Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
marciaa wrote:prolaktyne i proga dziś robiłam
zobaczymy...
ale wydaje mi się że to był cykl bezowu
Rób, kochana, rób. Niech Ci gin też zrobi USG jak podrepczesz z wynikami. Trzeba wszystko indywidualnie sprawdzać. U mnie bez obciążenia niewiele podwyższona prolaktyna, a wszelkie objawy były plus pęcherzyki na jajnikach, więc jak Ci wyjdzie na granicy, to niech Cię "dogłębnie" oglądnie. Śmiałyście się z moich włosów na paluchu u stopyI co ? Podwyższony testosteron....O 16 się dowiem, czy ginka ma na dzisiaj jakiś termin. Popatrzy, czy coś się polepszyło i pewnie da tonę wspomagaczy.
-
Karolyna, tak "se" myślę, że chyba też sobie trzepne testosteron. Robiłaś na czczo?
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Karolyna wrote:Rób, kochana, rób. Niech Ci gin też zrobi USG jak podrepczesz z wynikami. Trzeba wszystko indywidualnie sprawdzać. U mnie bez obciążenia niewiele podwyższona prolaktyna, a wszelkie objawy były plus pęcherzyki na jajnikach, więc jak Ci wyjdzie na granicy, to niech Cię "dogłębnie" oglądnie. Śmiałyście się z moich włosów na paluchu u stopy
I co ? Podwyższony testosteron....O 16 się dowiem, czy ginka ma na dzisiaj jakiś termin. Popatrzy, czy coś się polepszyło i pewnie da tonę wspomagaczy.
jasne, jesteśmy umówieni na wizytę niepłodnościową i zobaczymy co powiedzą.
a testosteron masz powyżej normy czy jak? -
marciaa wrote:jasne, jesteśmy umówieni na wizytę niepłodnościową i zobaczymy co powiedzą.
a testosteron masz powyżej normy czy jak?
No, tak jakoś wyszło, że mamPodobno przez te pęcherzyki na jajniorach. Czyli patrz- prolaktyna. Dzisiaj mi może zaglądnie do środka, pewnie da skierowanie na obciążenie. Jak tam dalej coś wyjdzie, to zmiana leczenia, a jak nic nie wyjdzie, to dzień dobry PCOS
-
Karolyna wrote:No, tak jakoś wyszło, że mam
Podobno przez te pęcherzyki na jajniorach. Czyli patrz- prolaktyna. Dzisiaj mi może zaglądnie do środka, pewnie da skierowanie na obciążenie. Jak tam dalej coś wyjdzie, to zmiana leczenia, a jak nic nie wyjdzie, to dzień dobry PCOS
to ja mam w górnej granicy ale w normie -
Karolyna wrote:Trzepnę testosteron....A ostatnio się zastanawiałam z mężem jak TO można jeszcze nzwać
Dzięki !
Wrobel się często śmieje z naszych lokalnych określeń.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Karolyna piąteczka, u mnie stosunek fsh do lh też sugeruje PCOS. Ginka pewnie wyśle mnie na dodatkowe badania. Stresuję się wizytą ;/
A dzisiaj u dentysty doszłam do wniosku, że lubię jak mi ktoś grzebie w zębachNawet borowanie jest dla mnie przyjemne
Jestem jakaś nienormalna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 15:14
-
agu92 wrote:Karolyna piąteczka, u mnie stosunek fsh do lh też sugeruje PCOS. Ginka pewnie wyśle mnie na dodatkowe badania. Stresuję się wizytą ;/
A dzisiaj u dentysty doszłam do wniosku, że lubię jak mi ktoś grzebie w zębachNawet borowanie jest dla mnie przyjemne
Jestem jakaś nienormalna
a jaki stosunek fsh do lh może zwiastować pcos? -
Wyczytałam, że podwyższony. Tzn. u zdrowej osoby ten stosunek powinien wynosić około 1, moja koleżanka z PCOS ma 1,5. A moje lh wyszło podwyższone i ten stosunek wynosi aż 2,5...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 15:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiech Wielkanocne zające przyniosą jak najwięcej fasolek
Porządki na liście - jeśli kogoś usunęłam, a ma ochotę jednak z nami być, to proszę pisać. Osoby, które są na czerwono odezwijcie się.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3db9e35b5c6.png
Staraczki
POPROSZĘ O DATY TESTOWANIA
dineh
Joannanml
Ewi28
Blueyes
milka30
agu92
Karolyna
EA
Lorien
MalPog
Katarzynka92
Wróblowa
sylwioszka
Necia124
marciaa
Gigi
kmala
annde
Karmel z solą
Bellisima
Madzix88
AneTkaa87
Sun81
OLAM86
Karola27
anciaa
karollka29
Dżoana89
Ania1003
Moyandott
Witamy nowe staraczki
Aneczka12, Elvie, Anecia666, Nula30, Dori1982, dareczka1829, Chudik34,Olciak, calza, Ancyś, Toonney
Wizytujące
12.04. Sabinkak, agu92
13.04. Anna6
18.04. Assunta
21.04. anciaa
24.04. Joannanml (klinika) – powodzenia
26.04. milka30
Czekamy na Was
Klekotowa, Jedna_z_Wielu, Mela89, Rodzynka, P_aulinaa29, monijaaa
Starania zawieszone
Jaspis, MeGi_90
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5350b15cdb82.jpg
Kwietniowe testowanie – a kysz wredna @
09.04. MilliSBB
10.04. muminka83, Aika
15.04. Zagubiona, Sarrrra
16.04. Olciak, Sabinkak, Ancyś
20.04. kornelka38
22.04. amica
23.04. Ineczka, Raven, mili_moli
24.04. Aneczka12
25.04. floreczka
27.04. kmala
Majowe testowanie
03.05. Kamelkowo
NIE MA @ JEST NADZIEJA
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69742506db4e.jpg
ZAFASOLKOWAŁY
MAMY 11 FASOLEK W STYCZNIU
03.01. Niesia86 – pozytywny 14.09.17SYNUŚ
06.01. Zorganizowana – pozytywny 17.09.17CÓRCIA
11.01. plinka – pozytywny 25.09.17SYNUŚ
13.01. Kesjaa - pozytywny 26.09.17CÓRCIA
CÓRCIA
14.01. Lunka - pozytywny 25.09.17SYNUŚ
18.01. Kimmy - pozytywny 30.09.17SYNUŚ
SYNUŚ
SYNUŚ
20.01. smeg - pozytywny 02.10.17
24.01. Kika82 - pozytywny
MAMY 5 FASOLEK W LUTYM
01.02. elpiss87 - pozytywny 10.10.17SYNUŚ
02.02. Bella_Bella - pozytywny 17.10.17
02.02. wercia2601 - pozytywny 07.10.17SYNUŚ
04.02. Ewcia_92 - pozytywny 13.10.17
13.02. Frosch – pozytywny 30.10.17
MAMY 5 FASOLEK W MARCU
08.03. Iw-onka - pozytywny
16.03. Indygo – pozytywny
30.03. Pola93 – pozytywny
30.03. JaKa – pozytywny
MAMY 1 FASOLKĘ W KWIETNIU
02.04. Lunna – pozytywny
-
agu92 wrote:Karolyna piąteczka, u mnie stosunek fsh do lh też sugeruje PCOS. Ginka pewnie wyśle mnie na dodatkowe badania. Stresuję się wizytą ;/
Jestem jakaś nienormalna
U mnie na szczeście nie. LH/FSH mam poniżej 1, co raczej jej wskazywało na zburzenia owulacji. -
nick nieaktualny
-
A ja już czekam do ginki, opóźnienie jest więc nie wiem ile zejdzie, ale się stresuje masakra
-
Jaspis, trzymam kciuki żeby wszystko dobrze było z Twoim synem.
Dzisiaj idę do gin na 18. Będę konsultować co z tymi dziwnymi plamieniami.
Na święta planujemy wyjazd tylko we dwoje, a akurat w weekend powinna wypadać mi owulacja tak więc mam nadzieję, że ten cykl będzie pomyślnyJaspis, Lunna lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Jaspis jesteśmy z Tobą, trzymaj się dzielna babeczko, musi być dobrze
Sabinak, Wróbloba powodzenia na wizycieWracajcie z dobrymi nowinami
Marcia Ty sobie żadnej @ nie wmawiaj, tylko cierpliwie czekaj do testowania
Karola27 mój T. jak robił badanie nasienia, to pojechał sam, bo mówił, że będzie lipa jak wyjdzie z pokoju po 3 minutachA później głuptas jeden zadzwonił do mnie tuż przed badaniem i od razu po, no i oczywiście usłyszał moje rozhahane "JUŻ?!"
Agu ja panicznie boję się stomatologów. Dopiero niedawno znalazłam kobietkę, która jest mega delikatna i jestem przy niej spokojniejsza, bo pamięta już, że bez znieczulenia nie otworzę jej buziA odnośnie LH i FSH, w zeszłym roku w maju robiłam wyniki, które sugerowały pcos (stosunek ponad 2). Ginka kazała mi je powtórzyć na początku roku, bo na usg nie było widać nic niepokojącego i wyniki okazały się być idealne. Nie wiem z czego wynikała taka różnica, ale pcos na pewno nie mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 16:10
Jaspis lubi tę wiadomość
-
Już po
skończyłam pisać i od razu weszłam
chyba rzeczywiście świetnie trafiłam, pani doktor bardzo miła i dokładna, endometrium piękne 11 mm, ciałko żółte jest
Jeśli dostanę okres, bo może jednak nie dostanędostałam skierowanie na hormony jeszcze raz i posiewy, wszystko wypisała na szpital w którym pracuje więc kilkaset zł w kieszeni
I kontakt na wyrazie czego na badania nasilonek, od pani dr bedzie z rabatem i w trymigadineh, MalPog, anciaa, Lorien lubią tę wiadomość
-
Ro wrote:Jaspis, trzymam kciuki żeby wszystko dobrze było z Twoim synem.
Dzisiaj idę do gin na 18. Będę konsultować co z tymi dziwnymi plamieniami.
Na święta planujemy wyjazd tylko we dwoje, a akurat w weekend powinna wypadać mi owulacja tak więc mam nadzieję, że ten cykl będzie pomyślny
Ro powodzenia na wizycie, oby nie było to nic poważnego. I owocnie działajcie w weekendTo święto jajek i zająców, więc może wykicacie coś ładnego
Jaspis lubi tę wiadomość