Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskiereczko, bardzo mi przykro, że życie rzuca Ci teraz same kłody pod nogi, moje kondolencje.
Siesiepy, dzięki, że pytasz i też fajnie przeczytać, co u Ciebie 🙂 To tak, mieliśmy w tym tygodniu połówkowe, wszystko wyszło dobrze, Mały się ładnie zaprezentował i pani dr mogła wszystko dokładnie sprawdzić. Powiedziała, że nie ma żadnych objawów CMV, także ulga. Dodatkowo w przyszłym tygodniu będziemy robić neurosonografię u specjalisty, który leczy też kobiety z CMV i skonsultujemy moje wyniki, żeby już ostatecznie zamknąć temat. Na amniopunkcję na pewno się nie zdecydujemy. Zaczęłam właśnie zwolnienie i próbuję ogarnąć sobie jakąś rutynę dnia 😃 miałam iść od kwietnia, ale wkurzyli mnie w pracy i poszłam trochę wcześniej.
Marz91, Carrie12, Motylek93, Czajnik, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Siesiepy, ja też dziękuję że pytasz
.
Ja czuję ruchy już od tygodnia
. Na razie delikatne, jak muśnięcia rybki
. Strasznie mnie to rozczula. Wahamy się nad imieniem. Mamy swoje typy ale podobają nam się wszystkie trzy. Będziemy przymierzać do nazwiska i myśleć.
Parę dni temu zainstalowałam w końcu aplikację do monitorowania ciąży. Tak do 18 tygodnia używałam tylko tej wbudowanej w iOS. Bałam się, początek ciąży chciałam po prostu przeczekać (monitorując to cholerne TSH które wystrzeliło mi w kosmos) - dotrwać do momentu gdy będę czuła, że malutka jest ze mną bezpieczna. Bo skoro mój organizm zawodził mnie tak długo - nie miałam do niego zaufania.
Teraz czuję się spokojniejsza. Odczuwam wyraźnie "baby brain" - gorzej kojarzę, w pracy muszę czytać 3 razy to, czego ode mnie chcą ale... część w mózgu która odpowiadała za "overthinking" również się wyłączyła
. Mniej panikuję. Wszystko będzie dobrze.
Minus jest taki, że po staraniach które były kosztowne (komu o tym mówić, jak nie wam!) budżet na dzidzię jest dość uszczuplony. Musimy wymienić auto więc to jest nasz główny wydatek na ten moment. Później wózek, fotelik i cała reszta. W kolejnych latach będzie nas czekał remont albo szukanie czegoś większego na kredyt. Nie mam komfortu żeby za bardzo poszaleć z zakupami ale... zamierzam kupić już coś dla malutkiej po połówkowych
. To będzie nasz pierwszy zakup.
Czajnik - utożsamiam się z tobą
. Ja mam UoP ale dużo więcej zarabiam przyjmując klientów na B2B więc będę pracowała najprawdopodobniej do lipca (jak się uda!). Jest to uciążliwe ale póki daję radę to cisnę! Też mam problem z hemoroidami więc duuużo piję. Trochę pomaga ale krew po wizycie w toalecie bywa stresująca.
Frajda - Jak dobrze, że nie ma objawów CMV! To musi być duża ulga. Jak duży jest twój synek? Czy macie już imię dla niego?
Marz91 - Bardzo podoba mi się wizja spanka w takiej komorze. Koksujesz swój organizm totalnie i z tego co piszesz, jesteś w jak najlepszych rękach
. Życzę Ci tego, żebyś jak najszybciej trafiła do swojego ginekologa po kartę ciąży.
Aga_92 - ja nie doczekałam mojej histeroskopii ale wiem, że w razie czego prywatnie można ją robić w znieczuleniu. Znam też kilka historii że samo "pogmeranie" w macicy ułatwiało później zagnieżdżenie zarodka. Pochwal się też, co sadzisz
. Ja mam do dyspozycji tylko balkon ale w tym roku planuję postawić na warzywka, zioła, szałwię, lawendę i stokrotki
. Wszystko co bezpieczne dla mojego kota bo uwielbia gryźć kwiatki.
Sikoreczkaaa - bardzo spodobało mi się to "Nastawiam sie pozytywnie jak włożyli dzieciaka to teraz niech wyciągną."
. To jest właśnie właściwe podejście! Czy z wyprawki masz już wszystko?
siesiepy - ciocie z niedobitków czekają na Kubusia
. Dziecko-cud które zapoczątkowało pozytywne historie na naszym wątku. Twoja historia i doświadczenie bardzo mi pomogło na wielu etapach mojej niepłodnościowej podróży. Bardzo Ci za to wszystko jeszcze raz dziękuję
Motylek93, Marz91, Czajnik, Frajda, Sikoreczkaaa, Aga_92, siesiepy lubią tę wiadomość
-
@siesiepy ciesze się że już końcówka i zaraz będziecie przytulać się z Kubusiem 🙂 u mnie pannica drobniutka idzie 10 centylem, ale rośnie przepływy mam dobre, szyjka zamknięta 😁 prowadząca zapisała mnie jeszcze do znajomej profesor, aby obejrzała dzieciaczka. Chce sprawdzić tą nerkę i naczynka w sercu, bo na echo pień płucny był szerszy od aorty, ale w normie do wieku ciąży. Wewnętrznie mam dobre przeczucie, że wszystko jest w porządku i się nie przejmuje. Ale skoro chcą mnie badać to nie protestuje 😂
@aga ja miałam histeroskopie office z pobraniem wycinków. Do przeżycia te badania, jak masz office to widzisz na kamerce, lekarz też mówi co widzi. Ból jak miesiączka, a i jak znieczulali szyjkę to ból jak znieczulenie zęba 🙂
@carrie @frajda @czajnik wasze rybki zaraz się zamienią w bokserów 😂 moja mała kocha kopać w pęcherz/krocze/szyjke więc kibelek muszę mieć w zasięgu wzroku 😂
@sikoreczka haha no tak nie ma już wyjścia 😂 a jak się czujesz? Brzuszek mocno ciąży?
@marz twój opis zabrzmiał jak książka Kaczkowskiego Życie na pełnej petardzie. Ale wszystkie twoje działania na pewno zaowocują wierzę w to mocno 🙂
@aurora trzymam kciuki za was, transfer już niedługo super 🥰🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 10:05
Marz91, Czajnik, Frajda, Aga_92, siesiepy lubią tę wiadomość
33& 34 ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm
12.26r 3 krwotoki dzidziuś dzielnie walczy 💪
5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋
3.03 połówkowe 391g kobitki🩷🦋
21.04 - III prenatalne 1091g 🩷🦋, SGA kruszynki
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa,
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Carrie, mamy już 430 gramów 😱😊
Motylku, ja wyczekuję tych ruchów, ale i bez nich już mam problem iść na spacer z psem gdzieś dalej, bo szybko pęcherz daje o sobie znać 😂 i podobnie jak Ty mam dobre przeczucia, że z dzidiutkiem jest wszystko ok i nie zamartwiam się niepotrzebnie 😉 jestem jakaś wyluzowana w ciąży 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 22:45
Carrie12, Motylek93, Aga_92, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Carrie12 slyszalam tez o tym ze w znieczulenie i to office Motylku
fajnie ze tak gladko to przeszlas chociaz ja nie wiem czy bym chciala to ogladac 🙈 tez nam lekarka o tym mowila ze czasami takie pogrzebanie wlasnie pomaga. Czuje ze bede musiala sobie to w glowie w krotce poukladac
Carrie ja to mam na balkonie tez ziola, szczypiorek i obowiazkowo mieta i duuuzo kwiatkow 😁 a na dzialke to papryki, pomidory, rukola, salata,cukinia,dynia, fasolka, ogorki
lubie tez pozniej przetwory ze swoich zbiorow robic 
Troche ciezki dzionek dzisiaj, ale wszystkiego dobrego dla Was wszystkich i cudownego weekendu 🥰🌷
Marz91, Carrie12, Motylek93, Frajda lubią tę wiadomość
41cs
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
24.04 ⏸️
25.04 beta 225
27.04 beta 460
29.04 beta 829 -
Carrie ruchy to nowy spokój w tym czasie i nowy etap. ❤️ ja już mam prawie wszystko jeszcze tylko porządki porobić. 😅
Motylek no już powoli robie sie ociężała zwłaszcza wieczorem ale i tak sie zawsze zastanawiam jak ten bobas sie tam mieści. 😅
Aurora mocno kibicuje żeby jednak ten transfer który wybrał Ciebie ostatniego marca dał w końcu spokój 💚
Siesiepy odliczamy razem z Tobą, już tak niedługo 🥹
Aga92 czlowiek sie boi nieznanych. Ale czasem okazuje się że strach ma wielkie oczy i wcale nie było tak źle. Ja zawsze sobie mówię że jak ktoś dał radę to ja też dam. 😁 zazdroszczę upraw na balkonie. Ja mam tak mały balkon że tylko pelargonie i pranie wchodzi. Choć mam w planie kupić suszarkę bębnową to może wejdzie wiecej kwiatków 😅
Marz jak tam? 🙂
Miłego dnia dziewczyny, choć u mnie szaro i pada. 💀
Motylek93, Carrie12, Marz91, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
18.11 6,8 cm akrobaty 🏋♂️
28.01 600g cudu 🧸
15.04 2200 g misia 🐻
🍀🍀🍀🍀

-
Sikoreczkaaa no ja jeszcze sobie czekam na rozwój wydarzeń. Mam już wykupione ovitrelle, czeka na wyliczony dzień. Przed świętami mam wizytę w klinice to się dowiem jak tam moje hormony. W między czasie mam jeszcze jedną wizytę u mojego gina, chce się upewnić czy na pewno wszystko idzie zgodnie z planem. Także ja jeszcze trochę muszę uzbroić się w cierpliwość.
Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
🧑🦱 31 👱 34🐈⬛
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56 -> 2,44
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa
cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
Accofil, Hydroxychloroquine, Acard, Equoral,
Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - 22.01.26 -> 02.02.26 punkcja -> ❄️❄️❄️
5.1.1, 5.1.2, 6.3.2
IVF III - 03.04.2026 -> 14.04.26 punkcja -> ❄️❄️❄️
5.1.1, 5.2.2, 5.2.1
PGT-A ⏳⏳ -
@aga ja też przeżywam mocno zabiegi, pamiętam jak na drożność szłam z duszą na ramieniu, zresztą histero też ale myślałam że robie to wszystko dla tego malucha. Tak jak piszesz poukładaj to sobie w głowie, szczególnie że histero przy porodzie to pestka 😂 i trzymam mocno kciuki żeby jednak te zabiegi nie były potrzebne 🙂
Carrie12 lubi tę wiadomość
33& 34 ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm
12.26r 3 krwotoki dzidziuś dzielnie walczy 💪
5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋
3.03 połówkowe 391g kobitki🩷🦋
21.04 - III prenatalne 1091g 🩷🦋, SGA kruszynki
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa,
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Sikoreczko pelargonie sa piekne, tez zawsze mam i surfinie i supertunie
naszczescie mamy spory balkon. To prawda ze boimy sie to czego nie znamy i czasami wcale tak zle nie jest ale itak ciezko sie przelamac 🙈
Motylku ja na droznosc tez sie mega balam i niestety milo nie wspominam i bylo gorzej niz sie spodziewalam 😬 i ogolnie czesto o tym mysle ze mozna miec duzo gorszych rzeczy i ze wlasnie przy porodzie nijak te zabiegi sie maja ale wtedy przewaza mi mysl ze te zabiegi to 0 gwarancji a jednak porod to jest dziecko i to juz zupelnie inna bajka. Dzisiaj nie wiem co bedzie, czas pokaze.
Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
41cs
Starania od 03.2023
👱♀️34 🧑40
Euthyrox n75
Symformin xr 750
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
💉 accofil
Cykle owulacyjne ✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
24.04 ⏸️
25.04 beta 225
27.04 beta 460
29.04 beta 829 -
Marz kurde a liczyłam na Twoją relację z tej komory.
Przypomnij mi, jak kosztowo wychodzą takie pobyty w tej komorze u Ciebie i jak kosztowo miała wychodzić nocka? Mówisz, że idziesz trybem „nic nie dzieje się bez przyczyny”. Faktycznie ilość zbiegów okoliczności czasem zadziwia i wygląda to, jakby był pisany nam jakiś konkretny plan w niektórych sytuacjach. Szanuję Twojego lekarza, widać, że chłop ewidentnie jest „dla pacjentów” a nie tylko dla pieniędzy. 😊 I fajnie, że prowadzi też ciąże! Poza kliniką gdzieś? Bo różnie kliniki podchodzą do tego i ja jestem chyba fanką tego, żeby jednak ciąże nie były prowadzone w klinikach. :p I ja wolę indywidualne podejście, masz pewność, że jest dopasowane, a nie stricte protokołowe. Ogromnie się cieszę, że ten hardcoreowy czas w życiu, gdzie miałaś zapierdol, w końcu minął. Zapierdol jest dobry, ale jak jest zdrowy i się go chce. Tamten definitywnie nie był. Leć z tym flow, ale ja chcę o nim czasem poczytać haha.
U mnie nie wiem kiedy to zleciało. Przez ten tydzień myślałam, że zaraz się rozpakuję, ale od wczoraj mam wyciszenie wszystkiego i napadł mnie dół, że sobie jeszcze poczekam. :p
Aga może głupie pytanie, ale zachowujesz w pełni higienę badania? Nie wiem, jak to się ma na posiew, ale mi aktualnie ogólne badanie z osadem nigdy nie wychodzi czyste jak łza i zawsze coś tam w wynikach pojedynczego się przyklei. Pobieram próbki zawsze tak samo od lat, więc nie wiem od czego to zależy, może w labie za długo leży. :p Boisz się histero? Jeśli tak, to mogę spytać, dlaczego? Może uda nam się rozwiać Twoje obawy co do tego badania. 😊 Ja też miałam biopsję ze scratchingiem. Dziewczyny na forum pisały o przeraźliwym bólu, ale bardzo krótkim, więc pamiętam, że usiadłam na tym fotelu naszykowana do wbijania paznokci w uda (zawsze tak robiłam u dentysty gdy borowali mi na żywca
), czuję w pewnym momencie lekkie szczypnięcie i delikatny ból od tego, myślę sobie, że dopiero mi rozwarł szyjkę macicy wziernikiem, a on do mnie że… Już koniec. I jak się czuję. Także tak. Histero robią na krótkim ZO, więc też inaczej. 😊 Za to kolposkopię z biopsją skrawkową wspominam bardzo źle. :p Pamiętam, że przed elektrokonizacją (gdzie też miałam takie krótkie ZO jak do histero) stresowałam się okropnie, a serce na tych aparaturach waliło mi jak durne. Na sali pielęgniarki i lekarz coś tam ze mną próbowali żartować, to pamiętam, że zdołałam ledwo im jednym słowem odpowiedzieć i… odleciałam. Stresu dużo więcej, niż to było warte. Raz przeżyjesz i potem będziesz chodzić bez problemu na tego typu zabiegi.
Na pewno nie chciałabym mieć histero w znieczuleniu miejscowym.
Jakby wykryli coś do usuwania to już oczami wyobraźni mam w głowie to, że czuję to gmeranie i ból w trakcie, jak czułam podczas usuwania pieprzyków czy guzka w piersi.
Sikoreczka z tej strony łuszczycowe paznokcie, łączę się w bólu i ochocie oglądania cudzych.
Jak włożyli to niech wyciągną.
Będą wyciągać czy sam wylezie? 
Czajniczku ja pamiętam, że te motylki poczułam w busie raz i zastanawiałam się, czy to to. Powiem Ci tylko tyle, że to może być pełen obrót dziecka w macicy, bo na późniejszych etapach to jest bardzo podobnie odczucie. :p Narzekamy na nasz kraj, a tu to jednak ciężarne mają jak pączki w maśle pod kątem zwolnień, urlopów i innych cud na kiju. No, na demografię i tak się to nie przekłada.
Witam w klubie hemoroida.
Rób sobie co 1h przerwę na 5 minut, żeby rozruszać nogi. Ja już od wtedy bardzo puchłam, jak siedziałam.
Aurora organizm zrobił Cie w owulacyjne jajo, ale był na tyle miły, żeby się zgrać z panią lekarz. O której Ci grzać kciuki?
Frajda dobrze zrobiłaś, jak Cię wkurzyli to nie ma co się poświęcać dla nich teraz. Rutyna sama przyjdzie, choćby miała polegać w 90% na dodatkowym spanku. Ogromnie cieszę się, że CMV przechodzi tylko do historii i stresujących wspomnień.
Carrie ja od siebie powiem, że ubranka kupowałam na vinted, wózek mam używany, tak samo łóżeczko. 😊 Dzięki temu też udało nam się odłożyć na auto. Polecam ten kierunek, bo rzeczy często są w stanie bdb/idealnym za ułamek kwoty. Fajne i niedrogie foteliki są z avionaut, chociaż ja upolowałam maxi-cosi pebble s w jakiejś promocji na limango. Kupcie fotelik i bazę, jeśli chcecie, na pewno po zmianie auta. My poszliśmy w sam fotelik bez bazy, będziemy zapinać na pasy, baza przyjdzie potem – albo przy zmianie fotelika na większy, albo jakiś czas po zakupie auta, żeby mieć pewność, że wszystko jest dopasowane. 😊 Jaką apkę zainstalowałaś? Tą popularną od warzyw i owoców?
Motylku u mnie na wątku dwa dzieciaczki były w 5 centylu, urodziły się jako późne wcześniaki (35-36tc) i są zdrowe. Jeden z nich, ten wcześniejszy, potrzebował wsparcia w karmieniu, ale na razie wychodzi na to, że to są po prostu takie miniaturowe niemowlaki. 😊 Na USG były małe, ale rosły równomiernie. Więc jak coś nie stresuj się. Nie każdy musi urodzić się z wagą 4kg. Niech badają jak chcą, lepiej więcej niż mniej, skoro nic nas to nie kosztuje.
Czajnik, Carrie12, Aga_92, Marz91, Motylek93, Frajda lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️35♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
Kubuś 💙 5.04.2026 🐣

-
Siesiepy no wlasnie zawsze do tych wszystkich badan to na maxa staram sie zachowac sterylnosc zeby jakiez gowno nie wyszlo, nawet rece dezynfekowalam, uwazalam zeby nic nigdzie nie macnac 🙈 no nie wiem z czego to wynika, ze cos tam wyszlo.
Ja to Twoja historie dlugo sledzilam, podgladalam zza krzaczka wczesniej, wiem jak duzo przeszlas
z tymi zabiegami to jest niesamowite jak szykujesz sie na cos strasznego a pojdzie gladko. Tak jak piszesz ze myslalas ze to dopiero poczatek a juz koniec. U mnie strach mysle wynika z 3 rzeczy jak tak o tym intensynie rozmyslam.
1. Ze nigdy nie mialam zadnych powaznych zaniegow, znieczulen (po za tym u denstysty oczywiscie) czy tym bardziej norkozy. I nie wiem jakbym to przeszla jest to nieznane a nieznanego czesto sie bardzo boimy.
2. Mysle ze tragiczne znosze wszelakie ingerencje, po dentyscie to glowa mi peka i ogolnie masakrycznie sie czuje nawet jak mi wiele tam nie robia, na pobraniach krwi zdarzylo mi sie stracic przytomnosc , a droznosc z lipiodolem to byl juz totalny koszmar i milo tego nie wspominam 😬 niestety w glowie mialam ze pewnie przyjemnie nie bedzie ale do przezycia, no jak widac przezylam ale drugi raz bym juz w zyciu nie poszla 🙈 zastrzyku sama tez sobie nie daje rady zrobic i moj musi mi robic i nadal przy kazdym czuje mega napiecie
3. Brak gwarancji. Boje sie ze zrobie to wszystko i sie nacierpie i itak sie nie uda ani nic nie znajda.
Mi to chyba serce by po za skale wyskoczylo przed takimi zabiegami 🤣 no nie wiem czy kiedys to poczuje, moze jakis impuls przyjdzie, jakas juz totalnie sciana ze ostatni gwizdek i teraz albo nigdy. Mi nawet ciezko bylo zdecydowac sie na klinike
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 16:09
41cs
Starania od 03.2023
👱♀️34 🧑40
Euthyrox n75
Symformin xr 750
💉 accofil
Cykle owulacyjne ✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
24.04 ⏸️
25.04 beta 225
27.04 beta 460
29.04 beta 829 -
siesiepy ja za 10 sesji po 2 godziny płaciłam 1200zl. Nocleg to 12 godzin za 350 zł. Ale często przy jakiś okazjach są promocje. Teraz mają 2+1, wcześniej 2 w cenie jednego. Często to jest więcej niż 12 godzin, kwestia dogadania. Mnie już tam babeczki znają to też mówią że jakąś promocję mogą wykombinować. No ale złożyło się tak, że póki co nie mam czasu. Będę przed transferem starała się chociaż 2 takie nocki zrobić, żeby trochę moją adenomioze wyciszyć.
A co do lekarza, to już kiedyś pisałam, jest może specyficzny, ale ma wiedzę i właśnie widać, że zależy mu na pacjentkach. Często ma opóźnienia bo poświęca tyle czasu ile potrzeba. U mnie w mieście jeszcze przyjmuje wieczorami, co jest plusem, a największym plusem, że to właśnie nie lekarz z kliniki tylko przyjmuje po drugiej stronie ulicy 🫣 ja minuty do niego nie idę 😅 a wiem, że ciążę prowadzi w końcu ginekolog położnik. No i kolejny plus jak mi szybko tą laparoskopię zrobił i to na nfz 🙂 także jak coś potrzebuje to od razu uderzam do niego. Pisałyśmy kiedyś, że najważniejsze, że ogarnia różne tematy, nie musi sobie ze mną śmieszków urządzać. Chociaż ja tam łapie jego specyficzny humor. Noo może jedyny minus, że gabinet nie jest idealnie komfortowy, nie ma kapciuszków i różnych udogodnień ale mi to rekompensuje wiedza.
Aga_92 trochę mi mnie przypominasz bo ja wbrew pozorom też się boje i potrafię dostawać ataków paniki. Raz też tak spanikowałam u lekarza, że zabrało mnie pogotowie bo straciłam przytomność 😅 na pobieraniu krwi też zawsze panie pytają czy wszystko dobrze bo się robię blada jak ściana, ostatnio mi pani powiedziała że mi tak krew odpłynęła, że aż przezroczyste usta miałam. Szpitali boje się też panicznie. Ja dlatego po laparoskopi od razu prosiłam lekarza o wyjście do domu, bo to dla mnie trauma. Za wiele razy coś mi się tam działo. Mi się wg szpitale kojarzą z samotnością. Mam to tak zakodowane po jednej sytuacji. Też miałam zabieg, też krótki, dużo młodsza byłam, dopiero co poznałam mojego obecnego narzeczonego. I musiałam być operowana jakieś 30 km od domu. Czułam się tak samotna, bo do każdej dziewczyny ktoś przychodził, chłopak, rodzice, żeby głupie picie kupić. Ja nie miałam nikogo, rodzice pracowali, też nie chciałam ich ganiać. Do tego stopnia to się na mnie odbiło, że po pierwszej punkcji jak przez mgłę pamiętam, że się obudziłam i błagałam żeby mój narzeczony mógł do mnie wejść bo mówiłam że wpadnę w histerię 🙈
Przed każdym wejściem do gabinetu mam kołatanie serca i się trzęse jak na typowy atak paniki. Ale nauczyłam się zakotwiczać tak w rzeczywistości, jak dostaje napad, że nie tracę przytomności w ostatnim czasie.
Ja tylko taki uparciuch jestem i brne w to dalej, chociaż też mi psychicznie ciężko i mam jakieś traumy z zabiegami związane. Ale jestem już tak daleko, że nie poddam się dopóki nie wyczerpie możliwości. Większy strach we mnie budzi myśl, że obudzę się pewnego dnia, za jakieś 10 lat na przykład i będę miała okrutne wyrzuty sumienia, że nie zrobiłam wszystkiego co mogłam, a wtedy będzie już za późno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 17:12
siesiepy lubi tę wiadomość
🧑🦱 31 👱 34🐈⬛
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨
Zmiana kliniki 10.25
5.1.1, 5.1.2, 6.3.2
5.1.1, 5.2.2, 5.2.1
PGT-A ⏳⏳ -
Jestem 🩷 Po 72 dniach w końcu przyszedł okres, od jutra zaczynam stymulację.
Obiecuję Was nadrobić jak najszybciej, stety-niestety mocno ograniczam używanie telefonu dlatego tak mnie tu mało.
Iskiereczko, tak bardzo mi przykro!
Carrie12, Jupiter, Frajda, Marz91, brilka, Motylek93 lubią tę wiadomość
Starania od 03.2024, nigdy nie zobaczyliśmy ⏸️
💃Ona: ‘95, PCOS, długie cykle (50-70dni). Lametta + Ovitrelle x10 ❌
🕺On: ‘91 walka z obniżonymi parametrami nasienia i wysokim DFI (obecnie obniżony ruch, morfologia 1%, DFI 21%)
Zalecono IVF 🔬
30.03.2026 rozpoczęcie stymulacji
10.04.2026 punkcja 💉(28 komórek) ICSI na 10 komórkach
16.04.2026 ❄️❄️❄️ (4.1.1)❄️❄️ (3.2.2)❄️ (4.2.3)
Transfer - ? 🌸 -
Marz u mnie i mojego męża też właśnie przyświecała myśl, żeby kiedyś nie żałować że nie spróbowaliśmy mimo tego że dużo lekarzy przekreślało proby nawet in vitro na naszym nasieniu. A jednak sie udało.
Mysle również, że czlowiek nie wie jaki jest silny dopóki niestety nie musi być silnym. A najgorszy jest strach przed niewiadomym. I to jest normalne a jeszcze w dobie internetu gdy możemy przeczytać relacje innych co z jednej strony może być dobre bo możemy obczaić jak co wyglada to z drugiej strony jest zgubne bo dodatkowo człowieka nakręca.
Frajda, Marz91, Carrie12, Czajnik, Pustynia lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
28.01 600g cudu 🧸
15.04 2200 g misia 🐻
🍀🍀🍀🍀

-
Ja też źle wspominam drożność, do tego stopnia, że potem to już nawet inseminacja i transfer powodowały stres i strach, że jednak zaboli, zawsze jak jestem na fotelu i czekam na jakąś ingerencję to myślę tylko o tym, że muszę się rozluźnić, bo inaczej na pewno będzie nieprzyjemnie. I tak druga z trzech inseminacji była bolesna, a pierwsza i trzecia kompletnie nie. Pierwszy transfer też był bolesny, drugiego praktycznie nie czułam i mogłam się przyglądać na usg.
Pustynia - trzymam kciuki za owocną stymulację 🤞🍀
Marz - taka nocka w takiej komorze, to pewnie takie 12 godzin relaksu i czasu dla siebie, co jest na pewno dodatkowym plusem zabiegu. 🤭
Ja skorzystałam w piątek z akupunktury i masażu rozluźniającego, bo miałam voucher od przyjaciółki i już myślę, kiedy znowu będę mogła skorzystać 🤭🤭
Progesteron dziś zbadany, a jutro o 13 jadę po kropeczka.
Marz91, Loraa, Carrie12, Sikoreczkaaa, Czajnik, Księgowa, Pustynia, Motylek93, Frajda lubią tę wiadomość
starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
👩32l. - nadwaga
🧔31l. - translokacja zrównoważona 11%
3 x IUI - 2025r. ❌
I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 0❄️
II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 0❄️
01.2026 - PICSI - Gonal-F, Menopur -> 3.1.1. I 3.1.2. ❄️❄️
20.02.2026 - FET 3.1.1 🍀cb
31.03.2026 - FET 3.1.2. 🍀cb -
Dokladnie tak ja przed transferem też świadomie popuściłam mięśnie i nic nie czułam a przy drożności się spiełam i było gorzej.
Aurora kciuki ściśnięte ✊️Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
28.01 600g cudu 🧸
15.04 2200 g misia 🐻
🍀🍀🍀🍀

-
Dzień Dobry kochane,
Dawno nie zaglądałam na ten wątek, ale widzę jak wiele z was już wyczekuje na szczęśliwy finał swojej staraniowej przygody i niesamowicie mnie to cieszy, zwłaszcza że tak wiele was kojarzę
Pozwólcie, że poproszę was o dodanie troszkę nadzieji, jako że ja jeszcze jestem na etapie składania puzzelkow, choć już coraz częściej skłaniamy się ku decyzji o in vitro.
Obecnie po konsultacji immunologicznej już drugi tydzień czekam na powoli spływające badania, cytokiny wyszły ok, białka c i s w normach (choć może mogłyby być wyższe) , ale chyba ujdą, na ana1 jeszcze czekam, ale dziś dostałam Kiry i widzę, że jest masakra:
https://ibb.co/ZRVthsfh
Wydaje mi się, że w połączeniu z pai1 homo i nadmiarem komórek NK w endometrium zaczynają się układać puzzle czemu od 2 lat sie nie udaje.
Czy z waszego bogatego doświadczenia jesteście w stanie powiedzieć, czy przy takim kirze AA ( i zapewne accofilu) jest szansa na naturalną ciążę? Macie jakieś rady czego się spodziewać na najbliższych wizytach?
Chyba jestem wariatką, bo aż dziś miałam trochę łzy szczęścia, że coś mi wyszło źle 🤡1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
Witamina b12- 512 pg/ml✅
Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
Glukoza 77✅
Insulina 10,6 ⚠️
Homa-ir 2,02⚠️
Homocysteina 8,6 ⚠️
Lipidogram ✅
Próby wątrobowe ✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml⚠️
Progesteron 16,50 ng/ml
7dpo (sierpień)
Estradiol 248 pg/ml
Progesteron 12,40 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH:FSH 0,91
Estradiol 55
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
PAI-1 homo, MTHFR homo‼️
KIR AA, dużo komórek NK‼️
Cytokiny, białka, ANA1✅
03.2026 antybiotyk
04.2026 1cs encorton, acard, accofil, smoflipid⏳
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
U mnie znów bez happy endu. Test NiPT wykazał trisomie 21, a dziś na usg okazało się, że ciąża obumarła. Także znów jestem niedobita i będę walczyć z Wami dalej.Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
03.2024 💔💔 8tc
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
1) 24.01 ET➝ 30.03 💔 12tc (8+4) T21 -
Aszin aż mnie zamurowało 💔💔 tak strasznie mi przykro 🫂 dużo siły Wam teraz życzę w tym trudnym czasie 😞 bardzo mi przykro 😞
aszin lubi tę wiadomość
🧑🦱 31 👱 34🐈⬛
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨
Zmiana kliniki 10.25
5.1.1, 5.1.2, 6.3.2
5.1.1, 5.2.2, 5.2.1
PGT-A ⏳⏳