Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Badanie mozesz robić w nocy o północy. Jak masz podwyższony hormon ciąży to nic nie ma na niego wypływu...
A takie badanie możesz zrobić niezależnie od gin. Idziesz do pierwszego lepszego laboratorium, płacisz około 30 zł i tego samego dnia masz pewność czy jesteś w ciązy czy nie. -
Monika jesli gin zalecil brac progesteron to bierz dalej. bHCG oznacza sie ilosc gonadropiny kosmowkowej ktorej wartosc wzrasta od chwili zaplodnienia a bardziej po zagniezdzeniu.
Jesli masz jakiekolwiek watpliwosci to dzwon do gina itd teraz najwazniejsze to jak najmniej stresu -
nick nieaktualnyMonika duphaston bierze się na podtrzymanie ciąży, ja brałam do 16 tygodnia, także moim zdaniem bierz go dalej, na pewno nie zaszkodzi. I spróbuj dodzwonić się jutro do swojego ginekologa, przez telefon powinien powiedzieć co dalej robić.
plinka lubi tę wiadomość
-
Jaspis dzięki za odpowiedz, w takim razie będe brac, rano i wieczór tak jak miałam wskazane. Jutro będę do niej dzwonic tzn do przychodni gdzie pracuje.
Ewentualnie wproszę się na wizyte
za 1,5 tygodnia mam wyjazd do pracy także też nie wiem co w tym kierunku zrobięMonika25 -
nick nieaktualnyCzęść Plinka, ja tam się nie nudzę. Właśnie jesteśmy po śniadaniu, zaraz kawkę trzeba robić.
No i dzisiaj przyszła @, i najchętniej bym się do łóżka wpakowała, ale oczywiście męska część naszej rodziny nie jest do tego pomysłu entuzjastycznie nastawionawięc muszę zacisnąć zęby i przy nich skakać. Taki los kobiety
nauczyłam, to teraz mam za swoje
-
Hej dziewczyny jestem tu nowa ja staram sie z mężem o dziecko od stycznia w styczniu udało mi sie zajsc w ciążę ale byla to ciąża pozamaciczna obeszlo sie bez zabiegu i wszystko wróciło do normy jestem po dwóch @ teraz czekam na trzeci mam nadzieje ze go nie bedzie a testy wyjdą pozytywnie. Mam pytanie czy ktoras z was stosowala testy owulacujne? Ja kupilam je kiedy skończył mi sie @ i co jest najlepsze zaraz dzien po okresie mialam test pozytywny miala tak ktoras zeby dni plodne byly następnego dnia po okresie owulacja wedlug testu owulacyjnego byla 3/4 dni po @ dzisiaj jest 11 dzien po okresie a test dalej pozytywny a okres mam miec dopiero za 13 dni na test ciążowy czekam do dnia @. Co o tym myślicie. Tez bardzo chce byc w ciąży ale nie mam az takiegi parcia jak bedzie to bedzie. PozdrawiamW oczwkiwaniu na upragione szczęście
Amelka 27.02.2010
08.02.2017 Ciąża pozamaciczna
http://ovufriend.pl/graph/b4c8b9a06a292567105baebc85e50c29
-
Czyli jest szansa zw wtedy faktycznie mialam owulacje moj lekarz mówił ze czasem sie zdarza ze dni płodne zaczynaja sie po okresie. Ja do okresu mam jeszcze 13 dni u mnie cykle to 32/33 dni. Kiedy moza zaobserwowac pierwsze objawy i o co chodzi z ta temperatura ona powinna juz teraz byc 37 czy później do okresu 13 dni wiec kiedy powinna sie zwiekszyc. Po okresie kiedy wystapila owulacja faktycznie byla 37 rano byla mierzona o 6 rano kiedy wstawalam do pracy. Dzisiaj mierzyłam to byla 36,5. Proszę was wyjasnijcie mi to. PozdrawiamW oczwkiwaniu na upragione szczęście
Amelka 27.02.2010
-
nick nieaktualny
-
YZ tymi temperaturami to chyba nie do końca tak jest. Znawcą nie jestem ale temperatura nie musi być około 37. U mnie co prawda była biochemiczna ale temperatura była była około 36,6-36,7 bo u mnie temperatury przed ovu sa dość niskie 36,2-36,3. I ja raczej temperatury 37 nie będę miała bo ja z reguły mam niska temp.
Przynajmniej tak mi sie wydaje. Jedna może mieć 36,6 a druga 37 i więcej i będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 12:49
Lunna lubi tę wiadomość
-
Ja slyszalam ze po owulacji sppada a później znów wzrasta sa bardzo podzielone zdania na ten temat bo każda ma inaczej. Kiedyś tez czytałam ze sa dziewczyny ktore miały po 38' a i tak były w ciąży ze nie można sie tak na tym skupiać. Stad moje pytanie czy ta temeratura u każdej wzrasta tak jak powinno to niby być. Ja u siebie od wczoraj zauważyłam tylko brazowa otoczkę wokół brodawek i sa ciemniejsze i tyle ale chyba za wcześnie na objawy sokoro do okresu mam jeszcze 13 dni.W oczwkiwaniu na upragione szczęście
Amelka 27.02.2010
-
Mili_moli masz chyba rację bo u mnie norma to 36,2 i powiem wam ze jak w styczniu bylam w ciazy to moja temperatura byla 38 nie więcej mimo ze to ciaza pozamaciczna byla ale objawy mialam jak przy normalnej ciąży. Po za prawym bólem brzucha.W oczwkiwaniu na upragione szczęście
Amelka 27.02.2010
-
nick nieaktualny