X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam ze i ja nie miałam pojęcia ze ta Nokia ma mieć nowe wydanie :)

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• Raven Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o dopisanie na 23.04 na testowanie

Jaspis lubi tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • amica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki dostaliśmy zielone światło od endo!

TSH 2,34 więc bezpieczne w razie ciąży.

Ależ mi się humor poprawił:)

Jak tylko wyszłam z gabinetu to chciałam Wam o tym napisać.

Jaspis, karollka29, anciaa, Lunna, Dżoana89, Anna6, MalPog lubią tę wiadomość

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki
    Loli czekamy na nową fasolkę trzymam kciuki
    Mili ważne ze wiesz jakie kroki trzeba podjąć jaka droga iść będzie dobrze następny cykl twój :)
    Olam bardzo dobre wiadomości również trzymam kciuki
    U nas dzisiaj ładne słoneczko wczoraj byliśmy z mężem na rowerze pogadalismy sobie przy piwku oczywiście ja smakowe innego nie dam rady wypić heh a potem nad dzidzia pracowaliśmy; )

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:

Super wiadomości ja mam 2,8 i tez możemy działać mimo że Euthyrox dostałam:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • amica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dalej brać Euthyrox, nawet dostałam większą dawkę, bo 75.
    W poniedziałek wizyta u gina i zobaczymy co dalej.

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica to super wiadomość. :)
    Czyli ja moim tsh 2,15 też nie powinnam się przejmować. :D super!

Zobaczycie kobitki, że nam się uda. :D

Dżoana89 lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • amica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa zdecydowanie nie musisz się przejmować:) Pewnie optymalnie by było jakby było niższe, ale przy takim jest to wszystko bezpieczne dla fasolki.
    Pewnie, że nam się uda! Nie ma innej opcji :)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E to luz w gaciach. :D Nic tylko <3 <3 <3 "w kółko na okrągło" :D

amica, Lunna lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaa, teraz sa takie zmutowane zarazy, idz do lekarza niech Cie uslucha. Moja kolezanka miala bezobjawowe zapalenie pluc, nawet brak temperatury. Skapnela sie po tym, ze cos jej sie ciezko po schodach wchodzilo i zaczela wtedy swiszczec, a nie jest alergiczka. Po dwoch dniach antyboli zaczela sie jazda gdy te bakterie zaczely umierac (martwe bakterie tez nas oslabiaja, bo wydzielaja toksyny) - dreszcze, bol glowy, zatok, z nosa splywajace odrazajace cos, oslabienie....Takze teraz tempka moze zawodzic (chorobowo, oczywiscie :P)

Lunna lubi tę wiadomość

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna, czytalam Twój post akurat przy "drugim" śniadaniu" :D mnjjami. :D
    Lunna w sumie racja, lepiej iść dla świętego spokoju.

Lunna lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Lunaa, teraz sa takie zmutowane zarazy, idz do lekarza niech Cie uslucha. Moja kolezanka miala bezobjawowe zapalenie pluc, nawet brak temperatury. Skapnela sie po tym, ze cos jej sie ciezko po schodach wchodzilo i zaczela wtedy swiszczec, a nie jest alergiczka. Po dwoch dniach antyboli zaczela sie jazda gdy te bakterie zaczely umierac (martwe bakterie tez nas oslabiaja, bo wydzielaja toksyny) - dreszcze, bol glowy, zatok, z nosa splywajace odrazajace cos, oslabienie....Takze teraz tempka moze zawodzic (chorobowo, oczywiscie :P)

Dziekuje ;) mozma powiedzieć ze w domu mam ekipę medyczną - rodzice farmaceuci, mama ziw przerobila na toksykologa po studiach a jej sis jest lekarzem. Osluchowo i nje tylko u mnie gites majonez ;) jedynie te zatoki :/ a rodzinny uwaza ze okaz zdrowia poza tym co mi sie stalo.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:

Amica, a z jakiego poziomy zrzucałaś TSH? Ja obecnie mam 2,6 i wg Gina jest ok, nigdy nie leczyłam niedoczynności tarczycy, a na necie wyczytałam, ze idealnie jest poniżej 2.

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Karolyna, czytalam Twój post akurat przy "drugim" śniadaniu" :D mnjjami. :D
    Lunna w sumie racja, lepiej iść dla świętego spokoju.

To juz pora lanczu :P Kurde, a tak bylam dumna z wyrazenia odrazajace cos" :P Ze takie subtelne :P Wiecie moze czy ZUS sie przyczepi jak na L4 mam Katarzyna a nie Karolina :D ? Nie chce mi sie ganiac za lekarzem. Jest to z reszta prywatna opieka lekarska "wizyty domowe" prawie na drugim koncu miasta i boje sie, ze znowu mnie skasuje :P Powiem Wam, ze masakra z ta nasza sluzba zdrowia. Nie bede wzywac pogotowia na plecy, ale no kuzwa nie ma wyjscia na to wychodzi. Wyje z bolu od 3 w noch, nie moge chodzic. Dzwonie na alarmowy do swojej przychodni (wizyty domowe m.in), a oni, ze na komercje mnie nie obsluza, a na nfz to trzeba dzwonic na zwykla rejestracje. No to dzwonie. 7.30.I co slysze ? Wizyty domowe dopiero od 8, bo bedzie mnie laczyc bezposrednio z lekarzem, ktory mnie odwiedzi badz tez nie, w zaleznosci od ilosci pacjentow...Badz tu czlowieku niesprawny...

Lunna lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodatkowo u mnie po poparzeniu z perforacja drog oddechowych mam tam jak na zewnatrz zbliznowacenia i nowe cieniutkie tkanki stad gorzej..
    Matko juz 13! A ja chwilke temu dopiero wstalam (ale wygrzalam sie xD) musze sie ogarnac.
    Ps. Snilo mi sie ze nasi przyjaciele (3 malzenstwa) brali spontaniczny slub xD a ja w drodze na swoje miejsce w kosciele sie tak poslizgnelam ze zaczal sie taniec z mezem.
    I wtedy obudzil mnie telefon od niego xD
    Oj La la land mi na glowe weszlo ;)

plinka lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nikola232 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jestem 2 dni przed miesiączką moja szyjka jest twarda, średnio wysoko i chyba lekko otwarta. jak powinna być przed okresem a jaka we wczesnej ciąży?

Witam moje cykle są zazwyczaj 25-26 dni. W tym miesiącu dostałam okres 5marca zakończył się 11marca. Zaraz po okresie miałam jeden dzień śluz koloru mlecznego a potem przezroczysty robiłam testy owulacyjne ale wychodziły negatywnie. 17 marca zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywnie ale śluz
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    To juz pora lanczu :P Kurde, a tak bylam dumna z wyrazenia odrazajace cos" :P Ze takie subtelne :P Wiecie moze czy ZUS sie przyczepi jak na L4 mam Katarzyna a nie Karolina :D ? Nie chce mi sie ganiac za lekarzem. Jest to z reszta prywatna opieka lekarska "wizyty domowe" prawie na drugim koncu miasta i boje sie, ze znowu mnie skasuje :P Powiem Wam, ze masakra z ta nasza sluzba zdrowia. Nie bede wzywac pogotowia na plecy, ale no kuzwa nie ma wyjscia na to wychodzi. Wyje z bolu od 3 w noch, nie moge chodzic. Dzwonie na alarmowy do swojej przychodni (wizyty domowe m.in), a oni, ze na komercje mnie nie obsluza, a na nfz to trzeba dzwonic na zwykla rejestracje. No to dzwonie. 7.30.I co slysze ? Wizyty domowe dopiero od 8, bo bedzie mnie laczyc bezposrednio z lekarzem, ktory mnie odwiedzi badz tez nie, w zaleznosci od ilosci pacjentow...Badz tu czlowieku niesprawny...
    Ojj lepiej to poprawic :/ jest 7 dni na dostarczanie zwolnienia do ZUS ♡

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • elpiss87 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;) Dawno mnie tu nie było, podczytuje Was od czasu do czasu, ale ciężko z Wami być na bieżąco ;)

Co u Was?

Ja już po pierwszych badaniach prenatalnych, póki co wszystko dobrze :D:D dodatkowo lekarz zaskoczył nas wiadomością, że to najprawdopodobniej chłopiec :D

Pozdrawiam :*:*

kmala, Aika, Dżoana89, Jaspis, Lunna, anciaa, Raven, Lorien lubią tę wiadomość

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna, wybaczam Ci. :D hahahaha :D

nikola jak jest otwarta to na @. Dodatkowo przy fasolce idzie do góry i szczelnie się zamyka.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • kmala Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Elpiss, dużo sdrówka dla Was :*

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ