X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę aż tyle poronień jest? Myślałam raczej, że to nie zdarza się aż tak często...
    Ale sama mam postanowienie rodzicom mówić dopiero jak usłyszę serduszko na usg, w pracy po 3 msc, a reszcie rodziny i znajomym około 3-4 msc dopiero. Chyba wtedy największe niebezpieczeństwo mija...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, nie wiem jak facet przez te emocje będzie dzisiaj spał :P. Podobno mu powiedziała, ale wiecie, chcieliśmy zachować się tak jak należy. Mimo takich a nie innych relacji. Nikt nam później nie rzygnie "bo nie powiedzieliście sami".

Kimmy, ja nie mogę nawet czytać tamtego mamuśkowego forum, bo od razu łapią mnie smutasy.. Zdecydowanie za dużo tam tych złych informacji... :( Nie ma dnia żeby się któraś z kobietek nie pożegnała.. Nosz kur**! Co za niesprawiedliwość!

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała powiedzieć od razu :) tym bardziej że razem z Wróblem jesteśmy bardzo zzyci z naszymi rodzinami. Nie wiem czy bym wytrzymała :P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Naprawdę aż tyle poronień jest? Myślałam raczej, że to nie zdarza się aż tak często...
    Proszę Was.. Mi to się ani nie chce tam wchodzić, bo wiem, że przeczytam coś smutnego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wiem, że często jest utrata kropka (sama dwa razy niestety to przeżyłam) dlatego teraz jak się uda to powiem tak jak Ty Doma dopiero w 4mc, nawet rodzicom.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia to póki co nie wchodź tam i zostań z nami :)
    A tak w ogóle to zdradźcie o co chodzi z nazwą fioletowa? Taka nazwa grupy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj szwagier jak jeszcze nie mieli w planach dzidzi to tez mowil ze po 3-4 miesiacu wszytskim powie, ale jak juz sie dowiedzieli (oczywiscie wpadka) byli tacy szczesliwi ze rodzina wiedziala od razu a cala reszta w drugim miesiacu sie dowiedziala :)
    Takze emocje gora :) a pesymistycznie lepiej nie myslec, bo mozna to nieszczesnie pozniej wywolac. Dziewczyny przeciez my tu wszytskie pozytywnie zakrecone krejzolki, ze nawet jak zaciazymy to nie bedziemy sie rozstawac tylko zarazac energia innych! Koniec smutasow!

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka fioletowa od barwy bellybestfriend :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTka87 wrote:
    Kolor strony bella best friend :) równoległe forum, tyle, że dla zafasolkowanych :)

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Hejka ! Wracam powoli do zywych...nie dosc ze chorobsko straszne, to jeszcze ten Bromek...ale juz po kilku dniach piersi zaczyna przybiersc normalne rozmiary.
    Jakies niespodzianki :D ??????
    Ja zanim zaczęłam się starać robiłam wszystkie badania i okazało się że mam podwyższoną prolaktynę. Po 2 miesiącach brania bromergonu czułam sie jak cień człowieka a efektów 0. Przeszłam na Dostinex, jest zdecydowanie droższy (150 zł za ) opakowanie 8 tabletek, ale wystarcza na 2 miesiące bo bierze sie po pół tabletki dwa razy w tygodniu. Po miesiącu poziom obniżył sie z ponad 50 na 6. Obecnie od października nie biorę już ale co miesiąc kontroluje i cały czas utrzymuje sie na poziomie 10. Pocieszę Cię ze pomimo hiperprolaktynemi ( u mnie spowodowanej początkami niedoczynnosci tarczycy), mlekotoku, i miesiączek trwających 3 dni delikatne plamienie, pół dnia krwawienie, ze jeden tampon mini wystarczył i potem delikatne plamienie, cały czas miałam owulację potwierdzona usg :)
    Tak wiec uszy do góry :)

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTka87 wrote:
    Czasem tylko tam jestem :P. Tam wszystkim pasowałoby zaparzyć nocnik melisy :D. A ja jestem z takich osób, które myślą pozytywnie i po prostu ciężko mi tam, bo siłą rzeczy się nakręcam. A bo progesteronu nie badałam, a bo nie wiem jakie TSH itd.. Same dołki..
    Dlatego to tutaj Wam truję dupska :P czy tego chcecie czy nie :P. No chyba, że kategorycznie powiecie: "spadaj! Zobacz czy nie ma Cię gdzieś indziej!" to pójdę :D :D

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mocno wierze w to, że moje wyczekane maleństwo będzie zdrowe jak rybka :) jak kiedyś dozyje starości to spojrzę na moje pierworodne ze łzami w oczach, że tyle musiałam na nie czekać i tak o nie walczylam, do utraty tchu i zdrowej świadomości! :D

Kimmy, Ewcia_92, JaKa lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a niech któraś z Was w ciąży napisze na tamtej drugiej grupie o badaniu NK komórki. Jest to właśnie badanie dla tych co miały poronienia. Jeżeli wyjdzie pozytywnie to wtedy trzeba dać tabletki aby wyregulować i nie będzie poronień. Mi dopiero moja gin po drugiej utracie kropka mi to zleciła i okazało się że mam te NK podwyższone. Teraz czekam na wizytę i leki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia o nie! My Ciebie stąd nie wyrzucimy :D truj nam ile wlezie :D

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Czasem tylko tam jestem :P. Tam wszystkim pasowałoby zaparzyć nocnik melisy :D. A ja jestem z takich osób, które myślą pozytywnie i po prostu ciężko mi tam, bo siłą rzeczy się nakręcam. A bo progesteronu nie badałam, a bo nie wiem jakie TSH itd.. Same dołki..
    Dlatego to tutaj Wam truję dupska :P czy tego chcecie czy nie :P. No chyba, że kategorycznie powiecie: "spadaj! Zobacz czy nie ma Cię gdzieś indziej!" to pójdę :D :D
    Ewcia ale ty ze względu na swój optymizm jesteś tam jedna wielka nadzieja dla nas wszystkich :D

f5b59272af.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTka87 wrote:
    Ewcia o nie! My Ciebie stąd nie wyrzucimy :D truj nam ile wlezie :D
    Oj Kochana, nie mów za wszystkie :P

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To najlepszy wątek, najpierw ze względu na wiek hi hi weszlamna staraczki toz przed i po 30 , ale tam jakoś smutno było :) zaczęłam sie wkręcać ze w moim wieku to już na ciążę naturalną nie ma szans. A potem olśnienie ! Jestem najstarsza a mama miała 32 jak sie urodziłam a mam brata 10 lat młodszego jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 20:54

ca5c089614.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Ewcia ale ty ze względu na swój optymizm jesteś tam jedna wielka nadzieja dla nas wszystkich :D
    Gorzej jak i ja się zarażę tym wszechobecnym pesymizmem :P. Wtedy to już armagedon! :D

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka, nawet nie zartuj, ze to tak caly czas bedzie...Mi i tak ginka rozpisala plan oswajania sie z Bromkiem i zaczelam od polowki raz dziennie. Poloweczki super weszly, dzisiaj pierwszy dzien calej i dopiero po 5 godzinach od zazycia przestalam miec mdlosci i inne gratisy...A tu trzeba druga dodac...Na szczescie u mnie niby nie tak bardzo podwyzszona (24,6), ale jak na poczatek cyklu, to stwierdzila, ze duzo za duza.

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Sabinka, nawet nie zartuj, ze to tak caly czas bedzie...Mi i tak ginka rozpisala plan oswajania sie z Bromkiem i zaczelam od polowki raz dziennie. Poloweczki super weszly, dzisiaj pierwszy dzien calej i dopiero po 5 godzinach od zazycia przestalam miec mdlosci i inne gratisy...A tu trzeba druga dodac...Na szczescie u mnie niby nie tak bardzo podwyzszona (24,6), ale jak na poczatek cyklu, to stwierdzila, ze duzo za duza.
    Ja najpierw tydzień pół brałam i jako tako przeżyłam, ale przy dwóch zmartwychwstawalam rano a zaczynałam żyć po 20, a o 22 kolejna porcja a efektu 0. Jak zaczęłam brać Dostinex żadnych ubocznych nie było :) nowonarodzona. I brałam go tylko 2 miesiące :) jutro ide znowu powtórzyć wyniki, bo cały czas dobieram dawkę euthyroxu na tarczyce i przy okazji sprawdzę prolaktyne, ale czuje ze cały czas jest ok bo piersi nie czuje i są w normalnym rozmiarze :) miesiączki tez normalne i regularne :)

ca5c089614.png

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ