Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
MummyYummy wrote:Z tego, co czytałam, efekty i tak pojawiają się po około 3 miesiącach, ale i tak wolę szybciej zacząć działać, może pomoże 💪
A jaki masz preparat?
Jeśli chodzi o śluz to efekty powinny być widoczne po kilku dniach, ale sama zobaczysz u siebie
U mnie np. NAC rozwiązał problem ze śluzem, więc na razie nie będę nic dorzucać, bo wydaje mi się, że zażywam tego takie ilości, że głowa pęka... i mam w pracy jedną szufladę z suplami i raz mi prezes otworzył, bo szukał zszywacza i prawie uciekł na widok tego wszystkiego łykam coś co 2 godziny a jak skończy mi się mama dha premium + to będę chciała kupić wszystko w osobnych preparatach, więc dopiero będzie wesołoultramaryna_ lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
MummyYummy wrote:Z tego, co czytałam, efekty i tak pojawiają się po około 3 miesiącach, ale i tak wolę szybciej zacząć działać, może pomoże 💪
MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A jaki masz preparat?
Jeśli chodzi o śluz to efekty powinny być widoczne po kilku dniach, ale sama zobaczysz u siebie
U mnie np. NAC rozwiązał problem ze śluzem, więc na razie nie będę nic dorzucać, bo wydaje mi się, że zażywam tego takie ilości, że głowa pęka... i mam w pracy jedną szufladę z suplami i raz mi prezes otworzył, bo szukał zszywacza i prawie uciekł na widok tego wszystkiego łykam coś co 2 godziny a jak skończy mi się mama dha premium + to będę chciała kupić wszystko w osobnych preparatach, więc dopiero będzie wesoło
Ojeju, wyobrażam sobie jego zaskoczenie 😂 Pytał Cię, co to za "apteka"? 🤭 A z jakich względów chcesz zamienić Mama DHA Premium + na oddzielne preparaty? Pytam, bo teraz sama miałam w planach przerzucić się z Pueria Uno właśnie na te suple i teraz nie wiem, czy to dobra decyzja 😁
Mam olej z wiesiołka z Oleofarmu (seria OleoVitum). To jest produkt apteczny, więc nie wiem, czy taki super, ale zależało mi na czasie 🙈 2 kapsułki mają 1000 mg, zaleca się spożycie 4 dziennie, czyli 2000 mg na dobę. Nie wiem, czy to jest ok?? -
Maniaaa. wrote:Nie , nie testuje . Mam dosyć widoków bieli 🥺 nie nastawiam się na nic . Czekam cierpliwie 2 dni jak nie przyjdzie to w czwartek zatestuje znowu
-
A jeszcze pytanie o kwas foliowy, bo teraz nie wiem, czy nie przegnę z ilością. Już ustaliłyśmy, że przy nadprogramowych kilogramach warto łykać 800 mikrogramów. I teraz łykam Puerię, w której jest 400 zwykłego i 400 metylowanego. Teraz dokupiłam metylofolian w oddzielonym preparacie i tak jest kolejne 400 mikrogramów. Z uwagi na grupę pośredniego ryzyka (wady płodu w najbliższej rodzinie) powinnam na starcie łykać te 800. Ale teraz 800 tylko metylowanego czy łącznie?
Nie robiłam jeszcze badań za krwi, także nie wiem, z jakiego poziomu startuję. -
MummyYummy wrote:Ojeju, wyobrażam sobie jego zaskoczenie 😂 Pytał Cię, co to za "apteka"? 🤭 A z jakich względów chcesz zamienić Mama DHA Premium + na oddzielne preparaty? Pytam, bo teraz sama miałam w planach przerzucić się z Pueria Uno właśnie na te suple i teraz nie wiem, czy to dobra decyzja 😁
Mam olej z wiesiołka z Oleofarmu (seria OleoVitum). To jest produkt apteczny, więc nie wiem, czy taki super, ale zależało mi na czasie 🙈 2 kapsułki mają 1000 mg, zaleca się spożycie 4 dziennie, czyli 2000 mg na dobę. Nie wiem, czy to jest ok??
Pytał pytał. Powiedziałam, że połowa od psychiatry, a druga połowa narkotyki na wsparcie leków od psychiatry
mama DHA premium + ma kwas foliowy w formie syntetycznej i foliany, co wpływa na kiepską wchłanialność. Powinno się jednak dbać, żeby zażywać tylko w formie folianów, nawet jak się nie ma mutacji MTHR. Jak już zażywam to wolę dbać o ten "czysty" skład jak się da. No i nie jestem też pewna, czy kwasy Omega w tym produkcie są jakieś super, bo szczerze mówiąc nawet nie szukałam o tym info
Spróbuj dawkowania takie jak jest zalecane i zobaczysz jak Twój organizm zareaguje, najwyżej później zmienisz ilość kapsułekPati2804, MummyYummy, KejtKa lubią tę wiadomość
Cześć Dziewczyny❤️
Przepraszam, że tak zniknęłam, ale mój Maluch złapał RSV i wycięło nas z ostatnich dwóch tygodni 😵💫
Jak tylko przyszła choroba już skreśliłam ten miesiąc, ale jakoś się człowiek łudził… ale no dziś 🐒 przyszła.. także… wszystko jasne 🤷♀️👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
MummyYummy wrote:A jeszcze pytanie o kwas foliowy, bo teraz nie wiem, czy nie przegnę z ilością. Już ustaliłyśmy, że przy nadprogramowych kilogramach warto łykać 800 mikrogramów. I teraz łykam Puerię, w której jest 400 zwykłego i 400 metylowanego. Teraz dokupiłam metylofolian w oddzielonym preparacie i tak jest kolejne 400 mikrogramów. Z uwagi na grupę pośredniego ryzyka (wady płodu w najbliższej rodzinie) powinnam na starcie łykać te 800. Ale teraz 800 tylko metylowanego czy łącznie?
Nie robiłam jeszcze badań za krwi, także nie wiem, z jakiego poziomu startuję.
Dziewczyny, na wiesiołka też zwracajcie uwagę, bo ponoć lubi wysuszać 😉 Na jedne działa dobrze, na inne odwrotnie jak powinien 🫣MummyYummy lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
MummyYummy wrote:A jeszcze pytanie o kwas foliowy, bo teraz nie wiem, czy nie przegnę z ilością. Już ustaliłyśmy, że przy nadprogramowych kilogramach warto łykać 800 mikrogramów. I teraz łykam Puerię, w której jest 400 zwykłego i 400 metylowanego. Teraz dokupiłam metylofolian w oddzielonym preparacie i tak jest kolejne 400 mikrogramów. Z uwagi na grupę pośredniego ryzyka (wady płodu w najbliższej rodzinie) powinnam na starcie łykać te 800. Ale teraz 800 tylko metylowanego czy łącznie?
Nie robiłam jeszcze badań za krwi, także nie wiem, z jakiego poziomu startuję.
Dobrze by było, żebyś sobie zbadała jednak kwas foliowy ja brałam łącznie 1200 mg, bo dwie tabletki mama DHA premium plus i dwie saszetki fertisimu, a kwas foliowy miałam wcale nie-rewelacyjny, tyle że nie wiem z jakiego poziomu startowałam. Obawiam się właśnie kiepskiej wchłanialności będę chciała docelowo brać 800 mg w formie folianówMummyYummy lubi tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Widziałam jakiś filmik lekarza o tym cyjanowodorze to w zasadzie przy standardowym używaniu typu łyżka, dwie dziennie (siemienia) to jest totalnie nieszkodliwe. Tyle, że nie wiadomo co się okaże za 10 lat wiem na pewno, że moja mama miała straszne problemy żołądkowe i wyleczyła właśnie kleikiem z siemienia
Czytałam ostatnio artykuł, właśnie o tym że „standardowe używanie” to są tak małe ilości, że naprawdę można bez strachu używać..
w mojej rodzinie wśród „babć” siemię lniane to złoty lek na wszystkoMummyYummy lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Nie robiłam jeszcze badań za krwi, także nie wiem, z jakiego poziomu startuję.MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Olo323 wrote:Cześć Dziewczyny❤️
Przepraszam, że tak zniknęłam, ale mój Maluch złapał RSV i wycięło nas z ostatnich dwóch tygodni 😵💫
Jak tylko przyszła choroba już skreśliłam ten miesiąc, ale jakoś się człowiek łudził… ale no dziś 🐒 przyszła.. także… wszystko jasne 🤷♀️
Ja też się zastanawiam czy to co teraz przechodzę to nie jest RSV .. jak to się objawia ? I jak rozpoznać?Olo323 lubi tę wiadomość
-
@Prezesoowa Piątka, ja też mam własną kombinację supli Za dużo się naczytałam na instagramie na ten temat i teraz tego nie odzobaczę, i nie czuję się komfortowo z myślą, że tu kwas foliowy w złej formie, kwasy omega 3 bez certyfikatu albo suple, które łączą ze sobą składniki, które osłabiają wzajemnie swoje wchłanianie (np. żelazo i wapń) itp.
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Ooo, to podnosicie mnie na duchu ♥️ Ja jestem z tych osób, które lubią szybkie efekty 🤭
A jak u Ciebie sytuacja? Coś się rozkręca czy nadal cisza? -
Erdene wrote:@Prezesoowa Piątka, ja też mam własną kombinację supli Za dużo się naczytałam na instagramie na ten temat i teraz tego nie odzobaczę, i nie czuję się komfortowo z myślą, że tu kwas foliowy w złej formie, kwasy omega 3 bez certyfikatu albo suple, które łączą ze sobą składniki, które osłabiają wzajemnie swoje wchłanianie (np. żelazo i wapń) itp.
Dokładnie to już zakrawa o paranoje, ale stwierdziłam, że skoro poświęcam temu tyle czasu i środków finansowych to chcę to zrobić dobrzeMummyYummy, Olo323 lubią tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Pytał pytał. Powiedziałam, że połowa od psychiatry, a druga połowa narkotyki na wsparcie leków od psychiatry
mama DHA premium + ma kwas foliowy w formie syntetycznej i foliany, co wpływa na kiepską wchłanialność. Powinno się jednak dbać, żeby zażywać tylko w formie folianów, nawet jak się nie ma mutacji MTHR. Jak już zażywam to wolę dbać o ten "czysty" skład jak się da. No i nie jestem też pewna, czy kwasy Omega w tym produkcie są jakieś super, bo szczerze mówiąc nawet nie szukałam o tym info
Spróbuj dawkowania takie jak jest zalecane i zobaczysz jak Twój organizm zareaguje, najwyżej później zmienisz ilość kapsułek
Oooo, hahahaha! ♥️ Podoba mi się, chyba mamy podobne poczucie humoru 😁
Jeju, jak tak czytam o tych suplementach, to już wyższa kombinatoryka 😮 Według Pana Tabletki Mama DHA Premium+ to dobry preparat, ale ciekawe, czy w statystykach uwzględnione wszystko szczegóły.Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
A jakie polecacie kwasy omega 3 ? Szukam jakichś dobrych i ciężko mi coś znaleźć
-
Pati2804 wrote:Pomysłodawczyni to @Mikea ❤ na początku dała taki pomysł , ale później się nie odzywała a że był najlepszy to musiałam Wam przypomnieć o nim 🥳
Także @Mikea brawo 🥰Pati2804 lubi tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89