Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam. Jestem tu nowa. Staramy się z partnerem w sumie dopiero od zeszłego miesiąca, w maju straciliśmy pociechę w 6 msc ciąży i dopiero po 3 miesiącach mogliśmy zacząć ponowne starania. Udzielam się już na kilku forach, które pomogły mi trochę przetrwać to wszystko. W tym miesiącu czekam na miesiączkę lub jej brak (oby to drugie) i jeśli pozwolicie to zostanę tu z Wami trochę jeżeli chcecie coś jeszcze wiedzieć śmiało pytajcie. PozdrawiamNina2809
-
nick nieaktualny
-
Kaaarolynaaa spokojnie, Nova 87 nazwała to brakiem formy, nie robiąc tego w złośliwy sposób, tylko chciała delikatniej nazwać swoje aktualne problemy z niepłodnością. Wasza wymiana zdań jest nieprzyjemna.
Ja robiłam prolaktynę, FSH, LH i testosteron w 3 dc
Czytałam, ze Prolaktynę najlepiej zrobić między 3-5
FSH miedzy 2-5 (przeważnie robi się w 3)
LH tak samo 2-5 (ale pisało, ze to badanie trzeba powtórzyć również później, nie wiem, tak czytałam)
Testosteron obojętnie kiedy
Jutro odbieram wyniki, sama nie wiem co tam chcę zobaczyć, oczywiście lepiej żebym była zdrowa i żeby wszystko było super, a z drugiej strony, gdyby coś było poznałabym ewentualną przyczyne niepłodności.
Jutro wszystko się okaże. Trochę to przeżywam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 16:26
amica lubi tę wiadomość
Patt1002 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kaaarolynaaa wrote:Patt1002 forum jest po to, żeby każdy miał prawo wyrazić swoje zdanie.
Nie widzę w tym nic złegoEven miracles take a little time
TSH 2,72
Prolaktyna 11,37 -
Byłam u lekarza rodzinnego, skierowanie do dermatologa dostałam, ale przy okazji wspomniałam o napadach bólu głowy (np. dziś) dostałam receptę....
Eh... czort z tą receptą, wezmę kolejną przeciwbólową
Siostra mi dzisiaj podpowiedziała, żebym zrobiła hormony tarczycowe, jak uda mi się ciut później przyjechać do pracy to zrobię w czwartek razem z betą.
Szkoda, tylko,że lekarz rodzinny, któremu powiedziała o mojej sytuacji nie zaproponował tego, a tylko receptę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 18:36
-
Mati1 wrote:Hej Nina, fajnie ze chcesz do nas dolaczyc- kazda mile widziana przykro mi z powodu Twoich doswiadczen ale mam nadz ze szybko doczekasz sie i Dzidzia bedzie z Wami
A kiedy masz termin @ ?
Nie mam jakoś specjalnie regularnych cykli, ale tak około tygodnia myślę, że powinna się pojawić (ale mam ogromną nadzieję, że się jednak bardzo długo nie pojawi )Nina2809 -
Tak sobie myślę, że chyba wolałabym nie wiedzieć kiedy ta @ powinna być... ile ona nerwów przysparza....
Teraz to w sumie nawet nie wiem... Chcę już piątek! wtedy będę miała swoje wynik i będę wiedziała na czym stoję.
Dziewczyny, a zrobienie TSH da mi już jakiś ogląd na sprawę? Czy trzeba jakieś bardziej szczegółowe badania? -
nick nieaktualny
-
To zapytam w laboratorium też o te... Jak wszystkie przypadki z tymi hormonami wykluczę to będę spokojniejsza
Dzisiaj przez ten ból głowy nie mogę na niczym się skupić...
Badania chcę zrobić dla wykluczenia problemów... Bo zanim ktoś pomyśli co by mi zlecić to może rok minąć, a jak sama zrobię to będę wiedziała.