X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niska Beta ,Brak pęcherzyka ciążowego
Odpowiedz

Niska Beta ,Brak pęcherzyka ciążowego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • IlonaUg Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja bym jutro powtórzyła betę na Twoim miejscu, zobaczysz czy spada i jak szybko. Przy tak niskich wartościach raczej Ci leków nie dadzą. Podejrzewam, że każą Ci czekać po prostu na spadek bety i miesiaczke.

Dzisiaj robiłam bete ale zamiast maleć wzrosła do 480,000 , na usg pechęrzyk majacy zaledwie 2 mm , lekarz karze czekać na miesiączke.

• aszin Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaUg wrote:
    Dzisiaj robiłam bete ale zamiast maleć wzrosła do 480,000 , na usg pechęrzyk majacy zaledwie 2 mm , lekarz karze czekać na miesiączke.
    Poszłabym na konsultacje do innego lekarza z wszystkimi wynikami bety. Lepiej dmuchać na zimne.

Speranza :) lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Oligoteratozoospermia
    ✔️USG, hormony, posiewy, kariotyp
    ⏳ CFTR, AZF

♂ Clostilbegyt + suple 💊
    🔜 badanie nasienia (11.2025)

Wszystko to, co mam
    to ta nadzieja, że życie mnie poskleja
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to czytam, to tylko jedno przychodzi mi do głowy -zmien kobitko jak najszybciej lekarza....

aszin lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • aszin Autorytet

Wysłany: 27 marca 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Jak to czytam, to tylko jedno przychodzi mi do głowy -zmien kobitko jak najszybciej lekarza....
    Zwłaszcza, że to wątpliwe, że widział pęcherzyk ciążowy przy takich wartościach. A skacząca beta to niestety może być cp. Jak najszybciej umówiłabym się do kogoś innego. Trzymam kciuki, żeby nie było to nic groźnego.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Oligoteratozoospermia
    ✔️USG, hormony, posiewy, kariotyp
    ⏳ CFTR, AZF

♂ Clostilbegyt + suple 💊
    🔜 badanie nasienia (11.2025)

Wszystko to, co mam
    to ta nadzieja, że życie mnie poskleja

Wysłany: 27 marca 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego koniecznie dobry reumatolog-immunolog, bo tych objawów choroby autoimmunologicznej też nie można lekceważyć.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 27 marca 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym razie powodzenia Ilona, trzymaj się dziewczyno :)

• IlonaUg Debiutantka

Wysłany: 28 marca 2024, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    W każdym razie powodzenia Ilona, trzymaj się dziewczyno :)

dzięki jestem narazie w dole psychicznym bo nie wiem co mam robic . Wysłałam wczoraj mojej ginekolog wynik badan krwi od tej bety ale nic nie odpisała na nie . Czy beta nie powinna malec jesli ma dojsc do poronienia dziwne to wszystko . Jutro zrobie znowu bete i chyba przejde sie do jakies ginekologa jeszcze chociaz teraz przed swietami bedzie ciezko znalezc jakiegos dobrego w jeden dzien ale to wszystko mnie strasznie martwi . Nie mam zadnych objawow zeby do poronienia mialo dojsc malo tego dalej mnie bola piersi.Czuje sie zostawiona sama sobie.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ