X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis trzymaj się i miłego dnia!

Anna6 fajny masz opis :D hyhy

Jaspis lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiałam dzisiejszy dzień z postów i czytam i czytam i czytam i końca nie widać było :P

czołem dziewczyny a zwłaszcza te które powróciły w końcu z wyjazdów dalekich :P

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane po majówce!

Ładnie pisałyście, podczytywałam Was :)

Byłam 2 maja w klinice Invicta. Więc tak byłam w 5dc na co profesor bardzo się ucieszył, bo najlepiej właśnie iść zobaczyć co tam słychać między 2-5 dniem, więc super mi się udało. Powiedział, że pęcherzyków mam baaardzo dużo, czyli to dobrze, bo jestem bardzo płodna. Jak to dr powiedział mój R. nie jest póki co nam potrzebny bo z jego wynikami 65% nie mamy u niego czego szukać, był dumny jak paw :D (chociaż dr opowiedział nam jak to jest gdy czasami plemnik mężczyzny nie może połączyć się z jajeczkiem kobiety np Ani, a Magdy już tak, jak chcecie wiedzieć o co chodzi to dajcie znać i opiszę o co chodzi).

Te badania które miałam przy sobie są ok. Powiedział, że nie widzi przeciwwskazań abyśmy nie mieli mieć dzieci bo jesteśmy płodni i młodzi :D Plan działania: zrobić badania - krew, byłam dzisiaj robić, dokładnie to:
    Cytokiny Th1/Th2 - metoda wysokiej czułości
    - Antykoagulant tocznia (Lupus anticoagulant)
    - Subpopulacje limfocytów - panel rozszerzony
    - Cytokiny Th1/Th2 - metoda wysokiej czułości
    - Białko C
    - Białko S
    Zapłaciłam 1200zł..... + wizyta 210zł :O

Dr chce mnie zobaczyć w cyklu w dniach przed owulacją, w trakcie i po. Aby ocenić co się dzieje z organizmem jak jest owulka wtedy ocenimy odrazy wyniki badań - czyli przychodzę do niego 3 razy w ciągu jednego cyklu, taki o to początek.
    Miałam przy sobie badanie USG z 2 miesięcy temu z 12dc i pokazałam i jest wstępne stwierdzenie, że podczas owulki mam za cienką śluzówkę i to może być przyczyna że zarodek się nie może tam utrzymać i zagnieździć. Jeżeli tylko to jest przyczyną to będziemy działać aby ją pogrubić. Dziewczyny, która ma za cienką śluzówkę? Chętnie się dowiem czegoś więcej na ten temat, czy ciężko ją pogrubić, ile to trwa itp..
    Ogólnie pozytywnie jestem nastawiona :) Czekam na wyniki badań mają być na stronie Invicty.

Joannanml lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTka a mnie interesuje o co chodzi z tym że czasem nie chce się połączyć tu a tam tak...

marciaa, AneTkaa87 lubią tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też

AneTkaa87 lubi tę wiadomość

• plinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka poprosimy o wykładzik bo też jestem ciekawa tego samego co Lunna.
    W ogóle czytając Twój post da się wyczuć tą mega super hiper pozytywną energią.
    Coś czuję że Fasol zbliża się do Ciebie wielkimi krokami :-)

AneTkaa87 lubi tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Ja bardzo często robię pizzę, wyśle Ci później przepis ;-)

Ineczka co czytasz?
    Słowika akcja toczy się w czasie wojny fajna choć smutna książka ale jak ja skończę to już od dziadka ostatnio wytachalam sztukę kochania jestem ciekawa ile się zmieniło przez tyle lat;) i bardzo ciekawe obrazki są heh

Cynamonowaaa lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi ok już piszę Lunna. Więc tak, ciało mężczyzny i jego plemniki, które są chore i słabe jest jak dysk twardy rozłożony na małe części, które wiadomo ciężko jest już złożyć do stanu jak był cały. A kobiety ciało ma możliwość naprawienia i złożenia "dysku" czyli chorych plemników. Tylko że to zależy od ciała kobiety bo przeważnie taka kobieta to 1 na 100, która umie zregenerować te nie do końca zdrowe plemniki i wtedy udaje się ją zapłodnić. Dlatego nawet jak facet chodzi na baby powiedzmy w rok był ze stoma, to po roku dopiero z tą 101 uda mu się ją zapłodnić, bo jej ciało umie sobie poradzić z regeneracją chorych plemników. Także to nie jest tak do końca, że jak facet ma 90% ruchliwości plemników i myśli że z nim nie ma problemu - tak nie jest, trzeba by zrobić specjalistyczne badania nasienia aby to stwierdzić.
    Ale w naszym przypadku póki co skupiamy się na mnie, obserwacji śluzówki i owulacji, jeżeli ze mną będzie wszystko ok, to wtedy na moim R.
    Poza tym profesor kazał nam zrobić badanie genetyczne, czy nie mamy krzyżówki, ale już kiedyś to robiliśmy i wyniki mamy dobre. Ale to też jest bardzo ważne badanie.

Lunna lubi tę wiadomość

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, robiła któraś posiew z kanału szyjki macicy? Ile czekaliście za wynikami? Ja miałam w ubiegła środę, a dzisiaj dostałam wiadomość od mojej gin, że wyniki będą dopiero w poniedziałek :( i oczywiście już się naczytałam, ze tyle się czeka jak ciś wyhodują :( już mi cały entuzjazm opadł :(

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się napisałam, a kto mi powie coś więcej o śluzówce? :)

Plinka, tak masz rację, jest dobra pozytywna energia, czuję że ten profesor zna się na rzeczy :D I tak nas podbudował słowami "Nie widzę u państwa przeciwwskazań abyście nie mieli dzieci, co prawda mamy różne sposoby inseminację, in vitro, ale u państwa zaczniemy na spokojnie". Ucieszyły mnie te słowa, bo szybciej czytałam o tym dr że odrazu mówi o in vitro a u nas zupełnie inaczej, więc bardzo się ucieszyłam.

plinka, anciaa lubią tę wiadomość

• Karmel z solą Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa tam, teraz to nie mam plamienia, tylko normalne czerwone krwawienie i jajniki ciągną jak przy okresie. Odpuscilam, a tu takie rzeczy. Już mi się myśleć nie chce...:(

Nadzieja jest naj­większą siłą człowieka.
    e55a6c421f5e7f8a985372c073b97881.png
    8cs
    3 cykl na duphastonie
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Dziewczyny, robiła któraś posiew z kanału szyjki macicy? Ile czekaliście za wynikami? Ja miałam w ubiegła środę, a dzisiaj dostałam wiadomość od mojej gin, że wyniki będą dopiero w poniedziałek :( i oczywiście już się naczytałam, ze tyle się czeka jak ciś wyhodują :( już mi cały entuzjazm opadł :(
    Obstawiam ze jest to spowodowane tym ze nie każdy jeszcze wrócił do pracy po weekendzie może maja jakieś dyżury i wolniej to wszystko idzie nie martw się ja tez czekałam dłużej w listopadzie bo było wolne :)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka Floreczka super wieści trzymam kciuki :)
    Ancia i karmel jak zawsze nie wiem co w takich momentach mówić wiec po prostu przytulam

v5abi09kg49ph79h.png
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki:)

dziś mam wolne popołudnie,bez drugiej połowy i nastolatki,więc sobie z Wami posiedzę.

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika25 wrote:
    matko ile wpisów podczas mojej nieobecnosci :o

czekam na wynik bety...
    kiedy będzie?:)

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Monika25 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milli nie wiem, miało byc o 15 ale nie było, babka mówiła ze nawet koło 17 może byc i miała mi wysłac meila ze skanem, ale jeszcze go nie dostałam...

Monika25
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anciaa wrote:
    Gorsze od samego przyjścia @ jest to, że nie poczułam żadnych emocji. Jakbym była kompletnie pusta w środku. Nawet płakać mi się nie chce.
    Wiesz,że mocno Cię tulę!

A to,że nie masz emocji to dobrze!
    Pamiętam jak w przedostatnim cyklu dostałaś @,jak to wtedy przeżyłaś!

34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika25 wrote:
    Milli nie wiem, miało byc o 15 ale nie było, babka mówiła ze nawet koło 17 może byc i miała mi wysłac meila ze skanem, ale jeszcze go nie dostałam...
    nie masz wyników online?

kurde My tu czekamy z niecierpliwością!

34cs

• Monika25 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytałam ale nie ma takiej możliwosci, kazała zostawic numer tel i meila, powiedziała że wysle tego meila, bardzo miła babka, zaraz tam chyba zadzwonie bo sama się denerwuje. :)

Monika25
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika25 wrote:
    pytałam ale nie ma takiej możliwosci, kazała zostawic numer tel i meila, powiedziała że wysle tego meila, bardzo miła babka, zaraz tam chyba zadzwonie bo sama się denerwuje. :)
    dzwon,dzwon!

34cs

‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ