X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim ja tak czytam o waszych zajęciach to przypominają mi się moje studia i babka która na egzaminie kazała nam wkuwac kropka w kropkę jej notatki nawet przecinka nie można było pominąć a po 6 h jednego wykładu ciągiem notatek była masa i nie każdy je miał tak szybko zapieprzala z magisterka tez się nameczylam dobrze ze ten temat z głowy brr życzę miłego dnia ja chyba dzisiaj do Ikei podjadę mąż zaraz do pracy

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza ostatnie dwa dni :) nie mogłam wątku znaleźć tak spadlysmy :) mi chyba znowu wszystko sie rozsypuje, 7 dpo a mi sie okres szykuje brrr... czyli znowu PRL mi pewnie skoczyła :( a miałam iść zbadać i w końcu nie dotarłam :(

Koniec smecenia, trzeba rodzinkę nakarmić :)

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka, a dlaczego prolaktyna ? Mialas juz problemy ?

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w październiku lekarz odstawił Dostinex, brałam, bo miałam podniesiona plus mlekotok, krótki cykl i bardzo skąpe miesiączki. Poszła w gore podobno od tarczycy, cały czas jestem na euthyroxie. Ale nad ranem obudził mnie ból brzucha jak na @, do tego wszystkie objawy mocnego pms ( a takie miałam przy wysokiej PRL) i do tego tempka spadła. Wiec jak nic @ przyjdzie lada moment :(

ca5c089614.png

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nieznacznie podwyzszona i lekarka kazala mi brac na pewno 3 miesiace. Musze powiedziec, ze po dwoch tyg. czuje sie o wiele lepiej. Przede wszystkim mam normalne piersi, ale od srodki gniecie mnie w brzuchu i z deka mi niedobrze.Zdarzalo sie to wczesniej, ale w pozniejszych dniach cyklu. Nie wiedzialam, ze to moze byc tez objawem wysokiej prolaktyny.

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam skrócony cykl @ co 2-3 tygodnie, dla tego czuję, że znowu idzie w górę. Ja brałam pół roku Dostinex, wcześniej bromergon przez 3 m-ce ale nic nie pomógł, a przy dawcę 2 dziennie byłam nie do życia. Objawy PRL jakie miałam to powiększone, bolesne piersi, mlekotok, tycie i to w zastraszajacym tempie No i te @

ca5c089614.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu92 wrote:
    Klekotowa ja należę do tych nieszczęśnic, które mocno odczuwają PMS a @ nie raz kończy się wizytą na pogotowiu :< Chyba dlatego okresowe objawy mam od razu po owulacji, ból brzucha i ból piersi towarzyszy mi przez całą fazę lutealną ;) W tym cyklu jest inaczej, ale nie nastawiam się na fasolkę, myślę raczej, że to przez przyjmowanie luteiny ;)
    a no chyba że tak :) ja się na tych prochach nie znam bo nigdy nie przyjmowałam :) ale tu większość dziewczyn kumata to Ci podpowie czy to dlatego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to dzień dobry :)
    Rzeczywiście cisza tu jak makiem zasiał :) pewnie wieczorem się trochę ruch zwiększy :D

Dziś u mnie zapowiada się nudna niedziela :P

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana. Czy to normalne że okres trwa 1.5 dnia i jest mega skapy. Zaczął die w pt i już skonczyl. Boję się że wrócą mi 21 dniowe cykle.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • MeGi_90 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra dla mnie taki okres to norma... u mnie zazwyczaj to 2 dni krwawienia i dodatkowo 1-2 dni plamienia po, przy cyklach 26 dni.

27 lat, 5 cs
    od kwietnia przerwa do odwołania

9b23597c37afad14502492ea441137d0.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w domu. Chociaż popołudnie mam dla męża. Dziś tak mnie boli podbrzusze, że masakra. Nigdy tak nie miałam. Do tego piersi wrażliwe. No co miesiąc to inaczej. Nic mi z tych obserwacji nie wychodzi, tzn. żadna zależność :(

• MeGi_90 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś rozrzedzała swojemu menowi nasienie?
    Byliśmy w czwartek na badaniu, całe szczęście najważniejsze parametry są w normie jednak upłynnienie nasienia zostało wykonane mechanicznie po ponad 60min. Naczytałam się, że podawanie mu Flegaminy czy ACC perę dni przed owulacją powinno zadziałać. Macie może jakieś doświadczenie w temacie?

27 lat, 5 cs
    od kwietnia przerwa do odwołania

9b23597c37afad14502492ea441137d0.png
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje kochane...u nas dziś leniwa niedziela..ale tu przybyło nowych staraczek:-)

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na spokojnie zdążysz nadrobić :P bo ten weekend to nam forum zamarło :P Wróbelka nie ma i taka cisza :D :P

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Kochana ja dzis mam 4 dzień okresu

To jestesmy na tym samym etapie.

Ewi28 lubi tę wiadomość

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Milli :) No, jedne uciekaja, drugie przybywaja :D

• marciaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy można zbadać prolaktyne? Każdego dnia cyklu?

• kmala Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    A kiedy można zbadać prolaktyne? Każdego dnia cyklu?

Marcia w 3-5dc

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez tu cicho w weekend :)
    Wszystkie <3 ? :D

Wiecie co, zrobiłam eksperyment i test owulacyjny wyszedł mi dzisiaj pozytywny :O trochę się naczytalam, i na forum też znalazłam kilka przypadków, że test był pozytywny jak była ciąża, i na drugi dzień bądź po dwóch dniach test ciążowy też pozytywny...

Ja będę tego żałować :P tego całego nakrecania sie

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;) u mnie niedziela jak zwykle, od 11 byłam na warsztatach, potem szybkie zakupy i kawka z S., a teraz czas na późny obiad.

Miłego popołudnia ;)

‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ