Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczarowan wrote:https://zapodaj.net/plik-DKJSu9UuGJ
Dziewczyny, pomóżcie!! 😂 25.01 był PIK?
https://zapodaj.net/plik-Z9ThRYVK40Zaczarowan lubi tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Cześć ❤️ jestem tu nowa, uczę się wszystkiego. Super ze jest taka grupa !
Od tego miesiąca zaczęłam mierzyć temp i interesować się owulacja.. aż wstyd się przyznać, ale myślałam że zajście w ciążę to hop siup.
Staramy się od sierpnia i nie wychodzi.. może dlatego że mój mąż był kulturysta i czyści się z tych wszystkich hormonów.
Przynajmniej tak myślałam..
Ale potem wpadłam na to że może i ja mam problem i zaczęłam mierzyć temp.
Skok jest tak niewielki że zastanawiam się czy to normalne.
W lutym idę to zobaczyć na usg, zobaczymy.
Miło Was poznać ❤️ultramaryna_, Suzie, AnitaK, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Ola28.28 wrote:Cześć ❤️ jestem tu nowa, uczę się wszystkiego. Super ze jest taka grupa !
Od tego miesiąca zaczęłam mierzyć temp i interesować się owulacja.. aż wstyd się przyznać, ale myślałam że zajście w ciążę to hop siup.
Staramy się od sierpnia i nie wychodzi.. może dlatego że mój mąż był kulturysta i czyści się z tych wszystkich hormonów.
Przynajmniej tak myślałam..
Ale potem wpadłam na to że może i ja mam problem i zaczęłam mierzyć temp.
Skok jest tak niewielki że zastanawiam się czy to normalne.
W lutym idę to zobaczyć na usg, zobaczymy.
Miło Was poznać ❤️Zamieszana93 wrote:Cześć! Chciałabym się przywitać po dłuższej nieobecności na forum. W styczniu rozpoczęliśmy starania o rodzeństwo dla naszego synka. Byłam bardzo zdziwiona, że tak szybko się udało, gdy tydzień temu zobaczyłam na teście 2 kreski. Niestety moja radość nie trwała długo, bo testy zamiast ciemnieć zaczęły blednąć... W czwartek poszłam do laboratorium i udało mi się wyłapać resztki bety, a dzisiaj już przyszła 🐒. Przy staraniach o pierwsze dziecko to forum było dla mnie dużym wsparciem i ogromną skarbnicą wiedzy, więc postanowiłam dołączyć również teraz ❤️ Wiem, że za późno na dopisanie się do wątku styczniowego, ale chciałam do Was dołączyć jeszcze zanim pojawi się kolejny wątek 😊
Witajcie😀😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 14:40
Zamieszana93 lubi tę wiadomość
-
Zamieszana93 wrote:Cześć! Chciałabym się przywitać po dłuższej nieobecności na forum. W styczniu rozpoczęliśmy starania o rodzeństwo dla naszego synka. Byłam bardzo zdziwiona, że tak szybko się udało, gdy tydzień temu zobaczyłam na teście 2 kreski. Niestety moja radość nie trwała długo, bo testy zamiast ciemnieć zaczęły blednąć... W czwartek poszłam do laboratorium i udało mi się wyłapać resztki bety, a dzisiaj już przyszła 🐒. Przy staraniach o pierwsze dziecko to forum było dla mnie dużym wsparciem i ogromną skarbnicą wiedzy, więc postanowiłam dołączyć również teraz ❤️ Wiem, że za późno na dopisanie się do wątku styczniowego, ale chciałam do Was dołączyć jeszcze zanim pojawi się kolejny wątek 😊
W tym samym czasie przeżyłyśmy to samo 🫂 Też dziś zaczęłam krwawić, choć o tym, że ciąża nie przetrwa wiem już od dwóch dni 😭😞 Nie jestem w stanie nawet otworzyć paczki z witaminami ciążowymi, które na szybko zamówiłam 😥 Oby luty przyniósł same dobre wiadomości! ❤️
@Ola28.28 witaj, powodzenia! 🤞🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 14:48
Zamieszana93 lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Hej dziewczyny, tulę za biele i wredne małpy 🫂 faktycznie styczeń nas nie rozpieszcza. Ja dziś w pracy, więc ciągle zajęta...
Witam też wszystkie nowe dziewczyny, obyście szybko ujrzaly ⏸️
Ultramaryna zagłosowane😄
Mój małż idzie w przyszłym tygodniu na badania i ja sama się tym stresuje. On jakoś nie jest pozytywnie nastawiony na wyniki. Wręcz przeciwnie, jest przekonany że wyjdą źle.JoKoKoJo, ultramaryna_, Marzycielka, Pati2804 lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Hej dziewczyny👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
nick nieaktualnyAlysa wrote:Hej dziewczyny, tulę za biele i wredne małpy 🫂 faktycznie styczeń nas nie rozpieszcza. Ja dziś w pracy, więc ciągle zajęta...
Witam też wszystkie nowe dziewczyny, obyście szybko ujrzaly ⏸️
Ultramaryna zagłosowane😄
Mój małż idzie w przyszłym tygodniu na badania i ja sama się tym stresuje. On jakoś nie jest pozytywnie nastawiony na wyniki. Wręcz przeciwnie, jest przekonany że wyjdą źle.
Mój narzeczony też w przyszłym tygodniu idzie na swoje pierwsze w życiu badanie nasienia 😊 Myślę, że po 8 niedanych cyklach to już najwyższy czas...KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość
-
JoKoKoJo wrote:Mój narzeczony też w przyszłym tygodniu idzie na swoje pierwsze w życiu badanie nasienia 😊 Myślę, że po 8 niedanych cyklach to już najwyższy czas...23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Cześć dziewczyny, nie wiem, czy mnie pamiętacie. Zdarzało mi się trochę udzielać, ale potem przytłoczyła mnie praca, kilka razy miałam zapalenie spojówek, a do tego postanowiłam organiczyć tematy ciążowe, słuchając lekarza, który kazał odpuścić.
Co nie do końca wyszło, bo i tak mierzyłam temperaturę i analizowałam swój wykres porównując do innych wykresów, a okazyjnie podczytywałam, co tu się dzieje.
W każdym razie w tym miesiącu zobaczyłam swoje pierwsze w życiu ⏸️... I od tamtej pory żyję sobie w niedowierzaniu, poczuciu że to jakiś surrealizm. Przede mną jeszcze wizyty i potwierdzenie, czy wszystko jest OK, ale do tej pory nigdy tak "daleko" nie zaszłam.
Gratuluję dziewczyny wszystkim, którym się w tym miesiącu udało. Przytulam za 💔i biele i trzymam kciuki, żeby jeszcze którejś pojawił się pozytywny test na końcówce... Albo w lutym ❤️.
Witajcie nowe dziewczyny, rozgośćcie się, byle nie na długo .
@Ola28.28
Według mnie Twój wykres nie wygląda w ogóle źle. Powiem Ci, że w ostatnim czasie dużo przeglądałam wykresów ciążowych różnych dziewczyn i czasem wzrost jest gwałtowny, a czasem temperatura stosunkowo powoli pnie się do góry. Ja w sumie to nawet nie byłabym pewna, czy owulacja była 14 czy 16dc. Myślę, że to też prawdopodobne. Robiłaś sobie jakiekolwiek badania, np tarczycy? Problemy z tarczycą to jedne z częstszych powodów niepowodzeń po stronie kobiecej. Poza tym na pierwszej stronie, w pierwszym poście są wymienione dodatkowo inne badania, które możesz rozważyć zrobić, jeśli chcesz się upewnić, że wszystko jest OK.Majuna, JoKoKoJo, Rosalia_ lubią tę wiadomość
-
Alysa wrote:U nas już 14, ale wcześniej nie chciał. Teraz mówi że chce ale wie że i tak będą fatalne. Jeszcze stwierdził że musi być 5 dni abstynencji, że wtedy będzie najlepiej 🙄 a ja się obawiam że to będzie za dużo bo same stare zostaną👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Karloina wrote:12dpo dzisiaj
Rosalia_ lubi tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Alysa wrote:U nas już 14, ale wcześniej nie chciał. Teraz mówi że chce ale wie że i tak będą fatalne. Jeszcze stwierdził że musi być 5 dni abstynencji, że wtedy będzie najlepiej 🙄 a ja się obawiam że to będzie za dużo bo same stare zostaną
Mój był dzisiaj. Ale nie jestem przekonana do miejsca, w które poszedł. Jeszcze nie ogarnia tematu i sam nie wie, czy ogólne czy rozszerzone a koniecznie chciał tam, bo on chce jak najszybciej. Na dodatek nie chciał mnie tam zabrać, może wiedział, że babę na recepcji będę nękać pytaniami. 🤣🤣🤣 Rozmawiałam na ten temat z moją ginekolog. Na tych rozpiskach często jest napisane 2-7 dni abstynencji. Powiedziała, że najlepiej powstrzymać się 2 i na 3 dzień oddać nasienie do badania. Wtedy zachowana jest ta częstotliwość, która w sumie jest zalecana parom starającym się o dziecko czyli współżycie co 2-3 dni.👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
@Erdene robiłam kilka badań jakoś w sierpniu, wszystko było ok oprócz zelaza.. miałam mega niedobór. Brałam tabletki przepisane od gina i kazała mi powtórzyć badanie czy już jest ok. Ale oczywiście nie było kiedy.. teraz w poniedziałek wybieram się na badania i zrobię sobie wszystkie te które są na początku posta 😊
W tym cyklu bardzo mało się staraliśmy, bo chciałam zobaczyć jak wygląda ta moja temperatura. Także musiałby być cud żebym była w ciąży 🙈 -
@Anne89
Decyzja, czy się starać, należy oczywiście do Was, ale według mamy ginekolog leki brana przez pierwsze 14 dni z życia zarodka albo nie powinny mu zaszkodzić, albo zaszkodzą mu tak bardzo, że nie przetrwa i nawet nie zauważyć, że doszło do zapłodnienia. Po pierwsze na początku tuż po zapłodnieniu zarodek w ogóle nie jest połączony z organizmem mamy, zagnieżdżenie następuje po co najmniej tygodniu. Po drugie we wczesnym etapie zdrowe komórki zarodka szybko się namnażają. Chore, jako że są uszkodzone, nie dają rady. Możesz sobie poczytać trochę lepiej wytłumaczone:
https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/ciaza-podstawy/hipotetyczna-hania/
Tego się trzymam, bo w tym cyklu udało mi się zobaczyć dwie kreseczki, a dzień przed lub w dniu owulacji wzięłam Naproksen, bo bardzo mocno bolała mnie głowa . -
Jedynie co mam zdiagnozowane to hipoglikemie.. nie wiem czy to może mieć jakiś negatywny wpływ. Dlatego chcę przebadać się od a do z.
Do teraz myślałam że to jest problem ze strony męża. Tak jak wspominałam był kulturystą. Jest po dwóch badaniach nasienia i jest lepiej. W lutym czeka nas kolejne 😊 ale pomyślałam że może oboje mamy problem i chce to sprawdzić. A może to moja głowa już swiruje.. -
Ola28.28 wrote:@Erdene robiłam kilka badań jakoś w sierpniu, wszystko było ok oprócz zelaza.. miałam mega niedobór. Brałam tabletki przepisane od gina i kazała mi powtórzyć badanie czy już jest ok. Ale oczywiście nie było kiedy.. teraz w poniedziałek wybieram się na badania i zrobię sobie wszystkie te które są na początku posta 😊
W tym cyklu bardzo mało się staraliśmy, bo chciałam zobaczyć jak wygląda ta moja temperatura. Także musiałby być cud żebym była w ciąży 🙈
Wiesz, teoretycznie w sprzyjających warunkach plemniki mogą przeżyć parę dni, nic nie wiadomo . -
nick nieaktualnyAlysa wrote:U nas już 14, ale wcześniej nie chciał. Teraz mówi że chce ale wie że i tak będą fatalne. Jeszcze stwierdził że musi być 5 dni abstynencji, że wtedy będzie najlepiej 🙄 a ja się obawiam że to będzie za dużo bo same stare zostaną
Mój też jest przekonany, że wyniki będą fatalne... abstynencji przewiduje ok. 3 dni 😉
Mam cichą nadzieję, że słabe wyniki będą dla niego motorem napędowym do zdrowszego trybu życia, bo póki co niestety pali, ruchu ma niewiele i do tego przegina ze słodyczami... 🙏🤞Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Alysa wrote:U nas już 14, ale wcześniej nie chciał. Teraz mówi że chce ale wie że i tak będą fatalne. Jeszcze stwierdził że musi być 5 dni abstynencji, że wtedy będzie najlepiej 🙄 a ja się obawiam że to będzie za dużo bo same stare zostaną
-
@Erdene żelazo, ale teraz zbadam i jedno i drugie. Zaczęłam kminić czy u mnie jest wszystko ok raz przez ten mały skok a dwa że już drugi miesiąc nie obserwuje śluzu. Nie raz miałam niezłą powódź 😅 w zeszłym miesiącu pomyślałam że może taki miesiąc. Ale w tym jak zaczęłam wszystko monitorować to trochę się zaniepokoiłam 🙈 nakręcam sama siebie 🙈🙈
-
Wiecie dziewczyny ja wiem ze lepiej byłoby te 2 dni i na 3 iść na badanie, żeby ta regularność była zachowana. Ale on się za wziął że będzie 5 i koniec...23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...