża - zarówno AZF jak i CFTR prawidłowe 😁

Marz91, Sikoreczkaaa, PaulinKA, siesiepy, Frajda, Loraa, brilka, Carrie12, aniasta, Zielone.Słońce, Motylek93, Julia24, Kasiak89 lubią tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
    ♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
    • 11.25r. → kwalifikacja
    • 01.26r. → start stymulacji
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin super wieści 😀

aszin lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Zmiana kliniki 10.25

IVF II - ?????
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Mam w końcu wyniki genetyczne męża - zarówno AZF jak i CFTR prawidłowe 😁

Cudownie! 💚 💚

aszin lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin, super 🤩 Doczekaliście się ich nareszcie!

To ja też zrobię mały update. W środę mam kolejny monitoring, który wyjaśni czy transfer w ogóle się odbędzie, bo endo póki co 7mm. Dostałam oprócz estrofemu jakieś plastry. Jeśli transfer będzie to znów w narkozie, ale teraz mam przyjść wcześniej na kroplówkę żeby jakoś wypełnić pęcherz, rozmrozimy też zarodek tradycyjnie i lekarz porozmawia z embriologami o embryoglue. Rozmawialiśmy też o ewentualnej dalszej diagnostyce, w tym usg w kierunku endo/adeno i lekarz po usg powiedział, że widzi ewentualne dwa miejsca które mogą być ogniskami adenomiozy, więc pójdziemy tym tropem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 11:10

PaulinKA, aszin, Marz91, aniasta lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, adenomioza, oligospermia

08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    immunosupresja 💊
    10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
    2 cykle diphereline ⏳
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_92 wrote:
    Aurora13 - widziałam, że też byłaś u psychologa? Mi moja psycholog ostatnio też powiedziała że mam stany depresyjne i powinnam rozważyć psychiatrę

Tak, byłam u psychologa, a on zasugerował psychiatrę i leki. Psychoterapia jak najbardziej, ale na jej efekty potrzeba czasu, a według pani psycholog w in vitro nie mam czasu na to, żeby dojść do siebie w ten sposób, musimy zahamować rozwój stanów lękowych. Także będą i leki i psychoterapia.

Aszin - super wieści! Aż sprawdziłam, czy może mój kariotyp jest, ale dupa. 🤣 Dobrze, że są prawidłowe, teraz zaciskamy kciuki do badania nasienia !

Brilko - plan wydaję się być przemyślany, a Ty jak się z tym czujesz?

Siesiepku - jak możesz w moich snach pisać Nam tutaj na Niedobitkach, że masz zamiar Nas całkowicie opuścić - proszę, tłumacz się! 🤣Jeszcze się denerwowałam, bo kilka razy tego posta czytałam. Nie pamiętam już Twoich argumentów, ale nie przyjmuję ich do wiadomości i tak, więc nie muszę ich pamiętać 🤭 Taaak czytałam forum przed snem, no i mam. Koszmary 🤔

Motylek93 lubi tę wiadomość

starania od 01.2023
    08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
    👩31l. - IO, nadwaga
    AMH - 1.020 👎🏻
    jajowód drożny✅
    Kariotypy ✅
    🧔31l.
    Ogólne badanie nasienia - OK
    Morfologia 1%❗️
    HBA - 74%✅
    Test Mar - negatywny✅
    Fragmentacja DNA 13% ✅
    Kariotyp - translokacja zrównoważona 11% ❗️

3 x IUI - 2025r. ❌
    I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
    II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

To ja też zrobię mały update. W środę mam kolejny monitoring, który wyjaśni czy transfer w ogóle się odbędzie, bo endo póki co 7mm. Dostałam oprócz estrofemu jakieś plastry. Jeśli transfer będzie to znów w narkozie, ale teraz mam przyjść wcześniej na kroplówkę żeby jakoś wypełnić pęcherz, rozmrozimy też zarodek tradycyjnie i lekarz porozmawia z embriologami o embryoglue. Rozmawialiśmy też o ewentualnej dalszej diagnostyce, w tym usg w kierunku endo/adeno i lekarz po usg powiedział, że widzi ewentualne dwa miejsca które mogą być ogniskami adenomiozy, więc pójdziemy tym tropem.

Brilka dobra wiadomość, że jest jakiś plan na zmiany. Zawsze to daje nadzieję, że coś pójdzie lepiej 🙂

brilka lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Zmiana kliniki 10.25

IVF II - ?????
  • brilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora, jestem zadowolona, że coś zmieniamy, lekarz jest otwarty na nasze propozycje i reaguje na problemy które były przy pierwszej próbie. Ale przyznam, że trochę zobojętniałam na całą procedurę i tym razem to mój mąż się bardziej nakręca niż ja 🙈😅

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, adenomioza, oligospermia

08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    immunosupresja 💊
    10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
    2 cykle diphereline ⏳
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Ja tak daję znać, że będzie mnie trochę mniej, ale czytam Was, trzymam kciuki za wszystkie i jestem za Was bardzo wdzięczna każdego dnia ❤️ Psycha mi chwilowo siadła i nie mam siły wstawać rano z łóżka. Dodatkowo w poniedziałek byłam u lekarza, który mi powiedział, że błędem było przyjmowanie szczepionki na covid oraz ivf. I jak Bóg będzie chciał żebyśmy mieli dziecko i uzna, że się nim będziemy potrafili dobrze zająć, to nam je da.
    Więc tak jakby... emocjonalnie jebłam.
    Ta osoba na pewno ma tytuł lekarza? Może powołanie pomylił ten pseudo lekarz. Pasowałoby złożyć skargę, bo coś takiego nie mieści mi się w głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 12:59

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

Brilka dobry plan. Zawsze coś nowego w drodze do sukcesu. Oby nie trzeba było grzebać dalej w adeno. Trzymam kciuki. 💙 czytałam, że takie plastry szybko podbijają endo wiec oby też tak było w Twoim wypadku. ✊️

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Tak, byłam u psychologa, a on zasugerował psychiatrę i leki. Psychoterapia jak najbardziej, ale na jej efekty potrzeba czasu, a według pani psycholog w in vitro nie mam czasu na to, żeby dojść do siebie w ten sposób, musimy zahamować rozwój stanów lękowych. Także będą i leki i psychoterapia.

Aszin - super wieści! Aż sprawdziłam, czy może mój kariotyp jest, ale dupa. 🤣 Dobrze, że są prawidłowe, teraz zaciskamy kciuki do badania nasienia !

Brilko - plan wydaję się być przemyślany, a Ty jak się z tym czujesz?

Siesiepku - jak możesz w moich snach pisać Nam tutaj na Niedobitkach, że masz zamiar Nas całkowicie opuścić - proszę, tłumacz się! 🤣Jeszcze się denerwowałam, bo kilka razy tego posta czytałam. Nie pamiętam już Twoich argumentów, ale nie przyjmuję ich do wiadomości i tak, więc nie muszę ich pamiętać 🤭 Taaak czytałam forum przed snem, no i mam. Koszmary 🤔
    XD
    Nie planuję Was opuszczać. Za to planuję przysiąść i Was nadrobić, odpisać to co planowałam każdemu. Ale na razie drzemka 😴 bo wróciłam z wizyty u kardiologa, czas operacyjny od 7:06, do 13:30, ale chociaż miałam darmową kawę w Costa. 😆

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

💙🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    łożysko częściowo przodujące
    preg.png
  • aniasta Znajoma

Wysłany: 7 listopada, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie orientuję się za bardzo w waszych historiach, także póki co trzymam kciuki za każdą z nas.
    Po waszej zachęcie, żeby pytać - pytam :) Ale jeśli to nie jest dobre miejsce do tego i może są inne wątki w tym temacie, to dajcie znać, żeby was nie męczyć podstawami :)
    Dostałam @, więc w tym cyklu na spokojnie kwalifikacja i chwila oddechu i mam nadzieję, że w kolejnym uda się spróbować. I moje pytanie nr 1 - czy trzeba się umówić w konkretnym dniu cyklu? Oczywiście zapytam też jak będę dzwonić, ale chciałam się zorientować. Oraz pytanie nr 2 - czy macie jakieś rady? :( Na coś się przygotować? Zwrócić na coś uwagę? Będę Wam wdzięczna za odpowiedzi

Carrie12 lubi tę wiadomość

👦🏻👧🏻 '94

10.2022 - pierwsza wizyta w klinice, kontynuujemy starania naturalne, podstawowa diagnostyka, wizyta u androloga USG ok
    08.2023 - słabe parametry nasienia (morfologia 1%, kocentracja ok), suplementy, dieta
    08.2025 - histeroskopia, CD56 -lekko podwyższony poziom NK, brak polipów, endometrium ok, CD 138 ok, morfologia 4%
    9.2025 - IUI na cs - lametta, ovitrelle, progesteron besins, wlew z intralipidu ❌
    10.2025 IUI na cs - lametta, ovitrelle, progesteron besins, wlew z intralipidu ❌
    11.25 - kwalifikacja IVF

👧🏻 AMH - 1,62, wszystkie dotychczasowe wyniki w normie, regularne cykle owulacyjne
    👦🏻 MAR, HBA, fragmentacja ✅, posiew ok, morfologia 4%, koncentracja ok, ruch ok, wzmożona lepkość
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniasta wrote:
    Jeszcze nie orientuję się za bardzo w waszych historiach, także póki co trzymam kciuki za każdą z nas.
    Po waszej zachęcie, żeby pytać - pytam :) Ale jeśli to nie jest dobre miejsce do tego i może są inne wątki w tym temacie, to dajcie znać, żeby was nie męczyć podstawami :)
    Dostałam @, więc w tym cyklu na spokojnie kwalifikacja i chwila oddechu i mam nadzieję, że w kolejnym uda się spróbować. I moje pytanie nr 1 - czy trzeba się umówić w konkretnym dniu cyklu? Oczywiście zapytam też jak będę dzwonić, ale chciałam się zorientować. Oraz pytanie nr 2 - czy macie jakieś rady? :( Na coś się przygotować? Zwrócić na coś uwagę? Będę Wam wdzięczna za odpowiedzi

Wiesz co, mysle ze warto tak na prawde miec jeszcze 2 wizyty przed rozpoczęciem stymulacji. Jedna na początku cyklu, zeby policzyć pecherzyki antralne (niektorzy lekarze posiłkuja sie tym przy dobieraniu stymulacji), możliwe tez ze lekarz zaproponuje druga wizytę przed samym startem zwby upewnić sie ze po owulacji nie ma torbieli ani nic i możecie bezpiecznie ruszac. Ale tak na prawde kazda historia jest indywidualna i lekarz moze wynagac cos wiecej, każe przyjsc jeszcze raz, wiec umawiaj sie kiedy ci pasuje, jak najszybciej i tyle :) bądźcie na tej wizycie oboje z partnerem, jest duzo papierków do podpisania.

No i nie wiem jak z aktualnościach waszych badan, cześć masz, pytanie czego wymaga klinika. Na pewno wirusowki dla was obojga, nasienie partnera, u mnie byla jeszcze wymagana biocenoza, usg piersi.

Czy sie suplementujesz? Bo to w sumie ważna rzecz przed stymulacja ktora moze znacząco poprawić jej efekty....

W trakcie samej stymulacji nie przeciązamy sie, jemy duuuzoo bialka, pijemy duzo wody i czekamy. Ot parę zastrzyków i po strachu :)

aniasta, Carrie12 lubią tę wiadomość

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️
    💊Diphereline...🤞⌛️

"Zes*am się, a nie dam się."
  • aniasta Znajoma

Wysłany: 7 listopada, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :) Miałam suple ten fertil ona, ale zrezygnowałam jakiś miesiąc temu ze względu na koszta. Teraz mam tylko Pregna Start. Coś polecacie?
    Właśnie te wirusówki itd. mamy, bo wymagane było przed inseminacją.

👦🏻👧🏻 '94

11.25 - kwalifikacja IVF

• aszin Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanał Zero o braku środków w klinikach https://youtu.be/ChBF2CrrXPE?si=I8DhvFr1B_GE7-5l

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
    ♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
    • 11.25r. → kwalifikacja
    • 01.26r. → start stymulacji
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ