Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj jajniki pracują na pełnych obrotach. Ten lewy ciut mocniej, więc pewnie z niego bediz owulacja jeśli do niej dojdzie. Nie sądziłam, że po odstawieniu od razu będzie taka jazda 🤯

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sernik_z_rodzynkami wrote:
    U mnie chyba rozkręca się 🐒

4 dni emu miałam silny ból jajnika, byłam pewna że to przed owulacją. Dzień później zaczęłam plamić, a dzisiaj widzę, że się rozkręca. Więc 🐒 przyszła 2 tygodnie przed czasem. Także witam zmienione cykle podczas starań, tak jak poprzednim razem. Dobrze, że 8 lutego mam lekarza, to sprawdzi co się dzieje...

Ojeju, to rzeczywiście dziwnie... A robiłaś testy owulacyjne? Ile w takim razie trwał ten cykl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 13:02

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U mnie dzisiaj jajniki pracują na pełnych obrotach. Ten lewy ciut mocniej, więc pewnie z niego bediz owulacja jeśli do niej dojdzie. Nie sądziłam, że po odstawieniu od razu będzie taka jazda 🤯

Wydaje mi się, że to, że czujesz jajniki, dobrze wróży 🙂 ja też jestem pierwszy cykl po odstawieniu antykoncepcyji, za chwilę powinno go kończyć i nie czułam nic, a na pewno nic, co mogłoby świadczyć o owulacji.

To Twój 14 DC, dobrze widzę?

preg.png
  • Alesiamum Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh.. u mnie @ się rozkręciła, kolejny cykl z niczym.. ale chociaż M. po wizycie u androloga, mamy listę co ma łykać i się nie poddajemy💪 będziemy walczyć dalej

👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
    07.2023 - walczymy o rodzeństwo
    🧑 36 🧒38

22.07.2024 IUI ❌
    17.08.2024 IUI ❌
    09.10.2024 punkcja
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alesiamum wrote:
    Eh.. u mnie @ się rozkręciła, kolejny cykl z niczym.. ale chociaż M. po wizycie u androloga, mamy listę co ma łykać i się nie poddajemy💪 będziemy walczyć dalej

Przytulam... Najważniejsze, że macie pozytywne nastawienie i się nie poddajecie 💪✊

A co powiedział androlog? Jakie leki/suplementy zalecił?

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka18 wrote:
    Miłej soboty wszystkim,

A jak wy podchodzicie do starań ? Tylko patrzycie na dni płodne czy staracie się regularnie przytulać ♥️ przez cały cykl nie skupiając się stricte na tym ?
    Ja wychodzę z założenia, że jeśli chcemy mieć dziecko, to w okresie okoloowulacyjnym musimy się spiąć 😉 Mężowi nie mówię, aby nie czuł dodatkowej presji, lecz myślę, że się domyśla, bo jednak wtedy jest regularność 😉

@Alesiamum tulę 🫂 i cieszę się, że macie plan działania, suple przybliża Was do celu 👍🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 13:34

Truskawka18 lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka18 wrote:
    Miłej soboty wszystkim,

A jak wy podchodzicie do starań ? Tylko patrzycie na dni płodne czy staracie się regularnie przytulać ♥️ przez cały cykl nie skupiając się stricte na tym ?

Ja odpuściłam w tym miesiącu całkiem, nawet nie wiem czy miałam i kiedy była owulacja. W zeszłym cyklu bardzo intensywnie sprawdzałam

• sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ojeju, to rzeczywiście dziwnie... A robiłaś testy owulacyjne? Ile w takim razie trwał ten cykl?

Testów nie robiłam, to 1cs, więc na razie chciałam spróbować bez. Dzisiaj mam 16dc i już żywa krew. Mało, bo mało ale jednak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 13:53

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Wydaje mi się, że to, że czujesz jajniki, dobrze wróży 🙂 ja też jestem pierwszy cykl po odstawieniu antykoncepcyji, za chwilę powinno go kończyć i nie czułam nic, a na pewno nic, co mogłoby świadczyć o owulacji.

To Twój 14 DC, dobrze widzę?
    Mój 10 czy 11 dc, więc bardzo szybko to czuję jak na moje standardy. Zazwyczaj koło 14/16 DC była owu. Nie wiem czy teraz owu wystąpiła czy nie, ale czuję, że coś się w temacie dzieje.

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alesiamum wrote:
    Współczuję 😔 Z planem łatwiej jest walczyć. Co wam zalecono?

• Nowanna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja rano krew i mocz oddane. Wynik moczu już jest - podwyższone leukocyty oraz ph. Na krew czekam 🥵. Myślałam, że będzie wcześniej.

Miłego weekendu Dziewczynki!

preg.png
  • Robaczeekkk Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczeekkk wrote:
    Dziewczyny kiedy zrobić badanie progesteronu? Wiem że 7 dni po owulacji ale nie mam 100 % pewności kiedy i czy była. W takiej sytuacji patrzeć na temperaturę? z progesteronem mogę zrobić od razu betę czy będzie za wcześnie?
    Doradzi któraś?

Starania 5 lat
    🙎🏻‍♀️28
    🙎🏼38
    Wyniki M super✅
    Lewy jajowód nie drożny ❗️
    22.11.23-laparoskopia

Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @robaczek - witaj! Mi lekarz zalecał badać betę 10 dpo. Wiec 7 dpo to może być za wcześnie.

MummyYummy lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczeekkk wrote:
    Doradzi któraś?

Ja niestety z progesteronem nie pomogę, ale może Dziewczyny, które mierzą tempkę?

Co do bety, to 7 dpo może być za wcześnie. Dopiero między 7 a 12 dniem po owulacji dochodzi do zagnieżdżenia, a beta zaczyna rosnąć po zagnieżdżeniu.

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Hej!
    Ja rano krew i mocz oddane. Wynik moczu już jest - podwyższone leukocyty oraz ph. Na krew czekam 🥵. Myślałam, że będzie wcześniej.

Miłego weekendu Dziewczynki!

U mnie w drugiej ciąży pH też było nieznacznie podwyższone i lekarz mówił, żeby się tym nie przejmować, jeśli reszta parametrów jest w normie. A masz jakieś objawy ze strony układu moczowego? Te leukocyty są mocno podwyższone?

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sernik_z_rodzynkami wrote:
    Testów nie robiłam, to 1cs, więc na razie chciałam spróbować bez. Dzisiaj mam 16dc i już żywa krew. Mało, bo mało ale jednak

Hmm, no to rzeczywiście jakieś rozlegulowanie chyba wystąpiło. A krwawienie się rozkręca? Niby są te plamienia przy owulacji, ale to właśnie plamienia, więc raczej niewielkie ilości.

PS. Z 1 cs przybijam piątkę 🙂

sernik_z_rodzynkami lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Mój 10 czy 11 dc, więc bardzo szybko to czuję jak na moje standardy. Zazwyczaj koło 14/16 DC była owu. Nie wiem czy teraz owu wystąpiła czy nie, ale czuję, że coś się w temacie dzieje.

Ech, no te objawy są podwójnie zastanawiające, jak człowiek się stara i bardziej obserwuje swój organizm. Z drugiej strony trochę zazdroszczę, że są, bo przynajmniej widać, że coś się dzieje 💪

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! 😊
    Przytulam za 🐒 I biele na testach.. ale faktycznie może być za wcześnie na testowanie jak nie minął jeszcze termin miesiączki 🙂
    Odnośnie testów owulacyjnych, nigdy mi się jeszcze nie zdarzyło żebym miała dwa razy w cyklu owulację wiec nie wiem co Wam doradzić😔 zawsze jak był pik to dalej nie sprawdzałam już testów owulacyjnych .
    Miłego dnia dziewczyny 😊 trzymam kciuki za wyniki ✊ zróbmy dzisiaj dla siebie coś miłego ❤

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co sądzicie o testach horienmedical z Allegro? Któraś używa/używała? Zostały mi 4 ostatnie z tej firmy, więc planuję zamówić na kolejny cykl.

Dzisiaj teoretycznie 24 dc, z ciekawości (i po udanym wieczorze Mężem 😉) siknęłam na test i jest "bardziej pozytywny", niż w te dni, w które według apki miała wystąpić owulacja. Oczywiście nadal druga kreska jest jasna, ale teraz zastanawiam się, czy owulacja mi się tak mocno przesunęła po AH i dopiero będzie pik, czy to testy tak nieładnie mnie oszukują.

preg.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki 🙂
    2197b331de8d5.jpghttps://zapodaj.net/plik-Y5gVfzJi6Z

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 prog 13,00 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    preg.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ