WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • plinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTka87 wrote:
    Haha Ewcia grubo :D a musieliscie specjalnie do niego jechać? Teściowa nie przekazała mu?

Plinka a serduszko biło na usg?

Kimmy trzymam jutro kciuki :)

Mili jak tam?

Anetka serduszko biło jak dzwon. Niesamowite odczucie

Ewcia_92, AneTka87 lubią tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genialnie...to tak zeby jeszcze mi utrudnic poranne wstawanie...Ostatnio uslyszalam od "mensza", dlaczego kobiety ida na krew i juz wszystko wiedza i dlaczego faceci tak nie maja. Jak chce to w tym momencie sie juz moge wymieniac z nim...
    Ja juz czuje, ze jest lepiej, pusta przestrzen w staniku tez to potwierdza :)

• plinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Gorzej jak i ja się zarażę tym wszechobecnym pesymizmem :P. Wtedy to już armagedon! :D

Ewcia Ty miałabyś zarażać pesymizmem? Przecież z Ciebie jest forumowe słoneczko :-)
    Pozytywnie zakrecona mamuśka Perełki ;-)

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna, więc wyraźnie na Ciebie działa, a do 25 jest norma, więc nie powinno na nic źle wpływać. A problemy z porannym wstawaniem tez prolaktyna powoduje. Teraz minęło jak ręką odjął :) budzę się nawet przed budzikiem, gdzie wcześniej nie mogłam sie z łóżka zwlec :)

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Anetka serduszko biło jak dzwon. Niesamowite odczucie
    Kochana, jak ja już chciałabym słyszeć swoje Serduszko.. <3 :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Anetka fioletowa od barwy bellybestfriend :)

Eee to ja chyba za głupia jestem i nadal nie rozumiem, bo ta nazwa przetłumaczona dosłownie brzmi "Brzuch najlepszym przyjacielem" więc nadal nie widzę tu nic fioletowego :D

marciaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Ewcia Ty miałabyś zarażać pesymizmem? Przecież z Ciebie jest forumowe słoneczko :-)
    Pozytywnie zakrecona mamuśka Perełki ;-)
    Kochana jesteś! :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTka87 wrote:
    Eee to ja chyba za głupia jestem i nadal nie rozumiem, bo ta nazwa przetłumaczona dosłownie brzmi "Brzuch najlepszym przyjacielem" więc nadal nie widzę tu nic fioletowego :D
    Hahahhaa :D. Anetka, ovufriend jest stroną dla kobiet starających się o dziecko. A bellybestfriend to strona dla zaciążonych. Wygląda tak samo jak uvufriend ale jest fioletowa a nie różowa jak ta :D

marciaa lubi tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a od czego zależy to czy przypiszą tego bromka czy dostinex? Nie wyobrażam sobie przy pracy z dziećmi ledwo żyć :( wiem ze każda z nas inaczej reaguje ale sporo dziewczyn pisało o złym samopoczuciu

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • plinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Kochana, jak ja już chciałabym słyszeć swoje Serduszko.. <3 :)
    Usłyszysz :-) tylko radzę zabrać chusteczki.
    Swoją drogą dopiero po wizycie zdalam sobie sprawę jak komicznie musi to wyglądać.
    Lezysz z gołą d...., z sondą w szanownej pusi, śmiejesz się i ryczysz do monitora w tym samym czasie.

Sabinkak lubi tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka! Nooo pięknie!! Tak się cieszę :) Niech cały czas tak ślicznie bije :) A Ty już się oswoiłaś że masz w sobie kropka? :)

plinka lubi tę wiadomość

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dziewczyny a od czego zależy to czy przypiszą tego bromka czy dostinex? Nie wyobrażam sobie przy pracy z dziećmi ledwo żyć :( wiem ze każda z nas inaczej reaguje ale sporo dziewczyn pisało o złym samopoczuciu

ja przez pierwsze 7-9dni miałam mega nudności i raz wymiotowałam ale później jak ręką odjął :) a brałam małe dawki bromka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 21:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Hahahhaa :D. Anetka, ovufriend jest stroną dla kobiet starających się o dziecko. A bellybestfriend to strona dla zaciążonych. Wygląda tak samo jak uvufriend ale jest fioletowa a nie różowa jak ta :D

Aaaaa Hahahhaha No Ewcia i jak mogłabyś nas opuścić?? haha W końcu ktoś mi wytłumaczył jak chłopu, że tu chodzi o kolor strony :D :D W końcu moja zagwozdka rozwiązana :D Dziękuję :D

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym wiedziała wcześniej o skutkach ubocznych i o dostinexie nie brałabym pierwszego, wystarczy ze poprosisz od razu o Dostinex. W Polsce Dostinex nie jest refundowany dla tego jest dużo droższy ( trzeba szukać z importu równoległego, bo normalnie nawet 350 zł kosztuje) ja przedzwoniłam apteki i znalazłam 2 w których jest polowe taniej. A lekarze zazwyczaj najpierw dają Bromka bo tani ( chyba).

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • plinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka ja juz się oswoilam i wszystkie obawy zniknęły po tym jak słyszałam bicie serca. Tetaz bedziemy tylko rośli.

Obiecalam Kropkowi że w każdym miesiacu ciąży kupię mu/jej prezent. I dziś kupilismy z mężem dwa pajacyki i body bo to juz drugi miesiąc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 21:28

AneTka87, Sabinkak, Ewcia_92, dineh lubią tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Usłyszysz :-) tylko radzę zabrać chusteczki.
    Swoją drogą dopiero po wizycie zdalam sobie sprawę jak komicznie musi to wyglądać.
    Lezysz z gołą d...., z sondą w szanownej pusi, śmiejesz się i ryczysz do monitora w tym samym czasie.
    Oj będę ryczeć, śmiać się i wszystko na raz.. Na samą myśl o bijącym serduszku mam łezki w oczkach. <3. Ale masz rację, z boku musi to wyglądać przefajnie :D

plinka, AneTka87 lubią tę wiadomość

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka super! Najpiękniejsza muzyka na świecie, bicie Serduszka maleństwa. :) zazdroszczę! Kiedy te dwa miesiące pykly?! Matko i córko! :D

plinka lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • plinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa daj boże żeby to było "matko i córko" :-) ja mam jednak przeczucie że to syn :-) :-) :-)

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czasem zaglądam na fioletową stronę i podczytuję październikowy wątek. Dziewczyny same siebie nakręcają, zamiast spokojnie czekać na wizytę u lekarza, to latają bez przerwy na betę, prolaktynę itp. Porównują objawy, a jak któraś nie ma mdłości i cycki jej nie bolą, to już czarne scenariusze piszą. Na tak wczesnym etapie ciąży najważniejszy jest spokój, takie wspólne nakręcanie się, nie prowadzi do niczego dobrego.
    Ostatnią ciążę też przeszłam z belly i mieliśmy naprawdę fajne dziewczyny. Owszem na początku było kilka strat, ale starałyśmy się utrzymywać przyjemną atmosferę.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała mieć najpierw synka. :D ale będę się cieszyła z tego co mi los zesle :P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ