Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Hey
Na dzień dzisiejszy na usg jest fasolka i serduszko ❤️6 tydz i 4 dni kolejna wizyta za 2 tygodnie czuje jakby kamien z serca mj spadł ale zawsze będę czuć niepokój chyba aż nie będę miała własnego dziecka na rękach.
Nadal moje magiczne tabletki i claxe bez zmian najprawdopodobniej do końca ciąży przed nami pierwsze badania krwi... 15 lutego kolejna wizytaDropsik, notsobadd, Maniaaa., Prezesoowa, Erdene, Zaczarowan, Alesiamum, Malamia, Olaura, Adirella, Kasia111, Sikoreczkaaa, Pati2804, Truskawka18, Mikea, Rosalia_, ultramaryna_, sernik_z_rodzynkami, kasia97, KarolinaJ0702, Olo323, Liyss🧚🏻, Ewka9090, AnitaK, bonassola lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Kobietki, właśnie wyszłam od gina. Owulacja potwierdzona monitoringiem, z tego co czułam i co też mówi lekarz była w niedzielę. Endometrium słabo, 6,7mm… dostałam Duphaston, ale nie wiem czy to nie za późno. Myślicie że cykl na 100% stracony? 🥹
-
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:Chyba jeszcze migdały są polecane
Jejku, już nie mogę się doczekać lutego i lutowego wątku. Ten miesiąc był totalnie do kitu. Dwie 🐒 w ciągu jednego miesiąca to za dużo na moje nerwy. Dopiero wróciłam do domu, mąż już od paru randkę na dziś, na jutro umówiłam się z koleżankami, a jedyne na co mam ochotę to kisnąć w łóżku...🥺 -
notsobadd wrote:Kobietki, właśnie wyszłam od gina. Owulacja potwierdzona monitoringiem, z tego co czułam i co też mówi lekarz była w niedzielę. Endometrium słabo, 6,7mm… dostałam Duphaston, ale nie wiem czy to nie za późno. Myślicie że cykl na 100% stracony? 🥹
Z cieńszym endometrium kobiety zachodziły w ciążę, ale na wsparcie możesz wcinać po 3 orzechy brazylijskie dziennie, suszone morele lub czerwone wino/resweratrol Głowa do góry :*notsobadd, Olo323 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dziewczyny, mało mnie dzisiaj, bo nie miałam czasu niestety. Jak nastroje przed nowym miesiącem/cyklem? Oczywiście niezmiennie trzymamy kciuki za najbliższe testujące!
AniaAndziaAnika cieszę się twoim szczęściem ❤️
U mnie prawdopobnie 3dpo, ale kaszana z tym cyklem- nawet nie mieliśmy ochoty (znaczy ja 😂) podziałać. Męczą mnie czasami te starania, same wiecie.. jak jest.
Z dobrych wiadomości- jutro idziemy do kliniki niepłodności! zobaczymy jak mogą nam pomoc 🧸Dropsik, Olo323 lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Chyba jeszcze migdały są polecane
Podobno prawda
Mają dużo cynku, garstka dziennie nie zaszkodzi a może pomócnotsobadd lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Prezesoowa wrote:Z cieńszym endometrium kobiety zachodziły w ciążę, ale na wsparcie możesz wcinać po 3 orzechy brazylijskie dziennie, suszone morele lub czerwone wino/resweratrol Głowa do góry :*
Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Mało mnie tu ostatnio i nie nadążam czytać, bo mam pracowity czas.
Chciałam się jednak podzielić, że w tym cyklu pierwszy raz biorę wiesiołka i wow, muszę powiedzieć, że czuję zdecydowanie efekt 😁
Właśnie idę na monitoring 🙃 -
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, mało mnie dzisiaj, bo nie miałam czasu niestety. Jak nastroje przed nowym miesiącem/cyklem? Oczywiście niezmiennie trzymamy kciuki za najbliższe testujące!
AniaAndziaAnika cieszę się twoim szczęściem ❤️
U mnie prawdopobnie 3dpo, ale kaszana z tym cyklem- nawet nie mieliśmy ochoty (znaczy ja 😂) podziałać. Męczą mnie czasami te starania, same wiecie.. jak jest.
Z dobrych wiadomości- jutro idziemy do kliniki niepłodności! zobaczymy jak mogą nam pomoc 🧸
Trzymam kciuki za wizytę! Mam nadzieję, że po wszystkim nam opowiesz jak było i jak wrażeniaZaczarowan lubi tę wiadomość
Kasia111 wrote:Mało mnie tu ostatnio i nie nadążam czytać, bo mam pracowity czas.
Chciałam się jednak podzielić, że w tym cyklu pierwszy raz biorę wiesiołka i wow, muszę powiedzieć, że czuję zdecydowanie efekt 😁
Właśnie idę na monitoring 🙃
Ooo super, daj znać po wizycie co tam gin wypatrzyłKasia111 lubi tę wiadomość
Dziewczyny tulę za wredne 🐒🫂🫂
I kciuki dla tych które jeszcze czekają na testowanie ✊🍀
Nie wiedziałam że czerwone wino jest dobre na endometrium.. 😮
Teraz będę miała dobra wymówkę dlaczego pije wino haha😅 ja ogólnie uwielbiam wina , najbardziej półsłodkie 😍 ale półwytrawne też wypije 😁KejtKa lubi tę wiadomość
-
Maniaaa. wrote:Cisza 🫤🤷🏼♀️ wgl dla mnie to wszystko dziwne ,bo położyłam się i przysnęło mi się na godzinkę 😅🙈 coś ewidentnie nie tak z moimi hormonami
U mnie wczoraj niteczki krwii a teraz taki brązowy śluz … lekko brązowe plamienie i tyle , na razie się nic nie rozkręca , już bym chciała dostać okres i wiedzieć przynajmniej👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Ccarolinaa wrote:Jak tam ?
U mnie wczoraj niteczki krwii a teraz taki brązowy śluz … lekko brązowe plamienie i tyle , na razie się nic nie rozkręca , już bym chciała dostać okres i wiedzieć przynajmniej -
@Alesiamum 7dpo wszyscy polecają, mnie doktor kazał kiedy chcę po 20dc 🤷♀️ I już się zastanawiam.
@Kasia111 i @Zaczarowan 🤞🍀 powodzenia na wizytach
@notsobadd tak jak dziewczyny pisały: morele, orzechy brazylijskie, wino czerwone, warto też sprawdzić, czy w supłach masz witaminę E. Teraz to już chyba musisz czekać 😘notsobadd, Alesiamum lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Kasia111 wrote:Pęcherzyk 20 mm, do 3 dni powinna być owulacja, kolejny monitoring w piątek 🙃
-
Ciekawe czy ostatni dzień stycznia czymś pozytywnym zaskoczy jeszcze 😁 Myślę, że sprawiedliwym byłoby, żeby dobrze się skończył.
Ja nie testuje w styczniu i czekam na @ grzecznie. Trochę kusiło, nie powiem, ale ten styczeń jakiś pechowy, więc nie ryzykuję i poczekam na czerwoną falę albo w lutym sobie zrobię test. Test na wywołanie okresu, bo zaraz w góry jedziemy i oczywiście pojadę z 🐒, typowo 🤡