Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Jakiego żelu będziecie używać?
Witajcie
Mam na imię Justyna, lat 30.mam córkę 8.5 roku ktora pojawila sie jak niespodzianka bez szczególnych staran. Teraz pragniemy miec drugie dziecko i zaczynam właśnie 3cs.dzis jestem w 3dc i moja @ troszkę fisiuje.. Zanim sie pojawila 2 dni plamien brązowych, później 2 dni lekkie krwawienie i dzis juz tylko plamie. narazie
cos nam nie wychodzi i nie wiem czy brak zgrania między nami czy tez jakis problem w ktoryms z nas jest. Za tydz w czwartek ide do gina jestem ciekawa co mi powie. Zastanawiam sie czy moje pęcherzyki pękają i ogolnie czy wszystko jest w porządku. -
Hej hej
Wczoraj pożarłam się z swoim lubym. Ciężko mi dziś. A mamy tyle na głowie w tym tygodniu. Brakuje czasu na wszytsko. A sexu nie było od mojej nieszczesnej wizyty u Ginki. To juz tydzień. Do tego tak mnie mdli po duphastonie. Masakra. @ przyjdź!
I wczoraj hydraulik wystawił na fakture na 20.000 !!! a miało być 10.000 za to co zrobił. Po znajomości jak już pisałam - czułam że te znajomości bokiem wyjdą. Teraz negocacje trwają. Nie potrzebny stres.
Cześć Justynko Rozgość się
Mama36 gdzie pracujesz? Nie pamiętam jeśli pisałaś.
PS. Macie jakieś pomysły na prezent na 25 rocznice ślubu. Mego M. ciotka z wujkiem robią impreze w sobote i coś trzeba im kupić. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:Ja wrocilam o 4 i zgadnijcie o 6 oczy jak 5 zl ..przysnelam na godz i juz leze i koniec. Pewnie odespie po poludniu chodz mam troche rzeczy na miescie do zalatwienia.grunt ze urlop.
organizm wiksuje później odeśpisz. Ale Ci zazdroszczę urlopuuuu! Ja dopiero połowa sierpnia! -
Dziewczyny ja co miesiac mam ciazowe dolegliwosci;p
teraz to juz bylam pewna ze widzialam moment implantacji.Ba nawet test ciazowy mial cień.. a przyszła wredna małpa i to jeszcze taka inna niz zwykle jest mega skąpa ale to na pewno nie ciąża.
Ja mam chyba problem z przenikaniem hcg do moczu.. w 1szej ciazy gin potwierdzil ciaze 8tyg i 3 dniu a testy ciazowe byly negatywne. Uzywalam wtedy quick vue one chyba są z czułością 25mlu/ml i na tym etapie ciąży powinny być bardzo wyraźne kreseczki a była biel. Ciąża zdrowa i bezproblemowa.
Jak kazda z nas chiałabym równie szybko zajść w kolejną ciążę.
W czwartek zrobie cytologię, poproszę lekarza o skierowanie na badanie tsh, ft3i ft4 oraz prolaktyne. Zastanawiam się tylko czy zechce mi je dać tak od razu w końcu to dopiero 3cykl dla niego dla mnie "AŻ" 3ci;p zdaję sobie sprawę ze w tym temacie nie ma tak lekko że coś chcę i coś mam. I myślę czy nie nagiąć lekko prawdy że to np 8cs..
doradzcie:PWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 08:30
-
Dafii ,......
Ja powiedziałam lekarzowi że książkowo to jestem po 3 cyklach. Ale wcześniej też już próbowaliśmy i jakoś nie daliśmy specjalnie o zabezpieczenie i jak dla mnie to co najmniej 9 cykl cez ciąży. Zostałam potraktowana jak pacjentka do badań.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Daff jeśli idziesz na NFZ i chcesz wyniki mów że to już ponad rok. Bo takie mają wytyczne i do roku nic nie robią. Ja się tak przejechałąm bo powiedziałam jak jest. Byłam pod koniec czerwca u swego lekarza i kazał przyjść w ciąży, chyba że się nie uda to czekamy do roku. Poszłam prywatnie i juz na USG Ginka mi mówi że cykl bezowulacyjny, wysłała na badania, które to tylko potwierdziły. Dala duphaston i się faszeruje.
zuzi_c, Daffi lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Dziewczyny ja co miesiac mam ciazowe dolegliwosci;p
teraz to juz bylam pewna ze widzialam moment implantacji.Ba nawet test ciazowy mial cień.. a przyszła wredna małpa i to jeszcze taka inna niz zwykle jest mega skąpa ale to na pewno nie ciąża.
Ja mam chyba problem z przenikaniem hcg do moczu.. w 1szej ciazy gin potwierdzil ciaze 8tyg i 3 dniu a testy ciazowe byly negatywne. Uzywalam wtedy quick vue one chyba są z czułością 25mlu/ml i na tym etapie ciąży powinny być bardzo wyraźne kreseczki a była biel. Ciąża zdrowa i bezproblemowa.
Jak kazda z nas chiałabym równie szybko zajść w kolejną ciążę.
W czwartek zrobie cytologię, poproszę lekarza o skierowanie na badanie tsh, ft3i ft4 oraz prolaktyne. Zastanawiam się tylko czy zechce mi je dać tak od razu w końcu to dopiero 3cykl dla niego dla mnie "AŻ" 3ci;p zdaję sobie sprawę ze w tym temacie nie ma tak lekko że coś chcę i coś mam. I myślę czy nie nagiąć lekko prawdy że to np 8cs..
doradzcie:P
Cześć Daffi! Witaj w gronie najbardziej płodnych i zwariowanych dziewczyn
Ja w tym cyklu np miałam okres 2,5 dnia.. dosłownie. Ale za to bardzo obfite 1,5 dnia i reszta plamienia. Też mam 3CS chociaż tak naprawdę podjęliśmy decyzję w marcu. Na razie cisza. Mój gin przepisał mi już wszystkie hormony i betę nawet Ale to czekam na nowy cyklDaffi lubi tę wiadomość
-
Konieczynka wrote:Daff jeśli idziesz na NFZ i chcesz wyniki mów że to już ponad rok. Bo takie mają wytyczne i do roku nic nie robią. Ja się tak przejechałąm bo powiedziałam jak jest. Byłam pod koniec czerwca u swego lekarza i kazał przyjść w ciąży, chyba że się nie uda to czekamy do roku. Poszłam prywatnie i juz na USG Ginka mi mówi że cykl bezowulacyjny, wysłała na badania, które to tylko potwierdziły. Dala duphaston i się faszeruje.ABI90 wrote:Dzień dobry Wszystkim W nocy się wypadało i dzisiaj słoneczkooo Tylko cholerka nie wiem czy mnie jakieś przeziębienie nie pobiera ;/ Zaspałam do pracy wstałam o 7:30 a do pracy na 8 więc szybki pośpiech, śniadanie i już się nawet nie malowałam, oby pogoda się utrzymała bo już dość deszczy
ja jestem chwilowo na zwolnieniu lekarskim... mam zapalenie scięgien achillesa ale coś mi nie przechodzi.
Swoja drogą przykuł moją uwagę Twój nick;p moj piesek wabi się ABIzuzi_c wrote:Cześć Daffi! Witaj w gronie najbardziej płodnych i zwariowanych dziewczyn
Ja w tym cyklu np miałam okres 2,5 dnia.. dosłownie. Ale za to bardzo obfite 1,5 dnia i reszta plamienia. Też mam 3CS chociaż tak naprawdę podjęliśmy decyzję w marcu. Na razie cisza. Mój gin przepisał mi już wszystkie hormony i betę nawet Ale to czekam na nowy cyklWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 08:50
-
nick nieaktualnyCześć laski:)
Jejuuu to już dzis...mam o 14 rozmowe w sprawie pracy. A o 16.30 dentyste. Co gorsza to na ta rozmowe musze pojechac sama autem, bo moj maz do pracy idze dzis. To bedzie moj pierwszy wyjazd do wiekszego miasta odkad odebralam prawko. Kurde boje sie...i tego ze musze sama jechac, i tej rozmowy i dentysty. Boze daj mi sil na ten dzien. -
nick nieaktualny
-
milea.26 wrote:Cześć laski:)
Jejuuu to już dzis...mam o 14 rozmowe w sprawie pracy. A o 16.30 dentyste. Co gorsza to na ta rozmowe musze pojechac sama autem, bo moj maz do pracy idze dzis. To bedzie moj pierwszy wyjazd do wiekszego miasta odkad odebralam prawko. Kurde boje sie...i tego ze musze sama jechac, i tej rozmowy i dentysty. Boze daj mi sil na ten dzien.
Natomiast dentysty nie zazdroszczę... panicznie się boję i zawsze mam wrżenie jak już czekam w poczekalni że jednak zaraz ucieknę. cisnienie wtedy jakby mi ktos zmierzył to tak ze 180/100.
Powodzenia 3mam kciuki!Kaga wrote:Ja w tym miesiącu tez miałam wrażenie ze mam wszytkie ciążowe objawy. Okres spoznial mi się bardzo długo, ale negatywne testy nie pozostawialy złudzeń. W końcu poszlam do ginekologa, bo zaczynalam sie martwic tym wydluzonym cyklem. Trzy kolejne cykle bede zazywala duphaston. Niby jestem na początku staran, ale w 21. dniu cyklu mialam progesteron na poziomie 2.34 a cykl byl bardzo dlugi. Ginekolog stwierdzila, ze mimo ze dopiero zaczynamy się starać to z takimi wynikami bez pomocy bedzie nam duzo trudniej.
Wczoraj w koncu przyszla ta małpa i zaczelam nowy cykl. Obiecalam sobie żadnego testu przed okresem i zadnych objawow ciazowych. Pewnie i tak nie wytrwam w postanowieniu
były to badania zrobione same przeze mnie nawet nie wiem czy ten progesteron był prawidłowy aż tak się nie znam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 08:55
milea.26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymilea.26 wrote:Cześć laski:)
Jejuuu to już dzis...mam o 14 rozmowe w sprawie pracy. A o 16.30 dentyste. Co gorsza to na ta rozmowe musze pojechac sama autem, bo moj maz do pracy idze dzis. To bedzie moj pierwszy wyjazd do wiekszego miasta odkad odebralam prawko. Kurde boje sie...i tego ze musze sama jechac, i tej rozmowy i dentysty. Boze daj mi sil na ten dzien.
Wiec nie jestes sama...milea.26 lubi tę wiadomość