X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imary znalazłam wyniki ft3 i ft 4 miałam pod górna granice i anty tg wyszło mi dodatnie a u osoby ze zdrowa tarczyca
    nie powinno wyjść dodatnie

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka dziękuję za informacje. Tak jak pisałam, w przyszły piątek idę do lekarza i będę się badała. Przynajmniej wiem o co pytać;)

W rutynowych badaniach wyszło mi TSH 2,61....i Pani doktor (jednorazowa) powiedziała że jest ok... nie chciało mi się z nią rozmawiać. Mam nadzieję, że lekarz do którego się wybieram jest tak dobry jak o nim mówią;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem że to nie jest forum regionalne... ale może znacie jakiegoś godnego polecenia endo na Podkarpaciu albo w Małopolsce?

Wrzuciłam też to pytanie na regionalne forum;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 17:04

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Mam pytanie. Z ovufriend to dopiero mój pierwszy miesiąc. Pije ziółka ojca Sroki nr 3 i co rano mierzę temperaturę. Moim problemem są cykle bezowulacyjne. Nie biorę żadnych leków, prócz suplementów. Lekarz na razie kazał mi mierzyć temperaturę przez 3 miesiące, żeby potwierdzić, że nie mam owulacji. Dziś jest mój 18dc. Od trzech dni strasznie bolą mnie sutki i podbrzusze. Rwie mnie przy jakimkolwiek kroku. Czy to możliwe, ze to po tych ziółkach? Dodam, że mój wykres to góry i doliny i nie zapowiada się na owulacje, a jeżeli chodzi o długość cykli, to unormowały się w kwietniu , trzy miesiące po tym jak przestałam brać tabletki, miałam po 28 dni, ale lekarz przepisał mi syndi-35 na dwa miesiące na zbicie androstendionu, to mój pierwszy cykl bez tabletek, także nie wiem ile będzie trwał.
    Z góry dziękuje za wszystkie sugestie i odpowiedzi :)

03.2023💔 8tc 👼
    AMH: 4,44 ng/ml

01/25- IVF
    08.01- start stymulacji 💉 ovaleap 1x150
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imari wrote:
    Ineczka dziękuję za informacje. Tak jak pisałam, w przyszły piątek idę do lekarza i będę się badała. Przynajmniej wiem o co pytać;)

W rutynowych badaniach wyszło mi TSH 2,61....i Pani doktor (jednorazowa) powiedziała że jest ok... nie chciało mi się z nią rozmawiać. Mam nadzieję, że lekarz do którego się wybieram jest tak dobry jak o nim mówią;)
    Tsh ma normy do 4 albo 4,5 nie pamiętam dokładnie wiec mój wynik tez jest w normie i gdybym nie starała się o dziecko pewnie bym go tylko co jakiś czas kontrolowala ale ze na starania najlepiej mieć do 2 to poszłam do endo co on o tym myśli :)mam nadzieję że będziesz zadowolona z lekarza :)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena92 wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Mam pytanie. Z ovufriend to dopiero mój pierwszy miesiąc. Pije ziółka ojca Sroki nr 3 i co rano mierzę temperaturę. Moim problemem są cykle bezowulacyjne. Nie biorę żadnych leków, prócz suplementów. Lekarz na razie kazał mi mierzyć temperaturę przez 3 miesiące, żeby potwierdzić, że nie mam owulacji. Dziś jest mój 18dc. Od trzech dni strasznie bolą mnie sutki i podbrzusze. Rwie mnie przy jakimkolwiek kroku. Czy to możliwe, ze to po tych ziółkach? Dodam, że mój wykres to góry i doliny i nie zapowiada się na owulacje, a jeżeli chodzi o długość cykli, to unormowały się w kwietniu , trzy miesiące po tym jak przestałam brać tabletki, miałam po 28 dni, ale lekarz przepisał mi syndi-35 na dwa miesiące na zbicie androstendionu, to mój pierwszy cykl bez tabletek, także nie wiem ile będzie trwał.
    Z góry dziękuje za wszystkie sugestie i odpowiedzi :)
    Nie piłam ziolek wiec z doświadczenia się nie wypowiem ale sporo o nich czytałam dziewczyny pisały i pozytywnie i negatywnie zależy indywidualnie od osoby niektóre miały takie objawy jak ty innym rozregulowaly cykle a jeszcze innym pomogły chyba zostaje obserwacja jak dalej twój organizm będziesz się zachowywał a skąd wiesz ze masz cykle bez owu miałaś monitoring?

v5abi09kg49ph79h.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie dzis 22dc od kilku dni bolaly piersi a od jakichs dwoch godzin rwie mnie prawy jajnik starabia byly przedwczoraj mam nadzieje ze to nie za wczesnie, mam cykle wybitnie nieregularne ,na palcach jednej reki moglabym policzyc cykle trwajace 28 dni a mam 37 lat wiec troche tych cykli przezylam . Na pocieszenie dla tych wszystkich dziewczyn ktorych cykle sa wlasnie podobne do moich powiem ze nie jest to moje pierwsze dziecko o ktore sie staram mam ich piatke ,bardzo chce miec corke wiec probuje po raz kolejny problem polega tylko na tym zeby rozpznac ovulacje mam nadzieje ze sie uda

cf409fc7e7.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Nie piłam ziolek wiec z doświadczenia się nie wypowiem ale sporo o nich czytałam dziewczyny pisały i pozytywnie i negatywnie zależy indywidualnie od osoby niektóre miały takie objawy jak ty innym rozregulowaly cykle a jeszcze innym pomogły chyba zostaje obserwacja jak dalej twój organizm będziesz się zachowywał a skąd wiesz ze masz cykle bez owu miałaś monitoring?

Wydaje mi się, ze po odstawieniu tabletek w grudniu do kwietnia nie miałam owulacji, zero jakichkolwiek objawów, w tym śluzu, w maju miałam brak potwierdzony przez usg, a teraz lekarz zalecił mi mierzenie temperatury żeby sprawdzić czy jest owulacja czy nie. Ten cykl jest jak na razie bezowulacyjny. Wątpię żeby się coś zmieniło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 19:11

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena92 wrote:
    Wydaje mi się, ze po odstawieniu tabletek w grudniu do kwietnia nie miałam owulacji, zero jakichkolwiek objawów, w tym śluzu, w maju miałam brak potwierdzony przez usg, a teraz lekarz zalecił mi mierzenie temperatury żeby sprawdzić czy jest owulacja czy nie. Ten cykl jest jak na razie bezowulacyjny. Wątpię żeby się coś zmieniło.
    Ja we wrześniu odstawiłam tabletki i powoli cykle wracają do normy od stycznia biorę Ovarin tez mam problem ze sluzem wróciłam tez do wiesiołka:) ze sluzem jest dziwnie ostatnio miałam monitoring i był śluz chodzisz na zewnątrz ze tak powiem sucho wiec czasami się ukrywa powodzenia :)a mierzysz o stałej godz temp? Ja mierzylam kiedyś pod językiem i miałam takie góry i doliny ze zaczęłam mierzyć dowcipnie; )

v5abi09kg49ph79h.png
  • Assunta Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 09:22

Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

NK-15,2% po aktywacji 39,1%

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • mili_moli Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję II :)

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja we wrześniu odstawiłam tabletki i powoli cykle wracają do normy od stycznia biorę Ovarin tez mam problem ze sluzem wróciłam tez do wiesiołka:) ze sluzem jest dziwnie ostatnio miałam monitoring i był śluz chodzisz na zewnątrz ze tak powiem sucho wiec czasami się ukrywa powodzenia :)a mierzysz o stałej godz temp? Ja mierzylam kiedyś pod językiem i miałam takie góry i doliny ze zaczęłam mierzyć dowcipnie; )
    Tak mierze pod językiem. O stałej godzinie. A jak to z tym wiesiołkiem? Jak go mam brać skoro nie wiem kiedy jest owulacja a go się bierze do owulacji? Śluz też badam jaki jest. Cały czas kremowy..

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena92 wrote:
    Tak mierze pod językiem. O stałej godzinie. A jak to z tym wiesiołkiem? Jak go mam brać skoro nie wiem kiedy jest owulacja a go się bierze do owulacji? Śluz też badam jaki jest. Cały czas kremowy..
    A mierzenie dowcipnie jest dla ciebie nie komfortowe? Mierzylam w styczniu pod językiem miałam takie góry I doliny ze bezowulacyjny mi się wydawał teraz mierze dowcipnie i jest oki.Z wiesiołkiem różnie cześć dziewczyn stosuje przez cały cykl nawet zalecenia lekarza większość do ovu.Gorzej jak nie wiesz kiedy jest może jak zaczniesz mierzyć w innym miejscu to ten skok będzie wyraźny chyba ze faktycznie nie masz owulacji U mnie skok jest i chodze na monitoring to wiem mniej więcej kiedy ovu bo gin mi mówi wtedy odstawiam wiesiołka :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A mierzenie dowcipnie jest dla ciebie nie komfortowe? Mierzylam w styczniu pod językiem miałam takie góry I doliny ze bezowulacyjny mi się wydawał teraz mierze dowcipnie i jest oki.Z wiesiołkiem różnie cześć dziewczyn stosuje przez cały cykl nawet zalecenia lekarza większość do ovu.Gorzej jak nie wiesz kiedy jest może jak zaczniesz mierzyć w innym miejscu to ten skok będzie wyraźny chyba ze faktycznie nie masz owulacji U mnie skok jest i chodze na monitoring to wiem mniej więcej kiedy ovu bo gin mi mówi wtedy odstawiam wiesiołka :)
    Wiesz co, mierze dopiero pierwszy miesiąc i zaczęłam od ust. Od następnego cyklu będę mierzyła dowcipnie. Tylko, że nie mam śluzu płodnego, cały czas jest gesty i kremowy, także po tym wnioskuję, że owulacji nie ma :(
    Spróbuje z tym wiesiołkiem, będę brała do momentu przypuszczalnego wystąpienia owulacji. Dziękuje :)

Migotkaes lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
  • amica Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam,
    jak Wam się zaczął ten piękny słoneczny dzień?
    Ja wylądowałam na L4 i aż tydzień zostaję w domu a ponieważ dopiero co się przeprowadziliśmy do siebie to akurat będzie czas na ogarnięcie tego wszystkiego...
    Badania tak jak mi polecilyscie zrobiłam, dzisiaj powinny być wyniki.

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena92 wrote:
    Wiesz co, mierze dopiero pierwszy miesiąc i zaczęłam od ust. Od następnego cyklu będę mierzyła dowcipnie. Tylko, że nie mam śluzu płodnego, cały czas jest gesty i kremowy, także po tym wnioskuję, że owulacji nie ma :(
    Spróbuje z tym wiesiołkiem, będę brała do momentu przypuszczalnego wystąpienia owulacji. Dziękuje :)
    U mnie też kiepsko było zazwyczaj kremowy sie wydawał ale na monitoringu gin stwierdziła że płodny może taka nasza uroda wiesiolek nie zaszkodzi to potem daj znać jak w następnym miesiącu z temp trzymam kciuki;:)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Hej Wam,
    jak Wam się zaczął ten piękny słoneczny dzień?
    Ja wylądowałam na L4 i aż tydzień zostaję w domu a ponieważ dopiero co się przeprowadziliśmy do siebie to akurat będzie czas na ogarnięcie tego wszystkiego...
    Badania tak jak mi polecilyscie zrobiłam, dzisiaj powinny być wyniki.
    Hejo ja mam dzisiaj nareszcie męża w domu tak mam wolne i sama siedzę .To fajnie będzie z kim pogadać czasami to sama ze sobą piszę; ) gdzie jesteście dziewczyny trzymam kciuki za wyniki wszystkie będą dzisiaj? Ja na niektóre tydzień czekałam chyba na testosteron

v5abi09kg49ph79h.png
  • amica Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nam się dziewczyny przeniosły na Fb. Zawsze można było liczyć na nie. Wróblowa, marciaa, doma, karolyna, anciaa i reszta odezwijcie się co u Was.
    Brzuchatki też mogłyby napisać jak się czują :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 12:50

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • Mati1 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    to fakt przymilkło tutaj - dziewczyny na fb działają.

Madzialena też myślałam ze nie mam śluzu płodnego dopiero na wizycie ginka uświadomiła mi ze jest i to całkiem sporo a ja nic nie czułam ;)totalnie mnie zaskoczyła

Cierpliwość jest gorzka, a jej owoce słodkie...
  • Mati1 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena92 wrote:
    może u Ciebie siemie lniane się lepiej sprawdzi - można pić cały cykl

Cierpliwość jest gorzka, a jej owoce słodkie...
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ