X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się @posypaly. Ja dzisiaj spałam do 11 co raczej nie zdarza się często, ale widocznie organizm potrzebował.Co u reszty ?

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z chęcią pospałabym sobie długo. Przez te wszystkie przykre wydarzenia nie za bardzo śpię w nocy...

Dzisiaj brak światła w pracy zmotywował mnie do wyjazdu w teren :) Fajnie jest pojechać do lasu chociaż na pół godziny :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Patt1002 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam jutro pójść na badania krwi, chce zbadać kilka hormonów, a akurat będzie dzień w którym je najlepiej zrobić.

Justa byłam dzisiaj w lesie z moim psiakiem, żeby się wybiegał. Po tych wichurach leży tle drzew, że aż dech zapiera. Z resztą w parku nie daleko mojego domu też leżą.

Jakie plany na weekend?
    Ja chyba pójdę do kina na "Wszyscy moi mężczyźni", no i na zakupy (mąż potrzebuje spodni) :P, a i ja może na tym skorzystam ;)

aaa i jeszcze jedno pytanko.... Jak nie wykupię tego pakietu to nie będę mogła wcale korzystać z forum? ;(

Jeny jak ludzie zarabiają na nieszczęściu innych.... Te badania hormonów są takie drogie, wizyty u lekarzy drogie... A później jak już się uda to te wszystkie rzeczy dla dzidziusia i mamy.... szkoda gadać....

Patt1002
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuję w lasach, na szczęście w moim regionie te wichury przeszły bokiem. Jak widzę takie suche i powalone drzewa to mam łzy w oczach, bo wiem z jaką pracą i problemami się to wiąże.

Jak potrzebuję jechać do lasu to biorę męża terenówkę, a dzisiaj nie wzięłam i jechałam moim małym clio tylko po dobrych drogach.

Drogie jest wszystko, ale jak wydałam 200 zł na wizytę teraz i później 40 zł na badania, to stwierdziłam, że wolę wydać kasę, niż bym miała później w szpitalu wylądować. Tylko wkurza mnie to, że na moim rozliczeniu wypłaty odejmują na ubezpieczenie bajońskie sumy, a i tak z niego nie korzystam...

Kobitki weekend idzie!!! :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, że jak kogoś nie stać na leczenie to ma przerąbane, na NFZ czeka się na wszytko sto lat, do tego nie wszytko refundują, a lekarze potrafią wmawiac, że prywatna wizyta to lepszy sprzęt itp. itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 13:42

• Mati1 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa idzie idzie :D ja mam jeszcze 45 min pracy i zaczynam weekend :D

Biedronka dokładnie tak - wkurza mnie to ze takie sładki płacimy co miesiąc i co z tego ... ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 13:46

Cierpliwość jest gorzka, a jej owoce słodkie...
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chciałam się umówić na wizytę na popołudnie to (w zasadzie w większym mieście) pierwszy wolny termin był na maj 2018!

Ja wiem, że jeśli chodzi o kobiety w ciąży to większość jest na zwolnieniu i mogą iść rano do lekarza, no ale nie każdy!

U mnie prywatnie to do 20 przyjmują i uważam, że to jest najbardziej odpowiednia pora.

I w końcu zlikwidowano pobór krwi i innych próbek rano, można iść o każdej porze dnia (i nocy) do szpitalnego laboratorium i wszystko się załatwi.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam raz przygodę, z ginekologiem na NFZ, który wmawiał mi nadżerkę tylko po to, żebym przyszła do niego prywatnie.
    Mój obecny Doktor się z tego wyśmiał

• Oktelówka Koleżanka

Wysłany: 13 października 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Prawda jest taka, że robią niezły biznes na parach, które starają się o dziecko.
    Ale cóż, weekendzik czas zacząć. My idziemy na koncert rockowy :)

Even miracles take a little time
    TSH 2,72
    Prolaktyna 11,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie :) ja spędzę sobotę z dobym filmem i czekoladą z orzechami :) nic mi się nie chce. Mam 47 dzień cyklu i po wszytkich negatywnych testach obawiam sie powrotu problemow z nadmiarem prolaktyny grrrrrrr........

• Patt1002 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę rano badać FSH, LH, AMH, Prolaktyne i Testosteron. Jeszcze nie wiem czy zrobie wszystkie na raz, w końcu prywatnie to nie takie tanie

Patt1002
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby bylo wszystko w porządku Patti

• Patt1002 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki <3

Patt1002
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę co mi lekarz powie we wtorek ale też pewnie będę musiala je zrobić

• amica Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

wczoraj na usg okazało się że jest torbiel ciałka żółtego po stymulacji clo. Także ten cykl jest stracony.
    Ale chyba już się przyzwyczaiłam do złych wiadomości więc jakoś to po mnie spłynelo.

Jak tam Wasze plany na weekend?

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa go góry. Czasami musi być gorzej po to żeby potem było lepiej ☺

• Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis dzien bardzo nerwowy obudzilam sie zla a jeszcze szefowa mi pogorszyla ten dzien czeka mnie ciezki week w pracy zreszta caly tydzien dzis az mi sie plakac chce taka jestem zla wrrr!jeszcze na dodatek wczoraj byla z sis u lekarza po dxien wczesniej miala test z krwi i wyszedl dodatni ale wcziraj juz polecialo:( ma tokspolazmoze:/ maskara

9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie weekend też będzie nie ciekawy w 48 dniu cyklu test wyszedł mi tak negatywny że bardziej negatywny nie może być.

• amica Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia a siostra jest w ciąży?
    Toxo się chyba leczy, prawda?

Oby jutro było lepiej.

Biedronka a zawsze masz takie długie cykle?

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35 dni maks

‹‹ 1449 1450 1451 1452 1453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ