X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • plinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTka87 wrote:
    Haha Ewcia grubo :D a musieliscie specjalnie do niego jechać? Teściowa nie przekazała mu?

Plinka a serduszko biło na usg?

Kimmy trzymam jutro kciuki :)

Mili jak tam?

Anetka serduszko biło jak dzwon. Niesamowite odczucie

Ewcia_92, AneTka87 lubią tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genialnie...to tak zeby jeszcze mi utrudnic poranne wstawanie...Ostatnio uslyszalam od "mensza", dlaczego kobiety ida na krew i juz wszystko wiedza i dlaczego faceci tak nie maja. Jak chce to w tym momencie sie juz moge wymieniac z nim...
    Ja juz czuje, ze jest lepiej, pusta przestrzen w staniku tez to potwierdza :)

• plinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Gorzej jak i ja się zarażę tym wszechobecnym pesymizmem :P. Wtedy to już armagedon! :D

Ewcia Ty miałabyś zarażać pesymizmem? Przecież z Ciebie jest forumowe słoneczko :-)
    Pozytywnie zakrecona mamuśka Perełki ;-)

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna, więc wyraźnie na Ciebie działa, a do 25 jest norma, więc nie powinno na nic źle wpływać. A problemy z porannym wstawaniem tez prolaktyna powoduje. Teraz minęło jak ręką odjął :) budzę się nawet przed budzikiem, gdzie wcześniej nie mogłam sie z łóżka zwlec :)

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Anetka serduszko biło jak dzwon. Niesamowite odczucie
    Kochana, jak ja już chciałabym słyszeć swoje Serduszko.. <3 :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Anetka fioletowa od barwy bellybestfriend :)

Eee to ja chyba za głupia jestem i nadal nie rozumiem, bo ta nazwa przetłumaczona dosłownie brzmi "Brzuch najlepszym przyjacielem" więc nadal nie widzę tu nic fioletowego :D

marciaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Ewcia Ty miałabyś zarażać pesymizmem? Przecież z Ciebie jest forumowe słoneczko :-)
    Pozytywnie zakrecona mamuśka Perełki ;-)
    Kochana jesteś! :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTka87 wrote:
    Eee to ja chyba za głupia jestem i nadal nie rozumiem, bo ta nazwa przetłumaczona dosłownie brzmi "Brzuch najlepszym przyjacielem" więc nadal nie widzę tu nic fioletowego :D
    Hahahhaa :D. Anetka, ovufriend jest stroną dla kobiet starających się o dziecko. A bellybestfriend to strona dla zaciążonych. Wygląda tak samo jak uvufriend ale jest fioletowa a nie różowa jak ta :D

marciaa lubi tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a od czego zależy to czy przypiszą tego bromka czy dostinex? Nie wyobrażam sobie przy pracy z dziećmi ledwo żyć :( wiem ze każda z nas inaczej reaguje ale sporo dziewczyn pisało o złym samopoczuciu

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • plinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Kochana, jak ja już chciałabym słyszeć swoje Serduszko.. <3 :)
    Usłyszysz :-) tylko radzę zabrać chusteczki.
    Swoją drogą dopiero po wizycie zdalam sobie sprawę jak komicznie musi to wyglądać.
    Lezysz z gołą d...., z sondą w szanownej pusi, śmiejesz się i ryczysz do monitora w tym samym czasie.

Sabinkak lubi tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka! Nooo pięknie!! Tak się cieszę :) Niech cały czas tak ślicznie bije :) A Ty już się oswoiłaś że masz w sobie kropka? :)

plinka lubi tę wiadomość

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dziewczyny a od czego zależy to czy przypiszą tego bromka czy dostinex? Nie wyobrażam sobie przy pracy z dziećmi ledwo żyć :( wiem ze każda z nas inaczej reaguje ale sporo dziewczyn pisało o złym samopoczuciu

ja przez pierwsze 7-9dni miałam mega nudności i raz wymiotowałam ale później jak ręką odjął :) a brałam małe dawki bromka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 21:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Hahahhaa :D. Anetka, ovufriend jest stroną dla kobiet starających się o dziecko. A bellybestfriend to strona dla zaciążonych. Wygląda tak samo jak uvufriend ale jest fioletowa a nie różowa jak ta :D

Aaaaa Hahahhaha No Ewcia i jak mogłabyś nas opuścić?? haha W końcu ktoś mi wytłumaczył jak chłopu, że tu chodzi o kolor strony :D :D W końcu moja zagwozdka rozwiązana :D Dziękuję :D

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym wiedziała wcześniej o skutkach ubocznych i o dostinexie nie brałabym pierwszego, wystarczy ze poprosisz od razu o Dostinex. W Polsce Dostinex nie jest refundowany dla tego jest dużo droższy ( trzeba szukać z importu równoległego, bo normalnie nawet 350 zł kosztuje) ja przedzwoniłam apteki i znalazłam 2 w których jest polowe taniej. A lekarze zazwyczaj najpierw dają Bromka bo tani ( chyba).

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • plinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka ja juz się oswoilam i wszystkie obawy zniknęły po tym jak słyszałam bicie serca. Tetaz bedziemy tylko rośli.

Obiecalam Kropkowi że w każdym miesiacu ciąży kupię mu/jej prezent. I dziś kupilismy z mężem dwa pajacyki i body bo to juz drugi miesiąc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 21:28

AneTka87, Sabinkak, Ewcia_92, dineh lubią tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Usłyszysz :-) tylko radzę zabrać chusteczki.
    Swoją drogą dopiero po wizycie zdalam sobie sprawę jak komicznie musi to wyglądać.
    Lezysz z gołą d...., z sondą w szanownej pusi, śmiejesz się i ryczysz do monitora w tym samym czasie.
    Oj będę ryczeć, śmiać się i wszystko na raz.. Na samą myśl o bijącym serduszku mam łezki w oczkach. <3. Ale masz rację, z boku musi to wyglądać przefajnie :D

plinka, AneTka87 lubią tę wiadomość

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka super! Najpiękniejsza muzyka na świecie, bicie Serduszka maleństwa. :) zazdroszczę! Kiedy te dwa miesiące pykly?! Matko i córko! :D

plinka lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • plinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa daj boże żeby to było "matko i córko" :-) ja mam jednak przeczucie że to syn :-) :-) :-)

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czasem zaglądam na fioletową stronę i podczytuję październikowy wątek. Dziewczyny same siebie nakręcają, zamiast spokojnie czekać na wizytę u lekarza, to latają bez przerwy na betę, prolaktynę itp. Porównują objawy, a jak któraś nie ma mdłości i cycki jej nie bolą, to już czarne scenariusze piszą. Na tak wczesnym etapie ciąży najważniejszy jest spokój, takie wspólne nakręcanie się, nie prowadzi do niczego dobrego.
    Ostatnią ciążę też przeszłam z belly i mieliśmy naprawdę fajne dziewczyny. Owszem na początku było kilka strat, ale starałyśmy się utrzymywać przyjemną atmosferę.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała mieć najpierw synka. :D ale będę się cieszyła z tego co mi los zesle :P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ