Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaniasta - scrolluję bezmyślnie telefon co jest żadnym odpoczynkiem więc ostatnio przerzuciłam się na słuchanie audiobooków. Koloruję, chodzę na spacery. Wkręciłam się w siłownię (chociaż ćwiczę z małym obciążeniem + cardio), dobrze resetuje to głowę. Oglądamy też z partnerem seriale.
Z powodu wydatków w klinice - raczej budżetowo
.
aniasta, Marz91, Frajda lubią tę wiadomość
31 👩🦰
Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań -
U nas właśnie też budżetowo
Sportu mi brakuje, muszę właśnie też się w coś wkręcić, myślałam o basenie.
👦🏻👧🏻 '94
starania naturalne od początku 2022
10.2022 - pierwsza wizyta w klinice, kontynuujemy starania naturalne, podstawowa diagnostyka, wizyta u androloga USG ok
08.2023 - słabe parametry nasienia (morfologia 1%, kocentracja ok), suplementy, dieta
06.2024 - wycięcie gruczolakowłókniaka z pachy, morfologia 12%
01.2025 - 3xcs lametta, ovitrelle, douphaston ❌, morfologia 5%
02.2025 - Sono-HSG - jajowody drożne
08.2025 - histeroskopia, CD56 -lekko podwyższony poziom NK, brak polipów, endometrium ok, CD 138 ok, morfologia 4%
9.2025 - IUI na cs - lametta, ovitrelle, progesteron besins, wlew z intralipidu ❌
10.2025 IUI na cs - lametta, ovitrelle, progesteron besins, wlew z intralipidu ❌
11.25 - kwalifikacja IVF
👧🏻 AMH - 1,62, wszystkie dotychczasowe wyniki w normie, regularne cykle owulacyjne
👦🏻 MAR, HBA, fragmentacja ✅, posiew ok, morfologia 4%, koncentracja ok, ruch ok, wzmożona lepkość -
aniasta wrote:U nas właśnie też budżetowo
Sportu mi brakuje, muszę właśnie też się w coś wkręcić, myślałam o basenie.
Ja chodziłam na Aquaaerobik dopóki mi lekarz nie powiedział że moge nabawić sie infekcji na basenie. 🫠
Ja poszłam w prace, nie polecam ale głowa zajęta. 😜 ale książki, audiobooki, jakieś robótki ręczne? Ja niestety mieszkam w innym mieście niz moja rodzina wiec nawet na spacer bylo ciezko iść z koleżanką. A jak ty masz taką możliwość to właśnie jakies spacery, joga? Języki obce, ja znalazłam fajna babeczkę i łączę sie z nią i ćwiczę angola.
Udanego weekendu, u mnie weekend urodzinowy. 😗 Rok temu były to moje najgorsze urodziny w życiu w tym roku są najlepsze. Życzę Wam z całego serca na te moje urodziny żeby mimo tego, że dziś jest źle to żeby przyszłość ułożyła się tak jak sobie zaplanowałyście. ❤️
Carrie12, aniasta, Marz91, siesiepy, aszin, Iskiereczka00, Frajda lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
18.11 6,8 cm akrobaty 🏋♂️
🍀🍀🍀🍀

-
Sikoreczka wszystkiego najlepszego! Wspaniale, że Twoje marzenia się spełniły ♥️ Cudownego dnia!
Sikoreczkaaa, Carrie12 lubią tę wiadomość
👦🏻👧🏻 '94
10.2022 - pierwsza wizyta w klinice, kontynuujemy starania naturalne, podstawowa diagnostyka, wizyta u androloga USG ok
08.2023 - słabe parametry nasienia (morfologia 1%, kocentracja ok), suplementy, dieta
08.2025 - histeroskopia, CD56 -lekko podwyższony poziom NK, brak polipów, endometrium ok, CD 138 ok, morfologia 4%
9.2025 - IUI na cs - lametta, ovitrelle, progesteron besins, wlew z intralipidu ❌
10.2025 IUI na cs - lametta, ovitrelle, progesteron besins, wlew z intralipidu ❌
11.25 - kwalifikacja IVF
👧🏻 AMH - 1,62, wszystkie dotychczasowe wyniki w normie, regularne cykle owulacyjne
👦🏻 MAR, HBA, fragmentacja ✅, posiew ok, morfologia 4%, koncentracja ok, ruch ok, wzmożona lepkość -
Carrie12 ja właśnie bezmyślnie Was scrolluję 😅
Sikoreczko wszystkiego dobrego ♥️😘
Ja właśnie kilka dni temu miałam swoje kolejne beznadziejne urodziny. Sikoreczko idąc Twoim przykładem może za rok będą te lepsze 😅
Ja mam ogólnie problem żeby się w coś wkręcić. Mam ostatnio strasznie słomiany zapał. Chodziłam na siłkę, wkrecilam się, po kilku miesiącach zaczęło mnie to nudzić, chodziłam bardzo z przymusu, zaczęłam odpuszczać i w końcu zrezygnowałam z karnetu jak i tak chodziłam raz w miesiącu może.
U mnie wszystko co manualne odpada, nie potrafię i tylko mnie to frustruje. Czasami czytam, ewentualnie jak coś gotuje albo piekę to mnie cieszy. Ale że przez stres ja mało jem, to nie mam dla kogo tego robić, a szkoda marnować jedzenia.
I u mnie też najlepiej było jak pracowałam na 2-3 etaty. I właśnie szukam czegoś dodatkowego żeby być w ruchu i nie zwariować.
Także ja bardzo podziwiam jak ktoś ma pełno zajawek, ale na mnie niestety słowa "techniki relaksacyjne" czy "wentyle bezpieczeństwa" działają jak płachta na byka bo ja nie potrafię tego 😅
O i mam kolejny przykład co ostatnio rzuciłam bo mi się "znudziło". Właśnie sesje z psychologiem bo już nie mogłam znieść tego gadania o relaksie, jak to słyszałam to miałam ochotę przerwać w połowie 🫣 ogólnie jestem dosyć ciężkim przypadkiem
aniasta, Sikoreczkaaa, Carrie12 lubią tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - ????? -
Marz nie dziwie Ci się, jeśli chodzi o relaksację na siłę to też uważam to za totalną porażkę. Ale właśnie dla niektórych praca też jest formą odpoczynku od tego tematu i w pełni to rozumiem. Ja trochę z tym właśnie przesadziłam i musiałam przystopować - więc okroiłam godziny pracy i zaczęłam studia podyplomowe 😅 Też nie mogę usiedzieć w miejscu
Marz91 lubi tę wiadomość
👦🏻👧🏻 '94
11.25 - kwalifikacja IVF
Marz mam ogromną nadzieje że za rok o mnie pomyślisz i to bedzie ten rok. 💛
Mi kiedyś mąż kupił malowanie po numerach i wyklejanie diamencików. A że jestem cholerykiem to myślałam że to wywalę przez okno, takie to małe gówienko nic ta praca nie szła a miało to człowieka odstresować. 🙄🫢
Marz91, aniasta lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
🍀🍀🍀🍀

-
Sikoreczko dokładnie, ja właśnie nie potrafię tego, bo mi nigdy nie szło manualnie. W szkole to albo płaciłam koleżance żeby mi ogarniała plastykę albo tata, takie techniczne rzeczy 😂 wstyd może ale ja szyć do tej pory nie umiem, wkurza mnie to cholerstwo i wożę do taty jak coś trzeba naprawić 🫣
aniasta ja właśnie zwolniłam tempo pracy bo miałam odpoczywać i dbać o siebie, a stanęło na tym, że ostatni transfer czy cokolwiek z tym związane miałam prawie 6 miesięcy temu 😅 jedną pracę kończyłam o 14, drugą miałam na 15 i dobrze mi się w takim tempie żyło 😅Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - ????? -
Swego czasu bardzo dużo wyszywalam krzyżykowo. Pomagało mi to uporać się rok temu z pustym jajem. Potem wskoczyły po kilku latach przerwy wyjazdy: zimą na narty, na jesień w ciepłe kraje i to one pochłaniały moja głowę w jakiejś części, to na nie czekałam.aniasta wrote:Dziewczyny, a trochę z innej beczki
Chciałabym Was lepiej poznać, bo naprawdę dołączenie do tego wątku dało mi dużo dobrego ♥️ Więc mam takie pytanie - co robicie, żeby się zrelaksować, jak odpoczywacie? Przede mną czas wyczekiwania, ale pozytywnego do nowego roku i szukam inspiracji. Może uda mi się wykorzystać ten czas na spróbowanie czegoś nowego. U mnie raczej standardzik - książka, herbata lub film/serial, spacery z moim psiakiem. Coś czego mi bardzo brakuje, a ze względu na starania tak się stało, to spontaniczność. Pojechać do większego miasta, pozwiedzać, wieczorem wybrać się "na miasto". Może uda nam się coś zorganizować. Jak jest u was? ☺️
No i gry komputerowe. Ja jestem growa. Czy to na konsoli, czy na komputerze w MMO.
Jeszcze miałam dość długi etap z planszówkami, mam sporą kolekcję gier które lubię i na razie jej nie powiększam, bo nic nowego co wychodzi nie przykuwa mojej uwagi na tyle, żebym się zdecydowała. 😁 Plus planszówki na razie poszły w odstawkę, ale... Chyba wrócą. Zwłaszcza teraz.
Z aktywnych rzeczy, biegałam. Lubiłam zwłaszcza wieczorem jak już było ciemno, wtedy po poboczu. A jak było widno to po lesie. Muzyka na film w słuchawkach i lecimy. Oprócz tego długie spacery z psem po 1-3h, też po lesie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 13:12
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
💙🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
Sikorka wszystkiego najlepszego. 🥰 Cieszę się, że te urodziny są dużo lepsze niż te rok temu.
Marz a nie masz czegoś typu "dziel się i częstuj jedzeniem"? Ludzie często oddają na takich grupach nadmiarowa żywność i ktoś może z niej skorzystać i zjeść, ew. do lodówek publicznych. Ty mogłabyś gotować, a ktoś by zjadł to czego nie przejesz. Jest to jakieś rozwiązanie, ale to chyba głównie w większych miastach jest obecne?walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
30.07 ⏸️

-
siesiepy wrote:Sikorka wszystkiego najlepszego. 🥰 Cieszę się, że te urodziny są dużo lepsze niż te rok temu.
Marz a nie masz czegoś typu "dziel się i częstuj jedzeniem"? Ludzie często oddają na takich grupach nadmiarowa żywność i ktoś może z niej skorzystać i zjeść, ew. do lodówek publicznych. Ty mogłabyś gotować, a ktoś by zjadł to czego nie przejesz. Jest to jakieś rozwiązanie, ale to chyba głównie w większych miastach jest obecne?
Były u nas w mieście takie właśnie lodówki, żeby zostawiać nadprogramowe jedzenie, ale komuś przeszkadzały i zniszczył i już nie wróciły.
Będę myśleć o jakimś wyjeździe świątecznym. Bo z racji tego, że jestem trudna i dziwna, to świąt nie znoszę. Jak mi się udaje to uciekam pod palmy 😅 rzygam tymi świątecznymi pioseneczkami, które grają w sklepach już od listopada, tymi wszystkimi gratami w sklepach, które potem lecą na magazyn odsylkowy żeby przeczekać rok i od listopada od nowa to sklepów (tak długo pracowałam w handlu, wiem jak to wygląda 😅). Jeszcze ta totalna nieszczerość ludzi, którzy jak tylko się odwracasz to obrobią Ci tyłek, ale do życzeń świątecznych pierwsi. Te prezenty na siłę a w styczniu tłumy do zrobienia zwrotów 🫣 Dla mnie ta cała otoczka "sztuczności" to koszmar. Szkoda tylko, że ceny wylotów tak szybują w górę na święta. Dwa lata temu trochę przepłaciłam, ale święta w Kenii to było najlepsze co mogłam sobie zafundować 😀
aniasta, Motylek93 lubią tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - ????? -
siesiepy O super, jakie planszówki polecasz? Ja tak raczej amatorsko Catan, Tajniacy takie luźne ze znajomymi.
Marz znajoma była właśnie w Afryce i stwierdziła, że najlepszy wyjazd ( a podróżuje dużo). Jaki kierunek Ci się jeszcze podobał?
Marz91 lubi tę wiadomość
👦🏻👧🏻 '94
11.25 - kwalifikacja IVF
aniasta na pewno na obecną chwilę Kenia jest nr jeden, te białe plaże i turkusowy ocean Indyjski to jest cudny widok.
Podobało mi się też na wyspach Kanaryjskich, Fuerteventura, Lanzarote, Teneryfa każda ma swój urok. Z hiszpańskich wysp jeszcze na Majorce byłam też fajnie. Wyspy greckie takie jak Rodos, Kos, Kreta ładne ale dla mnie bez efektu wow. No i gdzieś tam na końcu Turcja się uplasowała, a już tak na szarym końcu Albania. Chorwacja też spoko na luźny wyjazd. Póki co więcej nie było mi dane zobaczyć.
Marzy mi się Meksyk albo Seszele ale to nie na obecne wydatki. Zostawiam to jako plan W jak się okaże, że jednak nie będzie nam dane być rodzicami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 16:03
aniasta lubi tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - ????? -
Wow, to sporo udało Ci się zobaczyć! Super
Marz91 lubi tę wiadomość
👦🏻👧🏻 '94
11.25 - kwalifikacja IVF
Marz słabo że ludzie zdewastowali takie lodówki.
Nie rozumiem co im one przeszkadzały. W każdym razie możesz spróbować upiec jakieś ciasto i się na jakiejś grupie lokalnej ogłosić że nie przejesz i oddasz, a nuz zadziała. A w przyszłości może ukręcisz z tego jakieś hobby za $? 😎
Aniasta z takich prostych i prostszych planszowek mogę polecić:
-Dixit (znany chyba każdemu, my kochamy)
-Wsiasc do pociągu (klasyk ale bardzo mi siadł, prosta w podstawowej wersji, złożona trochę bardziej w wersji Europa czy świat, ale wciąż łatwa)
-kartografowie (rysowanie map w settingu fantasy żeby zdobyć jak najwięcej pkt 🔥 kocham)
-Dorfromantik (układasz mapę wsi, wypełniając drobne cele: typu rzeka składająca się z 5 kafli)
-Ekosystem (mozna powiedzieć że zasadowo może być trochę bardziej złożona, ale nie dużo, jest dobrym wstępem do cięższych tytułów po grach typu tajniacy i jest sliczna)
-ostoja (budowanie środowisk 3d w ramach kart celów, przepiękna grafika, szybka rozgrywka)
-MLEM (bardzo prosta gra gdzie poruszasz się przez rzut kostką, bardziej towarzyska ale dająca wiele wiele radochy)
Z trudniejszych, ale wciąż łatwych i przepięknych, to polecam w ciemno Łąkę czy Everdell. Azul jest jeszcze prosty w zasadach, ale już nie w samej rozgrywce, wymaga pomyślenia jak dobrze ułożyć pudełko czekoladek. 😁
Gdzieś mogę wygrzebać fotki jeśli lubisz wybierać gry oczami. 😈Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 18:16
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
30.07 ⏸️

-
Dzięki!
Sprawdzę sobie w internecie, kilka tytułów już nawet kojarzę. Widziałam, że na YT robią całe prezentacje gier i rozgrywek
👦🏻👧🏻 '94
11.25 - kwalifikacja IVF
Marz w mojej głowie Kenia to był kraj o którym nie pomyślałabym że ma tak piekne plażę! 💙
Ja zawsze marzyłam o podróży w zimę gdzieś ale jakoś nigdy się nie złożyło żeby lecieć gdzieś dalej typu Kenia. Tylko takie citybreak Rzym, Barcelona itp.
aniasta, Marz91, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
🍀🍀🍀🍀

-
Dzień dobry!
Mam nadzieję, że nastroje dziś dopisują i ta paskudna pogoda ich nie zepsuje 🍀
Sikoreczkaaa, aniasta, Marz91, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
• 01.26r. → start stymulacji -
Marz, ja zarzucilam swoim twoją opinią o Kenii i chyba dodaliśmy do rozważań "na kiedyś". 😁
Sikorka, może nie w zimie, ale w październiku byliśmy na Kanarach i powiem ci, że było zajebiście oglądać że w Polsce ciągle leje, podczas gdy nie mogło się tam wysiedzieć na słońcu bo tak prażyło. 😂 Tylko po powrocie szlag człowieka trafiał jak widział (i widzi) pogodę.
Będziemy planować w najbliższych latach polecieć tam jeszcze raz, ale tu już właśnie bliżej listopada i grudnia. Raz, że cenowo taniej, dwa, że pogodowo wcale nie gorzej, a wręcz bardziej do życia w komforcie.
Marz91, Sikoreczkaaa, aniasta, Frajda lubią tę wiadomość
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
30.07 ⏸️

-
Sikoreczkaaa nie będę tu spamować zdjęciami, ale można sobie w google sprawdzić, że Kenia to taka tańsza wersja tych "rajskich" wysp 🙂 do tego wszędzie biegające małpy. Odslaniasz balkon a tam już siedzi kilka ciekawskich i zagląda przez okna 🙂
Ja będę miała do tego miejsca zawsze sentyment, bo tam na plaży, przy zachodzie słońca mój chłop mi się oświadczył 🫣 może banalnie, dla mnie idealnie. Zachody słońca na plaży to jest to co kocham. Jeszcze oczywiście nie widziałam co ma w planach i dostał zrypy, że mi tu klęka i wiąże buta przed oczami i przeszkadza się relaksować, a ja chce zachód oglądać 😂 także tyle z romantyzmu było 😅 dobrze, że nie zrezygnował z tego wszystkiego
Sikoreczkaaa, aniasta, Frajda lubią tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - ?????