X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia a Ty drożność miałaś robioną prywatnie czy na NFZ?

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wroblowa, uwierz, to lepiej, ze Cie nic nie boli bez powodu. Ja co miesiac przezywam ciaze bez ciazy i jak sobie pomysle, co mnie czeka za 14 dni, to juz mi lzy leca...Dzisiaj jak zobaczylam swoj biust....Jak tak dalej pojdzie, to za 10 lat bedzie w gorszym stanie niz mojej mamy teraz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, witaj w naszym szczęśliwym wątku i trzymam kciuki za Zielonego Kropka

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Też bym chciała żeby mnie coś już wreszcie bolało, żebym mogła sobie powkręcać banie. :D

chociaż dziś odezwał się jajnik, takie przeszywające kłucie, i cycki też mnie chwilę zakuły.
    To jak kłuje to już możesz zacząć się wkręcać hahaha
    Wariatka!

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    Ewcia a Ty drożność miałaś robioną prywatnie czy na NFZ?
    Monia, na Fundusz :)

Witaj Reniu! U nas, w tym szczęśliwym wątku na pewno zostaniesz mamą! Powodzenia! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie wróciłam z UP i postanowiłam, że jednak spróbuję sobie popracować. Muszę tylko napisać CV i wysłać (o matko, nie robiłam tego od lat)

• monijaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mam pytanie:P
    wiadomo jaka teraz pora roku. Ludzie okutani, ciepły but. Ty brałaś jakąs piżamkę na przebranie na czas badanie, papcie?

ks. Jan Kaczkowski
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia a poziom prolaktyny badałaś? Przy podwyższonej jest bolesność piersi, wrażliwość a nawet nie wiem czy dobrze nazwę mlekotok.
    Na USG piersi wychodzą poszerzone kanaliki mlekowe

ks. Jan Kaczkowski
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia a badałas progesteron? Witaj na naszym wątku. :*

Milli, nie nie, nie moge sobie teraz wkręcać, bo oszaleję, jest zdecydowanie za wczas na krzywe akcje ciążowe. :D

Jaspis w jaką branże celujesz? :P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Milli, szerokiej drogi! :)
    Żeby nie było..i tak tu dzisiaj do Was wrócę:)

monijaaa lubi tę wiadomość

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    to mam pytanie:P
    wiadomo jaka teraz pora roku. Ludzie okutani, ciepły but. Ty brałaś jakąs piżamkę na przebranie na czas badanie, papcie?
    Tak. Brałam piżamkę, kapciuchy itd. Izba przyjęć nie puściłaby mnie bez tego na oddział. A moja gin jak mnie zobaczyła powiedziała: "Słońce, niepotrzebnie się przebierałaś. Ja Cię tu trzymać nie mam zamiaru. Ty musisz się z mężem o dzieciątko starać a nie w szpitalu leżeć" :D.

monijaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Żeby nie było..i tak tu dzisiaj do Was wrócę:)
    Ależ Milli! Inaczej być nie może! :)

• monijaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana, wezmę i ja :)

ks. Jan Kaczkowski
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mam dziś dobry dzień. <3 Niedawno dzwoniła do mnie Pani z HomeBroker odnośnie mieszkania MdM. :D może uda mi się ją przekabacić jako stara handlara, żeby co podpowiedziała. :P

I jeszcze szef mnie pochwalił za tamten miesiąc, pytał, czy myślałam już nad wysokością mojej premii. :D

Dziś otwieram skrzynkę z winem ze swoim Wróblinem...:D

Jaspis, AneTka87 lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    Dzięki kochana, wezmę i ja :)
    W razie W lepiej mieć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Jaspis w jaką branże celujesz? :P
    Kochana ja całe życie w handlu :P ostatnio przez 5 lat miałam swój sklep, ale 1,5 roku temu zlikwidowałam i zajmuje się Bartkiem.
    Szukają do pomocy w aptece, więc całkiem nieźle, wykładanie, metkowanie towaru. Jakoś nie chce mi się iść do spożywczaków, bo tam harówa od rana do nocy.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh noł, Jaspis, znam ten ból... niestety. Jak sama się utrzymywałam w Wawce to tak tyrałam jak wół pociągowy. :< A taka praca w aptece to i schludna i spokojna... ;)

Jaspis lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Oh noł, Jaspis, znam ten ból... niestety. Jak sama się utrzymywałam w Wawce to tak tyrałam jak wół pociągowy. :< A taka praca w aptece to i schludna i spokojna... ;)
    no własnie tak pomyślałam, że tam dużo spokojniej, już dzwoniłam i mam wysłać CV, mają w poniedziałek do wybranych kandydatek dzwonić.

• JaKa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki proszę Was bardzo o podpowiedź w poniższej sprawie.....

Chyba nie zdążę nawet zrobić testu, jeszcze kilka dni, ale co raz bardziej czuję po kościach nadchodzącą @ :(

Dajemy sobie z Mężem czas jeszcze w tym miesiącu, tak na luzie, chociaż oczywiście luzu brak, bo obojgu nam bardzo zależy. Ale może miesiąc zakochanych okaże się szczęśliwy :)

Zapisałam się na początek marca do nowego gina, u którego pewno wyląduję jak już będę szczęśliwą ciężarną. Chciałabym iść do niego przynajmniej z najważniejszymi badaniami (hormony, krew, mocz, itp). W badaniu ginekologicznym, cytologi (II grupa) i usg zawsze wychodziło wszystko ok, dlatego nikt wcześniej nie kierował mnie na żadne szczegółowe badania i hormony.
    Proszę doradźcie mi co mogę i kiedy (w którym dniu cyklu) zrobić, tak żeby mieć gotowe na marzec i przyspieszyć ewentualne leczenie.

Mój Mąż też co raz częściej mówi o badaniu nasienia. Ja nie nalegam na razie, bo nie chcę żebyśmy dali się zwariować. Przecież to dopiero 2 miesiąc starań :)

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka, hormony generalnie mozesz robić w dowolnym dniu. Musisz tylko Ty wiedzieć w jakiej fazie jesteś.

Prolaktynę można robić 3-5dc, TSH, FT3,FT4 dowolnego dnia, a chcąc sprawdzić czy doszło do owulki (czy pęcherzyk pękł) 7-8dpo.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ