X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niski estradiol a duży pęcherzyk
Odpowiedz

Niski estradiol a duży pęcherzyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • moniksa Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miala sytuację, ze po stymulacji (u mnie gonadotropiny) i miala pecherzyk 19 mm estradiol byl niski (70).
    Czy jest szansa,ze on urosnie jak pęcherzyk bedzie wiekszy? Spisać cykl za stracony? Nie ma juz najmniejszej szansy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2023, 20:44

• EwelinaNowa 😊 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniksa wrote:
    Czy któraś z Was miala sytuację, ze po stymulacji (u mnie gonadotropiny) i miala pecherzyk 19 mm estradiol byl niski (70).
    Czy jest szansa,ze on urosnie jak pęcherzyk bedzie wiekszy? Spisać cykl za stracony? Nie ma juz najmniejszej szansy ?
    Pamiętam że raz przy stymulacji w połowie cyklu zbadałam sobie z ciekawości estradiol i wyszedł <20. Też się wystraszyłam że coś jest nie tak ale lekarz mi odpisał że akurat te leki zmniejszają wytwarzanie estradiolu (działanie antyestrogenowe) i żeby nie sugerować się wynikiem. Zobacz w ulotce, może akurat gonadotropiny też mają takie działanie.

👱‍♀️31l 👱‍♂️30l
    21.10.2016 Bartosz 👶

23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)

24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
    29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
    03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
    26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
    18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
    12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷

11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ