Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
@marz o czwarteczek niedługo, oby piękne jajeczka się pokazały 🙂 Rozumiem twoje uczucia 😕 moja znajoma z poprzedniej pracy, pamiętam jak to nam ogłaszała, że planuje ciąże. Biorą urlop 3 tygodnie na to och i ach, a przed urlopem już mówiła, że jest w ciąży. I ta myśl dlaczego ja tak nie mogę 😢 Teraz nie mogę czytać o patuskach w ciąży, naprawde staram się, pilnuje diety, cukrów, ketonów, ciśnienia, a idiotka pare promili rodzi dzieciaka 🤬🤬🤬
@iskiereczka bardzo mi przykro 😢 ja długo miałam ból, że moja babcia nie doczekała ślubu. Zmarła 7 miesięcy przed i miałam do siebie straszny żal, że mogliśmy wcześniej ogarnąć się, ale wyszło jak wyszło 😕 teraz możesz jak najwięcej dać swojego czasu bliskiej osobie 🫂
@aurora a masz obstawę immuno? Jesli tak będziesz konsultować zmiany leków?
@sikoreczka jesteś już po połówkowych czy mi umknęło? 🙂
@czajnik kiedy prenatalne? 😎
Marz91 lubi tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Jutro w końcu mam te drugie prenatalne, moj lekarz lub jak bobas jest większy wiec musiałam się uzbroić w cierpliwość. Za to zrobilam ferrytyne i jak przed staraniami była w okolicach 50 to teraz jest marne 14. 🫢😵
Motylek93, Carrie12, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
18.11 6,8 cm akrobaty 🏋♂️
28.01 600g cudu 🧸
🍀🍀🍀🍀

-
@sikoreczka czekam na wieści jak dużego kawalera masz 😎 no niestety te dzieciaczki to wszystko z nas wysyssają 🙂 bierzesz żelazo?32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Iskiereczko, przynajmniej długo po tym białym teście nie musiałaś czekać
ale to nowy cykl, nowe nadzieję. A jeśli Ta Osoba odchodzi, to na pewno z góry będzie pomagać i wspierać. Twoja ciąża w żaden sposób nie zależy od tego, ani też życie kogoś nie zależy od Twojej ciąży. Tak na wszelki wypadek mówię jakbyś miała "wyrzuty sumienia", że nie spełniłaś może kogoś nadziei czy życzeń.
Dużo miałam ostatnio na ten temat przemyśleń przez chorobę mojego taty, jakbyś chciała (lub którąkolwiek z Was) to chętnie podzielę się dalej.
W zeszłym tygodniu (w dzień babci) zmarła moja babcia, długo chorowała. A mój tata raczej porodu nie doczeka, nawet jak wszystko będzie dobrze.
Marz, tak właśnie podejrzewałam że na Twoim miejscu płakałabym tylko jeśli ktoś z mojego otoczenia byłby w ciąży. Z bezradnosci, z tej wielkiej niesprawiedliwosci... Nikt od Ciebie teraz nie oczekuje że będziesz z nimi 'trzymac', sami przekazali Ci to w dziwny sposób jak mówisz. Dla nich to w ogóle pewnie problem, także nie ma co się porównywać - totalnie inny świat niż nasz. Oni myślą że mają wielki przypał, my tego nigdy nie zrozumiemy i ciężko nawet interpretować takie zachowanie 😅
Motylek, tak na koniec dodam coś pozytywnego skoro zapytałaś - dziękuję! Prenatalne 13 lutego. Mam nadzieję że nie zwariuje
Motylek93, Marz91, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania od 11.2022
Aktualnie przyjmuje: Euthyrox 75, Clexane, progesteron, kwas foliowy metylowany, aspiryna 150mg, żelazo, witamina B i D
JA (31)
12.02 - 7.1 cm, prenatalne
16.01.2026 - 2.14cm i bijące serduszko ❤️
1.12.2025 ovitrelle, 11.12 ⏸️
09.2025 MTHFR homozygota, homocysteina ok
Zespół lepkiej płytki krwi, niska krzepliwosc
05.2025 i 07.2025 - 2 x biochem, 1 po ovitrelle
04.2025 ferrytyna do poprawy
09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
->Tarivid, Metronidazol 10 dni
08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5 - aktualnie kolo 1
On: 32 lata
04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!)

-
Aurora, tak mi przykro 🥺
-
Sikoreczka bardzo Ci dziękuję. Ta osoba jest młoda więc tym bardziej czuję niesprawiedliwość. I czasami po ludzku gubię się w tym życiu, że ja rozpaczam, bo nie mogę dać życia, a ktoś inny młody traci to życie.
Oczekująca cieszę się, że się odezwałaś. Przykro mi z powodu śmierci Taty i że nie udało się w tym czasie, gdy jeszcze był z Wami, zajść w ciążę. To jest bardzo bolesne.
Marz bardzo rozumiem Twoje uczucia i ten zalany łzami zastrzyk. I tak jak piszą dziewczyny, ja też nigdy nie zrozumiem czemu na świecie jest taka niesprawiedliwość. Brutalnie - po prostu jest. Dbaj o siebie i jeśli tego potrzebujesz, nie wahaj się unikać ich towarzystwa, zwłaszcza po tym w jaki sposób Ci powiedzieli o ciąży.
Paulinka, Księgowa, Czajnik dziękuję. Przykro mi z powodu Waszych strat i wzrusza mnie to, jak wiele doświadczeń mamy wspólnych i jak po dwóch zdaniach rozumiemy, co która może czuć w danej sytuacji. To ogromny skarb.
Czajnik przykro mi z powodu Babci - czy udało jej się powiedzieć o ciąży? A jak teraz sytuacja z Tatą? Jest jakieś leczenie?
Trzymam mocno kciuki za prenatalne :*
Aszin jak u Ciebie?
Aurorka... jestem myślami przy Tobie. Daj sobie tyle czasu ile potrzebujesz, a jak będziesz miała siłę, to napisz nam jak się czujesz.
Marz91, Czajnik lubią tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 34
❌️IO, hipoglikemia reaktywna, niedrożny prawy jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
❌️Kir AA, brak implantacyjnych
❌️Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
✅️Kariotypy prawidłowe
✅️Przeciwciała przeciwplemnikowe ujemne
✅️ANA ujemne, TRAB ujemne
❓️Co jeszcze mogę zbadać? AOA, pasożyty, homocysteina?
🧔🏻♂️ 36
❓️06.2025: 23,75 mln, ruch postępowy 14%, procent prawidłowych 3%
❓️fragmentacja z 2023 roku: prawidłowych 73%.
✅️Hla C1C1
IVF
I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️➡️nieprawidłowy😭 -
Hejka, ja jak zwykle w niedoczasie. Oganiam sprawy domowe, sprawy związane z starą pracą - zostały mi z dzieisjszym dwa dyżury więc powoli się pakuje, plus w każdej wolnej chwili szyję torby
Aktualnie tworze piękną czekoladową ze złotą nitką dla Aszin
A w życiu jak to w życiu, nie może być za kolorowo, kilka problemów jest...
Nadrobiłam, nawet sumiennie.
Aurora jest mi bardzo przykro, że maluszek nie został z Wami. Trzymam kciuki za kolejny transfer, by ten w końcu się udał. Daj sobie czas na ochłonięcie i odreagowanie, pamiętaj że tu jesteśmy i zawsze możemy Cię wesprzeć.
Aszin 3 zarodki to na prawdę bardzo dobry wynik . Sama obstawiałam że będzie 4, ale to znaczy że niewiele się pomyliłam. Kiedy masz zamiar testować?
Loraa czytałam o tej nietolerancji histaminy i nie zgrywa się to z moimi objawami. Tzn ja ból mam tylko podczas okresu przed 1-2 dni, zjedzone produkty nie mają tu nic do rzeczy. Lekarz który mnie aktualnie prowadzi, a który też diagnozował mnie pod kątem endo i adeno podejrzewa zespół pierwotnego bolesnego miesiaczkowania i nadwrażliwość na prostaglandyny. Jedyne możliwe łagodzenie tego to NLPZ i progesteron w drugiej połowie cyklu. I tak myśląc to by się zgadzało bo na te moje bóle działa tylko ibuprofen 400 mg, wzięty odpowiednio wcześnie. Dodatkowo też w cyklach stymulowanych gdzie progesteron mam wyższy bóle jak okresowe pojawiają się później - w cyklu IUI pojawiły się dopiero 8-9dpo, a nie jak normalnie 3-4 dpo.
Marz czy Ty masz dzisiaj podgląd? Trzymam kciuki za dobre wieści. I rozumiem Twoją złość, Bo czasami sama ja odczuwam. Mam w swoim otoczeniu takich znajomych. Jedni mówiący, że kolejne dziecko to nie, jak była szansa że zaszli przypadkowo to było już planowanie wyjazdu do Czech na usunięcie. teraz im się coś odmieniło i zaszli po 2-3 cyklach, oczywiście imprezy i nie dbanie o siebie były non stop. Inna para też, oboje z chorobami, nie dbający o siebie, używki w użyciu i tekst staramy się, po 3 tygodniach l4 ciążowe. Ja serio nie wiem jak to ludzie robią.
Frajda daj znać po wizycie w poradni chorób zakaźnych. Mam nadzieje, że na wyniki nie będziesz czekała jak ja czyli 5 tygodni.
Paulinka moje gratulację
I rozumiem Twoje niedowierzanie, sama miałabym ponownie po tylu latach bieli, te dwie kreski wydają się mityczne i nie możliwe do osiągnięcia.
Marz91, Carrie12, aszin lubią tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
- 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
IUI
-12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌
Starania STOP - zmiana pracy
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – ✅
• USG jąder - prawidłowe, brak ŻPN
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa jutro mam podgląd. Mam nadzieję, że to usg doda mi nowej energii do działania 🙂
Alysa, Carrie12, aszin, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
🧑🦱 31 👱 34🐈⬛
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa
cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
Accofil, Hydroxychloroquine, Acard, Equoral,
Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - start 22.01.26 -> 02.02.26 punkcja -> ❄️❄️❄️ 5.1.1, 5.1.2, 6.3.2
IVF III ⏳ marzec? -
Brzuchatki nasze, Wasze pozytywne informacje o bobaskach to duża pociecha dla mnie, bardzo się cieszę, że wszystko dobrze. Koniecznie dawajcie znać na bieżąco jak się czujecie i jak tam wasze wizyty🍀 🥹
Aszinku jak sie czujesz?
Czy ktoś gdzieś miał jakieś wieści o Brilce? Dawno się nie odzywała. Brilko- jeśli czytasz daj znać co u Ciebie 😘
Marz - trzymam kciuki za jutrzejszy podgląd, oby dał Ci kopa do działania ✊🏻
Iskiereczko - bardzo mi przykro, że u Ciebie taki trudny czas, wierzę, że przyjdzie moment kiedy będziesz mogła powiedzieć że to co bolesne jest już za tobą. Dużo siły dla Ciebie i dla Twojej bliskiej osoby, celebrujcie razem wspólny czas najdłużej jak się da.
Oczekująca - przykro mi z powodu śmierci taty, wierzę, że patrzy na Ciebie z góry i mocno się za Tobą wstawia.
Paulinko - kiedy idziesz podejrzeć bobasa ?
Alyska- czyli za chwilę otwierasz nowy rozdział w nowej pracy? Trzymam mocno kciuki ✊🏻
Wczoraj czułam się okropnie, fizycznie, lekkie mdłości, słabość, bóle brzucha, przeleżałam w łóżku cały wieczór. Byłam pewna, że się rozchoruję, ale dziś już wszystko dobrze. Rano śniło mi się przed pobudką, że były dwie kreski na teście, ale ja odkąd mam tyle progesteronu to mam takie sny, że najlepszy scenarzysta sci fi i fantasy by nie dał rady z tego scenariusza sklecić, mimo to wstałam z nadzieją, ale niestety. Pojechałam wykonać betę dla pewności, według zaleceń lekarza. Nigdzie nie mogłam znaleźć porządnej informacji kiedy właściwie jest odpowiedni moment na betę po transferze 3 dniowca. W całej tej sytuacji jestem wdzięczna za moje dwa mrozaczki, dzięki nim mogę na razie myśleć tylko o transferze a nie kolejnych zastrzykach, a to duża ulga dla mnie psychicznie no i fizycznie, bo organizm też może trochę odetchnąć.
Motylek93, Sikoreczkaaa, Iskiereczka00, Pustynia lubią tę wiadomość
starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
👩31l. - nadwaga
🧔31l. - translokacja zrównoważona 11%
3 x IUI - 2025r. ❌
I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️
01.2026 - PICSI - Gonal-F, Menopur -> 8MII-> 6 zapłodnionych 🍀🍍 🤞-> 3.1.1. I 3.1.2. ❄️❄️
18.01.2026 - transfer 10A 🍀🍍 - beta <2,3❌
20.02.2026 - FET 3.1.1 🍀
28.02.2026 ⏸️🍀🤞
betaHCG - 10 dpt - 30,70, 12 dpt - 34,90 -
Marz, no widzisz jestem tak zakręcona że pisząc posta myślałam, że dziś czwartek. Jestem już jedną nogą na wylocie, a w czwartek mam ostatni dyżur.
Aurora tak, powoli zbieram się na wylot stąd i lądowanie w nowej pracy. Czy zaczynam się denerwować? Tak.
Dostałam dziś w ogóle od współpracowników prezent na odchodne. Zegarek i %
Takie sny dobijają, bo mamy często świadomość jak bardzo jest to nierealne. Nie wiem czemu nasze głowy nam to robią, może to z silnego poczucia miłości jaką w sobie nosimy do tych dzieci? Ja ostatnio śniłam że byłam w ciąży i zastanawiałam się z mężem gdzie iść na badania prenatalne🫣
Mam nadzieje, że wynik bety pozwoli Ci zamknąć ten rozdział i ruszyć dalej. Masz racje, dwa mrozaczki czekaja na Was :*Starania od 12.2022
33 👩🦰
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
IUI
35🧔♂️
• badania hormonów – ✅
Iskiereczko, też mnie to dziwi jak wiele tutaj w sumie obcych bab (😅) ma ze sobą wspólnego. I mysle że rozumiem smutek, jak ktoś odchodzi powoli i patrzymy na to bezradnie to trochę tak jak ze staraniami - możemy coś tam zrobić, ale często wniosek jest taki że mały wpływ mamy na to co się dzieje... A jak to młoda osoba, to pewnie jeszcze trudniej się pogodzić. Wysyłam wsparcie ile sił we mnie!
A mojej babci nie udało się powiedziec, ona od jakiegoś czasu słabo kojarzyła. Ale byłam u niej z tatą po raz ostatni, czuje że się dobrze pożegnałam. Na pogrzeb nie mogłam przyjechać, doskwiera mi mocno emigracja ale to kolejny temat rzeka, do konsultacji z moim mężem który nie chce wracać 😛 a u Taty słabo. Chemia od połowy lutego jeśli dożyje. I nawet nie mam jak go odwiedzić. Dobra ale nie chcę tu smucić bo forum ma inna problematykę
Marz, to dawaj znać jutro co tam podejrzalas
Aurora, świetnie że tak szybko patrzysz pozytywnie na dwa mrozaczki! Widzę że jesteś super silna! No i masz rację - jest sporo nadziei na kolejne cykle, to był tylko jeden z wielu
Alysa a Ty na razie skupiasz się na nowej pracy, tak? Nie kusi Was popróbować naturalnie? 😅 Pamiętam że ja zaszłam w ciążę (co prawda biochem, ale dla mnie był sukces bo pierwsze dwie kreski) miesiąc po tym jak się dowiedziałam że zmieniam pracę i była całkiem miła panika, tak tylko mówię
Marz91, Carrie12, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2022
Aktualnie przyjmuje: Euthyrox 75, Clexane, progesteron, kwas foliowy metylowany, aspiryna 150mg, żelazo, witamina B i D
JA (31)

-
Czajnik nie kusi
tzn. ustaliliśmy decydując się na moją zmianę pracy, że zawieszamy starania na przynajmniej mój okres próbny, a mój mąż jest w tym konsekwentny, mimo że życie w tej sferze nam się rozbujało
. Potem jak dostanę kolejną umowę będziemy ogarniać co dalej. Mamy na głowie kredyt mieszkaniowy, a nie chcemy sobie załatwić w razie czego że zostaniemy o jednej pensji
A z reszta sama wiesz jakie mamy strączkowe nadzieje, na takie zachodzenie. 3 lata się nie udało to teraz trudno uwierzyć że się uda. Dlatego grzeje ławę rezerwową i mam nadzieje, że robię to jako jedyna ! Wy macie działać. W międzyczasie będę ogarniać immuno mimo iż mój lekarz zalecił wstrzymać się na czas po drugim IUI, że niby za wcześnie według zaleceń., No ale hello, my tu 3 lata się staramy. Ogólnie jak byłam ostatnio na wizycie to ustaliliśmy że jaka by nie była nasza decyzja co do dalszych starań to w okolicy kwietnia mam przyjść żebyśmy powtórzyli badania hormonalne w tym AMH, żebyśmy wiedzieli na czym stoimy i czy nie goni nas czas. No i wiem, że mimo wszystko nie odrzuca on leczenia immuno, a tego się obawiałam.
Czajnik, Marz91, Carrie12, aszin, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
IUI
35🧔♂️
• badania hormonów – ✅
Aurora - bardzo kibicowałam kropkowi ale kciuków nie puszczam! Jesteś niesamowicie silna ale życzę Ci, żebyś już nie musiała

Iskiereczko - Rozumiem twój smutek i przytulam mocno
Alysa - pochwal się później torebką
! Z tego co piszesz, lekarz ma na was plan, nie odrzuca leczenia immuno więc... niech ten okres próbny Ci zleci jak najszybciej!
Marz - dawaj znać jak po wizycie!
A co u mnie - dobrze. Męczą mnie mdłości ale to nic wielkiego, jem po prostu mniejsze porcje, słucham organizmu. Jeżeli chce pić sok z mango oraz jeść jogurty to niech tak będzie.
Czekam na prenatalne - mam nadzieję, że mnie trochę ugruntują, że wszystko jest ok.
O ciąży wie tylko garstka osób. Czekam na drugi trymestr.
Z ciążowych strachów - w 8 tygodniu okazało się że moje TSH wynosi 6,1! 4 miesiące przed ciążą miałam badane TSH i wynosiło 1,5. Najprawdopodniej ciąża albo uruchomiła jakiś autoimmunologiczny proces zapalny albo mam małą objętościowo tarczycę i nie dała radę produkować hormonów dla dwojga. Od razu gdy dostałam wyniki zapisałam się do lekarza i już kolejnego dnia zaczęłam przyjmować letrox w dawce 75.
Najadłam się strachu, przepłakałam parę dni ale czuję, że zrobiłam wszystko co mogłam. W poniedziałek powtarzam badanie tarczycy i zobaczymy w jakim stanie jest ona teraz.
Marz91, Motylek93 lubią tę wiadomość
-
Aurora, na pewno te Mrozaczki ocierają łzy. Wierzę, że jest tam Twój bobas albo dwa!
Marz, trzymam kciuki!
Iskiereczko, czekam niecierpliwie na Twoje działania!
Alysa, obyś już pierwszego dnia w nowej pracy utwierdziła się w przekonaniu, że to była najlepsza decyzja w Twoim życiu!
A ja się czuję… progesteronowo 😵💫 Zmęczenie, ból piersi, czasem zawroty głowy. A w autobusie męczą mnie niektóre perfumy 😆
Carrie12, Alysa, Marz91, Motylek93, Jupiter, Iskiereczka00, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Carrie kilka zdjęć torebek mam na insat - od nitki. Za dużo postów tam nie ma, ale będę starała się tam wrzucać. Na dniach myślę że pojawi się tam torba Aszin

Aszin no właśnie obawiam sie tego pierwszego dnia bo będą szkolenia itd xD Ale widzę że prożek wchodzi w Twój organizm konkretnie
Carrie12, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
IUI
35🧔♂️
• badania hormonów – ✅
@aurorko kochana, nie dziwie sie ze Twoje dwa mrozaczki koją zbolałe serduszko... 🥹mam nadzieje ze któryś z nich zadomowi sie na długo pod Twoim sercem❤️
Bobaska, a raczej jego domeczek jadę podejrzeć jutro... 🥹
@aszinku, jutro wieczorem (biorąc pod uwage ze miałaś transfer w południe!) Moze juz byc widoczny cien cienia 😎 mocno kibicuje by tak bylo!, a wtedy drzemki wjeżdżać juz beda na legalu i bez wyrzutów- u mnie codziennie od transferu tez leci spanko po pracy 😅 budzę sie i nie wiem jaki mamy rok ani dzien tygodnia xD dawno tak dobrze nie spalam
W ogole to masz wiecej objawow niz ja jak dotąd 🤣
@alysa, ja mysle ze immuno to moze byc dobry trop. Wybacz nie pamiętam, a hematologicznie jestes przebadana? Życzę powodzenia w nowej pracy❤️ ja dostalam odpowiedzi stycznia nowy zakres obowiązków, no coz, niefortunnie sie złożyło ale "trudno". Marzyłam o takim problemie
@carrie, kiedy prenatalne? Robicie tez NIPT?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 19:34
aszin lubi tę wiadomość
-
Czajniku te prenatalne masz 13 lutego tak żeby 14 lutego już spokojnie świętować. ❤️
Aszinku czy ty jutro bawisz sie w sporty ekstremalne i sikasz na patyk? 🫢
Alysa jak dla mnie dobra decyzja o zawieszeniu. Sama mialam w planach zmianę pracy jakby sie nie udało i tez byłby stop w staraniach. Choć u nas to raczej ciąża naturalna by sie nie zdążyła ale wolałabym mieć spokój że finansowo będziemy stać dobrze bo bedzie macierzyńskie. 3 miesiące szybko miną a będziesz mieć czas żeby posuplementować sie i zakorzenić w nowej pracy.
Aurora pamiętam że tez duzy komfort psychiczny dawały mi mrozaczki. Wierze, że wśród nich jest ta upragniona iskierka. 🥹✊️
Carrie ważne że zareagowałaś i sie wspomogłas mi też tsh wywaliło po transferze i musiałam zwiekszyc letrox i wszystko było ok. Ja mysle że normalnie kobietą tez wywala tsh nikt tego nie bada i nikt o tym nie wie. A my stataczki wiemy o wszystkim i potem niestety glowa pracuje. Będzie dobrze ❤️
Ja już po prenatalnych. Niecałe 600g chłopa. ❤️ wszystko ok, szyjka trzyma, serduszko pieknie bije. Na samym początku wypiął sie dupką i leżał poprzecznie a ciagle mi sie wydawało że jak się ruszał to walił zarówno z lewej jak i prawej wiec juz wszystko wiadomo 😀. Musiałam zjeść cos słodkiego i pochodzić i sie udało wszystko pomierzyć. 😀
PaulinKA, Marz91, Motylek93, Alysa, Carrie12, Czajnik, aszin, Księgowa, Iskiereczka00, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
18.11 6,8 cm akrobaty 🏋♂️
28.01 600g cudu 🧸
🍀🍀🍀🍀

-
Alysa - podejrzałam i robisz piękne rzeczy! Szydełkowe maskotki też skradły moje serce. Gratuluję talentu, wyobraźni i cierpliwości
.
PaulinKA - robimy nipt - zapewne SANCO ale jeszcze nie jestem pewna czy w najbliższy piątek (10t4d) czy poniedziałek (11t). Prenatalne mamy 12 lutego więc też już niebawem. Daj znać, jak tam domek bobaska
Sikoreczkaaa - dziękuję za wsparcie
. Nigdy nie miałam problemów z tarczycą (a wiem, jakie to ma znaczenie dla rozwijającego się dziecka) więc był to dla mnie szok. Mam poczucie, że robię wszystko co mogę i zobaczymy jak udało się mu spaść. Oby do przyzwoitego poziomu!
600g chłopa to już całkiem dużo! Ale ten czas leci, dopiero co gratulowałam Ci ciąży a tu już ponad połowa za tobą
Motylek93, Sikoreczkaaa, Alysa lubią tę wiadomość
-
Carrie - zazdro że możesz sobie tak o zrobić te różne testy nipty nifty I co tam jeszcze mają, ja się nawet nad tym nie zastanawiam i nic nie robię i grzecznie czekam na prenatalne. Dopiero jak na nich coś wyjdzie nie tak, to będę mogła zrobić jakiekolwiek inne badania... Ale z drugiej strony nie muszę się tym przejmować wcześniej 😅
Sikoreczka, świętować to nie wiem czy już będę mogła bo tak od razu na tych badaniach coś wyjdzie? Nie czeka się kilka dni na wyniki?
Wow, 600g! To już ma siłę brykać w brzuchu😁
Paulinka, daj jutro znać! Może fotka jakaś już będzie? 😁
Aszin, juz jutro testujesz? Nie puszczamy kciuków!
aszin, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
Starania od 11.2022
JA (31)

-
Czajnik to wszystko zależy czy badania krwii zrobią przed prenatalnymi żeby wyniki były na dzień prenatalnych. Jeżeli tak to juz wszystko będzie wiadomo w ten dzień.
Czajnik lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk