Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • AniaAndziaAnika Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey
    Na dzień dzisiejszy na usg jest fasolka i serduszko ❤️6 tydz i 4 dni kolejna wizyta za 2 tygodnie :) czuje jakby kamien z serca mj spadł ale zawsze będę czuć niepokój chyba aż nie będę miała własnego dziecka na rękach.

Nadal moje magiczne tabletki i claxe bez zmian najprawdopodobniej do końca ciąży :) przed nami pierwsze badania krwi... 15 lutego kolejna wizyta

Dropsik, notsobadd, Maniaaa., Prezesoowa, Erdene, Zaczarowan, Alesiamum, Malamia, Olaura, Adirella, Kasia111, Sikoreczkaaa, Pati2804, Truskawka18, Mikea, Rosalia_, ultramaryna_, sernik_z_rodzynkami, kasia97, KarolinaJ0702, Olo323, Liyss🧚🏻, Ewka9090, AnitaK, bonassola lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Kobietki, właśnie wyszłam od gina. Owulacja potwierdzona monitoringiem, z tego co czułam i co też mówi lekarz była w niedzielę. Endometrium słabo, 6,7mm… dostałam Duphaston, ale nie wiem czy to nie za późno. Myślicie że cykl na 100% stracony? 🥹
    Na endo bym coś poszukała i poczytała. W tej chwili tylko wino czerwone mi przychodzi do głowy, ale nie wiem czy chcesz.

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Na endo bym coś poszukała i poczytała. W tej chwili tylko wino czerwone mi przychodzi do głowy, ale nie wiem czy chcesz.

Chyba jeszcze migdały są polecane

Dropsik lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Mi jeszcze suszone morele :D

Jejku, już nie mogę się doczekać lutego i lutowego wątku. Ten miesiąc był totalnie do kitu. Dwie 🐒 w ciągu jednego miesiąca to za dużo na moje nerwy. Dopiero wróciłam do domu, mąż już od paru randkę na dziś, na jutro umówiłam się z koleżankami, a jedyne na co mam ochotę to kisnąć w łóżku...🥺

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Kobietki, właśnie wyszłam od gina. Owulacja potwierdzona monitoringiem, z tego co czułam i co też mówi lekarz była w niedzielę. Endometrium słabo, 6,7mm… dostałam Duphaston, ale nie wiem czy to nie za późno. Myślicie że cykl na 100% stracony? 🥹

Z cieńszym endometrium kobiety zachodziły w ciążę, ale na wsparcie możesz wcinać po 3 orzechy brazylijskie dziennie, suszone morele lub czerwone wino/resweratrol :) Głowa do góry :*

notsobadd, Olo323 lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Alesiamum Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    7dpo jest idealnie :)

Dziękuję za odp, jutro rano zrobię 😄

👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
    07.2023 - walczymy o rodzeństwo
    🧑 36 🧒38

22.07.2024 IUI ❌
    17.08.2024 IUI ❌
    09.10.2024 punkcja
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mało mnie dzisiaj, bo nie miałam czasu niestety. Jak nastroje przed nowym miesiącem/cyklem? Oczywiście niezmiennie trzymamy kciuki za najbliższe testujące!

AniaAndziaAnika cieszę się twoim szczęściem ❤️

U mnie prawdopobnie 3dpo, ale kaszana z tym cyklem- nawet nie mieliśmy ochoty (znaczy ja 😂) podziałać. Męczą mnie czasami te starania, same wiecie.. jak jest.

Z dobrych wiadomości- jutro idziemy do kliniki niepłodności! :) zobaczymy jak mogą nam pomoc 🧸

Dropsik, Olo323 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

Podobno prawda :)
    Mają dużo cynku, garstka dziennie nie zaszkodzi a może pomóc :)

notsobadd lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Z cieńszym endometrium kobiety zachodziły w ciążę, ale na wsparcie możesz wcinać po 3 orzechy brazylijskie dziennie, suszone morele lub czerwone wino/resweratrol :) Głowa do góry :*
    Dziękuję za dobre słowo 😚 Spróbuję „podziałać”… może nie wszystko stracone.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało mnie tu ostatnio i nie nadążam czytać, bo mam pracowity czas.
    Chciałam się jednak podzielić, że w tym cyklu pierwszy raz biorę wiesiołka i wow, muszę powiedzieć, że czuję zdecydowanie efekt 😁
    Właśnie idę na monitoring 🙃

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dziewczyny, mało mnie dzisiaj, bo nie miałam czasu niestety. Jak nastroje przed nowym miesiącem/cyklem? Oczywiście niezmiennie trzymamy kciuki za najbliższe testujące!

AniaAndziaAnika cieszę się twoim szczęściem ❤️

U mnie prawdopobnie 3dpo, ale kaszana z tym cyklem- nawet nie mieliśmy ochoty (znaczy ja 😂) podziałać. Męczą mnie czasami te starania, same wiecie.. jak jest.

Z dobrych wiadomości- jutro idziemy do kliniki niepłodności! :) zobaczymy jak mogą nam pomoc 🧸

Trzymam kciuki za wizytę! Mam nadzieję, że po wszystkim nam opowiesz jak było i jak wrażenia :)

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Mało mnie tu ostatnio i nie nadążam czytać, bo mam pracowity czas.
    Chciałam się jednak podzielić, że w tym cyklu pierwszy raz biorę wiesiołka i wow, muszę powiedzieć, że czuję zdecydowanie efekt 😁
    Właśnie idę na monitoring 🙃

Ooo super, daj znać po wizycie co tam gin wypatrzył :)

Kasia111 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tulę za wredne 🐒🫂🫂
    I kciuki dla tych które jeszcze czekają na testowanie ✊🍀

Nie wiedziałam że czerwone wino jest dobre na endometrium.. 😮
    Teraz będę miała dobra wymówkę dlaczego pije wino haha😅 ja ogólnie uwielbiam wina , najbardziej półsłodkie 😍 ale półwytrawne też wypije 😁

KejtKa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Cisza 🫤🤷🏼‍♀️ wgl dla mnie to wszystko dziwne ,bo położyłam się i przysnęło mi się na godzinkę 😅🙈 coś ewidentnie nie tak z moimi hormonami
    Jak tam ?
    U mnie wczoraj niteczki krwii a teraz taki brązowy śluz … lekko brązowe plamienie i tyle , na razie się nic nie rozkręca , już bym chciała dostać okres i wiedzieć przynajmniej :)

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Jak tam ?
    U mnie wczoraj niteczki krwii a teraz taki brązowy śluz … lekko brązowe plamienie i tyle , na razie się nic nie rozkręca , już bym chciała dostać okres i wiedzieć przynajmniej :)
    Ja też miałam nitki krwi 26.01 późnym wieczorem ale to było jednorazowe i się więcej nie powtórzyło.. nie mam pojęcia dlaczego takie cyrki robi ten cykl.. 😧

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Kasia111 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ooo super, daj znać po wizycie co tam gin wypatrzył :)
    Pęcherzyk 20 mm, do 3 dni powinna być owulacja, kolejny monitoring w piątek 🙃

Dropsik, Olo323 lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:

Super, trzymam kciuki :D

Kasia111 lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alesiamum 7dpo wszyscy polecają, mnie doktor kazał kiedy chcę po 20dc 🤷‍♀️ I już się zastanawiam.

@Kasia111 i @Zaczarowan 🤞🍀 powodzenia na wizytach

@notsobadd tak jak dziewczyny pisały: morele, orzechy brazylijskie, wino czerwone, warto też sprawdzić, czy w supłach masz witaminę E. Teraz to już chyba musisz czekać 😘

notsobadd, Alesiamum lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    A u Ciebie mówił coś o płynie w zatoce douglasa? Ja ostatnio też miałam na wizycie pęcherzyk 20mm ale akurat tego dnia bolał mnie brzuch i było widać trochę płynu I mówił że albo owu jest w trakcie albo bedzie

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy ostatni dzień stycznia czymś pozytywnym zaskoczy jeszcze 😁 Myślę, że sprawiedliwym byłoby, żeby dobrze się skończył.

Ja nie testuje w styczniu i czekam na @ grzecznie. Trochę kusiło, nie powiem, ale ten styczeń jakiś pechowy, więc nie ryzykuję i poczekam na czerwoną falę albo w lutym sobie zrobię test. Test na wywołanie okresu, bo zaraz w góry jedziemy i oczywiście pojadę z 🐒, typowo 🤡

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ