X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Patt1002 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, ja byłam dziś na tym badaniu krwi. Zrobiłam FSH,LH, Prolaktynę i Testosteron. Z AMH się wstrzymałam. We wtorek wyniki. Ciekawe co tam wyjdzie :o

Ja chyba dzisiaj pojadę do kina na ten film, o którym pisałam "Wszyscy moi mężczyźni"
    Ale jeszcze nie wiem na 100%.
    Jutro rodzinnie... ;)
    A wy jakie macie plany na weekend?

Patt1002
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki żeby było wszytko super. Ja mam zamiar iść gdzieś za miasto bo pogoda ma być super. Więc będę łapać ostanie słońce przed zimą i trochę aktywnego wypoczynku pewnie nie zaszkodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was i ja...
    Poki co mam zdiognozowana za wysoka prolaktyne. Od 2miesiecy na lekach. W tygodniu powtarzam badania i wizyta u gin.
    Musze znalesc lekarza odpowiedniego bo poki co kazdy mnie zbywa...prilaktune tez na wlasna reke robilam...musze zrobic jeszcze chociaz progesteron. Jak mi nie da skierowania to tez prywatnie...
    Czasem to sie odechciewa juz tego wszystkiego i zalamka.
    Od wczoraj biore tez inofolic...może sprobuje z siemieniem lnianym..moze to wina sluzu ze nie taki...miewam uplawy czesto...ale ponoc jak sie wspolzyje to tak jest...kazdy mowi co innego...
    Pierwsza ciaza byla wpadka 11 lat temu...a teraz nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam obawy co do mojej prolaktyny. Mialam ten problem parę lat temu ale bromergor wszystko ładnie uregulował. Teraz znów mam dlugi cykl

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cykle to 28 do 35 dni..oststnio srednio co 30 dni...35 juz jakus czas nue bylo...ale mam bardzo skąpe i hez zadntch boli...w tym dopiero byl bardziej obfity jesli mowic tu w ogole o obfitosci...i bolal mnie brzuch jak przy okresie normalnie. Dzis ostatni dzien wiec to już lekkie plamienie....temperatura w granicach 37...ale nie mierze po przebudeniu...przed okresem mialam 36.6 i od okresu znow wyzsza niecwiem czemu

• Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie siostra juz nie w ciązy;(.. ja w pracy caly dzien mnie mdlilo ale to pewnie orzez nerwy w pracy do piatku jeszcze troche a juz bym chdiala wiedziec.. powoedzualam narzeczonemu ze jak teraz nie uda sie to rezygnujemy z planow o dziecku i zwalniam sie pracuje tu 3 rok.. rok temu zmienila sie szefowa i zarabiam 1500 zl szef kuchni.. smieszne rzeczy.. nie dam sie tak wykorzystywac

9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • amica Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, wiesz czasem jest tak że to głównie głowa nas blokuje, ciągle nerwy, stres. Mam nadzieję, że tym razem Wam się udało. Trzymam kciuki za Was!

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • Mati1 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :)
    Glowa do gory Dziewczyny! Ja dzis weekend zaczelam od @ wiec kolejny cykl- ehhh dzialamy dalej nie ma co!
    Milego weekendu dla Was i korzystajcie jutro z pogody bo ma byc pieknie :)
    Witaj Zalamana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 11:27

Cierpliwość jest gorzka, a jej owoce słodkie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wlasnie boje ze u mnie glowna przyczyna sa nerwy i stres...nie umiem sobie radzic ze stresem...a ostatnio juz zupełnie nic mnie nie interesuje..nie mam juz nic takiego co by mnie relaksowalo...kiedys lubilam wiele...a teraz nic...

• Mati1 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Zalamana wiele z nas ma duzo stresu, tez to znam tez sie bardzo przejmuje wieloma sprawami ale wiesz takie myslenie powoduje u Ciebie kolejne i stresy w wszystko sie zamyka i nakreca.

A dlugo sie juz staracie?

Cierpliwość jest gorzka, a jej owoce słodkie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praktycznie 9 lat..
    Wczesniej to tak na luzie...jak bedzie to bedzie..
    Praktycznie lekarze mnie zbywali.
    Teraz wzielam sprawy w swoje rece.
    Jutro powtarzam badanie prolaktyny...ciekawe czy ten dostinex cos podzialal

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Praktycznie 9 lat..
    Wczesniej to tak na luzie...jak bedzie to bedzie..
    Praktycznie lekarze mnie zbywali.
    Teraz wzielam sprawy w swoje rece.
    Jutro powtarzam badanie prolaktyny...ciekawe czy ten dostinex cos podzialal
    To trochę długo szkoda, ze nikt się wcześniej tobą nie zainteresował. Pewnie pisałaś, ale przeoczyłam masz wysoka PRL?jakies inne badania robiłaś ?Co tam dziewczyny jakie plany na dzisiaj.Ja czekam na start maratonu miałam iść kibicować, ale dziwnie się czuje zimno mi mimo, ze chora nie jestem brzuch boli jak na @ a tomdopiero 5dpo wczoraj temp spadła do 36,81 dzisiaj odbiła do 36,99 i mam sporo śluzu białego zabarwionego na różowo nie wiem co o tym myśleć

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam wysoką prolaktyne (prawie1000)
    Biore dostinex od 2 miesięcy.
    Oczywiscie to badanie sama sobie zrobilam.
    Chce zrobic jeszcze chociaz progesteron..
    Ja dzis ide do pracy na 14 i tak mi sie nie chce...ze szok.
    Poklocilam sie rano z moim i juz mam dzien do bani...
    Generalnie bym sie schowala gdzies i nie wychodzila

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Tak mam wysoką prolaktyne (prawie1000)
    Biore dostinex od 2 miesięcy.
    Oczywiscie to badanie sama sobie zrobilam.
    Chce zrobic jeszcze chociaz progesteron..
    Ja dzis ide do pracy na 14 i tak mi sie nie chce...ze szok.
    Poklocilam sie rano z moim i juz mam dzien do bani...
    Generalnie bym sie schowala gdzies i nie wychodzila
    Chyba coś się nie tak wkleiło z wykresem bo go nie widać w miniaturce :) A robiłaś sobie tsh ? To idzie w parze czasami z PRL u mnie tak było. Wysoka masz PRL może się okazać, ze nie masz owulacji i lepiej niż progesteron zrobić sobie monitoring będziesz wiedziała co i jak przerabiałam sporo badań od stycznia wiec jak coś to pytaj:) współczuje tez jak się pokłócę to mój sobie pobiegać idzie albo ma silke a ja siedze ze zrąbanym nastrojem :(
    BeOptimistic where are you?:) Dobrze kojarzę, ze niedługo wizyta?:)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam tsh i wszystko ok.
    No u mnie inaczej...bo moj sie zamyka w pokoju i gra....albo siedzi w necie i szuka szczescia...ja zaraz do pracy ide az do 22 i wyc mi sie chce bo u mbie dzis słońce...jutro rano powtarzam prolaktyne...na nfz wiec sie naczekam...

Generalnie od lat każdy lekarz twerdzi ze jestem zdrowa i mnie zbywaja...i ze skoro mam juz 1 dziecko(11lat) to jest ok...ehhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten monitoring to tylko prywatnie? Trzeba sie jakos przygotowac?

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Robilam tsh i wszystko ok.
    No u mnie inaczej...bo moj sie zamyka w pokoju i gra....albo siedzi w necie i szuka szczescia...ja zaraz do pracy ide az do 22 i wyc mi sie chce bo u mbie dzis słońce...jutro rano powtarzam prolaktyne...na nfz wiec sie naczekam...

Generalnie od lat każdy lekarz twerdzi ze jestem zdrowa i mnie zbywaja...i ze skoro mam juz 1 dziecko(11lat) to jest ok...ehhh
    A jaki miałaś wynik? Ja miałam 2,8 niby w normie ale dla staraczek w okolicy 1,5 do 2 max.Nie chodzę na NFZ bo bym jajo wcześniej zniosła moja gin teraz tylko prywatnie przyjmuje ale pracuje w szpitalu i hsg robiła mi na NFZ co może to mi zrobi,ale na wizyty prywatnie tak samo monitoring nie wiem czy na NFZ zrobią dla nich to wszystko zawsze jest oki.Najlepiej umówić się na 3 wizyty na pierwszej w okolicy kiedy powinno się jyz coś dziać czyli kilka dni przed owu zależy jakie masz cykle i wtedy patrzy czy są jakieś pecherzyki dominujące jakie masz endo itp ,potem druga wizyta kilka dni później czy pecherzyki rosną a trzecia czy doszło do owulacji i pecherzyk pękł a nie np się wchłonął :)Usg dopochwowe :) warto się nad badaniem nasienia zastanowić bardzo dużo Panów teraz prowadzi siedzący tryb życia a jak to wyjdzie oki ,monitoring ok i hormony zbijesz to drożność można zrobić

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana jak zdrowa jak masz taka PRL za chwile inne hormony mogą się posypać jak tego nie zbijesz to,ze jest jedno dziecko nie wyklucza problemów lepiej dmuchać na zimne :). Na monitoringu wyjdzie tez obraz pe hersukiw niektóre dziewczyny maja problem z PCOS przy wysokiej prl warto zapytać można zrobić tez glukozę i insulinę tzn krzywa

v5abi09kg49ph79h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze poszukac dobrego lekarza najpierw.
    Jestem z Gdanska...moze ktoras z Was tez?
    Tsh 2.380

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój endokrynolog takie tsh by obniżał pytanie bo może jak zrobisz porządek z PRL to tsh tez spadnie,ale nie musi. niestety nie pomogę jak chodzi o te rejony

v5abi09kg49ph79h.png
‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ