X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co czytałam, efekty i tak pojawiają się po około 3 miesiącach, ale i tak wolę szybciej zacząć działać, może pomoże 💪

Olo323 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Z tego, co czytałam, efekty i tak pojawiają się po około 3 miesiącach, ale i tak wolę szybciej zacząć działać, może pomoże 💪

A jaki masz preparat?

Jeśli chodzi o śluz to efekty powinny być widoczne po kilku dniach, ale sama zobaczysz u siebie :)

U mnie np. NAC rozwiązał problem ze śluzem, więc na razie nie będę nic dorzucać, bo wydaje mi się, że zażywam tego takie ilości, że głowa pęka... i mam w pracy jedną szufladę z suplami i raz mi prezes otworzył, bo szukał zszywacza i prawie uciekł na widok tego wszystkiego :D łykam coś co 2 godziny :P a jak skończy mi się mama dha premium + to będę chciała kupić wszystko w osobnych preparatach, więc dopiero będzie wesoło :P

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ja biorę Wiesiołek od tego cyklu do owu i w zasadzie odrazu zauważyłam efekty 🙂

MummyYummy lubi tę wiadomość

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A jaki masz preparat?

Jeśli chodzi o śluz to efekty powinny być widoczne po kilku dniach, ale sama zobaczysz u siebie :)

U mnie np. NAC rozwiązał problem ze śluzem, więc na razie nie będę nic dorzucać, bo wydaje mi się, że zażywam tego takie ilości, że głowa pęka... i mam w pracy jedną szufladę z suplami i raz mi prezes otworzył, bo szukał zszywacza i prawie uciekł na widok tego wszystkiego :D łykam coś co 2 godziny :P a jak skończy mi się mama dha premium + to będę chciała kupić wszystko w osobnych preparatach, więc dopiero będzie wesoło :P

Ojeju, wyobrażam sobie jego zaskoczenie 😂 Pytał Cię, co to za "apteka"? 🤭 A z jakich względów chcesz zamienić Mama DHA Premium + na oddzielne preparaty? Pytam, bo teraz sama miałam w planach przerzucić się z Pueria Uno właśnie na te suple i teraz nie wiem, czy to dobra decyzja 😁

Mam olej z wiesiołka z Oleofarmu (seria OleoVitum). To jest produkt apteczny, więc nie wiem, czy taki super, ale zależało mi na czasie 🙈 2 kapsułki mają 1000 mg, zaleca się spożycie 4 dziennie, czyli 2000 mg na dobę. Nie wiem, czy to jest ok??

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Ja biorę Wiesiołek od tego cyklu do owu i w zasadzie odrazu zauważyłam efekty 🙂

Ooo, to podnosicie mnie na duchu ♥️ Ja jestem z tych osób, które lubią szybkie efekty 🤭

A jak u Ciebie sytuacja? Coś się rozkręca czy nadal cisza?

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Nie , nie testuje . Mam dosyć widoków bieli 🥺 nie nastawiam się na nic . Czekam cierpliwie 2 dni jak nie przyjdzie to w czwartek zatestuje znowu
    Rozumiem 🥺 mimo wszystko trzymam kciuki i życzę jak najlepiej ❤

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanie o kwas foliowy, bo teraz nie wiem, czy nie przegnę z ilością. Już ustaliłyśmy, że przy nadprogramowych kilogramach warto łykać 800 mikrogramów. I teraz łykam Puerię, w której jest 400 zwykłego i 400 metylowanego. Teraz dokupiłam metylofolian w oddzielonym preparacie i tak jest kolejne 400 mikrogramów. Z uwagi na grupę pośredniego ryzyka (wady płodu w najbliższej rodzinie) powinnam na starcie łykać te 800. Ale teraz 800 tylko metylowanego czy łącznie?

Nie robiłam jeszcze badań za krwi, także nie wiem, z jakiego poziomu startuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ojeju, wyobrażam sobie jego zaskoczenie 😂 Pytał Cię, co to za "apteka"? 🤭 A z jakich względów chcesz zamienić Mama DHA Premium + na oddzielne preparaty? Pytam, bo teraz sama miałam w planach przerzucić się z Pueria Uno właśnie na te suple i teraz nie wiem, czy to dobra decyzja 😁

Mam olej z wiesiołka z Oleofarmu (seria OleoVitum). To jest produkt apteczny, więc nie wiem, czy taki super, ale zależało mi na czasie 🙈 2 kapsułki mają 1000 mg, zaleca się spożycie 4 dziennie, czyli 2000 mg na dobę. Nie wiem, czy to jest ok??

Pytał pytał. Powiedziałam, że połowa od psychiatry, a druga połowa narkotyki na wsparcie leków od psychiatry :P

mama DHA premium + ma kwas foliowy w formie syntetycznej i foliany, co wpływa na kiepską wchłanialność. Powinno się jednak dbać, żeby zażywać tylko w formie folianów, nawet jak się nie ma mutacji MTHR. Jak już zażywam to wolę dbać o ten "czysty" skład jak się da. No i nie jestem też pewna, czy kwasy Omega w tym produkcie są jakieś super, bo szczerze mówiąc nawet nie szukałam o tym info :P

Spróbuj dawkowania takie jak jest zalecane i zobaczysz jak Twój organizm zareaguje, najwyżej później zmienisz ilość kapsułek :)

Pati2804, MummyYummy, KejtKa lubią tę wiadomość

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny❤️
    Przepraszam, że tak zniknęłam, ale mój Maluch złapał RSV i wycięło nas z ostatnich dwóch tygodni 😵‍💫
    Jak tylko przyszła choroba już skreśliłam ten miesiąc, ale jakoś się człowiek łudził… ale no dziś 🐒 przyszła.. także… wszystko jasne 🤷‍♀️

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    A jeszcze pytanie o kwas foliowy, bo teraz nie wiem, czy nie przegnę z ilością. Już ustaliłyśmy, że przy nadprogramowych kilogramach warto łykać 800 mikrogramów. I teraz łykam Puerię, w której jest 400 zwykłego i 400 metylowanego. Teraz dokupiłam metylofolian w oddzielonym preparacie i tak jest kolejne 400 mikrogramów. Z uwagi na grupę pośredniego ryzyka (wady płodu w najbliższej rodzinie) powinnam na starcie łykać te 800. Ale teraz 800 tylko metylowanego czy łącznie?

Wydaje mi się, że łącznie 800 mg. Kwas foliowy i folian to nie uzupełnienie, ale pełnowartościowy suplement, więc dawka 1200 może być za duża. Sprawdzałaś poziom we krwi? I homocysteinę?

Dziewczyny, na wiesiołka też zwracajcie uwagę, bo ponoć lubi wysuszać 😉 Na jedne działa dobrze, na inne odwrotnie jak powinien 🫣

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
    30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
    7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
    🩺 13.01.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

Dobrze by było, żebyś sobie zbadała jednak kwas foliowy :) ja brałam łącznie 1200 mg, bo dwie tabletki mama DHA premium plus i dwie saszetki fertisimu, a kwas foliowy miałam wcale nie-rewelacyjny, tyle że nie wiem z jakiego poziomu startowałam. Obawiam się właśnie kiepskiej wchłanialności :/ będę chciała docelowo brać 800 mg w formie folianów :)

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Widziałam jakiś filmik lekarza o tym cyjanowodorze to w zasadzie przy standardowym używaniu typu łyżka, dwie dziennie (siemienia) to jest totalnie nieszkodliwe. Tyle, że nie wiadomo co się okaże za 10 lat :P wiem na pewno, że moja mama miała straszne problemy żołądkowe i wyleczyła właśnie kleikiem z siemienia :)

Czytałam ostatnio artykuł, właśnie o tym że „standardowe używanie” to są tak małe ilości, że naprawdę można bez strachu używać..
    w mojej rodzinie wśród „babć” siemię lniane to złoty lek na wszystko :)

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

Ja biorę 400 metylowanego ale w moich Wit b też jest metylowany 400 więc razem biorę 800 i tak jest dobrze bo gin mówił że teraz zalecana dawka to 800 🙂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Cześć Dziewczyny❤️
    Przepraszam, że tak zniknęłam, ale mój Maluch złapał RSV i wycięło nas z ostatnich dwóch tygodni 😵‍💫
    Jak tylko przyszła choroba już skreśliłam ten miesiąc, ale jakoś się człowiek łudził… ale no dziś 🐒 przyszła.. także… wszystko jasne 🤷‍♀️
    Przykro mi 🫂 I mam nadzieje że choroba już dala Wam spokój 🥺🍀
    Ja też się zastanawiam czy to co teraz przechodzę to nie jest RSV .. jak to się objawia ? I jak rozpoznać?

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Erdene Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa Piątka, ja też mam własną kombinację supli :D Za dużo się naczytałam na instagramie na ten temat i teraz tego nie odzobaczę, i nie czuję się komfortowo z myślą, że tu kwas foliowy w złej formie, kwasy omega 3 bez certyfikatu albo suple, które łączą ze sobą składniki, które osłabiają wzajemnie swoje wchłanianie (np. żelazo i wapń) itp.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ooo, to podnosicie mnie na duchu ♥️ Ja jestem z tych osób, które lubią szybkie efekty 🤭

A jak u Ciebie sytuacja? Coś się rozkręca czy nadal cisza?
    Cisza 🫤🤷🏼‍♀️ wgl dla mnie to wszystko dziwne ,bo położyłam się i przysnęło mi się na godzinkę 😅🙈 coś ewidentnie nie tak z moimi hormonami

preg.png

13 CS o rodzeństwo

28.10 ⏸️
    1.10 cm kijanki z ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:
    @Prezesoowa Piątka, ja też mam własną kombinację supli :D Za dużo się naczytałam na instagramie na ten temat i teraz tego nie odzobaczę, i nie czuję się komfortowo z myślą, że tu kwas foliowy w złej formie, kwasy omega 3 bez certyfikatu albo suple, które łączą ze sobą składniki, które osłabiają wzajemnie swoje wchłanianie (np. żelazo i wapń) itp.

Dokładnie to już zakrawa o paranoje, ale stwierdziłam, że skoro poświęcam temu tyle czasu i środków finansowych to chcę to zrobić dobrze :)

MummyYummy, Olo323 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Pytał pytał. Powiedziałam, że połowa od psychiatry, a druga połowa narkotyki na wsparcie leków od psychiatry :P

mama DHA premium + ma kwas foliowy w formie syntetycznej i foliany, co wpływa na kiepską wchłanialność. Powinno się jednak dbać, żeby zażywać tylko w formie folianów, nawet jak się nie ma mutacji MTHR. Jak już zażywam to wolę dbać o ten "czysty" skład jak się da. No i nie jestem też pewna, czy kwasy Omega w tym produkcie są jakieś super, bo szczerze mówiąc nawet nie szukałam o tym info :P

Spróbuj dawkowania takie jak jest zalecane i zobaczysz jak Twój organizm zareaguje, najwyżej później zmienisz ilość kapsułek :)

Oooo, hahahaha! ♥️ Podoba mi się, chyba mamy podobne poczucie humoru 😁

Jeju, jak tak czytam o tych suplementach, to już wyższa kombinatoryka 😮 Według Pana Tabletki Mama DHA Premium+ to dobry preparat, ale ciekawe, czy w statystykach uwzględnione wszystko szczegóły.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie polecacie kwasy omega 3 ? Szukam jakichś dobrych i ciężko mi coś znaleźć

preg.png

13 CS o rodzeństwo

28.10 ⏸️
    1.10 cm kijanki z ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Pomysłodawczyni to @Mikea ❤ na początku dała taki pomysł , ale później się nie odzywała a że był najlepszy to musiałam Wam przypomnieć o nim 🥳
    Także @Mikea brawo 🥰
    Oooo, dziękuję Ci kochana za pamięć 🩷

Pati2804 lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ