niepoKhalane poczęcie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
arien wrote:Robiłam dzisiaj sikańca, negatyw. Zastanawiam sie czy jest sens robienie teraz progesteronu. skoro temp takie niskie to prog tez pewnie. Wiec ani mi to nie powie czy byla owu ani chyba nic. czy sie mylę?
Jesli będzie poniżej normy z II fazy to powie, że nie było owulacji, jeśli będzie bardzo niski ale w granicach - to sugeruje niewydolność ciałka żółtego. To plus niskie tempki to zalecenie do brania progesteronu w II fazie oraz skierowanie na pełen monitoring cyklu. -
ciri22 wrote:Tak tylko przestalam plamic. Jak ten pkres bedzie taki sam beznadziejny jak ostatni lece do gina... Znowu...
Ciri - moja znajoma z Ovu po odstawieniu antyków też miała kilka takich cykli. Plamienie, niskie tempki - a okres bawił się w kotka i myszkę...czasami przez 60 dni. Wyregulowała bromkiem. Także przejść się do ginekologa powinnaś, ale myślę, że lada dzień u CIebie chluśnie @ -
nick nieaktualnyNoo ja mialam wlasnie w poprzednim cyklu tak ze mialam plamienie z ogromnym bolem potem polecialo ale tylko rano na nastepny dzien znow to samo a potem dwa dni plamienia. Ale najwazniejsze nie bylo w krwi blony... Co moze wskazywac na slabe endometrium... I bylam z tym u lekarza. Powiedzial ze nie ma sie czym przejmowac i zebym prowadzila przez 3 cykle obserwacje. Ale ja sie stresuje ym. Chyba zaczne zeczywiscie to wino pic... Blee..
-
nick nieaktualnyMoj wczoraj cos chcial i co?! Powiedzial ze nie bo wie ze plamie 3 dzien... Eh... Co za chlop... Zrobilam mu wczoraj pmsowa awanture odnosnie seksu i tego ze sie mna nie zajmuje ze nawet sie nie stara. To sie zaczal chichrac powiedzial ze mnie kocha wtulil sie i poszedl spac ..
ołowiana wrona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Dokladnie. Ale musze przyznac ze w tym miesiacu to jedyny moj wybuch. Znaczy ze cos z hormonami jest nie tak. Bo zawsze to kilka dni przed okresem mam roznego typu wybuchy a teraz nic.
Ciri to nie jest ZAWSZE, ani REGULARNIE...PMS jak kobieta - jest niezmiennie zmienny Ja często mam "atak" na tydzień przed @. Czasem jest to irracjonalny wkurw na COKOLWIEK, albo niepohamowana beksa na COKOLWIEK. Teraz akurat nie było sygnałów ostrzegawczych, nawet syfy się spóźniły -
nick nieaktualnyNoo wlasnie znaczy ze taki miesiacm bo ja to bekse mam codziennie wieczorem przez ok 5 dni tez na cokolwiek a potem krzyk na cokolwiek ;p wiec jest podobnie. A zalenie to nie ma nic do rzeczy.
Zastanawiam sie czy robic teraz jakies badania jak cykl sie zacznie czy czekac tak jak lekarz mowil. Troche z kasa masakra stoje ale moze cos wyzbieram. -
No to nie rób nic na własną rękę, idź po skierowanie na badania. To jest dość droga impreza, a jak już robisz jedno to dobrze byłoby zbadać jeszcze to i tamto. Nie ma sensu, idź do GIN /na NFZ/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:30
-
nick nieaktualny
-
Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś poszła do innego gin, powiedziała, że odstawiłaś pigułki przeszło 6 miesięcy temu a cykle się nie uregulowały...
Co do badań to
FSH i LH - koniecznie razem w 3-5 dc
Estradiol - w owulację
Progesteron - po owu
Prolaktyna - niezależnie od dc
TSH - niezależnie od dc
Co do prolaktyny, to chimeryczny hormon, badanie na czczo, po wyspaniu się, najlepiej 3 h po pobudce, dzien wczesniej bez stresu,wysiłku fiz, macania cycków, seksu itd. Jak wejdziesz do lab. to usiądź na 15 min przed pobraniem krwi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny