Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowa w In vitro
Odpowiedz

Nowa w In vitro

Oceń ten wątek:
  • Bemfolka Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem tu nowa mam 39 lat i średnio się znam jeszcze na skrótach typu IVI etc.. Staramy się prawie dwa lata. Zrobiłam sobie amh rok temu i było 1.1 a teraz po zakwalifikowaniu w gyncentrum 0,655 -.-… staraliśmy się najpierw naturalnie.. potem z letrozolem i ovitrelle a teraz lece 6 dzień na bemfoli 225 i menopur 1200 150 jednostek. Dzisiaj pierwsze usg i boję się bardzo cz w ogóle będą pęcherzyki a z czasem czy nie będą puste.. zauważyłam u siebie również śluz płodny. Chyba po tych lekach… czy ktoś miał podobne amh i się udało czy raczej rozglądać się powoli za zwierzaczkiem…:)
    Jak wy dajecie te opisy w stopce na dole typu amh czy info od kiedy in vitro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 08:46

🧍🏻‍♀️39 ♥️🧍🏻31
    2025 Start starań
    Amh 06.25 1.1
    Amh 07.26 0,655 -.-
    31.07.26 Kwalifikacja in vitro
    02.08. Stymulacja Bemfola + Menopur + cereoide
    31.08 Pierwsza punkcja 8 ☁️ - 4 MII - 1❄️ 4 AB - 1❄️ 3 BC - 2 x ❄️ czekamy na 6 dobę
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma reguły. Są na forum dziewczyny z niskim AMH, które ze stymulacji miały 2 komórki i jedna z nich dała udaną ciążę. Są dziewczyny z prawidłowym AMH, które potrzebują kilku cykli IVF żeby zajść w ciążę. Generalnie żeby mówić o rezerwie jajnikowej AMH to za mało, ważne są poziomy LH, FSH w 2 dc, APC czyli liczba pęcherzyków antralnych w jajnikach na USG w pierwszych dniach cyklu. Także ten wynik może nic nie znaczyć.
    Daj znać ile pęcherzyków Ci rośnie na stymulacji :)

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 20 cs
    💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium (histeroskopia po 1 nieudanym cyklu IVF)
    👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
    Sierpień 26' - II cykl IVF
    13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stopkę napiszesz w ustawieniach :).

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 20 cs
    💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium (histeroskopia po 1 nieudanym cyklu IVF)
    👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
    Sierpień 26' - II cykl IVF
    13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • MeggiP Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, też jestem nowa. Mam 37 lat, staramy się od 3 lat. U partnera wszystko ok, problemy raczej sprawia mój organizm. AMH-1,17. Jesteśmy po punkcji 26.05, z czterech mamy dwa zarodki (4.1.1 i 3.1.1). Do transferu nie doszło bo wylazł polip :( jestem po histeroskopii w lipcu, a wczoraj udało się w końcu zakwalifikować nad do transferu. Jeśli wszystko będzie w porządku to w połowie września pierwszy transfer.
    Bemfolka trzymam kciuki!

• Bemfolka Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po usg.
    Jajnik prawy 12, 9, 9 plus 2 mini
    Jajnik lewy 15, 14 , 12, 10 plus inne mini ale to będzie wiadome w sobotę czy one urosną czy nie. Dostałam też cetrotide na te większe. Planowana punkcja między poniedziałkiem a środą. Meggi u mojego też wszystko ok właśnie. My się dostaliśmy do kliniki w zasadzie na 1 wizycie.

Morgo lubi tę wiadomość

🧍🏻‍♀️39 ♥️🧍🏻31
    2025 Start starań
    Amh 06.25 1.1
    Amh 07.26 0,655 -.-
    31.08 Pierwsza punkcja 8 ☁️ - 4 MII - 1❄️ 4 AB - 1❄️ 3 BC - 2 x ❄️ czekamy na 6 dobę
  • MeggiP Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemfolka to piękny wynik! Trzymam kciuki :) Ja przed punkcją brałam Menopur dawkę -225, a po 4 dniach doszedł Cetrotide. I wyszły tylko cztery więc nie ma chyba zasady, co do tego.
    Też dostaliśmy się na pierwszej wizycie.
    Uwielbiam polipy i torbiele, mam straszne skłonności, które wiecznie wszystko przesuwają :(

• Bemfolka Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiP a jeśli mogę wiedzieć to ile miałaś pęcherzyków? Nam kazali zrobić kariotypy ale nadal czekamy na wyniki. Te dwa zarodki wam zamrozili? Głupio pytam ale się za bardzo nie znam na tym jeszcze.

🧍🏻‍♀️39 ♥️🧍🏻31
    2025 Start starań
    Amh 06.25 1.1
    Amh 07.26 0,655 -.-
  • MeggiP Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie znam, uczymy się na bieżąco :) Miałam tylko 4 pęcherzyki w tym jeden mini mini, który od razu po punkcji się ulotnił. Zostały trzy, niestety podczas hodowli, jednego rozwój się zatrzymał. Finalnie zostały dwa w piątej dobie -blastki i musieliśmy zamrozić ponieważ miałam polipa i transfer świeżych nie był możliwy. Mieliśmy nadzieję, że podczas miesiączki w czerwcu, polip sam zejdzie, ale tak się nie stało. W lipcu poszłam na histeroskopię, wycięli dziada i mieliśmy działać w pierwszym cyklu po histero, ale dostałam małą infekcję po zabiegu. Musiałam brać globulki i probiotyki. Ogarnęłam to i wczoraj miałam powtórkę biocenozy, 2 godziny stresu, ale wynik ok i można się brać za transfer :) Kariotypy robilyśmy dużo wcześniej. Wynik mamy ok.
    Bemfolka a zdecydowaliście się na badanie genetyczne PGT?

• Bemfolka Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tak super wynik. Ja właśnie jak tak czytałam to mają po 17 i finalnie zostaje tylko 1… a ten polio to zrobił Ci się od tej stymulacji? Nie nie robiliśmy bo jeszcze nikt nie proponował ale wspominali coś na początku, że musimy zrobić ten płatny kariotyp bo jak będzie po nim wskazanie to wykonają test zarodków. Więc chyba chodziło im o ten PGT. A tak z ciekawości.. dali Ci jakieś zdjęcia tych zarodków ? Czy to tylko dla elit jest ?

🧍🏻‍♀️39 ♥️🧍🏻31
    2025 Start starań
    Amh 06.25 1.1
    Amh 07.26 0,655 -.-
  • MeggiP Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się z tych dwóch i już je kocham. Pokładam w nich wielkie nadzieje ❤️ jeśli chodzi o polipa to takie podejrzenia ma lekarz. Ogólnie mam niedrożny prawy jajowód, lewy drożny ale jajnik pokiereszowany po laparoskopii na początku 2024 r. Nigdy nie miałam problemów z endometrium ani polipami, jedynie te cholerne torbiele na lewym jajniku. Każda owulacja na lewym kończyła się niepękniętym pęcherzykiem a od razu torbiel :( podczas stymulacji do punkcji jednak ładujemy w siebie dużoooo hormonów więc albo wylazł jakiś ukryty albo powstał nowy. Nie dostałam żadnych zdjęć zarodków, generalnie punkcje robiła jakaś pani doktor (średnio przyjemna) i raczej nie była rozmowna. Telefonicznie dostaliśmy informację ile się udało. W sumie nigdy nie pytałam czy mogę jakoś podejrzeć, co i jak.
    W naszej klinice mimo refundacji kariotyp musieliśmy zapłacić i był obowiązkowy przed podejściem w ogóle do stymulacji.
    PGT to badania genetyczne już zarodków. U nas jest dodatkowo płatny, umowa do tych badań ma 8 stron w tym dwie o ryzyku. Trochę o tym poczytaliśmy za i przeciw. I zdecydowaliśmy się ich nie robić.

• Bemfolka Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Nam nie kazali a dali wybór.. za to na kolejnej wizycie jak nie zrobiliśmy to wyszło oburzenie, że jak to, że w tym wieku… i trzeba było robić na cito. I transfer odbywa się jednego tak? A jak przeszłaś punkcje? Jak długo się źle czułaś po narkozie?

🧍🏻‍♀️39 ♥️🧍🏻31
    2025 Start starań
    Amh 06.25 1.1
    Amh 07.26 0,655 -.-
  • Bemfolka Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I napisz mi kochana czy cetrotife wbijałaś w brzuch? Ta igła jest większa niż moja ilość tłuszczu na brzuchu i się trochę obawiam :p

🧍🏻‍♀️39 ♥️🧍🏻31
    2025 Start starań
    Amh 06.25 1.1
    Amh 07.26 0,655 -.-
  • MeggiP Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kazali przed robić, obowiązkowo. Dobrze, że zrobiliście, zawsze będzie już jakiś obraz.
    Tak, transfer ma być pierwszego tego najlepszego 4.1.1.❤️
    Punkcje przeszłam elegancko. Niepotrzebnie się stresowałam. Pełen luzik, wszystko się odbyło w 4 godzinki. Najpierw chwila na sali z dziewczynami, później wózeczkiem zabrali mnie na sale zabiegową, przeskoczyłam na fotel i obudziłam się się znów na wózeczku :) Na sali dziewczyny spały a ja nie mogłam. Poleżałam dwie godziny i wypis. Do punkcji narkoza jest "niepełna" czyli oddychasz sama i rach ciach i się budzisz. Znaczy tak było u mnie w klinice. Ale nie sądzę żeby do 10 minutowego zabiegu robili pełną. Żadna z nas na sali nie miała pełnej. Wszystkie się dobrze czułyśmy, jedynie każda spragniona kawki i głodna :)

• MeggiP Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemfolka wrote:
    I napisz mi kochana czy cetrotife wbijałaś w brzuch? Ta igła jest większa niż moja ilość tłuszczu na brzuchu i się trochę obawiam :p

Zdecydowanie inna igła w Cetrotide, trochę mniej przyjemna. Menopur była taki komarek :) wszystkie robiłam w brzuch, ale ja mam trochę tłuszczyku :)
    Cetrotide robił mi partner bo jak raz spróbowałam to miałam wrażenie, że nie mogę się przebić. Oczywiście to głupie wrażenie, pewnie efekt paniki na sam widok tej igły. Ale jak partner robił to w ogóle nic nie bolało. Wszystko siedzi w głowie :)

• Bemfolka Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam rady. Ale dziwny ten zastrzyk jest.. mimo odpowietrzenia miałam wrażeniem,że trochę powietrza dostało mi się do brzuszka.. zobaczymy teraz w sb jak to wygląda wszystko.

🧍🏻‍♀️39 ♥️🧍🏻31
    2025 Start starań
    Amh 06.25 1.1
    Amh 07.26 0,655 -.-
  • Bemfolka Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiP cześć. Powiedz mi czy tobie starczyło na styk menopuru? Mam ostatni zastrzyk i lekarz coś straszył, że może braknąć.

🧍🏻‍♀️39 ♥️🧍🏻31
    2025 Start starań
    Amh 06.25 1.1
    Amh 07.26 0,655 -.-
  • MeggiP Debiutantka

Wysłany: 28 sierpnia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemfolka wrote:
    MeggiP cześć. Powiedz mi czy tobie starczyło na styk menopuru? Mam ostatni zastrzyk i lekarz coś straszył, że może braknąć.
    Hej, nie starczyło😄 pisałam meila do kliniki i wieczorem miałam receptę. Tym bardziej, że miałam większa dawkę. Pisz, dzwoń😄

• Bemfolka Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepisali z góry. Ale zastanwiam się czy to ma sens otwierać jak braknie tylko np kilka jednostek właśnie.

🧍🏻‍♀️39 ♥️🧍🏻31
    2025 Start starań
    Amh 06.25 1.1
    Amh 07.26 0,655 -.-
  • MeggiP Debiutantka

Wysłany: 28 sierpnia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemfolka wrote:
    Przepisali z góry. Ale zastanwiam się czy to ma sens otwierać jak braknie tylko np kilka jednostek właśnie.
    Mi zostalo ponad pol fiolki i poszlo do kosza. Ale wolalam trzymac sie tego, co przepisal lekarz. Może zadzwoń do swojej kliniki i dopytaj dla pewności 🙂

• Bemfolka Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jednak starczyło. Byłam na wizycie dziś uznają, że w poniedziałek jest punkcja i na tej pobiorą te największe i być może zaraz dostanę stymulację by za kilka dni pobrać te mniejsze czyli to się nazywa podobno dual stim. I dostałam gonapeptyd dwa zastrzyki na dzisiaj.

Morgo lubi tę wiadomość

🧍🏻‍♀️39 ♥️🧍🏻31
    2025 Start starań
    Amh 06.25 1.1
    Amh 07.26 0,655 -.-
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ