X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelisia wrote:
    Tak jak juz pisałam staram sie 17 cykl. Odkad zaczelam chodzic do gin od poczatku mowilam kazdej ze sie staram i wgl ze nie biore zadnych witamin ani innych wspomagaczy. Zadna nie wspomnniala ze mam brac kwas foliowy czy cos, osttanio moja gin powiedziala ze jakbym chciala to moge albo ovarin albo infolik sobie brac bo one cos tam owulacje chyba wspomagaja :) no i pisalam troche na innej grupie i wlasnie zapytalam czy ktoras bierze, a co sie okazalo ze zostalam zjechana za to ze nie biore kwasu foliowego i wlasnie wtedy sie zaczelo wszystko ze urodzi mi sie chore dziecko, ze jak mozna nie brac i wgl.. Podobno wszystkie chore dzieci wlasnie rodza sie wedlug nich przez nie brania podczas staran kwasu foliowego..

Moja przyjaciółka nie brała, mieli wpadkę, a po kwasie foliowym rzygala. Teraz ta wpadka ma 3 latka i jest ok. Ma zaburzenia integracji sensorycznej i nie mówi jeszcze zbyt dobrze. Ale tak to wszystko z nią ok

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelisia wrote:
    A kto was tam wie :D haha
    a juz paczek od kilku dni za mna chodzil..
    w ciazy nie jestem a miewam gorsze zachcianki :D
    Jutro o 5 mogę ci zaserwować haha
    Tylko kawę Zrob sb sama ;-) zebys nie miala za dobrze ze mna haha

• Mama360 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczynki. Ja sobie poczytam i zasnę.
    Koniec urlopu. Jutro do pracy :/
    Ehhh.. Chwili trwaj!!!
    ❤️

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, nie będę musiała zamęczać mojego ciągłym gadaniem xD Z góry mówię, że to moje pierwsze forum, na którym się udzielam, więc jeszcze nie opanowałam tu wszystkiego :D Jak np tego, że tekst tutaj pisałam chyba 3 razy, a dodawał mi się tylko sam początek, nie wiem o co chodzi. :/ No ale udało się ;)
    Tak po krótce: Jestem z okolic Warszawy, ale aktualnie od już 7 lat, pracuję z mężem w Holandii, jednak pod koniec tego roku już wracamy do Polski na stałe, stąd też nasze postanowienie o zaczęciu starań :) Tzn ja już dawno byłam gotowa,bo chyba już w wieku 24 lat zaczęłam o tym poważnie rozmawiać z moim, no ale Jemu nigdy nie było po drodze, bo zawsze było "coś " , a jak wiadomo odpowiedniego momentu nigdy nie będzie. ;) No ale mniejsza z tym, zaczęliśmy, a to jest najważniejsze. Ja mam 27 lat, mąż 30, to będzie (mam nadzieję) nasze 1 dziecko. :)

Applejoy, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka nie wstawiaj emotikonek i nie będzie obcinalo posta :)

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko to nie typowo kregoslup. Stawiam na zerwanie w najgorszym wypadku a w najlepszu naciagniecie miesnia bocznego przy zebrach. Boli jak cholera bok zeber w tylu plecow po prawej. Jakos nad linia talii... Maz wymasowal. Mascia. Paliła skora w tym miejscu. Zobaczymy jutro...

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Drobinka nie wstawiaj emotikonek i nie będzie obcinalo posta :)
    O, dzięki za info :D

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Tez jestem z lubelskiego:)

O prosze, a z jakich okolic jestes? moze sie mijamy na ulicy hehe :D

Paula90 - no mysle ze raczej to nie po kwasie, mojej siostry synek ma 6 lat i tez ma straszny problem z mowa a od wrzesnia do szkoly i jakos moze tam pojdzie mu lepiej :)

Phia - oh jak dobrze ze kawy nie pije to paczka zostaw :D

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa takie laski to bym gołymi rękoma udusiła!!!

Moja córka była kilkukrotnie owinięta pępowiną, spadało jej tetno i groziła wewnątrzmaciczna zamartwica płodu. Cesarka w nocy na szybko, nawet do męża nie mogłam zadzwonić , że rodzę...no ale widocznie miałam się uprzec na poród sn w terminie za 3 tygodnie żeby być bardziej godną kobietą i uśmiercić dziecko! No brawo One!!!!!

Chyba, że miały na myśli cesarki na życzenie...wtedy trochę inna kwestia chociaż też nie ma nikt prawa oceniać. Lęk kobiety może być przyczyną ciężkich powikłań przy porodzie, a to głowie on skłania kobiety do takiego rozwiązania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 21:22

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelisia wrote:
    A kto was tam wie :D haha
    a juz paczek od kilku dni za mna chodzil..
    w ciazy nie jestem a miewam gorsze zachcianki :D

Też bym zjadła, a co ja bym nie zjadła, a chcę troszkę zrzucić, bo mnie przybyło ciutkę na brzuchu :P

Drobinka, ahhhh cóż z tymi facetami, ja na swojego decyzję też musiałam poczekać :) On myślał, że raz seks bez zabezpieczenia i już będzie, a to nie takie proste, sam się teraz przekonał.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Tylko to nie typowo kregoslup. Stawiam na zerwanie w najgorszym wypadku a w najlepszu naciagniecie miesnia bocznego przy zebrach. Boli jak cholera bok zeber w tylu plecow po prawej. Jakos nad linia talii... Maz wymasowal. Mascia. Paliła skora w tym miejscu. Zobaczymy jutro...

Oby szybko przeszło, a jak nie to marsz do lekarza!!!

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim w tamtym roku przytylam prawie 20 kg...
    masakra jakas, pozniej jak chodzilam do gin to mialam problem z @ dala mi cyclo progynove i schudlam z nia z 8 kg i czasami kg mniej w dol leci jeszcze ;d ale juz tyle nie jem na szczescie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelisia wrote:

Paula90 - no mysle ze raczej to nie po kwasie, mojej siostry synek ma 6 lat i tez ma straszny problem z mowa a od wrzesnia do szkoly i jakos moze tam pojdzie mu lepiej :)

Też myślę że to nie kwas. Tam dużo się nałożyło. Dziecko nieplanowane, ciąża katorga, poród 16 godzin, później nerwica. I miłość do dziecka późno przyszła i mało było relacji matka-dziecko. Raczej zaspokajanie potrzeb typu jesc, przewinąć i uśpić niż jakieś potrzeby wyższego rzędu. Ojciec nieobecny bo zagranica pracuje. Przyjeżdża dwa razy w miesiącu.

My się staramy latami a takie dziewczyny zachodzą od razu. Życie...

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi, masz rację, szczerze mówiąc to ja też myślałam, że to takie proste, że pyk i już będzie;) Wiadomo, słyszałam nie o jednej parze, która stara się kupę czasu, ale jakoś tak zawsze myślałam, że ja zajdę od razu i że będę wiedziała że to "już " :D Ale coś czuję, że będę musiała się nauczyć cierpliwości..

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddam cierpliwosi wam troche hehe
    Ktora chce??
    1kg a moze 2kg xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Kuźwa takie laski to bym gołymi rękoma udusiła!!!

Moja córka była kilkukrotnie owinięta pępowiną, spadało jej tetno i groziła wewnątrzmaciczna zamartwica płodu. Cesarka w nocy na szybko, nawet do męża nie mogłam zadzwonić , że rodzę...no ale widocznie miałam się uprzec na poród sn w terminie za 3 tygodnie żeby być bardziej godną kobietą i uśmiercić dziecko! No brawo One!!!!!

Chyba, że miały na myśli cesarki na życzenie...wtedy trochę inna kwestia chociaż też nie ma nikt prawa oceniać. Lęk kobiety może być przyczyną ciężkich powikłań przy porodzie, a to głowie on skłania kobiety do takiego rozwiązania.

A propos powikłań. Ta koleżanka o której pisze w poprzednim poście - poród miała mieć CC. Kazali jej SN mimo że miała skierowanie (za wąskie coś tam miała). Przeżyła taki stres, 16 godzin boli od kręgosłupa po czym zrobili cesarkę. Ona miała objawy stresu pourazowego, potem stwierdzili nerwicę natręctw i lękowa. I to wszystko przez to że kazali jej SN.
    Nie wiem szczerze mówiąc czy kocha swoje dziecko tak jak tylko mamy potrafią. To trudna relacja.

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Oddam cierpliwosi wam troche hehe
    Ktora chce??
    1kg a moze 2kg xD
    Ja poproszę! :D Ewentualnie 1kg co miesiąc, co Ty na to? :D

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Ja poproszę! :D Ewentualnie 1kg co miesiąc, co Ty na to? :D
    Bez problemu mam jej duzo xD

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia, umowa stoi. ;) Aczkolwiek mam cichą nadzieję, że nie będę jej tak dużo potrzebować :D

A Ty ile masz lat? I też starasz się o 1 dziecko? :)

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Phia, umowa stoi. ;) Aczkolwiek mam cichą nadzieję, że nie będę jej tak dużo potrzebować :D

A Ty ile masz lat? I też starasz się o 1 dziecko? :)
    44cs a w grudniu 27...
    Rocznik ten sam na to wychodzi xD

‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ