Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, mam nadzieję że jeszcze cześć mnie kojarzy i pamięta 😜 udzielam się mało bo i mało się u mnie dzieje. Staram się do Was zaglądać, trzymam kciuki za nasze zaciążone i te które dalej walczą. Mam w planach niedługo do Was wrócić, muszę tylko ogarnąć swoją głowę.
Dziś chciałam Wam podrzucić link, bo trafiłam na reportaż o braku kasy na in vitro https://youtu.be/ChBF2CrrXPE?si=oDy21QQliiYn8-aI. Mam nadzieję że te problemy z finansowanie szybko się skończą.Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle ❌
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle ❌
- 09.2025 - Aromek 2x1, dwa PD po jednym na każdym jajniku
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – ✅
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Dziewczyny , ale macie synchronizację 🤭 - myślę, że jeśli wziął się za to kanał zero to może być głośno w tym temacie. Ciekawe jakie będą efekty. Obejrzymy ze starym wieczorem.starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
👩31l. - IO, nadwaga
AMH - 1.020 👎🏻
jajowód drożny✅
Kariotypy ⏳
🧔31l.
Ogólne badanie nasienia - OK
Morfologia 1%❗️
HBA - 74%✅
Test Mar - negatywny✅
Fragmentacja DNA 13% ✅
Kariotypy ⏳
3 x IUI - 2025r. ❌
I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️ -
Rzeczywiście, możemy się umówić na kwalifikację, ale ruszać można dopiero od stycznia...Bocian Katowice
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:29
👦🏻👧🏻 '94
starania naturalne od początku 2022
10.2022 - pierwsza wizyta w klinice, kontynuujemy starania naturalne, podstawowa diagnostyka, wizyta u androloga USG ok
08.2023 - słabe parametry nasienia (morfologia 1%, kocentracja ok), suplementy, dieta
06.2024 - wycięcie gruczolakowłókniaka z pachy, morfologia 12%
01.2025 - 3xcs lametta, ovitrelle, douphaston ❌, morfologia 5%
02.2025 - Sono-HSG - jajowody drożne
08.2025 - histeroskopia, CD56 -lekko podwyższony poziom NK, brak polipów, endometrium ok, CD 138 ok, morfologia 4%
9.2025 - IUI na cs - lametta, ovitrelle, progesteron besins, wlew z intralipidu ❌
10.2025 IUI na cs - lametta, ovitrelle, progesteron besins, wlew z intralipidu ❌
IVF?
👧🏻 AMH - 1,62, wszystkie dotychczasowe wyniki w normie, regularne cykle owulacyjne
👦🏻 MAR, HBA, fragmentacja ✅, posiew ok, morfologia 4%, koncentracja ok, ruch ok, wzmożona lepkość -
aniasta wrote:Dzięki za odpowiedź
Miałam suple ten fertil ona, ale zrezygnowałam jakiś miesiąc temu ze względu na koszta. Teraz mam tylko Pregna Start. Coś polecacie?
Właśnie te wirusówki itd. mamy, bo wymagane było przed inseminacją.
Aniasta zajrzyj na wątki starajac się z pomocą medyczną na wątek invitro listopad na pierwszą stronę jest tam mocno wskazówek co do supli. Ale żeby one zadziałały to muszą być stosowane minimum 3 miesiące.
brilka, aniasta lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀

-
Obejrzałam ten filmik i uważam, że narracja, że brak środków to wina ministerstwa, bo dali za mało kasy jest niepoważna. To nie wina ministerstwa, że niektóre kliniki widzą łatwy zarobek i kwalifikują do IVF pacjentów bez diagnostyki albo robią transfer za transferem bez zbadania przyczyn niepowodzeń. Nieważne ile kasy dosypią to klinikom zawsze będzie za mało przy takim podejściu. 🙄
aszin, Sikoreczkaaa, Julia24, Marz91, Cari09, siesiepy, Loraa lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, oligospermia
08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
immunosupresja 💊
10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2 -
Mnie się jeszcze nie spodobała wypowiedź drugiego doktora - że kliniki, które nadal mają środki powinny przekazać je tym, które ich nie posiadają, bo mogłyby byc „dobrze spożytkowane”. 🙄brilka wrote:Obejrzałam ten filmik i uważam, że narracja, że brak środków to wina ministerstwa, bo dali za mało kasy jest niepoważna. To nie wina ministerstwa, że niektóre kliniki widzą łatwy zarobek i kwalifikują do IVF pacjentów bez diagnostyki albo robią transfer za transferem bez zbadania przyczyn niepowodzeń. Nieważne ile kasy dosypią to klinikom zawsze będzie za mało przy takim podejściu. 🙄
brilka, Julia24, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
♂ Oligoteratozoospermia
🔜 IVF? -
Sikoreczkaaa wrote:Aniasta zajrzyj na wątki starajac się z pomocą medyczną na wątek invitro listopad na pierwszą stronę jest tam mocno wskazówek co do supli. Ale żeby one zadziałały to muszą być stosowane minimum 3 miesiące.

Dokładnie tak jak Sikorka mówi, wykorzystajcie ten czas oczekiwania, żeby się dobrze przygotować - jakość komórek i plemników może się znacząca poprawić przez 3 miesiące.
Dzwoniłam do swojej kliniki w sprawie leków, czy przez oczekiwanie na kariotypy mam dalej brać antykoncepcję i zapytałam przy okazji o środki, to usłyszałam, że oni kwalifikują tylko jak policzą, że mają odpowiednią ilość środków na cały program dla każdej pary, więc dla nas są przygotowane środki na całe 4 podejścia do stymulacji więc mamy się w ogóle o to nie martwić. Podejrzewam, że inne kliniki tak się nie zabezpieczyły...Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:57
siesiepy lubi tę wiadomość
starania od 01.2023
👩31l. - IO, nadwaga
AMH - 1.020 👎🏻
jajowód drożny✅
Kariotypy ⏳
🧔31l.
Morfologia 1%❗️
HBA - 74%✅
Test Mar - negatywny✅
Fragmentacja DNA 13% ✅
Kariotypy ⏳
3 x IUI - 2025r. ❌
Też mnie ta wypowiedź zirytowała 🙈aszin wrote:Mnie się jeszcze nie spodobała wypowiedź drugiego doktora - że kliniki, które nadal mają środki powinny przekazać je tym, które ich nie posiadają, bo mogłyby byc „dobrze spożytkowane”. 🙄Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, oligospermia
08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
immunosupresja 💊
10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2 -
Właśnie chciałam zobaczyć komentarze do filmu i zniknął. Nie ma go?starania od 01.2023
👩31l. - IO, nadwaga
AMH - 1.020 👎🏻
jajowód drożny✅
Kariotypy ⏳
🧔31l.
Morfologia 1%❗️
HBA - 74%✅
Test Mar - negatywny✅
Fragmentacja DNA 13% ✅
Kariotypy ⏳
3 x IUI - 2025r. ❌
Też sobie obejrzałam i jak dla mnie to ten reportaż "słabo" wybrzmiał. Został zbagatelizowany fakt, że dziewczynom są faktycznie przerywane stymulacje w połowie. Lekarz stwierdził, że oni nie przerywają. Ile w tym prawdy, niewiadomo 🤷 tu jest realny problem zagrożenia zdrowia. Ale na forum są przecież dziewczyny w tej sytuacji. Albo zostało zbagatelizowane to, że wiele z Nas ma przepisane różne leki immunologiczne, które mają określony czas działania. Na miesięcznym wątku jest dziewczyna, która jest po drogich szczepieniach limfocytami , które właśnie mają określony czas działania i ma odwołany transfer. Samo wyciszenie endometriozy, też nie jest wieczne.
Moje odczucie są takie, że jest zła narracja problemu. Nikt nie ma pretensji, że pieniądze się skończyły bo wiadomo, że był na to określony budżet. Problemem jest igranie ze zdrowiem pacjentek zarówno psychicznym jak i fizycznym, właśnie przez to, że bez diagnozowania lekarze zaczęli pchać na in vitro, a kliniki łapać wszystkich pacjentów, bez zagłębiania się w historie medyczne pacjentek.
Jedyne co mi się podobało to fakt, że osoby które chcą w tym przestoju podejść komercyjnie, nie powinni mieć później zablokowanego powrotu.
No tak średnio temat pokazany moim skromnym zdaniem 🙂
aszin, brilka, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - start listopad -
Mamy wyniki fragmentacji! 13 % - co za ulga. 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:32
Sikoreczkaaa, brilka, Marz91, siesiepy, aszin, Loraa lubią tę wiadomość
starania od 01.2023
👩31l. - IO, nadwaga
AMH - 1.020 👎🏻
jajowód drożny✅
Kariotypy ⏳
🧔31l.
Morfologia 1%❗️
HBA - 74%✅
Test Mar - negatywny✅
Fragmentacja DNA 13% ✅
Kariotypy ⏳
3 x IUI - 2025r. ❌
Aurora ufff. 💚 super wiadomość

Jeżeli chodzi o reportaż to nie przedstawił nic co powinien.
Marz91 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀

-
Dla mnie też słabo trochę wybrzmiał ten reportaż .
W mojej klinice wczoraj dziewczyna miała mieć transfer, nie dostała żadnego telefonu, że będzie odwołany, przyjechała (około 50 km) do klinki, rano zażyła leki, żeby dowiedzieć się, że transferu nie będzie.
Podobno niektóre dziewczyny decydowały się zapłacić same.
Ja mam jeszcze 2 procedery na moich komórkach z programu, nie mogę sobie teraz pozwolić na to żeby z niego wypaść. Wolę sobie zostawić środki jeśli się nie uda.
Co z tego, że w przyszłym roku MZ ma dołożyć więcej środków. Jak wykonają procedury, transfery tym parom, które czekają środki za chwilę się skończą. Rok temu już początkiem kwietnia był problem👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
🧒
❌ Morfologia (2%)
✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
⏳CD138
A ch*j z tym wszystkim! -