Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry miłego dnia! Kciuki za wizyty i testujące! Tulę za @, wierzę, że kolejny raz się uda bo ostatnio dobra passa na wątkach! 😊

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺️
    Trzymam kciuki za testujące 🤞🤞🤞 i życzę wszystkim miłego dnia 😊

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 prog 13,00 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    preg.png
  • Robaczeekkk Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Jeśli jutro temperatura będzie wyższa to prawdopodobnie mogła wystapić owu. W notatkach masz, że brak dominującego pęcherzyka a jakie wymiary miały podczas badania, w ciągu 5 dni mogło się dużo zmienic.
    Tylko monitoring potwierdzi w 100% czy wystąpiła owu, pęknął pęcherzyk i wytworzyło się ciałko żółte.
    Mam wzrost 💃 teraz zostaje mi myśleć że lekarz się mylił i czekać na testowanie 🍀

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

Starania 5 lat
    🙎🏻‍♀️28
    🙎🏼38
    Wyniki M super✅
    Lewy jajowód nie drożny ❗️
    22.11.23-laparoskopia

Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piątek 🥰.

Ewka9099, nie widać bo pewnie nie wkleiłam linku 🤦🏼‍♀️.
    Ale śmiesznie, idealnie tak samo. Aplikacja wyznaczyła mi termin na 14.09., a kolejną wizytę mam 02.02 ale będę czatować na wcześniejszą ☺️.

IMG-5704.jpg

Co do bezsenności to możliwe, że z wrażenia tak masz i z emocji ☺️.
    Ja ogólnie czuję się dobrze, doskwiera mi ból podbrzusza, nabrzmiałe piersi i czasami mi niedobrze, ale nie wiem czy to są mdłości - chyba nie 🙄.

preg.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane 🙂 witam się z Wami w 7 DC 🙂 musiałam trochę odpocząć psychicznie i wracam z nową siłą 😁
    Tyle za wszystkie biele i 🐒 trzymam kciuki za testujące i za wizyty 🙂

Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Trzymam kciuki za testujące!!!

Mam pytanko o wasze zdanie:

03.01 krwawienie( najprawdopodobniej poronienie)
    05.01 brak przyrostu bety i odstawienie dupka i luteiny
    07.01-10.01 (liczę to jako 1dc- 4dc) okres jakbym zejść taki mocny
    Dziś 12.01 (wg mojego liczenia 6dc) i test owu zaczyna ciemnieć tak jakby się przygotowywał do Piku powoli - po takich testach pik miałam do 2 dni. Czyli wypadałby Pik 7-8dc i owu na następny dzień czyli 9dc.

Normalnie owu najwcześniej 14dc.

Możliwe żeby owu była tak dużo szybciej po tych akcjach moich ostatnich?

preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Cześć! Trzymam kciuki za testujące!!!

Mam pytanko o wasze zdanie:

03.01 krwawienie( najprawdopodobniej poronienie)
    05.01 brak przyrostu bety i odstawienie dupka i luteiny
    07.01-10.01 (liczę to jako 1dc- 4dc) okres jakbym zejść taki mocny
    Dziś 12.01 (wg mojego liczenia 6dc) i test owu zaczyna ciemnieć tak jakby się przygotowywał do Piku powoli - po takich testach pik miałam do 2 dni. Czyli wypadałby Pik 7-8dc i owu na następny dzień czyli 9dc.

Normalnie owu najwcześniej 14dc.

Możliwe żeby owu była tak dużo szybciej po tych akcjach moich ostatnich?
    1 faza cyklu jest zmienna, tzn jej długość. Als może Twój organizm zaczął nowy cykl 3.01, tak jak wystąpiło poronienie, a potem tylko się doczyścił bo zahamowałaś go trochę dupkiem i luteina? Wtedy owu mogłaby być w okolicy 12dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 07:39

MartiMarti lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Koalaa Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta... trzymam kciuki za testujące ... ja to już chyba sobie wkręcam objawy . Boli mnie w podbrzuszu , cycki mnie zaczynają boleć... oby to nie było na🐒 do której jeszcze ponad tydzień... 🤦‍♀️
    Miłego dnia :)

Ona 34
    On 34
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za testujące dzisiaj ! ✊🍀
    I lecę na badanie krwi 🙂 miłego dnia życzę wszystkim 🥰

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Królikkicek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drewkowa94 wrote:
    Dziewczyny jednak przyszła do mnie 🐒
    Dziś całkiem niespodziewanie
    2 dni wcześniej to mnie najbardziej zdziwiło 🙀
    Czuje się strasznie załamana i nie mam ochoty dalej próbować
    Jestem zrezygnowana kompletnie
    Trafiliśmy w dzień owulacji na pewno
    Wtedy była to przerwa świąteczna, więc miałam męża blisko
    Teraz nie wiem kiedy przytulanie wypadnie w odpowiedni czas, ponieważ mam męża kierowce jest tylko w weekendy w domu
    Załamanie poziom hardkorowy 😥
    Dokładnie Cię rozumiem 😔 mocno Cię przytulam 🫂 też się chyba już poddaję, to już za długo trwa. Nie wiem czy będę się zapisywać na wątek w lutym. Porobie sobie badania na spokojnie może jutro lub poszukam czegoś otwartego w niedzielę. Jedziemy razem bo u mnie wczoraj też 1dc, chociaż nie wiem jak to liczyć bo krwawienie wczoraj było malutkie dopiero nad ranem się rozkręciło na maksa.

Mąż mnie trochę wkurzył bo prosiłam żeby unikał energetyków, silnych leków na czas starań i myślałam że wie wywiązał z tego a wczoraj znalazłam w aucie mnóstwo puszek po energetykach. Tabletki silne łyka bo pola go plecy i biodro od dłuższego czasu. Boje się że nic z tego jego nasienia nie będzie 😔😔😔 niby chciał zbadać ale nigdy go nie ma pracuje w delegacji więc no ciężko znaleźć czas. Ostatnio był w domu to znów leki i obawiałam się że to źle wpłynie na nasienie.

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Trzyma kciuki za wszystkie dziewczyny ✊👊
    Nowy cykl nowe możliwości 😍
    Proszę o podpowiedź co przyjmujecie aby poprawić swoją kondycję
    Ja biorę Inofolik, kwas foliowy, omega 3 , olej z wiesiołka , jod
    Na nic przewlekle nie choruje
    Udanego dzionka 😍😀😘🥰

Truskawka18 lubi tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drewkowa94 wrote:
    Dziewczyny jednak przyszła do mnie 🐒
    Dziś całkiem niespodziewanie
    2 dni wcześniej to mnie najbardziej zdziwiło 🙀
    Czuje się strasznie załamana i nie mam ochoty dalej próbować
    Jestem zrezygnowana kompletnie
    Trafiliśmy w dzień owulacji na pewno
    Wtedy była to przerwa świąteczna, więc miałam męża blisko
    Teraz nie wiem kiedy przytulanie wypadnie w odpowiedni czas, ponieważ mam męża kierowce jest tylko w weekendy w domu
    Załamanie poziom hardkorowy 😥
    A który to twój cykl starań? Wiem co przechodzisz i też tak miałam. Złość że co mogło pójść nie tak skoro wszystko jak miało być było.

preg.png
  • Depeche89 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Kciuki za testujące. Ja dziś 7 dc. Wytrwale łykam śmierdzące NAC 3x dziennie, Fertistim 2xdz, Wit D3 i olej z wiesiołka. Zamówiłam termometr do monitoringu. Zobaczymy co z tego będzie. To 4 cykl po odstawieniu AH. Poprzednie mam wrażenie, że bezowulacyjne.

🙋🏼‍♀️34l. 🙋🏻‍♂️34l.
    09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
    6 cykl starań
    1 CS stymulowany letrozolem
    Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
    Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
    Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.

AMH 4.52 NG/ml

59054b66662e5c3ae459f56390dc6c99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Dokładnie Cię rozumiem 😔 mocno Cię przytulam 🫂 też się chyba już poddaję, to już za długo trwa. Nie wiem czy będę się zapisywać na wątek w lutym. Porobie sobie badania na spokojnie może jutro lub poszukam czegoś otwartego w niedzielę. Jedziemy razem bo u mnie wczoraj też 1dc, chociaż nie wiem jak to liczyć bo krwawienie wczoraj było malutkie dopiero nad ranem się rozkręciło na maksa.

Mąż mnie trochę wkurzył bo prosiłam żeby unikał energetyków, silnych leków na czas starań i myślałam że wie wywiązał z tego a wczoraj znalazłam w aucie mnóstwo puszek po energetykach. Tabletki silne łyka bo pola go plecy i biodro od dłuższego czasu. Boje się że nic z tego jego nasienia nie będzie 😔😔😔 niby chciał zbadać ale nigdy go nie ma pracuje w delegacji więc no ciężko znaleźć czas. Ostatnio był w domu to znów leki i obawiałam się że to źle wpłynie na nasienie.

Widzę że nie tylko ja mam takie rozterki
    Mój mąż ma też trochę takie podejście
    Był wczoraj zły i pytał dlaczego się nie udało skoro idealnie trafiliśmy w konieczny czas 😳
    Przykro się mi zrobiło chociaż nie pokazałam tego po sobie
    Niektóre sprawy lepiej przemilczeć
    Wiem, że później i tak będzie się doszukiwać problemu we mnie bo on ma już dziecko w poprzedniego związku
    Tak to nam los pokrzyżował
    😥

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    A który to twój cykl starań? Wiem co przechodzisz i też tak miałam. Złość że co mogło pójść nie tak skoro wszystko jak miało być było.

Wiem że sam początek bo dopiero 2 cykl starań ale i tak rozczarowanie jest
    Nie wiem dlaczego się nastawiałam, że pójdzie szybko

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos energetyków, jak ja widzę jak małż pije to mi się nóż w kieszeni otwiera. Ja jestem taką hejterką tego. Ale wiem, że jak ktoś chce to i tak będzie pic.. nawet nie wiedziałam, że ma to wpływ na nasienie. Głównie myślałam, że źle wpływa na serce.

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej! Miłego dnia dla każdej, trzymam kciukasy!

Rano przywitała mnie małpka! 🧸 proszę o wpisanie i lecimy z kolejnym cyklem :D

AnitaK, Alysa lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drewkowa94 wrote:
    Wiem że sam początek bo dopiero 2 cykl starań ale i tak rozczarowanie jest
    Nie wiem dlaczego się nastawiałam, że pójdzie szybko

Ja w pierwszą ciążę zaszłam od tak za pierwszym podejściem. Miałam niespełna 22 lata. Teraz niespełna 31 i pierwszy cykl ciąża biochemiczna po wyjęciu spirali, teraz drugi, aczkolwiek cykl w tamtym miesiącu się rozregulował i zamiast 28 dni było 31, to @ wstępnie 21 stycznia. Kompletnie nawet nie wiem czy miałam w tym cyklu owulację, odpuściłam całkiem żeby znów się nie nastawiać i nie nakręcać. Nawet nie mam zamiaru testować, chyba że @ nie przyjdzie tego dnia którego zakładam że ma być to wtedy zrobię test. Ale już nie będę świrowała.

Generalnie mówią że im bardziej chcesz tym gorzej, trudniej. A jeśli się odpuści i wyluzuje to wtedy wychodzi. Ale wiadomo jak to my kobiety… Jak tu odpuścić i nie myśleć skoro jest to dla nas tak ważne 🙂

• farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa, chyba możesz mi wstawic brzuszek na pierwszej stronie 😅 Mam potwierdzoną ciążę.

Liyss🧚🏻, Anne89, Prezesoowa, kasia97, Ewka9090, Truskawka18, Teddy93, Pyśkaaa, elektro96, koktajlowa, Zimozielona, Sarka94, bonassola, Olaura, AnitaK, Anulek84, MummyYummy, Alysa, Mikea, KejtKa, Maniaaa., Malamia, karolakaro, sernik_z_rodzynkami lubią tę wiadomość

08.2021 <3
    07.2023 <3

Starania o 3 dzieciątko <3

12.2023 - 1cs

06.1.2024 - II kreski!
    08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
    10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
    11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
    19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem! <3
    08.2.2024 - Wizyta
    07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka <3
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne89 wrote:
    @Prezesoowa mam podobnie z tym nadmiarem informacji- kurcze wiekszosc kobiet zachodzi w ciąże po prostu uprawiając seks bez antykoncepcji. A ja czytam o suplementach, badaniach, fazach cyklu. I wcale nie wiem czy mi ta wiedza pomaga czy mnie tylko obciąża. Ale tez nie potrafie tak zupełnie olać tematu

No ja mam właśnie tak.. Wiem, że u nas mogą być problemy, więc ciągle czytam i wydaje mi się, że robię niewystarczająco dużo i przez to nie będzie mi dane :/ ale głos rozsądku mi podpowiada, żeby bez wyraźnych niedoborów nie dokładać suplementów. Skoro komórka jajowa dojrzewa ok. 3 miesiące to ja po 3 miesiącach, nie wcześniej coś mogę ewentualnie dołożyć, zwłaszcza że widzę, że to wpływa na mój cykl. Dlatego po 4,5 miesiąca dołączyłam dopiero NAC. Zobaczymy :) póki co zwalczył mi kaszel :P
    Mikea wrote:
    Cześć dziewczyny,
    po kilku tygodniach podczytywania i ja postanowiłam napisać, bo dziś jest mi wyjątkowo smutno, potrzebuję ojojania i myślę, że nikt mnie tak nie zrozumie jak inne staraczki.

Mam 36 lat (rocznikowo), a decyzję o dziecku podjęliśmy z partnerem w zeszłym roku. Dosyć późno, ale złożyło się na to wiele czynników. W swojej naiwności sądziłam, że zaciążenie to jest bułka z masłem, wystarczy dobrze wycelować z datą i viola 🤡. Nawet naciskałam na partnera, byśmy zaczęli się starać dopiero od lipca, bo chciałam rodzić na wiosnę/lato. I co? I psińco.
    Kolejne cykle mijały, a @ przychodziła w całej swej złośliwości i to z dużymi bólami. Zaczęliśmy się obydwoje badać, gdzie ja od razu podświadomie przypisywałam sobie winę, bo przecież jestem już „wiekowa”, mam sporą nadwagę i na bank coś robię źle. Tymczasem w badaniach oprócz podejrzenia adenomiozy i wysokiej leptyny (z powodu nadwagi) nie wychodzi mi nic innego. Tarczyca ok, hormony w miarę ok (z powodu adenomiozy dostałam duphaston do brania w drugiej połowie cyklu), jajka w maszynie losującej są.
    W październiku partnerowi podczas badania nasienia wyszło, że jego pływacy nie są tak ruchliwi i szybcy jakby mogli być. Sam jest dosyć szczupły i aktywny fizycznie, więc był to dla niego trochę szok. Dostał zalecenia od androloga, suple i polecenie na powtórkę badań za 2 miesiące (idzie jutro).

Od tamtej pory lista rzeczy, które stosuję z nadzieją, że może jeszcze tylko to i zadziała, rośnie. Suple, żele, testy owulacyjne, aplikacje... jakby ktoś mi powiedział, że po przytulankach trzeba stanąć na głowie i zakręcić się trzy razy to pewnie też bym to zrobiła.🙃

No i teraz do sedna, dlaczego akurat dziś mam taki dół.
    O swoich staraniach powiedziałam tylko kilku osobom, w tym jednej koleżance z pracy, z którą współpracuję najbliżej i której mówiłam też, że nam nie wychodzi i jest mi z tym ciężko.
    No i dziś ta koleżanka mi mówi, że jest w ciąży. 18 tydzień. Że w sumie to się w ogóle jakoś nie starali mocno, tylko po prostu odłożyła antykoncepcje. Bez śledzenia cyklu, bez odstawiania używek, bez k***a niczego.
    No i mnie tak siekło, że muszę z siebie wylać ten żal.
    Przepraszam za długi wywód, ale mi po prostu emocje wykipiały 😭

Hej hej moja rówieśniczko :D też mam rocznikowo 36 i brak dzieci na stanie. Temat nadwagi też jest mi bliski :)
    Wyniki nasienia na pewno się poprawią, męskie żołnierzyki co do zasady przy dobrze rozpisanej suplementacji/leczeniu dobrze reagują :)

Rozumiem Twój żal i przytulam. Każdą z nas to spotyka i musimy to jakoś przetrwać, i dla nas przyjdą lepsze dni :)

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ