Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
sernik_z_rodzynkami wrote:U mnie chyba rozkręca się 🐒
4 dni emu miałam silny ból jajnika, byłam pewna że to przed owulacją. Dzień później zaczęłam plamić, a dzisiaj widzę, że się rozkręca. Więc 🐒 przyszła 2 tygodnie przed czasem. Także witam zmienione cykle podczas starań, tak jak poprzednim razem. Dobrze, że 8 lutego mam lekarza, to sprawdzi co się dzieje...
Ojeju, to rzeczywiście dziwnie... A robiłaś testy owulacyjne? Ile w takim razie trwał ten cykl?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 13:02
-
Dropsik wrote:U mnie dzisiaj jajniki pracują na pełnych obrotach. Ten lewy ciut mocniej, więc pewnie z niego bediz owulacja jeśli do niej dojdzie. Nie sądziłam, że po odstawieniu od razu będzie taka jazda 🤯
Wydaje mi się, że to, że czujesz jajniki, dobrze wróży 🙂 ja też jestem pierwszy cykl po odstawieniu antykoncepcyji, za chwilę powinno go kończyć i nie czułam nic, a na pewno nic, co mogłoby świadczyć o owulacji.
To Twój 14 DC, dobrze widzę? -
Eh.. u mnie @ się rozkręciła, kolejny cykl z niczym.. ale chociaż M. po wizycie u androloga, mamy listę co ma łykać i się nie poddajemy💪 będziemy walczyć dalej👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
07.2023 - walczymy o rodzeństwo
🧑 36 🧒38
22.07.2024 IUI ❌
17.08.2024 IUI ❌
09.10.2024 punkcja -
Alesiamum wrote:Eh.. u mnie @ się rozkręciła, kolejny cykl z niczym.. ale chociaż M. po wizycie u androloga, mamy listę co ma łykać i się nie poddajemy💪 będziemy walczyć dalej
Przytulam... Najważniejsze, że macie pozytywne nastawienie i się nie poddajecie 💪✊
A co powiedział androlog? Jakie leki/suplementy zalecił? -
Truskawka18 wrote:Miłej soboty wszystkim,
A jak wy podchodzicie do starań ? Tylko patrzycie na dni płodne czy staracie się regularnie przytulać ♥️ przez cały cykl nie skupiając się stricte na tym ?
@Alesiamum tulę 🫂 i cieszę się, że macie plan działania, suple przybliża Was do celu 👍🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 13:34
Truskawka18 lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Truskawka18 wrote:Miłej soboty wszystkim,
A jak wy podchodzicie do starań ? Tylko patrzycie na dni płodne czy staracie się regularnie przytulać ♥️ przez cały cykl nie skupiając się stricte na tym ?
Ja odpuściłam w tym miesiącu całkiem, nawet nie wiem czy miałam i kiedy była owulacja. W zeszłym cyklu bardzo intensywnie sprawdzałam -
MummyYummy wrote:Ojeju, to rzeczywiście dziwnie... A robiłaś testy owulacyjne? Ile w takim razie trwał ten cykl?
Testów nie robiłam, to 1cs, więc na razie chciałam spróbować bez. Dzisiaj mam 16dc i już żywa krew. Mało, bo mało ale jednakWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 13:53
-
MummyYummy wrote:Wydaje mi się, że to, że czujesz jajniki, dobrze wróży 🙂 ja też jestem pierwszy cykl po odstawieniu antykoncepcyji, za chwilę powinno go kończyć i nie czułam nic, a na pewno nic, co mogłoby świadczyć o owulacji.
To Twój 14 DC, dobrze widzę? -
Robaczeekkk wrote:Dziewczyny kiedy zrobić badanie progesteronu? Wiem że 7 dni po owulacji ale nie mam 100 % pewności kiedy i czy była. W takiej sytuacji patrzeć na temperaturę? z progesteronem mogę zrobić od razu betę czy będzie za wcześnie?Starania 5 lat
🙎🏻♀️28
🙎🏼38
Wyniki M super✅
Lewy jajowód nie drożny ❗️
22.11.23-laparoskopia
Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀 -
Robaczeekkk wrote:Doradzi któraś?
Ja niestety z progesteronem nie pomogę, ale może Dziewczyny, które mierzą tempkę?
Co do bety, to 7 dpo może być za wcześnie. Dopiero między 7 a 12 dniem po owulacji dochodzi do zagnieżdżenia, a beta zaczyna rosnąć po zagnieżdżeniu.
-
Nowanna wrote:Hej!
Ja rano krew i mocz oddane. Wynik moczu już jest - podwyższone leukocyty oraz ph. Na krew czekam 🥵. Myślałam, że będzie wcześniej.
Miłego weekendu Dziewczynki!
U mnie w drugiej ciąży pH też było nieznacznie podwyższone i lekarz mówił, żeby się tym nie przejmować, jeśli reszta parametrów jest w normie. A masz jakieś objawy ze strony układu moczowego? Te leukocyty są mocno podwyższone? -
sernik_z_rodzynkami wrote:Testów nie robiłam, to 1cs, więc na razie chciałam spróbować bez. Dzisiaj mam 16dc i już żywa krew. Mało, bo mało ale jednak
Hmm, no to rzeczywiście jakieś rozlegulowanie chyba wystąpiło. A krwawienie się rozkręca? Niby są te plamienia przy owulacji, ale to właśnie plamienia, więc raczej niewielkie ilości.
PS. Z 1 cs przybijam piątkę 🙂sernik_z_rodzynkami lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Mój 10 czy 11 dc, więc bardzo szybko to czuję jak na moje standardy. Zazwyczaj koło 14/16 DC była owu. Nie wiem czy teraz owu wystąpiła czy nie, ale czuję, że coś się w temacie dzieje.
Ech, no te objawy są podwójnie zastanawiające, jak człowiek się stara i bardziej obserwuje swój organizm. Z drugiej strony trochę zazdroszczę, że są, bo przynajmniej widać, że coś się dzieje 💪 -
Cześć dziewczyny ! 😊
Przytulam za 🐒 I biele na testach.. ale faktycznie może być za wcześnie na testowanie jak nie minął jeszcze termin miesiączki 🙂
Odnośnie testów owulacyjnych, nigdy mi się jeszcze nie zdarzyło żebym miała dwa razy w cyklu owulację wiec nie wiem co Wam doradzić😔 zawsze jak był pik to dalej nie sprawdzałam już testów owulacyjnych .
Miłego dnia dziewczyny 😊 trzymam kciuki za wyniki ✊ zróbmy dzisiaj dla siebie coś miłego ❤ -
Dziewczyny, a co sądzicie o testach horienmedical z Allegro? Któraś używa/używała? Zostały mi 4 ostatnie z tej firmy, więc planuję zamówić na kolejny cykl.
Dzisiaj teoretycznie 24 dc, z ciekawości (i po udanym wieczorze Mężem 😉) siknęłam na test i jest "bardziej pozytywny", niż w te dni, w które według apki miała wystąpić owulacja. Oczywiście nadal druga kreska jest jasna, ale teraz zastanawiam się, czy owulacja mi się tak mocno przesunęła po AH i dopiero będzie pik, czy to testy tak nieładnie mnie oszukują.