X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <2.0 taki dokladnie? a co to oznacza?

4 cs:)
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka ja to narazie odpuściłam forum. Druga noc nie przespana i to dosłownie (dziś może by się zebrało z 1,5h). Syn miał wysoką gorączkę. Ale nie mogę znalezc przyczyny - czy ząb czy reakcja na szczepienie. A tu 12 dzień cyklu, jutro drugi monitoring. A my NIC, zero, null

• karolinams Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Piękny :)

Gratuluję :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że jest MNIEJ niż dwa, więc nie ma wg ich norm mowy o ciąży. Mają takie widełki poprostu. Równie dobrze mogłaś mieć 0,05, ale tego nie piszą tylko każdemu piszą nie w ciąży <2. Pójdziesz w przyszłym miesiącu i jesli ciąży nie będzie też będzie taki sam wynik.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Chyba jednak nie będzie ok bo go nie widać nie wiem dlaczego się tak robi skopiowalam i wkleilam
    Widać, widać - pięknie pnie się do góry ;)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollita, myślę, że nikt Ci tutaj nie udzieli pewnej odpowiedzi. :) Powtórz betę, i jeśli urosła, to odpowiedź jest jedna. :)
    Z tego co kojarzę, to Ty ją robiłaś kilka dni po owu?

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie nakręcajmy jej. Ma mniej niż 2, to nie jest ciążą - jesli tylko robiła ją w dobrym czasie to wynik jest jednoznaczny.

Jaspis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    Ineczka ja to narazie odpuściłam forum. Druga noc nie przespana i to dosłownie (dziś może by się zebrało z 1,5h). Syn miał wysoką gorączkę. Ale nie mogę znalezc przyczyny - czy ząb czy reakcja na szczepienie. A tu 12 dzień cyklu, jutro drugi monitoring. A my NIC, zero, null
    Ola, jakie mieliście szczepienie i kiedy? Bo może być, że właśnie po nim.
    Choć Bartosz miał ostatnio gorączkę, niby nie wysoką i tylko pół dnia, ale też nie mogłam znaleźć przyczyny i po 3 dniach dostał wysypki, też krótko było ją widać około 1 doby. No i wywnioskowałam, że miał łagodną 3-dniówkę. Może u Was też wirusowa temperatura.

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P_aulinaaa29 wrote:
    Jestem szczęśliwa dostaliśmy zielone swiatlo :-) Na lepszym dużo lepszym sprzęcie moja blizna ma 6mm w najcienszym miejscu a nie tak jak tamten mierzył 3mm. Jak to lekarz powiedział „ma pani bardzo ładną blizne”. Jedynie to kazał z dwa miesiące poczekać że staraniami żeby po tabletkach nie od razu bo większe ryzyko ciąży mnogiej i wtedy ryzyko dla mnie większe.

Super. Szkoda że raczej u mnie tak nie bedzie...

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 dniu cyklu 6 dzien po owulacji

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollita wrote:
    28 dniu cyklu 6 dzien po owulacji
    ja się nie znam, ale bety nie robi się od 9 dnia po owulacji?

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, broń Boże nie nakręcam, bo realnie po wyniku ciąży brak, ale pamiętam jak Lollita wspominała, że robiła to bardzo wcześnie.
    Dla swojego świętego spokoju mozesz bete powtórzyć, generalnie wynik wychodzi najwcześniej 10 dpo.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż oczywiście twierdzi, że szczepienie bo on jest przeciwnikiem i nie jest za tym, że szczepimy. To była ostatnia dawka pneumokoki. Ale syn już przedwczoraj przed szczepionką nie chciał jeść, marudził i miał problemy ze spaniem, a moje dziecko jest MEGA grzeczne, je za dwóch i w nocy śpi ciurkiem po 13h. A tu ewidentnie coś się działo niedobrego. A wczoraj to po tym szczepieniu buchło w nas ze zdwojoną siła, prawie 39 stopni, jęczał, wzdychał, stękał - no serce matki na pół się rozbiło :(( Nie pomagały syropy, nie pomagały czopki, calutką noc był jak piec. Strasznie mi szkoda syna.

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indygo wrote:
    Dziewczyny - jest, jest, JEST BLADA KRESKA na teście!!! Ouick Vue - jedyny jaki był w aptece. Nie mogę uwierzyć. Zaraz idę do pracy i kupię w Rossmanie 10 tkę.
    To najpięknejszy prezent urodzinowy - miałam testować jutro, w urodziny właśnie!

Boże jak się cieszę!

Suupeerr gratki

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolita to wcześnie :)

lollita lubi tę wiadomość

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    floreczka wrote:
    Dziewczyny!
    Oba jajowody drożne!
    Aż mi się wierzyć nie chce, ale mam to na piśmie!
    Jestem taka szczęśliwa, jakbym pozytywny test zobaczyła ;)

Super.

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama się nie nakręcam mając w reku wynik negatywny. Ale nie mam jeszcze @ i wolę myśleć że może to mały cud niż jakaś choroba się przyplątała i zaburza mi cykl.
    W końcu "Póki nie ma @ jest nadzieja" I ona umiera ostatnia:) I jeśli dostanę wkońcu @ to ok nie w tym to może w następnym. Ja dopiero zaczęłam starania więc jeszcze wszystko przedemną:-). Co ma być to będzie dziewczyny trzeba wiarą pomóc naszym małym fasolką trzeba wierzyć że się uda:-)

Jaspis lubi tę wiadomość

• lollita Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze to było za wcześnie:) zobaczymy co wydarzy sie w week:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    Mąż oczywiście twierdzi, że szczepienie bo on jest przeciwnikiem i nie jest za tym, że szczepimy. To była ostatnia dawka pneumokoki. Ale syn już przedwczoraj przed szczepionką nie chciał jeść, marudził i miał problemy ze spaniem, a moje dziecko jest MEGA grzeczne, je za dwóch i w nocy śpi ciurkiem po 13h. A tu ewidentnie coś się działo niedobrego. A wczoraj to po tym szczepieniu buchło w nas ze zdwojoną siła, prawie 39 stopni, jęczał, wzdychał, stękał - no serce matki na pół się rozbiło :(( Nie pomagały syropy, nie pomagały czopki, calutką noc był jak piec. Strasznie mi szkoda syna.
    Olu, ja też jestem przeciwnikiem szczepień, ale szanuję że ktoś może mieć inne zdanie.

Choć w tym przypadku uważam, że powinnaś odroczyć szczepienie, skoro synek źle się czuł już przed nim. Może zaczynała się jakaś infekcja, a Ty dołożyłaś mu jeszcze szczepienie i organizm może sobie teraz nie radzić.

Mimo wszystko życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Może do lekarza z nim idź.

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przed szczepieniem zbadała go lekarka, osłuchała, zobaczyła gardło i mówi, że ok, że tylko dziąsła rozpulchnione i to chyba będzie ząb...

‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ