Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:Hej;)
Wiem,że wparuje tu z przytupem (I wiem jak to jest bo sama tu kilka lat i dwie ciążę spędziłam;D ),ale... już zapomniałam trochę jak to jest z tymi testami itp.. zrobiłam dzisiaj bo coś mi nie pasuje..tarczyca mi poleciała, covid 2 tyg. A dzisiaj test i mam coś takiego ... czy ja mam zwidy ? No stara a glupia,ale zaczelam wychowawstwo w przedszkolu ,życie trochę przerzuciłam do góry nogami i tu nagle to.. to jest jakiś 14 dpo już to wiem że powinna być konkretną krecha.
https://zapodaj.net/plik-f1W7yJxcsT
https://zapodaj.net/plik-08PFQtDvrsprzedszkolanka:), AnitaK lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Wiem,że wparuje tu z przytupem (I wiem jak to jest bo sama tu kilka lat i dwie ciążę spędziłam;D ),ale... już zapomniałam trochę jak to jest z tymi testami itp.. zrobiłam dzisiaj bo coś mi nie pasuje..tarczyca mi poleciała, covid 2 tyg. A dzisiaj test i mam coś takiego ... czy ja mam zwidy ? No stara a glupia,ale zaczelam wychowawstwo w przedszkolu ,życie trochę przerzuciłam do góry nogami i tu nagle to.. to jest jakiś 14 dpo już to wiem że powinna być konkretną krecha.
https://zapodaj.net/plik-08PFQtDvrsprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
U mnie coś dziś jakieś pobolewanie podbrzusza, kłucie lekkie nie wiem właściwie w którym miejscu. Czy po lewej czy po prawej. Takie pełne podbrzusze czuję jakby spuchnięcie. I od rana do południa ćmienie ból głowy. Nie wiem czy ta owulacja była, wydaje mi się że nie ale pewności nie mam.. Przytulanki były oczywiście 6, 8,9 stycznia.
Dziś 21dc. Chyba 22 stycznia powinna przyjść 🐒. Nienawidzę takich miesięcy kiedy nie wiem co i jak… Choć w tym miesiącu w ogóle na nic się nie nastawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 19:55
-
magdalena321 wrote:U mnie coś dziś jakieś pobolewanie podbrzusza, kłucie lekkie nie wiem właściwie w którym miejscu. Czy po lewej czy po prawej. Takie pełne podbrzusze czuję jakby spuchnięcie. I od rana do południa ćmienie ból głowy. Nie wiem czy ta owulacja była, wydaje mi się że nie ale pewności nie mam.. Przytulanki były oczywiście 6, 8,9 stycznia.
Dziś 21dc. Chyba 22 stycznia powinna przyjść 🐒. Nienawidzę takich miesięcy kiedy nie wiem co i jak… Choć w tym miesiącu w ogóle na nic się nie nastawiam
Hej 🙂 To jesteśmy w podobnej sytuacji - u mnie też 21 dc, tylko termin 🐒 na 17, bo u mnie cykle trwają tak 26-27 dni. To pierwszy po tabletkach, więc ciekawe, czy w tym tak będzie 😊 I też nie jestem pewna, czy owulacja była, także łączę się w nerwach, że nie wiadomo, czego się spodziewać -
MummyYummy wrote:Hej 🙂 To jesteśmy w podobnej sytuacji - u mnie też 21 dc, tylko termin 🐒 na 17, bo u mnie cykle trwają tak 26-27 dni. To pierwszy po tabletkach, więc ciekawe, czy w tym tak będzie 😊 I też nie jestem pewna, czy owulacja była, także łączę się w nerwach, że nie wiadomo, czego się spodziewać
U mnie zawsze trwały 28 dni ale po biochemie w grudniu sama już nie wiem. Czekam na nie wiadomo co 😬 u mnie drugi cykl po wyjęciu spirali pierwszy Biochem teraz drugi i zobaczymy… -
https://zapodaj.net/plik-08PFQtDvrs
na pierwszym zdjęciu jakby coś przebijało, ale być może to testowa.. spróbuj zrobić bete - wtedy wszystko będzie jasne 🤔przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
👩🦰 26 / 7 cs ✨
💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod
🙎♂️ 30 -
Anne89 wrote:4 tys wit d to minimum? Ja mam od gin zalecenie 2 tys, akurat tyle jest w fertistim, ktory pije… badałam w październiku i mialam wit d 42
Ja też biorę 4 tys jednostek wit D - tak mi doradzała endokrynolożka, bo miałam niskie wyniki.
I faktycznie, udało mi się w końcu dobić w wynikach krwi do 50 z 20.
Jest też fajny odcinek podcastu Dietetyka na faktach, gdzie jest właśnie o wit D i dlaczego w Polsce musimy ją suplementować cały rok. 12 minut trwa.
https://www.dietetykaopartanafaktach.pl/witamina-d-co-warto-wiedziec/
https://ibb.co/Nt87hRXWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 20:22
Anne89, Dropsik, AnitaK lubią tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
MummyYummy wrote:Hej 🙂 To jesteśmy w podobnej sytuacji - u mnie też 21 dc, tylko termin 🐒 na 17, bo u mnie cykle trwają tak 26-27 dni. To pierwszy po tabletkach, więc ciekawe, czy w tym tak będzie 😊 I też nie jestem pewna, czy owulacja była, także łączę się w nerwach, że nie wiadomo, czego się spodziewać
u mnie pierwszy cykl po odstawieniu tabletek rozjechał się do 41dni.. a przez 7 lat zawsze było 28 dni - i wtedy rzeczywiście nie wiedziałam czego się spodziewać👩🦰 26 / 7 cs ✨
💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod
🙎♂️ 30 -
Tak czytam Was i się zastanawiam dlaczego mi lekarz nie dał skierowania na badanie progesteronu.
Poniżej wklejam link jakie badania dostałam, co sądzicie?
Ewka9090 dziękuję ☺️! Widzę, że ten sam rocznik jesteśmy ☺️.
Byłaś już u lekarza? Było coś widać na usg?
Edit: widziałam, że pęcherzyk 3,8 . U mnie dopiero było widać, że się zagnieździło „conieco”. Wychodzi mi z aplikacji 4tc+5dniWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 20:39
Ewka9090 lubi tę wiadomość
-
Witajcie 🙋🏻♀️ może któraś zerknąć na mój wykres czy na jego podstawie na pewno nie było owulacji? 🙏🏻Starania 5 lat
🙎🏻♀️28
🙎🏼38
Wyniki M super✅
Lewy jajowód nie drożny ❗️
22.11.23-laparoskopia
Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀 -
Hej dziewczyny,
w końcu nadrobiłam ! Gratulacje dla tych co zobaczyły 2 kreski i piękny przyrost bety
Tym którym się nie udało, trzymam kciuki za kolejny cykl
Dzięki też za podzielenie się informacjami co do supli jakie biorą wasze połówki
Miło tu być ☺️
kasia97, alauda, Majuna lubią tę wiadomość
🙍♀ 31 l.
🙍♂ 33 l.
12.2023 - początek starań
18.01 - ⏸️
19.01 - beta hcg - 34,76 mlU/ ml
24.01 - beta hcg - 356,52 mlU/ m -
Robaczeekkk wrote:Witajcie 🙋🏻♀️ może któraś zerknąć na mój wykres czy na jego podstawie na pewno nie było owulacji? 🙏🏻
Jeśli jutro temperatura będzie wyższa to prawdopodobnie mogła wystapić owu. W notatkach masz, że brak dominującego pęcherzyka a jakie wymiary miały podczas badania, w ciągu 5 dni mogło się dużo zmienic.
Tylko monitoring potwierdzi w 100% czy wystąpiła owu, pęknął pęcherzyk i wytworzyło się ciałko żółte. -
Oho! Dziewczyny, zgłaszam że małpka już się zbliża.. cieszę się, bo im szybciej się pojawi, tym szybciej wrócą kolejne nadzieje 😂 zresztą komu ja to mówię 😂
Miłego wieczoru dla każdej, już za niedługo weekend! Zróbcie coś dla siebie w najbliższym czasie ❤️kasia97, Maj.a, Mikea, Pati2804, Liyss🧚🏻, KejtKa lubią tę wiadomość
-
Maj.a wrote:Jeśli jutro temperatura będzie wyższa to prawdopodobnie mogła wystapić owu. W notatkach masz, że brak dominującego pęcherzyka a jakie wymiary miały podczas badania, w ciągu 5 dni mogło się dużo zmienic.
Tylko monitoring potwierdzi w 100% czy wystąpiła owu, pęknął pęcherzyk i wytworzyło się ciałko żółte.Starania 5 lat
🙎🏻♀️28
🙎🏼38
Wyniki M super✅
Lewy jajowód nie drożny ❗️
22.11.23-laparoskopia
Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀 -
Dziewczyny, potrzebuję głosu rozsądku.
Jestem 8dpo, siedząc ze 2h temu na kanapie poczułam taki ból kłujący w podbrzuszu, a teraz będąc w toalecie zobaczyłam delikatnie zabarwiony śluz krwią.
Wiecie co pomyslalam… moje nadzieje podskoczyły ogromnie bo przecież to na pewno krwawienie implantacyjne.
A potem odzywa się ten drugi głos: przecież to może być po prostu początek okresu, może owulacja była wcześniej, robisz sobie niepotrzebnie nadzieje, nie pamiętasz już jak boli takie rozczarowanie?
Ech, sama już nie wiem. Boje się najbliższych kilku dni -
Robaczeekkk wrote:Gin widziała tylko małe pęcherzyki w prawym jajniku i nic nie powiedziała ile mają mm
Na moim przykładzie we wrześniu mialam 3 pecherzyki w okolicach 10 mm to ten jeden przez 7 dni urósł do rozmiaru 20/21mm i pęknął, ale wtedy cykl wspomagałam NAC. -
NinaB wrote:Dziewczyny, potrzebuję głosu rozsądku.
Jestem 8dpo, siedząc ze 2h temu na kanapie poczułam taki ból kłujący w podbrzuszu, a teraz będąc w toalecie zobaczyłam delikatnie zabarwiony śluz krwią.
Wiecie co pomyslalam… moje nadzieje podskoczyły ogromnie bo przecież to na pewno krwawienie implantacyjne.
A potem odzywa się ten drugi głos: przecież to może być po prostu początek okresu, może owulacja była wcześniej, robisz sobie niepotrzebnie nadzieje, nie pamiętasz już jak boli takie rozczarowanie?
Ech, sama już nie wiem. Boje się najbliższych kilku dni
Kochana, to naturalne, że masz takie myśli. Mimo wszystko, postaraj się utrzymać zdrowy rozsądek i po prostu czekaj. Zatestuj sobie za kilka dni i trzymam mocno kciukasy! 🫂NinaB lubi tę wiadomość
-
kasia97 wrote:u mnie pierwszy cykl po odstawieniu tabletek rozjechał się do 41dni.. a przez 7 lat zawsze było 28 dni - i wtedy rzeczywiście nie wiedziałam czego się spodziewać
Ojeju, to naprawdę bardzo długo 😧 A przy kolejnym cyklu długość już była ok? Brałaś tabletki przez 7 lat czy jakoś krócej?